Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362966 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #7720 Dátum: 2013. június 19. - 19:14:51 »
MUST see it !!!
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

balogh44

• Thanos
« Válasz #7721 Dátum: 2013. június 19. - 21:21:22 »
A segítségeteket kérném: Volt egy régi horror film, aminek nem tudom a címét. Csak jelenetre emlékszek belőle, hogy egy templomban vagy hol, megjelennek a démonok, ördögök, és tök jól voltak megtervezve a jelmezek benne, pl. külön magától mozgott a farkuk. Egy korabeli kritika szerint, amit még a tv-ben láttam, azt mondták róla, hogy túl életszerűre is sikeredtek!
Megnéztem az olasz Démonok 1-2. is, de nem az az! :(

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #7722 Dátum: 2013. június 19. - 22:16:35 »
Ennyiből nehéz kitalálni. Miről szólt? kb erről, hogy egy templomban lóbálták a farkukat az életszerű démonok?
This is a joke. A real practical Joke.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #7723 Dátum: 2013. június 19. - 22:27:54 »
Talán, Soavi, A templom ( The Church ) című filmje az. Érdekessége, hogy Bp-en forgatták egyes részeit, a Mátyás templomban. Vagy a Démonok éjszakája, de az nem templomban játszódik. Fulci a Pokol hét kapuja című filmje Templomos, de az zombi film, szintén nagyon életszerű képekkel. Illetve szintén egy Argento film ami eszembe jutott, az Inferno, de az megint csak nem templomban játszódik, hanem egy ódon házban.
Remélem közte van, amit keresel...
« Utoljára szerkesztve: 2013. június 19. - 22:30:18 írta Kit Walker »

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7724 Dátum: 2013. június 19. - 22:46:32 »
Hát, a démonos horrorok nagy része templomban is játszódik, elég nagy a szórás.

balogh44

• Thanos
« Válasz #7725 Dátum: 2013. június 20. - 11:36:11 »
Köszi az infókat srácok, utánuk nézek, amúgy a Kárhozottak és a Démonok éjszakája 1-2. is láttam, de nem az.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7726 Dátum: 2013. június 20. - 11:56:14 »
Sajna abból, amit írtál, sokat nem lehet kihozni. Valószínűleg akár ezer filmre is illik az, hogy démonok egy templomban. És a kilencvenes évekig minden jobb speciális effekten ámuldoztak (sokszor mondjuk joggal).

balogh44

• Thanos
« Válasz #7727 Dátum: 2013. június 20. - 12:38:04 »
Az tuti, hogy a 80-as években készült. A démon feje, hasonlított az Amityville 2. béli fazonéra, csak kicsit torzabb, sátánibb volt, szarvakkal.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #7728 Dátum: 2013. június 20. - 17:04:43 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7729 Dátum: 2013. június 21. - 16:10:25 »
Tegnap megnéztem a The cabin in the woods-t (Ház az erdő mélyén). Hát ez k**vajó film!!! :oh: Nekem nagyon tetszett. ;D Az első fele látszólag sablonosnak tűnik, és kicsit uncsi is lenne, de a párhuzamos történetszál feldobja a sztorit, és mindig van valami ami fenntartja az ember érdeklődését. Viszont ami ezután jön, a nagy csavar az utolsó fél órában, hát az  :censored: :censored: jó!! ;D Maga a vizuális és kreatív orgazmus. ;D Csak emiatt megéri megnézni a filmet, de a legjobb az, hogy amint összeáll a kép a film végén, az megváltoztatja az egész film képét is, és más szemmel tekint az ember az egészre. Amúgy az egész egy baromi jó horrorparódia, ami ugyanakkor elgondolkodtató is, és ez a legnagyobb értéke a filmnek. Állat jó az egész. ;D Whedon pedig baromi jó író-rendező, azt hiszem, most már tényleg bekerült a kedvenc rendezőim közé, illetve arra a listára, akiknek a neve garancia, hogy jó filmet fogsz látni. :D
Na ezt csak miattad néztem meg, ha már ilyen jókat írtál róla, de nekem max. gyenge közepes volt. A mellékszál nélkül nagyon gáz lett volna, de azzal együtt is elég gyengusz volt, szerintem.  :-\

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7730 Dátum: 2013. június 21. - 18:48:44 »
Tényleg? Mondjuk te keményvonalas horror fan vagy, lehet, hogy azért nem tetszett neked, mert ijesztőbb filmet vártál, nem? A végén a csavar sem tetszett, amikor kiderült, hogy mi van a háttérben?
Milyen elvárásokkal ültél le a film elé?

