Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363081 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #7360 Dátum: 2013. január 17. - 19:57:49 »

balogh44

• Thanos
« Válasz #7361 Dátum: 2013. január 17. - 21:11:57 »
Még mindig nem félelmetes, legalábbis számomra!  :drying:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7362 Dátum: 2013. január 17. - 21:29:35 »
Én szerettem a Szabrína a tiniboszorkányt  ;D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7363 Dátum: 2013. január 17. - 22:02:50 »
Jaja, egész jó kis sorozat volt annak ellenére, hogy totál nulla köze volt a forrásműhöz. :)

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #7364 Dátum: 2013. január 18. - 03:10:09 »
Némi lemaradással én is bepótoltam a Felhőatlaszt. Húazannyátdehosszúvolt.

Na túl vagyok rajta, nekem tetszett a film, bár a reinkarnáció ok-okozati összefüggései vagy nem voltak, vagy nem volt túl hangsúlyos.

Én nem tudtam egyszerre észben tartani az összes fő karakter állomásait, ezért tervezem, hogy vagy újra megnézem, vagy utánaolvasok (inkább az utóbbi...). Kíváncsi vagyok, vannak-e felismerhető minták a különböző életekben, hogy előjönnek-e ugyanazok a dolgok, vajon ugyanazokat a dolgokat "tanulják-e" az életeik során, és ha megtanultak valamit, vajon hova vezet tovább az útjuk. Viszont annyi karakter volt, és annyira nem időrendben láttatták az eseményeket, hogy egy megnézés alatt nem tudtam összerakni. Szóval szerintem is vagy nem volt, vagy nem elég egyszer látni ahhoz, hogy ezeket is értsd.

És ezen még nincs is rajta mindenki. Pl nem tudom , hogy napjainkban Hugh Grant(amikor bezáratta otthonba a testvérét) feleségét ki játszotta. Ennél a résznél pl volt összefüggés. Az zeneszerző elvette a srác szabadságát, következő életében őt zárták be.
Viszont az már nem stimmel, hogy a hajónaplós srác, aki megmenti a rabszolgát, majd a klónt, később miért vágják el a torkát?
Vagy Tom hanks karaktere, aki folyamatos fejlődést mutat, miért esik vissza az egyik életében olyna mélyre, hogy kidobja az  erkélyről azt a manust? :headscratch:

Az a baj, hogy mindenki a színészek között vélte felfedezni a reinkarnációt, emiatt valami elképesztő bonyolult rendszerre gondol. A valóság az, hogy ez hat tök eltérő történet és az egyetlen karakter, aki reinkarnálódik, az a főszereplő, őt jelöli mindig az üstökös formájú anyajegy. Őt pedig hat különböző színész játssza a különböző sztoriban. Esetleg még a mindenkori szerelme, aki szintén folyton visszatér, de ez nem volt egyértelműen kimondva. Tehát a színészek által megformált karakterek közt igazából nincs kapcsolat és határozottan nem egymás reinkarnációi. Pl. Hugh Grant karakterét az 1973-as erőműves sztoriból és a 2012-es öregek otthonás történetből nem választja el egy generáció se, valószínűleg sok évnyi átfedés van az életük között. Ez inkább csak amolyan bónusz "poén", hogy mindig mást játszanak. Sugallva a reinkarnációt, de valójában reinkarnáció nem történik köztük. Egy könyv alapján készült, amiben hat eltérő novella van, amiket lazán összekapcsol az üstökösös dolog a főszereplőnél, de ott értelemszerűen a többi karakterre vonatkozóan nem volt semmi utalás, hogy ez meg az a figura ugyanaz, hiszen a nevük, nemük és külsejük is más, egy könyvben nincs benne az a fogalom a karakterek kapcsán, hogy "színész". Ennél fogva lehet mintákat keresni köztük, de ez kb. olyan, mint a horoszkóp, véletlenszerűen belemagyarázhatóak, a film szerkesztése is ezt sugallja, próbálták összemosni a hasonló témájú jeleneteket, de ezek a dolgok nem voltak ott az adaptált könyvnél (ahol teljesen el is voltak választva a sztorik), így erőltetetten hatnak.
Egyébként nem, nem olvastam, de némi utánajárást követően elég egyértelműen ez jött le. Bár azt hiszem, ismerek valakit, akinek a könyvhöz is volt szerencséje, majd megkérdezem, hogy jól gondolom-e.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7365 Dátum: 2013. január 18. - 08:08:58 »
Ha ez valóban így van a készítők szándékai szerint akkor ez a film rendesen el van tolva.

Ju

• Pókfej
« Válasz #7366 Dátum: 2013. január 18. - 13:56:38 »
Az anyajegyes téma nekem is felmerült, és végül arra jutottam, hogy vagy az jelzi, hogy melyik ember ugyanannak a léleknek a reinkarnációja, vagy a színészek, és a két lehetőség kizárja egymást. Egyébként azon is gondolkodtam, amikor megtudtam, hogy egy könyv az alapja, hogy ott az utóbbi lehetőséget hogyan oldanák meg (igazából annyira fúrta az oldalam, hogy majdnem elkezdtem olvasni a könyvet :)). De akkor a könyvnél egyértelmű. :) Az viszont megint kérdés, hogy Wachowskiék milyen gondolatokkal dolgozták fel, vagy talán csak nagyon alapnak használták, és felépítették rá a saját kis gondolatvilágukat. :headscratch:

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #7367 Dátum: 2013. január 25. - 12:14:48 »

balogh44

• Thanos
« Válasz #7368 Dátum: 2013. január 25. - 14:43:49 »
Tegnap este a barátnőmmel megnéztük a Ted-et. Nagyon jó film, de csak feliratosan, angolul ajánlott! Hogy miért? Nos mert a szinkronos verzióban olyan erőltetett magyar utalások vannak benne, mint pl. a Familia Kft., vagy Aradszky László slágere stb....Kiábrándító!!! >:(
Mi a francért csinálják ezt a magyar szinkronstúdiók??!!! Ezzel csak a filmnézőt nézik sík hülyének!

