Ugyanaz a cselekmény (nagyjából…) = remake
Maradt pár szereplőnév, esetleg cím, de amúgy egy másik sztori = reboot
A burtonos inkább remake. Bár most már nem tudom mi a különbség remake és reboot között...
( De ha csak költői kérdés volt tőled, akkor bocs...
)
De mindegy is, mert tg megint beelőzött.

Nem költői volt. Köszi mindenkinek, tisztul a kép:) Akkor ha jól értem könyebb rebootolni egy olyan filmet, ami inkább a karakterre épít, mint a sztorira.
Gyakorlatilag igen. Vannak nagyon jó remakek, van olyan, ami jobb mint az eredeti, és van olyan is mikor a remake-et remakelik.

Vannak olyan filmek is, amik egy témát járnak körül de egyidőben jelennek meg két külön stúdiótól. ( Legutóbb a Támadás a Fehér ház ellen és a Az elnök végveszélyben volt ilyen, de nemrég volt a Capote és a Hírhedt, ami Truman Capote életének azon szakaszát dolgozza fel, amikor a Hidegvérrel című regényét írta. Amiből szintén készült film és remake is...

) Míg utóbbi kettő közül mind a kettő ( Capote, Hírhedt ) gyöngyszem, addig az előbbi rendesen tucatfilm, és hát abból sem a legjobb...

Végül is mondhatni, hogy a Hulkot és a Megtorlót is rebootolták, de a remake is igaz rá. De szerintem valamilyen szinten összeköthető és kvázi folytatásként is nézhető mindkét film ( a Megtorló talán kevésbé ) nem olyan nyögvenyelős nyakatekert módon kell összeilleszteni őket, mint az X-men filmeket...