Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1360983 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

balogh44

• Thanos
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8380 Dátum: 2014. március 26. - 19:30:43 »
Igen vagy nem?

A színes bőrű Conan után már nem lepődök meg ezen se, de látvány terén tényleg jobb mint az a másik Hercules film.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8381 Dátum: 2014. március 27. - 20:24:18 »
Készül a Wachowski tesók újabb nagy dobása:

A látvány odab***ós lesz, kérdés, hogy tartalmilag mennyire lesz erős.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #8382 Dátum: 2014. március 27. - 20:28:51 »
Én relatíve szimpla szabályokkal élem az életem. Az egyik közülük például az, hogy Channing Tatumos vagy Justin Timberlakes filmet nem nézünk a házamban.  :lol:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8383 Dátum: 2014. március 27. - 20:34:06 »
Egy bajom van ezzel a filmmel, hogy Channing Tatum feje itt annyira röhejes, hogy nem tudom komolyan venni.
Én relatíve szimpla szabályokkal élem az életem. Az egyik közülük például az, hogy Channing Tatumos vagy Justin Timberlakes filmet nem nézünk a házamban.  :lol:
Én érdekes módon bírom mindkettőjüket, ha vígjátékban szerepelnek. Pl CT-nek a 21 Jump street jó volt. JT-nek meg Az utolsó csavar.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #8384 Dátum: 2014. március 27. - 21:28:56 »
Megnéztem az Oldboy remakejét. Hát, ezt messzire kerüljétek el. Pláne ha láttátok az eredetit és tetszett is. Amúgy maguk a rendezői stílusjegyek teljesen felismerhetőek, látni, hogy ez SL film. De csapong, nincs kibontva semmi, a főszereplő Joe Doucett, annyira jellemtelen, hogy az valami undorító. Nem hogy együttérezni nem lehet vele, de még csak megsajnálni sem. A főgonosz a District 9-ban fényévekkel jobb volt mint itt, és az Olsen lány nagyon csúnya, de viszont jó a melle. SLJ játéka két fillért nem ér, hozza a gettófilmekből ismert SL féle feka karaktert, de itt meg is áll a mutatvány. Maga a film egy zanzásított verziónak hat, ami semmi nyomot nem hagy maga után. Mint a ricinusolaj. Átfolyik az emberen. Kicsit olyan, mint amikor lerövidítik a kötelező olvasmányokat, csak ezt még át is írták. A fő jelenetek, amik az erejét adták a filmnek, kiestek. Marad a polgárpukkasztás, ami már nem megy olyan jól SL-nek, mint régen. Igazából nagyon erős pénz szagot érezni az "alkotáson", a szív teljesen eltűnt. Ezt a filmet nem kellett volna leforgatni. Messze kerüljétek el. Elkúrtam az életemből 1 óra 44 percet.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Todd

• Pókfej
« Válasz #8385 Dátum: 2014. március 28. - 08:16:54 »
Én még egyet se láttam, de ez nem tudatos kizárás eredménye, egész egyszerűen még egyik filmjük se merült fel, hogy egyáltalán érdekeljen kicsit is. Ja, de ő volt Danny McBride köcsöge a This Is The End-ben. Akkor egy filmet már láttam, amiben szerepelt (kábé 10 másodpercet).

