Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363117 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #7120 Dátum: 2012. november 25. - 21:40:01 »
Nem értek egyet, akik szerint a régi, érzelmek nélküli King Kong jobb! A mai technika lehetővé tette, hogy ezt a lényt úgy mutassák be ahogy ha létezne milyen is volna! Igen, nekem sokkalta jobban bejön, mert nem steril, hanem igazán emberi érzelmekre is képes, szép érzékkel rendelkező lény.

De melyik régire gondolsz?
Amúgy mindegyik verzióban volt érzelme a majomnak, mert beleszeret a lányba.
Azt írtam nekem steril az új King Kong. Nem azt hogy mindenkinek legyen az. Ha valakinek az a jobb az az ő döntése. Ízléseken ne vitázzunk. ;)

King Kong egy majom. Kétségtelen, hogy a gorillák intelligens lények és vannak érzelmeik, ám van, amijük nincs: mégpedig emberi minikára képes arcizmaik. Márpedig a filmben egy butuska, ámde jó nagy gorilla a címszereplő, az egész végső soron valahol arról szólna, hogy az emberi kapzsiság elpusztít egy egzotikus vadállatot.

Pontosan ez lenne a lényege a filmnek. Nem egy állat emberré válásának, sokkal inkább az ember állatiassá való lealacsonyodásának szimbóluma ez a film.

Ha pedig érző, szenvedélyes filmet akarunk a gorillákról, akkor a Gorillák a ködben című remek filmet kellene előtérbe hozni. Bár a mondandója annak is igen hasonló...
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 25. - 21:42:43 írta Kit Walker »

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7121 Dátum: 2012. november 25. - 21:58:34 »
Csak nem összekeverendő a nem sokkal később kijött Guerillas in tha Mist című opusszal, ami kissé másról szól. :)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7122 Dátum: 2012. november 25. - 22:17:05 »
Azt nem tudom mi. :-[

Ju

• Pókfej
« Válasz #7123 Dátum: 2012. november 25. - 22:26:50 »
Az IMDb sem. ;)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7124 Dátum: 2012. november 25. - 22:44:18 »
Akkor ez nem film lesz...  :roll:

Ohóóó! Ez valami reppes cucc. :)
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 25. - 22:50:37 írta Kit Walker »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7125 Dátum: 2012. november 25. - 22:56:56 »
Na közben én meg megnéztem a Tvájlájt Szaga 2. részét, a New Moont. Hú, hát ez durván nyáltenger volt. :o De nagyon. Benne cuki plüssvérfarkasokkal. A végén meg, hogy Edward öngyilkos akar lenni mert azt hiszi, Bella meghalt...  :roll: És ehhez persze el kell mennie a Vulturihoz, mert annyi esze nincs, h behajoljon egy ventilátor lapátjai közé. Nade sebaj, mert Vettel világbajnok lett, hurrá! ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Ju

• Pókfej
« Válasz #7126 Dátum: 2012. november 26. - 00:03:36 »
Az egész Twilightban az az egyik legjobb pont, hogy halálosan cukik a farkasok... cukibbak, mint egy Pixar filmben. :) Az tény, hogy soha nem tudtam vérfarkasokként gondolni rájuk.  :hehe: Ami még vicces, hogy ezek technikailag nem vérfarkasok, hanem alakváltók, de az író annyira otthon volt a mitológiában, hogy ez az utolsó könyvre esett le neki. :D Valahol van is egy párbeszéd, ami arról szól h Jacob magyarázkodik erről. :omg:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7127 Dátum: 2012. november 26. - 01:26:46 »
Az egész Twilightban az az egyik legjobb pont, hogy halálosan cukik a farkasok... cukibbak, mint egy Pixar filmben. :)
Tényleg, a Szörny Rt.-be simán beillenének. Cuki selymes plüssbundájuk van. ;D
Amúgy ember alakban miért járnak mindig félpucéran? (Azt a nyilvánvaló magyarázatot leszámítva, hogy a hölgy nézők kedvéért.) Ha átváltoznak, úgyis minden ruha leszakad róluk. Mondjuk ehhez képest mindig kerítenek gyorsan egy gatyót valahonnan a visszaváltozás után. :hehe:

Idézet
Valahol van is egy párbeszéd, ami arról szól h Jacob magyarázkodik erről. :omg:
:lol: Biztos szólt neki valaki az uccsó könyv előtt, hogy tévedés van.  :hehe:

Amúgy a könyvek is ennyire nagyon csöpögősek, mint a film?

