Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362928 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #7760 Dátum: 2013. július 07. - 13:28:17 »
Azért reméljük, hogy az öltözködési szokások nem térnek vissza onnan. :)

balogh44

• Thanos
« Válasz #7761 Dátum: 2013. július 07. - 13:30:09 »
Azért volt ami szerintem okés volt. Persze nem a flitteres kabátokra gondolok és a makkos cipőkre! :D

Ju

• Pókfej
« Válasz #7762 Dátum: 2013. július 07. - 15:01:14 »
Azért reméljük, hogy az öltözködési szokások nem térnek vissza onnan. :)
Láttál mostanában kirakatot? :lol: Nem vagyunk messze tőle. :P Ilyenkor nem sajnálom, hogy éppen nincs keretem divatosan öltözni. :lol:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7763 Dátum: 2013. július 07. - 15:46:44 »
Láttál mostanában kirakatot? :lol:
Nem, igazából nem. Remélem, a neonnál még nem tartunk.

Ju

• Pókfej
« Válasz #7764 Dátum: 2013. július 07. - 17:04:30 »
Remélem, a neonnál még nem tartunk.
De. Legalábbis nagyon erőltetik, de még csak a kislányoknál (a 15 körülieket én még ide sorolom ;)), szerencsére. 25 felett már nem tudják eladni... ami nem csoda. :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7765 Dátum: 2013. július 07. - 17:33:45 »
Ugh… szeretem a retro dolgokat, de azért vannak olyasmik, amiket jó, ha meghagyunk az elmúlás homályában. (Kicsit témára visszatérve: A Captain Planet is erősen utóbbi kategória.)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7766 Dátum: 2013. július 07. - 17:39:34 »
Pedig a Captain Planetben szerintem van potenciál. Egy családi mozifilmnek simán elmenne. Ráadásul ebbe is lehet pakolni bőven CGI-t. :)
Arról nem is beszélve, hogy a környezetvédelem is igen aktuális téma.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #7767 Dátum: 2013. július 07. - 18:02:25 »
Láttál mostanában kirakatot? :lol:
Nem, igazából nem. Remélem, a neonnál még nem tartunk.

Far Cry: Blood Dragon. Neondínók. Tehát lassan visszatérünk.  ;D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7768 Dátum: 2013. július 07. - 18:03:30 »
A Captain Planet az a sorozat, amit mindenki nézett, és senki s tudja megmondani, miért nézte. Igazából ha most leülnél és elkezdenéd a sorozatot, elég komoly az esélye, hogy az első évad feléig se bírnád. Amikor kijött, az egész környezettudatosság még viszonylag új volt az animációs filmekben, a kilencvenes évek azonban egy életre gondoskodott róla, hogy a fiatalok torkán lenyomott óvdakörnyezetetmertazembergonoszéselpusztítja című üzeneteket minimum apátia, más kiváló termékek – mint az Utolsó esőerdő című opusz – hatására egyenesen egy erdőtűz okozását célzó heves inger kövesse.
Vagy rövidebben: negyed századdal ezelőtt ez még újnak számított. Manapság szebb esetben ciki, de inkább csak ócska. Vannak franchise-ok, amik ezerszer maradandóbbak abból az időszakból. (Mondjuk Bay éppen a második lemészárlásán ügyködik, de attól még akad pár azokon túl is.)

balogh44

• Thanos
« Válasz #7769 Dátum: 2013. július 07. - 21:46:13 »
A Hupikék Törpikék, Scooby-Doo, Garfield, G.I. JOE, Transformres emlékgyilkosságok után, köszi de szerintem se legyen több, régi karakter modernizálás a vásznon!  :drying:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7770 Dátum: 2013. július 07. - 22:07:11 »
A Captain Planet az a sorozat, amit mindenki nézett, és senki s tudja megmondani, miért nézte.
De. Mert Captain Planet képességei menők voltak, gyakorlatilag egy öko-Superman. :D Meg a kölkök varázsgyűrűi is bulisak voltak (kivéve a szív gyűrűt :hehe: ), gyerekként szívesen elfogadtam volna egyet (most is, csak nem biztos, hogy kizárólag környezetvédelemre használnám. :hehe: )
Az tény hogy a túlontúl arcunkba tolt környezetvédelem ma már visszatetsző hatást kelthet, de ezt a részt kicsit vissza lehet fogni a filmben, ha egyébként egy önmagában is érdekes sztorit találnak ki hozzá. Nem azt mondom, hogy világot megváltó mozi lesz, de szerintem nem hülyeség megpróbálkozni vele. Végülis a többi régi cuccból is csináltak filmet, ahogy balogh is mondta. ;D (Az más kérdés, hogy milyen minőséggel - de például a Scooby-Doo, G.I.Joe és Transformers még folytatás(oka)t is megért. Még a Garfield is is folytatódott, pedig az aztán ultra kaki volt. Szóval anyagilag biztos megérte a stúdióknak...) 