balogh44

• Thanos
« Válasz #8386 Dátum: 2014. március 28. - 19:55:36 »
Nézzük, hány filmben vették már elő a Jupitert: 2001 Űrodüsszeia, 2010: A Kapcsolat éve, A Gyilkos Bolygó, és most a Wachowski tesók filmje. Sőt, Nostradamus is megmondta hogy fel fog robbanni, és belőle lesz majd az új nap! :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #8387 Dátum: 2014. március 31. - 10:31:38 »
Tegnapelőtt megnéztem a Frozen c. rajzfilmet. Aztán tegnap is megnéztem, meg a legjobb jeleneteket többször is. :D Marha jó lett! Az utóbbi évek legjobb Disney rajzfilmje. Tele van imádnivaló szereplőkkel, aranyos történettel, jó zenékkel és sok humorral. :D Én alapból nem szeretem annyira a dalbetétekkel telezsúfolt rajzfilmeket, de itt tényleg szép és fülbemászó dalokat sikerült alkotni a zeneszerzőknek. Ez a mese úgy tökéletes ahogy van. :judge:
Tegnap megnéztem én is barátnőmmel. Sajnos volt szerencsétlenségem szinkronnal látni, ami kifejezetten sokat rombolt az élvezeti értékéből. Nem tudom, ki fordította és a dalbetétekben az ilyen "ez az érzés oltári ziziül hangzik" típusú sorok honnan jöttek neki...
Na de ezen túllépve a két tesó konfliktusa jó volt, meg az egész látványos, az idióta szereplők se rontottak rokat az összképen.
A konfliktus feloldása viszont nekem nagyon mondvacsinált volt. A testvérek között oké, de az egycsapásra minden visszaalakul, az nekem már túl "meseszerű" (tudom ez egy mese  :lol:), és az, hogy a többi ember ettől miért változtatta meg a királynőhöz való attitűdjét, szintén rejtély.
Ha már ilyen komoly témákat boncolgatnak egy rajzfilmben (messziről látszik, hogy Elsa mitől "más"), talán egy fokkal érettebb lett volna az a tanulság, hogy oké, utána se lett "normális" az emberek nagyrésze továbbra is ferde szemmel fog nézni rá, de megtanulja az ilyeneket nagy ívből leszarni, mert azok, akik fontosak neki, így szeretik.
Továbbá fura, hogy habár a szüleivel szemben marha nagy belső konfliktusa volt, ez ellenben abszolút nem került feloldásra, és kimondásra. Anna nem tudta meg a tényt, hogy nem ő önként zárta be magát, hanem akarata ellenére kényszerítették bele ebbe a szerepbe.
Hiába Elsára még jó sok év pszichoterápia vár.  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2014. március 31. - 10:44:38 írta Todd »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8388 Dátum: 2014. március 31. - 12:00:42 »
Tegnap megnéztem én is barátnőmmel. Sajnos volt szerencsétlenségem szinkronnal látni, ami kifejezetten sokat rombolt az élvezeti értékéből.
Na igen, ezt a filmet kimondottan eredeti szinkronnal érdemes nézni. A dalszövegekben elég hülye félrefordítások vannak...

Idézet
A testvérek között oké, de az egycsapásra minden visszaalakul, az nekem már túl "meseszerű" (tudom ez egy mese  :lol:)
Szerintem jól volt megoldva. Én úgy fogom fel, hogy Elsa egy mutáns, aki a film végén megtanulta irányítani a képességeit. ;D
Idézet
, és az, hogy a többi ember ettől miért változtatta meg a királynőhöz való attitűdjét, szintén rejtély.
Igazából az emberek többsége sosem haragudott rá. Csak a rosszfiúk szították az indulatokat. :) Miután Elsa megtanulta irányítani a képességét, onnantól már az alattvalóinak sem volt félnivalójuk tőle. Amúgy meg ő a királynőjük, az emberek szeretik. (Oké, bizonyos szempontból egy idealista világot mutat be a mese, dehát ezért mese. :lol: )

Idézet
Továbbá fura, hogy habár a szüleivel szemben marha nagy belső konfliktusa volt, ez ellenben abszolút nem került feloldásra, és kimondásra. Anna nem tudta meg a tényt, hogy nem ő önként zárta be magát, hanem akarata ellenére kényszerítették bele ebbe a szerepbe.
Annyira azért nem akarata ellenére. Elsa saját maga is félt az erejétől, ő maga is vállalta tudatosan az elszigetelődést.

Idézet
Hiába Elsára még jó sok év pszichoterápia vár.  ;D
A szeretet meggyógyította. ;D

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #8389 Dátum: 2014. március 31. - 12:24:41 »
Tegnap én is megnéztem a Frozent. Jó volt.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8390 Dátum: 2014. április 03. - 18:33:19 »
Érdekes!