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #7128 Dátum: 2012. november 26. - 02:01:34 »
Amúgy ember alakban miért járnak mindig félpucéran? (Azt a nyilvánvaló magyarázatot leszámítva, hogy a hölgy nézők kedvéért.) Ha átváltoznak, úgyis minden ruha leszakad róluk. Mondjuk ehhez képest mindig kerítenek gyorsan egy gatyót valahonnan a visszaváltozás után. :hehe:

A filmben erre nincs jó magyarázat, de a könyv szerint a nadrágot az egyik vádlijukhoz kötözik átalakulás előtt, hogy ne szakadjon szét. (Nem, nem olvastam, de erre már én is kíváncsi voltam korábban... :roll: )

Ju

• Pókfej
« Válasz #7129 Dátum: 2012. november 26. - 08:00:37 »
Amúgy ember alakban miért járnak mindig félpucéran? (Azt a nyilvánvaló magyarázatot leszámítva, hogy a hölgy nézők kedvéért.) Ha átváltoznak, úgyis minden ruha leszakad róluk.
Biztos nincs pénzük annyi pólóra, amennyit szétszaggatnak naponta.  :lol:

Idézet
Biztos szólt neki valaki az uccsó könyv előtt, hogy tévedés van.  :hehe:
Pontosan. :) Csak egy kicsit lógott ki a környezetből. Nagyjából olyan, mintha te ennyi év ismeretség után elkezdenéd magyarázni, hogy igazábóól mindig is bölcsész voltál. ;D

Idézet
Amúgy a könyvek is ennyire nagyon csöpögősek, mint a film?
Nagyjából.  :roll: A 3. könyvre az író már egy majdnem középszerű irodalomhallgató szintjén tudott írni. ;) Az első kettő olyan szinten olvashatatlan, hogy elmondani sem tudom. Mindenhol csöpögős, Bella mindenhol egy rakás szerencsétlenség, és mindenki más is ugyanannyira kétdimenziós. Edward karaktere az, akinek valami értelme kezd lenni a sorozat végére, onnantól már olvasható kezd lenni és ez segít azon, hogy végig állati csöpögős és egy szikrányi valódi érzelem sincs benne. Viszont a világ, amit lefest, baromi egyszerű és ezért nem csodálom, hogy sok kislánynak tetszik. Egy szinten én is örülnék, ha annyi lenne az egész világ, hogy tizenévesen találkozol egy állati gazdag és vonzó vámpírral, majd ezuán semmi másra nincs gondod és boldogan élsz a világ végéig.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7130 Dátum: 2012. november 26. - 09:30:39 »
A filmben erre nincs jó magyarázat, de a könyv szerint a nadrágot az egyik vádlijukhoz kötözik átalakulás előtt, hogy ne szakadjon szét.
:lol: Most elképzeltem Hulkot vádlira kötött gatyóval. ;D

Biztos nincs pénzük annyi pólóra, amennyit szétszaggatnak naponta.  :lol:

Bezzeg a motorbaleset után Jacob egyből lekapja a pólóját a női nézők kedvéért, hogy törölgethesse Bella vérző fejét. :hehe:

Idézet
Nagyjából olyan, mintha te ennyi év ismeretség után elkezdenéd magyarázni, hogy igazábóól mindig is bölcsész voltál. ;D
Na az még számomra is meglepő csavar lenne. :lol:

Idézet
Nagyjából.  :roll: A 3. könyvre az író már egy majdnem középszerű irodalomhallgató szintjén tudott írni. ;)
:o Ehhez képest nem semmi, hogy ebből ekkora franchise lett.
Harry Potternek se vagyok nagy rajongója, de azért ott elismerem, hogy Rowling baromi olvasmányosan tudott írni, megérdemelten lett sikeres.

