A régi Csillagkapu mennyire jó hangulatú film atyaég és a jelmezek mennyire stílusosak. A legjobb filmes gonosz van benne... evör 
Épp most néztem meg Tündivel. Én is nagyon szeretem, és a díszletek, jelmezek, meg az egyszerre ősi és futurisztikus hangulat baromi jó még mai szemmel is.
Viszont most feltünt az ami régen nem, hogy a forgatókönyv sok sebből vérzik, és hogy már ez a film is szenved azoktól a hibáktól, amiket előszőr Emerich, majd később Bay a végletekig elvitt. Lényegében az amerikai hadsereg istenítés mai szemmel marha erőteljes, és az ahogy Daniel a pitiánernek látszó kódot felfejti, és habár a szöverg az, hogy Ra az csillagok közt nyugszik évmilliók óta, vagy valami ilyesmi, de mégse gondol rá addig, hogy utánnanézzen a csillagképeknek, de aztán mindenki döbbenten néz, hogy úristen, mi erre 60 éve nem jöttünk rá, mégis ott van már ekkor egy komplett csillagtérkép a szobában, aztán egy óra alatt megtanul egy nyelvet, mint kiderűlt azért, mert ezt ő eddig is tudta, csak nem tudta, hogy tudja...
Szóval baromi epic film és vizúálisan marha erőteljes, anno ezek fölött át is siklottam.