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8391 Dátum: 2014. április 03. - 19:38:25 »
Jónak ígérkezik! :D

Basszus, SJ nagyon felkapott lett. :D Lassan minden filmet vele készítenek. ;D Ráadásul előbb-utóbb a falamon is ott fog lógni, mert megvettem a Cinemánia áprilisi számát a Fekete Özvegy poszterrel. :hehe:

Raisu

• Traveller
« Válasz #8392 Dátum: 2014. április 04. - 03:09:20 »
Én megpróbáltam, szerintem sikerült, és ha minden jól megy, akkor egy ismerősöm fel is énekli a közeljövőben. :D
Na arra kiváncsi leszek, majd kérünk linket. :D

Na, elkészült, bár még ez sem végleges változat. Csak kíméletesen a kritikákkal pls! XD Ja, és persze nem azt mondom, hogy ez így tökéletes, csak arra akarok ezzel a videóval rávilágítani, hogy igenis le lehetett volna fordítani úgy a dalt, hogy legyen köze az eredeti szöveghez.
« Utoljára szerkesztve: 2014. április 04. - 03:48:53 írta Raisu »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8393 Dátum: 2014. április 04. - 10:09:13 »
Hát ez sem mindenhol szó szerinti.  ;D De tényleg jobb, mint a hivatalos magyar verzió, jobban visszaadja a dal lényegét. ;) (Néhány mondatnál szerintem lehetett volna kicsit szöveghűbben fordítani, de így is tök jó lett.)
Egyébként az ismerősödnek nagyon szép hangja van. :) Igazából csak egyvalamit hiányoltam picit, az érzelmi beleélést. Legalábbis Idina Menzel jobban vissza tudta adni a karakter érzelmi tölteteit. De nagyon jó feldolgozás lett. 8)

Idézet
Csak kíméletesen a kritikákkal pls! XD
Nyugi, ez itt nem az X-faktor. :lol:  De látom, youtube-on megtiltottátok a kommentelést. :hehe:

Raisu

• Traveller
« Válasz #8394 Dátum: 2014. április 04. - 15:59:28 »
Hát ez sem mindenhol szó szerinti.  ;D De tényleg jobb, mint a hivatalos magyar verzió, jobban visszaadja a dal lényegét. ;) (Néhány mondatnál szerintem lehetett volna kicsit szöveghűbben fordítani, de így is tök jó lett.)
Egyébként az ismerősödnek nagyon szép hangja van. :) Igazából csak egyvalamit hiányoltam picit, az érzelmi beleélést. Legalábbis Idina Menzel jobban vissza tudta adni a karakter érzelmi tölteteit. De nagyon jó feldolgozás lett. 8)

Idézet
Csak kíméletesen a kritikákkal pls! XD
Nyugi, ez itt nem az X-faktor. :lol:  De látom, youtube-on megtiltottátok a kommentelést. :hehe:
Szó szerint tényleg nem lehet lefordítani úgy, hogy énekelhető is legyen. Tőlem sajnos csak ennyire telt, de én nem is vagyok hivatásos dalfordító. :D Amúgy ez még nem végleges verzió, fel akarja énekelni még egyszer a hétvégén, úgyhogy majd jövőhét elején kicserélem a videót a véglegesre. :) A kommenteket meg azért tiltottam le, mert habár az építő jellegű kritika jöhet bármikor, a trollokból nem kérek. És az internet inkább az utóbbiakkal van tele. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8395 Dátum: 2014. április 04. - 19:31:31 »
A kommenteket meg azért tiltottam le, mert habár az építő jellegű kritika jöhet bármikor, a trollokból nem kérek. És az internet inkább az utóbbiakkal van tele. :)
Igen, ez mondjuk igaz. :D Mondjuk én ezzel úgy vagyok, hogy a trollokra simán csak tojni kell egy nagyot, minden hülyeséget nem szabad magunkra vennünk. :)

Viszont kedvet kaptam én is, hogy megpróbálkozzam a fordítással, kiváncsi voltam mennyire tudok szöveghű maradni. :) Igyekeztem úgy fordítani, hogy felénekelhető legyen, illetve utólagos engedelmeddel a te verziódból is emeltem át részeket. :D Kár, hogy nekem nincs olyan lány ismerősöm, aki felénekelné... De ha nektek tetszik, felhasználhatjátok az én verziómat is. :)

Az eredeti dalszöveg:

The snow glows white on the mountain tonight,
not a footprint to be seen.
A kingdom of isolation and it looks like I'm the queen.
The wind is howling like this swirling storm inside.
Couldn't keep it in, Heaven knows I tried.
Don't let them in, don't let them see.
Be the good girl you always have to be.
Conceal, don't feel, don't let them know.
Well, now they know!