Idézet
Viszont a világ, amit lefest, baromi egyszerű és ezért nem csodálom, hogy sok kislánynak tetszik. Egy szinten én is örülnék, ha annyi lenne az egész világ, hogy tizenévesen találkozol egy állati gazdag és vonzó vámpírral, majd ezuán semmi másra nincs gondod és boldogan élsz a világ végéig.
Igen, ebben van valami... Abban a világban én is bevállalnám, hogy vámpír legyek, sőt, a legtöbb ember is, hiszen ki ne akarna örökké élni? Ráadásul szinte semmi negatívummal nem jár a vámpírlét (leszámítva persze a plüsskutyusokat, akik üldöznek).

Amúgy ebben a filmben már kezdett átjönni az a vallási konzervatívizmus, amiről Todd beszélt. Például, hogy ha jól értem, Edward azért nyüglődik ennyire Bella átváltoztatásán, merthogy a vámpírok lelke a pokolra kerül... Ami meg egyáltalán nem logikus, sőt, még a vámpírok se tudhatják, mi lesz a halál után. A vámpírlegendák és mesék szinte egyáltalán nem érvényesek ezekre a tinivámpírokra. Egyáltalán, fura, hogy pont a vámpírok ilyen fenemód vallásosak.
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 26. - 09:32:53 írta Tom Fireheart »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7131 Dátum: 2012. november 26. - 09:52:24 »
Én nem szeretnék örökké élni. Szerintem a legszörnyűbb hiba a világon erre törekedni. Ugyanis senki se garantálja, hogy például boldogan, vagy egészségesen fogsz örökké élni. Például örökké élnek a pokolban azok, akiket non-stop kínoznak. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7132 Dátum: 2012. november 26. - 10:10:28 »
Na jó, én sem azt mondom, hogy bármi áron akarnék örökké élni, igazából a feltételektől függ. De ha eltekintünk a vallástól (tehát nem kell félni hogy pokolra kerülünk, meg ilyenek), illetve jó életminőségben tudnék örökké élni, de úgy, hogy legalább egy-két mód legyen a megszakítására (arra az esetre, ha megunnám), akkor simán vállalnám. Pl a twilight vámpírjaként gyakorlatilag örökké fiatal marad az ember, nincsenek betegségek, erős és gyors vagy, szuperképességeid is vannak, tiszta jó. (És még a naptól se kell félni. :hehe: ) De a Hegylakó filmben ismert halhatatlanságot is elfogadnám, azzal a kitétellel, hogy ne kelljen folyton kardpárbajozni egy másik idiótával. Én nagyon kiváncsi vagyok, milyen lesz a jövő, úgyhogy már csak ezért is szeretnék örökké élni. :D Aztán, ha megunom, befekszem egy guillotine alá és kész. :hehe: Az biztosan gáz lenne, ha teljesen halhatatlan lennék, és sehogy se tudnék meghalni, de ha én dönteném el, hogy mikor halok meg, úgy már más lenne.
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 26. - 10:19:30 írta Tom Fireheart »

Todd

• Pókfej
« Válasz #7133 Dátum: 2012. november 26. - 10:49:36 »
Tom: érdekes, hogy pont ez a szál, vagyis a pokoltól való félelem ennyivel meg is szakad a filmben. Túl komoly téma volt Meyernek. Aztán amikor Bella vámpírrá alakul számára semmilyen nehézséget nem fog ez okozni, se vérszomjat, se semmit. Sőt ő annyira jóságos, hogy még állatok között is csak a gonoszakat öli...

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7134 Dátum: 2012. november 26. - 10:59:58 »
Sőt ő annyira jóságos, hogy még állatok között is csak a gonoszakat öli...
:lol: :lol: Hát ez jó. ;D Mi az, hogy gonosz állat? Patkány, szúnyog? ;D

balogh44

• Thanos
« Válasz #7135 Dátum: 2012. november 26. - 11:17:59 »
Nem értek egyet, akik szerint a régi, érzelmek nélküli King Kong jobb! A mai technika lehetővé tette, hogy ezt a lényt úgy mutassák be ahogy ha létezne milyen is volna! Igen, nekem sokkalta jobban bejön, mert nem steril, hanem igazán emberi érzelmekre is képes, szép érzékkel rendelkező lény.