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7771 Dátum: 2013. július 07. - 22:14:28 »
Egy öko Superman, akit egy véletlenszerűen a kezedbe ragadott szemetes kosárral legyőzhettél. :)
Amúgy nem tudom, én most először hallom bárkitől, hogy menőnek tartja őt. Bár ettől még létezhet ilyen csoport. De akkor se tudom elképzelni, manapság ez hogyan állná meg bármilyen módon a helyét – nem mozifilmként, hanem akárhogyan. Van, ami csak az adott korban működött. Ilyen volt a Knight Rider is, ami akármekkora menő dolog volt a maga idejében, az összes létező feltámasztási kísérlete brutális nagy kudarc lett akkor is, ha maga a Hoff is tiszteletét tette bennük, mint a 2000-ben.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7772 Dátum: 2013. július 07. - 22:43:08 »
Egy öko Superman, akit egy véletlenszerűen a kezedbe ragadott szemetes kosárral legyőzhettél. :)
Miért, Supermant is le lehet egy kaviccsal. ;D
Idézet
Amúgy nem tudom, én most először hallom bárkitől, hogy menőnek tartja őt.
Úgy értem, gyerekként annak tartottam. :) De szerintem most is működőképes lehet a koncepció.
Idézet
Bár ettől még létezhet ilyen csoport.
Ha nem is létezik, egy megfelelően megreformált filmmel megteremthetik azt. Csak jól kell kiválasztani a réteget akiknek a filmet szánják. Én egy családi kalandfilmben gondolkodnék vígjátéki elemekkel és látványos CGI akciókkal. :) Ha láttad a Last Airbendert, ott az elemek (föld, tűz, víz, levegő) manipulálásának effektjei elég látványosak voltak, kb. ugyanezt kell beletenni ebbe a filmbe is. Plusz egy CGI Captain Planetet. :D
De most komolyan, azok után, hogy a Torpedó társasjátékból képesek voltak méregdrága mozifilmet készíteni, miért lenne ördögtől való a Captain Planet? ;D

Idézet
De akkor se tudom elképzelni, manapság ez hogyan állná meg bármilyen módon a helyét – nem mozifilmként, hanem akárhogyan.
Én pont ugyanezt gondoltam anno a Transformersről. Játékfigurának meg rajzfilmben oké volt, na de mozifilm? Attól féltem, hogy egyszerűen röhejesek lesznek a robotok a vásznon - ehhez képest úgy modernizálták a készítők az alapanyagot, hogy elájultunk, milyen állat jók lettek a robotok.

Idézet
Van, ami csak az adott korban működött. Ilyen volt a Knight Rider is, ami akármekkora menő dolog volt a maga idejében, az összes létező feltámasztási kísérlete brutális nagy kudarc lett akkor is, ha maga a Hoff is tiszteletét tette bennük, mint a 2000-ben.
Az igaz, de azt a sorozatot a maga idejében nagyon jól megcsinálták - még mai szemmel is simán élvezhető. Csak akkor lett gáz, amikor már egyre hülyébb képességeket találtak ki K.I.T.T.-nek. De a sztorik általában jók voltak, meg maga az alapötlet is.
A feltámasztási kísérletek szerintem nem feltétlenül csak azért vallottak kudarcot, mert a mai korban nem működne a téma, hanem a készítők sem jól nyúltak hozzá az alapanyaghoz.