BuB

• Pókfej
« Válasz #7369 Dátum: 2013. január 25. - 15:08:04 »
valszeg csak azért mer olyan utalás volt vmi amcsi sztárra, ami nálunk nem mondd senkinek semmit... így legalább "ütött" a poén, mintha most egy ismeretlen angol név hangzik el...
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

balogh44

• Thanos
« Válasz #7370 Dátum: 2013. január 25. - 15:27:26 »
Ma már sok sorozat megy itthon, akár régebbi amerikaiak is, pl. Rém rendes család, Alf, Családi kötelékek, stb., bármi amerikai vígjátékot meg lehetett volna említeni, de könyörgöm ne magyart!!!!!  :drying:

BuB

• Pókfej
« Válasz #7371 Dátum: 2013. január 25. - 15:49:10 »
Ne szégyeld, hogy magyar vagy, és ilyen kultsorozataink voltak. ;D

balogh44

• Thanos
« Válasz #7372 Dátum: 2013. január 25. - 15:53:44 »
Ne játssz az idegeimmel, így is szétrobbantam majdnem mikor meghallottam! :D
Amúgy a másik zavaró dolog még, a "Szent Mariskázás!" miért nem lehet szent kaki-nak mondani, vagy te jó atyagatya vagy mit tudom én, jó hogy nem szent Jóskabácsiznak!  :drying:

BuB

• Pókfej
« Válasz #7373 Dátum: 2013. január 25. - 17:42:42 »
Én nem idegeskedtem rajta, mert sejtettem, hogy tuti vmi olyasmi ősrégi amcsi sorozatra/sztárra utalhatnak, aki/k nálunk totál semmit se mondanának.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7374 Dátum: 2013. január 25. - 22:29:10 »
Tegnap megnéztem a Loopert. Szerintem tök jó film. :D Persze csak ha át tudunk siklani a logikai bakikon, illetve nem feszegetjük túlságosan az időutazás elméletét. Azt túlzásnak tartom, hogy egyesek a Mátrixszal és az Eredettel emlegetik egy szinten, de figyelembe véve a kis költségvetést és a jó ötleteket amiket a filmbe raktak, valamint az elgondolkodtató sztorit, egy viszonylag egyedi és érdekes hangulatú filmet kaptunk, nagyon jó színészekkel. Simán jobb, mint a Total Recall remake vagy az új Dredd bíró.

Viszont az a megoldás, ahogyan a film elején Seth öreg verzióját elkapták, valami kegyetlen durva volt, de bizarr módon ötletes is.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Ju

• Pókfej
« Válasz #7375 Dátum: 2013. január 26. - 03:08:25 »
Tegnap megnéztem a Loopert.

Én mostanában pótolom a Woody Allen filmeket, egyelőre oda jutottam, hogy az újabbakat szeretem, és tudnak is mondani valamit, a régiek közül viszont még nem láttam olyat, ami megfogott volna. Az Annie Hall nem nekem szól, ellentétben a Matchpoint és főleg a VCB mesteri, a Midnight in Paris meg még mindig ledöbbent.  :) És nem gondoltam volna, hogy valaha ezt mondom, de Penélope Cruz gyönyörű... úgy gyönyörű, hogy közben bűnronda. Olyan kisugárzása van, aminek a tizedére is büszke lehetne bármelyik nő. Én meg a felével is boldog lennék. ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7376 Dátum: 2013. január 26. - 07:40:46 »
WA nagyon is meri a nőket :)

Ju

• Pókfej
« Válasz #7377 Dátum: 2013. január 26. - 12:49:57 »
A férfiakat is. :D Tetszik, hogy azt az oldalát hangsúlyozza ki az embereknek, amit a filmesek szeretnek elfelejteni és egy realista szemével nézi a világot, mégis szentimentális marad. Nekem olyan, mintha minden filmje, amit láttam, erre a konfliktusra keresne valamilyen harmóniát. Szerintem állati érdekes téma és hihetetlenül tetszik, hogy a szentimentalizmusa nem fordul át cinizmusba és mégis hihető. A karakterei meg nem változnak át hirtelen azért, hogy a történetet szolgálják. Ha megváltoznak, annak jól felvezetett oka van. :) És hát WA EQ-ja már olyan szinten van, hogy szívesen elbeszélgetnék vele az életről. :) Vagy megnéztem volna egy beszélgetést közte és George Carlin között. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7378 Dátum: 2013. január 26. - 13:17:49 »
És hát WA EQ-ja már olyan szinten van, hogy szívesen elbeszélgetnék vele az életről. :)
Kávéznál vele?  ;D

Ju

• Pókfej
« Válasz #7379 Dátum: 2013. január 26. - 14:13:48 »
Kávéznál vele?  ;D
Nekem a kávézás még mindig kávézást jelent, úgyhogy igen. ;) Bármi máshoz túl idős lenne hozzám. :P