De melyik régire gondolsz?
Amúgy mindegyik verzióban volt érzelme a majomnak, mert beleszeret a lányba.
Azt írtam nekem steril az új King Kong. Nem azt hogy mindenkinek legyen az. Ha valakinek az a jobb az az ő döntése. Ízléseken ne vitázzunk. ;)

King Kong egy majom. Kétségtelen, hogy a gorillák intelligens lények és vannak érzelmeik, ám van, amijük nincs: mégpedig emberi minikára képes arcizmaik. Márpedig a filmben egy butuska, ámde jó nagy gorilla a címszereplő, az egész végső soron valahol arról szólna, hogy az emberi kapzsiság elpusztít egy egzotikus vadállatot.

Pontosan ez lenne a lényege a filmnek. Nem egy állat emberré válásának, sokkal inkább az ember állatiassá való lealacsonyodásának szimbóluma ez a film.

Ha pedig érző, szenvedélyes filmet akarunk a gorillákról, akkor a Gorillák a ködben című remek filmet kellene előtérbe hozni. Bár a mondandója annak is igen hasonló...

Nem a legelső fekte-fehérre, mert az felér egy animációs filmmel! :)
Én az 1977-es verzióról beszélek, ahhoz viszonyítva! A fejlettebb technika sokad dob egy ilyen film esetében. Amúgy amit talgaby mondott hogy csak egy gorilla, nos, egy olyan világból érkező gorilla ő, ahol dinótól kezdve óriás bogarakig minden előfordul, hadd ne csodálkozzunk már, hogy nem közönségesek az arcizmai nagyra nőtt barátunknak! :)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7136 Dátum: 2012. november 26. - 11:49:54 »
A dinókkal és egyéb már kihalt állatokkal azt akarják érzékeltetni, hogy az egy a külvilágtól elzárt terület, a természet majdnem teljes érintetlenségében van jelen. Erre jön a civilizált ember és erőszakot tesz rajta. ( Igen, tudom, hogy élnek ott emberek, de a természettel szimbiózisban, és a falon innen. A falon túl már csak az " ősvadon " van. Ezzel nem lehet egy gorilla mimikára való képességét magyarázni.
Jackson az eredeti King Kong-ot remakelte meg. Tehát az 1933-as verziót. Rengeteg kikacsintás, utalás van arra a filmre is ( Pl.: Fay Wray az RKO-val forgat ), és szinte kockára egyezik egyik- másik jelenet. ( Mint ahogy a Gyűrűk ura előző példájánál is látható volt. Alázattal, tisztelettel nyúl a témáihoz, ez az amit baromira becsülök benne. ) Az 1976-os változat, nem tekinthető remakenek, a története is más, csak a keretkép egyezik meg. Ennek volt egy folytatása a King Kong lives ( 1986 ) amiben a majmok ( Igen, itt már kettő van, sőt három! ) már fájdalmasan túlzott emberi tulajdonságokkal lettek felruházva. Tipikus sikerhajhász film lett ez szerényebb kivitelben, mint az első része.
Jackson King Kongja a 33-as előtt tiszteleg, és továbbra is fenntartom, hogy SZÁMOMRA túl steril és inkább egy kis fricska, gyermeki álom beteljesülése ( Leforgatom a gyerekkori kedvencemet, mert már van rá pénzem és filmes hátterem. ) ,  mintsem komoly mű. Lásd a fentebb említett szereplőválogatást.
Jackson is elérte azt a szintet, hogy megengedheti magának, hogy azt forgasson amit akar. Előbb- utóbb azt is eléri, mint Spielberg, hogy megengedheti magának, hogy azt forgasson amit akar és az akármilyen is lesz, sikerre van ítélve. Nos én ezért nem örülök a Jackson- Spielberg kézfogónak.
Ez természetesen csak magánvélemény, nem átfogó elemzése a filmes szakmának. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2012. november 26. - 12:01:11 írta Kit Walker »

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #7137 Dátum: 2012. november 26. - 11:58:00 »

Nem a legelső fekte-fehérre, mert az felér egy animációs filmmel! :)