Ju

• Pókfej
« Válasz #7773 Dátum: 2013. július 07. - 23:07:59 »
A Captain Planet tök nagy kedvencem volt gyerekként, kb annyira imádtam, mint később a Power Rangerst. ;D Azt mondjuk totál nem értem, miért baj, ha a gyerekeket környezetvédelemre tanítod... :P

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #7774 Dátum: 2013. július 07. - 23:24:17 »
A The Last Airbender rossz példa, mert a cgi borzalmas volt, alig lehet összehasonlítani a forrásanyaghoz és egy univerzális bukás volt.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7775 Dátum: 2013. július 07. - 23:38:17 »
A Captain Planet tök nagy kedvencem volt gyerekként, kb annyira imádtam, mint később a Power Rangerst. ;D
Akkor nem vagyok egyedül. ;D Úristen, így belegondolva kiskölyökként mennyire bírtam a Power Rangerst is... :lol: Persze felnőtt fejjel a Power Rangers már ultra gáz, dehát kinőttünk belőle. ;D

Idézet
Azt mondjuk totál nem értem, miért baj, ha a gyerekeket környezetvédelemre tanítod... :P
Különben szerintem is jó ötlet volt a a Captain Planet ilyen szempontból, úgy tanította környezetvédelemre a gyerekeket, hogy közben szórakoztatott is - sokkal jobb volt, mintha valami béna kisiskolás rajzfilmben random karakterek okítgattak volna.

A The Last Airbender rossz példa, mert a cgi borzalmas volt, alig lehet összehasonlítani a forrásanyaghoz és egy univerzális bukás volt.
Oké, én csak azért hoztam fel példának, mert abban is az elemek fölött uralkodtak a szereplők. ;) Egyébként nekem nem volt bajom a CGI-vel, egyszerűen a történet volt unalmas és kaki (meg a színészek gyengék), ezért bukott meg.

Ju

• Pókfej
« Válasz #7776 Dátum: 2013. július 08. - 00:01:49 »
Akkor ne a filmet nézzétek, hanem a sorozatot, az tökjó. ;)

Különben szerintem is jó ötlet volt a a Captain Planet ilyen szempontból, úgy tanította környezetvédelemre a gyerekeket, hogy közben szórakoztatott is - sokkal jobb volt, mintha valami béna kisiskolás rajzfilmben random karakterek okítgattak volna.
Ugye?! :D Szerintem is állat volt. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #7777 Dátum: 2013. július 08. - 01:05:44 »
Simán. :) Még a környezetszennyező főgonoszok is viszonylag érdekesek voltak. :D Sőt, a Superman filmek mintájára volt egy Anti-Captain Planet is (nem tudom, hogy hívták a rajzfilmben.) :lol:

Raisu

• Traveller
« Válasz #7778 Dátum: 2013. július 08. - 09:27:38 »
A Captain Planet tök nagy kedvencem volt gyerekként, kb annyira imádtam, mint később a Power Rangerst. ;D
Akkor nem vagyok egyedül. ;D Úristen, így belegondolva kiskölyökként mennyire bírtam a Power Rangerst is... :lol: Persze felnőtt fejjel a Power Rangers már ultra gáz, dehát kinőttünk belőle. ;D
Meg lennél lepve, hogy mennyire élvezhető még felnőtt fejjel is a Power Rangers első négy évada. :)

Sőt, a Superman filmek mintájára volt egy Anti-Captain Planet is (nem tudom, hogy hívták a rajzfilmben.) :lol:
A Környezetszennyezés kapitánya volt a neve, vagy mi. :D
« Utoljára szerkesztve: 2013. július 08. - 10:58:23 írta Sepi »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7779 Dátum: 2013. július 08. - 11:26:48 »
Meg lennél lepve, hogy mennyire élvezhető még felnőtt fejjel is a Power Rangers első négy évada. :)
Ja, pláne a Zeo. Az ellenfelek a sorozathoz mérten marha bugyuták, de a többi szereplő nagyon jól beért addigra. (Tommyval se szenvedtek végre, igazából az ő feltűnése és átállása volt szvsz a sorozat egyik legerőltetettebben írt szakasza.)