Némi lemaradással én is bepótoltam a Felhőatlaszt. Húazannyátdehosszúvolt.
Na túl vagyok rajta, nekem tetszett a film, bár a reinkarnáció ok-okozati összefüggései vagy nem voltak, vagy nem volt túl hangsúlyos.
Én nem tudtam egyszerre észben tartani az összes fő karakter állomásait, ezért tervezem, hogy vagy újra megnézem, vagy utánaolvasok (inkább az utóbbi...). Kíváncsi vagyok, vannak-e felismerhető minták a különböző életekben, hogy előjönnek-e ugyanazok a dolgok, vajon ugyanazokat a dolgokat "tanulják-e" az életeik során, és ha megtanultak valamit, vajon hova vezet tovább az útjuk. Viszont annyi karakter volt, és annyira nem időrendben láttatták az eseményeket, hogy egy megnézés alatt nem tudtam összerakni. Szóval szerintem is vagy nem volt, vagy nem elég egyszer látni ahhoz, hogy ezeket is értsd.
És ezen még nincs is rajta mindenki. Pl nem tudom , hogy napjainkban Hugh Grant(amikor bezáratta otthonba a testvérét) feleségét ki játszotta. Ennél a résznél pl volt összefüggés. Az zeneszerző elvette a srác szabadságát, következő életében őt zárták be.
Viszont az már nem stimmel, hogy a hajónaplós srác, aki megmenti a rabszolgát, majd a klónt, később miért vágják el a torkát?
Vagy Tom hanks karaktere, aki folyamatos fejlődést mutat, miért esik vissza az egyik életében olyna mélyre, hogy kidobja az erkélyről azt a manust? 

Az a baj, hogy mindenki a színészek között vélte felfedezni a reinkarnációt, emiatt valami elképesztő bonyolult rendszerre gondol. A valóság az, hogy ez hat tök eltérő történet és az egyetlen karakter, aki reinkarnálódik, az a főszereplő, őt jelöli mindig az üstökös formájú anyajegy. Őt pedig hat különböző színész játssza a különböző sztoriban. Esetleg még a mindenkori szerelme, aki szintén folyton visszatér, de ez nem volt egyértelműen kimondva. Tehát a színészek által megformált karakterek közt igazából nincs kapcsolat és határozottan nem egymás reinkarnációi. Pl. Hugh Grant karakterét az 1973-as erőműves sztoriból és a 2012-es öregek otthonás történetből nem választja el egy generáció se, valószínűleg sok évnyi átfedés van az életük között. Ez inkább csak amolyan bónusz "poén", hogy mindig mást játszanak. Sugallva a reinkarnációt, de valójában reinkarnáció nem történik köztük. Egy könyv alapján készült, amiben hat eltérő novella van, amiket lazán összekapcsol az üstökösös dolog a főszereplőnél, de ott értelemszerűen a többi karakterre vonatkozóan nem volt semmi utalás, hogy ez meg az a figura ugyanaz, hiszen a nevük, nemük és külsejük is más, egy könyvben nincs benne az a fogalom a karakterek kapcsán, hogy "színész". Ennél fogva lehet mintákat keresni köztük, de ez kb. olyan, mint a horoszkóp, véletlenszerűen belemagyarázhatóak, a film szerkesztése is ezt sugallja, próbálták összemosni a hasonló témájú jeleneteket, de ezek a dolgok nem voltak ott az adaptált könyvnél (ahol teljesen el is voltak választva a sztorik), így erőltetetten hatnak.
Egyébként nem, nem olvastam, de némi utánajárást követően elég egyértelműen ez jött le. Bár azt hiszem, ismerek valakit, akinek a könyvhöz is volt szerencséje, majd megkérdezem, hogy jól gondolom-e.