Ha ezek a filmek nem lettek volna, amik stop motion technikával készültek, ma nem lenne Avatár és Titanic sem. Ez a film abban az időben a technika csúcsának számított, mint most az általad említett Jackson féle King Kong. 80 év múlva, két fckó egy internetes fórumon épp azt fogja kitaglalni, mennyire kezdetleges Jackson King Kongja. ;D
Én úgy gondolom, az úttörőknek, mint amilyen Ray Harryhausen is volt, maximális tisztelet jár a munkájukért, hisz nélkülük nem lennénk ott ahol vagyunk. ( Bár az sem biztos, hogy az rossz lenne... ) Ez persze nem csak a filmekre igaz, hanem az élet minden területére.
Nekem a mai napig jobban tetszik az eredeti Titánok harca, mint az új. Az Aranygyapjú legendájából számtalan filmes táplálkozott, és ezeken a filmeken számtalan rendező és színész, operatőr nőtt fel. Ha a régi értékeket ledobjuk a sárba és megtapossuk, akkor a mi mai munkánkat sem tartjuk nagy becsben. Akkor meg mi értelme van az egésznek?

balogh44

• Thanos
« Válasz #7138 Dátum: 2012. november 26. - 12:00:07 »
Igen, tudok a későbbi további folytatásról, Linda Hamilton főszereplésével! :)
Életszagúbb, hihetőbb, mint a régebbi feldolgozások! és bár nekem megvan az eredeti is, a maga nemében, korába illesztve, az is tetszik, és kétségtelenül alapmű.
Jackson-Spielberg, hááát....
A Wingnut Films sajátja Jacksonnak, és ebből a kombóból nem biztos, hogy rossz dolgok sülnek majd ki, várjuk ki a végét. ;)
Twilight, lehet hogy átsiklottam felette, de látott valaki ebben a sorozatban kivillanó vámpírfogakat? Csak mert én nem nagyon! :roll:

Ju

• Pókfej
« Válasz #7139 Dátum: 2012. november 26. - 13:36:21 »
:o Ehhez képest nem semmi, hogy ebből ekkora franchise lett.
Harry Potternek se vagyok nagy rajongója, de azért ott elismerem, hogy Rowling baromi olvasmányosan tudott írni, megérdemelten lett sikeres.
Én is ezen csodálkozom. Hogyan lehet, hogy egy ilyen kézirat átjutott a szerkesztőkön és kiadásra került?  :stupid:
Rowling nyelvezetéről inkább nem kezdek oldalakat írni, a lényeg, hogy állati jó és a top10 írómban benne van. :) Nemrég elkezdtem egy olyat olvasni tőle, aminek semmi köze a HP-hez és még mindig tud hangulatot teremteni és még mindig nem tudom, hogyan. :D

Idézet
Abban a világban én is bevállalnám, hogy vámpír legyek, sőt, a legtöbb ember is, hiszen ki ne akarna örökké élni? Ráadásul szinte semmi negatívummal nem jár a vámpírlét (leszámítva persze a plüsskutyusokat, akik üldöznek).
Nem, gyakorlatilag semmi negatívummal nem jár. Ott lehet, hogy én is elfogadnám, ha nem kapnék mellé egy Bellát.

Idézet
Amúgy ebben a filmben már kezdett átjönni az a vallási konzervatívizmus, amiről Todd beszélt. Például, hogy ha jól értem, Edward azért nyüglődik ennyire Bella átváltoztatásán, merthogy a vámpírok lelke a pokolra kerül...

Uh, hogy ettől hogy fogtam a fejem... :roll:

Idézet
Egyáltalán, fura, hogy pont a vámpírok ilyen fenemód vallásosak.

Ott a pont. :D

Tom: érdekes, hogy pont ez a szál, vagyis a pokoltól való félelem ennyivel meg is szakad a filmben. Túl komoly téma volt Meyernek. Aztán amikor Bella vámpírrá alakul számára semmilyen nehézséget nem fog ez okozni
És Edward is elintézi annyival, hogy ha a felesége lesz, onnantól nem aggódik a lelke miatt. Szép dolog, mondhatom. ;D Tényleg milyen álompasi...

Szóval az egész Twilight mondanivalója, hogy fogd meg az első gazdag pasit, aki az utadba kerül, a házasságotokig maradj absztinens (az nem baj, ha néha megcsókolod a másik helyi szépfiút), azonnal legyél terhes és ezek mellett ne érdekeljen, ha a lelked a pokolra jut. :stupid: