Azért fura, hogy egy kitinváz felerősítését orvosi marhaságnak tartod, de az ember DNS-ét és külsejét pár nap alatt átíró mesevírust nem. 
De, azt is, de az az adott filmtől függ, hogy mi fér bele a logikájába, és mi mond ellent neki.
Ennél a filmnél például pont az adja a kontrasztot az Elysium ésa Föld között, hogy míg előbbi egy kvázi mennyországszerű utópia, amibe még az atomi szintű regeneráció is belefér (hülyeség persze, de ettől utópia), addig a Föld lenne hivatott képviselni a realizmust (nyomor, szenvedés, járványok, és 20. századi szinten megrekedt orvostudomány - ezért akar mindenki feljutni az Elysiumra). Ebben a kontrasztban van egy jól működő logika, amit teljesen felrúgnak azzal, hogy egy kvázi lehetetlen műtétet hajtanak végre egy haldoklón. Elvégre ha valakit csak úgy fel tudnak spécizni még ilyen lepusztult körülmények között is egy külső vázzal, akkor mégsem olyan kaki az az orvostudomány, és akkor nem értem, hogy
a film elején egy mindkét lábát eltört kislányt miért csak az Elysiumon lehet meggyógyítani.Egyáltalán, mit rinyálnak az emberek, miért nem spéciznek fel mindenkit gettónindzsává, hogy szétcsapják a gonosz robothadsereget.

Persze hogy a filmek csak filmek, és nem valóság, de amíg betartják a saját maguk által lefektetett logikai szabályokat, addig a legvadabb sci-firől vagy fantasyról is elhiszem, hogy az ott úgy működik. De ha egy film saját logikai szabályrendszerén belül is ellentmondás van, az kibillenti a nézőt, és elég zavaró tud lenni (legalábbis nálam - lehet hogy egyedül vagyok ezzel).
Arról egyébként már ne is beszéljünk, hogy Damon testén csak külső váz van, de páncél nincs -
vagyis akár egy robottal, akár a felspécizett Kruegerrel bunyózott, szinte azonnal halálos sérüléseket kellett volna beszednie - ehhez képest eléggé sokáig húzta.Ez a befejezés szerintem bőven elég.
Oké, elfogadom hogy neked tetszett, ezen nem veszünk össze.

Hát nyilván tele van tömve kábé 2 kiló fájdalom-csillapítóval, meg gyulladáscsökkentővel.
De hát pont ez az, hogy nem adtak neki semmit! Pont ezt hiányoltam. Az egyetlen bogyó, amit végig szedett, csak a sugárbetegséget tette tünetmentessé (de nem hosszabbította meg az életét). Nyilván abban is lehetett gyulladáscsökkentő meg fájdalomcsillapító, de akkor sem volt kihangsúlyozva ez a dolog. De a bogyó használata sem oldja fel a műtét sületlenségeit.
Valahol olvastam egy kommentben, hogy az exoskeleton felrakása után már Damon törött karja sem volt probléma.

Igaz, rögzítősínnek teljesen megfelelt a skeleton.