Let it go, let it go!
Can't hold it back any more.
Let it go, let it go!
Turn away and slam the door.
I don't care what they're going to say.
Let the storm rage on.
The cold never bothered me anyway.

It's funny how some distance,
makes everything seem small.
And the fears that once controlled me, can't get to me at all
It's time to see what I can do,
to test the limits and break through.
No right, no wrong, no rules for me.
I'm free!

Let it go, let it go.
I am one with the wind and sky.
Let it go, let it go.
You'll never see me cry.
Here I'll stand, and here I'll stay.
Let the storm rage on.

My power flurries through the air into the ground.
My soul is spiraling in frozen fractals all around
And one thought crystallizes like an icy blast
I'm never going back; the past is in the past!

Let it go, let it go.
And I'll rise like the break of dawn.
Let it go, let it go
That perfect girl is gone
Here I stand, in the light of day.
Let the storm rage on!
The cold never bothered me anyway...

És a végeredmény:

Ma este a hegyen fehér hó ragyog
És mindent eltakar.
Elhagyatott királyság, hol a királynő én vagyok.
A szívem mélyén sűrű hóvihar tombol
Kitör belőlem, nincs visszaút már.
Nem érthetik, nem láthatják,
Légy jó kislány, mindig ezt mondták.
Titkold, őrizd, ne tudja más
De már tudják!

Szabadság, szabadság!
Nem fogom vissza magam már
Szabadság, szabadság!
Mi az ajtón túl vár rám.
Nem számít, hogy mit gondol más
Jöjjön száz orkán!
Nekem mindig is tetszett a tél.

Vicces hogy távolról
Mennyi mindent másképp látsz
És a félelem mi űzött, nem ér el többé már!
Lássuk hát hogy mit tudok,
legyőzöm minden korlátom.
Nincs jó, nincs rossz, nincs több törvény
Csak én!

Szabadság, szabadság!
A tágas ég az én hazám
Szabadság, szabadság!
Többé nem látsz sírni már
Itt állok, és itt várok.
Jöjjön száz orkán!

Hatalmam elburjánzik égen-földön át
Lelkemben sok fagyos szilánk örvénylő táncot jár.
Gondolatom nyomán száz formát ölt a jég
S a régi énem végleg a múlt ködébe vész!

Szabadság, szabadság!
Ma egy új hajnal virrad rám
Szabadság, szabadság!
A jó kislány nincs már
Itt állok, a napfényben.
Jöjjön száz orkán!
Nekem mindig is tetszett a tél.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8396 Dátum: 2014. április 05. - 16:55:52 »
Luke Evans következő filmjei imdb- szerint:
2014 Dracula Untold (post-production)
Vlad Tepes

2014 A hobbit: Oda és vissza (post-production)
Bard

The Crow (pre-production)
Eric Draven
Ő az:

Új Holló film?  :-\
Drakulának jó az arca :)

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #8397 Dátum: 2014. április 05. - 16:58:52 »
A Holló első része rendben van, már-már klasszikus, de az utána következő három részre mi szükség volt? Tudom, bőrlehúzás, de akkor is, nem sok olyan szemetet látni. Az egyikben a kölyök John Connor volt a főszereplő :D
Tejet kérek! Csokisat!

Raisu

• Traveller
« Válasz #8398 Dátum: 2014. április 05. - 17:23:25 »
Tom: Nem rossz, de szerintem egy két helyen a hosszon még finomíthatnál (néhány sor vagy egy szótaggal rövidebb vagy hosszabb a kelleténél), de nem vészes. Egyedül két sor van, ami nekem sehogy sem akar ki jönni: a "Nekem mindig is tetszett a tél" és a "S a régi énem végleg a múlt ködébe vész!".

Todd

• Pókfej
« Válasz #8399 Dátum: 2014. április 05. - 19:19:38 »
A Holló első része rendben van, már-már klasszikus, de az utána következő három részre mi szükség volt?
Már már?? Számomra az egyik abszolút kedvenc filmem, szerintem nem kérdés, hogy igazi kultfilm.  :D
A többit nem is láttam, és nem is vagyok rájuk kíváncsi.
De amúgy mivel elég sok ponton eltér a szintén zseniális alapműtől, így egy képregényhűbb rebootra kíváncsi lennék, nem tudom, ez mennyire fog teljesülni.