Különben sokáig én sem érdeklődtem a film iránt, csak akkor figyeltem fel rá, amikor itt a fórumon is írták többen, hogy milyen jó, illetve olvastam kritikákat róla, és azok is dicsérték, hogy milyen jó csavar van benne, meg kifigurázza a horrorműfajt. De vállalom most is, hogy nekem nagyon tetszett.

Amúgy a film első fele önmagában tényleg gyenge lenne - onnantól lesz igazán jó a film, amikor a két életben maradt főhős lejut a tudósok bunkerébe. Aztán amikor szabadon engedik azt a rengeteg fogva tartott szörnyet, amik elkezdik legyilkolni a tudósokat és katonákat, az valami epic. :lol: Számomra már csak azok miatt a jelenetek miatt megérte a film. ;D Persze én csak alkalmi horrornéző vagyok, így engem nem zavart, hogy igazából nem ijesztő a film. :)

A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7731 Dátum: 2013. június 21. - 20:11:55 »
Én egyáltalán nem várom el egy horrortól, hogy ijesztő legyen, sőt, nem is szeretem - legyen ez bármilyen ellentmondásos is. Azt szeretem, ha feszült és izgalmas. Ez egyik sem volt, és csak annyi elvárásom volt, hogy a végén lesz egy nagy csavar, amit írtál. Érdekes volt, mert a mellékszál kíváncsivá tett, de nem győzött meg. Az a végső jelenetsor tényleg látványos volt, és persze Thor+Ripley jók voltak benne. De például a szőke csaj rém idegesítő volt.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7732 Dátum: 2013. június 21. - 20:47:37 »
Érdekes volt, mert a mellékszál kíváncsivá tett, de nem győzött meg. Az a végső jelenetsor tényleg látványos volt, és persze Thor+Ripley jók voltak benne.
Tény, hogy nálam is a mellékszál tartotta fenn az érdeklődést. ;) De nálam ez a film az a típus volt, amikor - és ez viszonylag ritka - a film második fele illetve a vége annyira tetszett és annyira eltalált volt számomra, hogy felülírta a film első felének középszerűségét. Mondjuk én eleve úgy álltam hozzá a filmhez, hogy horrorparódia lesz, így nem is ezen a téren vártam izgalmakat, hanem a mellékszálban. Illetve talán rossz a szóhasználat, mert nem is az izgalmakkal operál a film, hanem a sztori kicsavarásával.

Idézet
De például a szőke csaj rém idegesítő volt.
Ő direkt lett idegesítő, mert a film a tinihorrorok klisés szereplőit parodizálta. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #7733 Dátum: 2013. június 22. - 09:10:32 »
Érdekes, hogy mellékszálként beszéltek a film fő történet szálláról.
Szerintem teljesen egyértelmű, hogy anélkül kuka lenne a film, de elsősorban arra készítették.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7734 Dátum: 2013. június 22. - 12:26:37 »
Én tudom, hogy a mellékszál volt a főszál, csak ha már mellékszálként lett megnevezve... :hehe:

Szerintem teljesen egyértelmű, hogy anélkül kuka lenne a film, de elsősorban arra készítették.
Így van. Amúgy mennyire lett sikeres a film? Mert ez tényleg marhára megosztó alkotás, általában a kommentek fele pocskondiázta, a másik fele meg istenítette.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7735 Dátum: 2013. június 22. - 13:07:18 »
Mivel a film nagyobb része a srácokat mutatta, a mellékszál kifejezés annyira nem elrugaszkodott.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #7736 Dátum: 2013. június 28. - 19:30:44 »
Van előzetese az Escape plannek. Sztem a The Tomb jobb cím volt. És jó a plakátja.
http://www.imdb.com/title/tt1211956/

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #7737 Dátum: 2013. július 04. - 20:10:05 »
Erre a régi rajzfilmre emlékszik valaki? http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=82341
Elvileg mozifilm lesz belőle.
SD. EJC.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #7738 Dátum: 2013. július 04. - 20:39:36 »
Ezen nem csodálkozok így 2013 kellős közepén! Muszáj előkotorni a régi meséket/regényeket hogy aztán megfilmesíthessék mert ennyi telik tőlük ;D Amúgy szerettem anno a Tébolygó Kapitányt,de hogy ebből miként varázsolnak egy egész estés filmet az számomra rejtély.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #7739 Dátum: 2013. július 04. - 21:26:37 »
Én is szerettem kiskoromban, persze a Scooby-Doo volt az abszolút kedvenc :D Az tényleg nem semmi, hogy a nagy Hollywood ma már semmi eredetivel nem képes előállni, csak a feldolgozás és a rebootok egymás hátán.
Tejet kérek! Csokisat!