Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362923 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

balogh44

• Thanos
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8461 Dátum: 2014. május 01. - 21:06:13 »
Egy ideje rossz fiúkat játszott. :)
Erről a filmről még nem hallottam.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8462 Dátum: 2014. május 02. - 12:10:48 »
Tgenap megnéztem az új Robotzsarut. Nem lett rossz, vannak pozitívumai, de messze nem közelíti meg a régi klasszikust, eléggé közepes film lett. Kinnaman egyszerűen nem elég karizmatikus a szerepre, nem ér Peter Weller nyomába. A Keaton-Oldman-Jackson trió nagyon jó, de a többi mellékszereplő jelentéktelen, a Murphy fiát játszó gyerekben is kb annyi érzelem van, mint egy kókuszdióban. A sztori szintén közepes. Leginkább Robi megvalósítása tetszett a filmben, két dolgot kivéve: 1. miért kellett átfesteni (pláne, hogy a film végén visszakapja a klasszikus dizájt, ami nagyon jóra sikerült) 2. Még mindig nem értem, hogy miért kellett meghagyni Murphy kézfejét, amit ráadásul külön életben tartanak, teljesen értelmetlen és abszurd. :stupid: Viszont tetszett, hogy Robi itt tud futni, ugrani, szóval tényleg egy modern, mai kornak megfelelő kiborg lett belőle. A fegyverei viszont gagyin néznek ki, olyanok, mintha valami gyerekjátékok lennének. A film legjobb jelenete, amikor megmutatják, hogy mennyi maradt Murphy eredeti testéből, na az nagyon durva, tök jól megcsinálták.
Összességében nézhető alkotás lett, 1-2  pozitívummal, de valószínűleg sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle, ha egy tehetségesebb, vagy tapasztalt, jónevű rendező készíti.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8463 Dátum: 2014. május 02. - 13:51:18 »
A film legjobb jelenete, amikor megmutatják, hogy mennyi maradt Murphy eredeti testéből, na az nagyon durva, tök jól megcsinálták.
Szerintem is, de azt nem értem, hogy miért csak ennyi volt a géptestben, amikor mutatták előtte, a kórházi ágyon és ott megvolt a teste nagy része, egy-két végtag nélkül. És itt a doki mesterséges protéziseket gyárt, a normális életvitel elérése a cél, nem volt olyan kegyetlen felhangja  filmnek, mint az eredetiben, amikor azt mondják, megmenthető egy végtag, mégis vágják le.
----
Nekem annyira hasonló ez a két maszk, hogy azon gondolkodtam, hogy ezeknek nincs valami közös alapjuk a történelemből, amiről mintázták őket?

Aztán rájöttem honnan ismerős:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8464 Dátum: 2014. május 02. - 15:19:56 »
Szerintem is, de azt nem értem, hogy miért csak ennyi volt a géptestben, amikor mutatták előtte, a kórházi ágyon és ott megvolt a teste nagy része, egy-két végtag nélkül. És itt a doki mesterséges protéziseket gyárt, a normális életvitel elérése a cél
Azért, mert Murphy esetében nem a normális élet biztosítása volt a cél, hanem harci gépezetet készítettek belőle, ezért elhagytak belőle mindent, ami "fölösleges". Ezért is érthetetlen, hogy miért hagyták meg az egyik kézfejét - illetve olyan szempontból érthető, hogy így akarták emberibbé tenni a közvélemény számára, de minden más szempontból hátrányos megoldás.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

balogh44

• Thanos
« Válasz #8465 Dátum: 2014. május 06. - 19:28:51 »
Ez vajon miről fog szólni?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8466 Dátum: 2014. május 06. - 22:40:39 »
Tegnapelőtt láttam újra a Vörös nap című filmet. Nagyon régi, nagyon különleges, úgyszólván egyedi: francia western film. :) Azért Charles Bronson a főszereplő, plusz Alain Delon, ami önmagában is király párosítás, de ha hozzávesszük, hogy a téma, hogy mindketten gazfickók, és egy igazi japán szamurájt kell kísérnie Bronsonnak a vadnyugaton, már nem lehet rossz. Tényleg nem az, tök jó volt még mindig. Plusz a női főszereplő Ursula Andress.

Ma pedig megnéztem az Erő krónikáját, Harry Osborn miatt. Tényleg jól játszott, de valójában csak addig, amíg el nem szállt, utána már kicsit erőltetett volt - vagy inkább kiszámítható (az egész film). Odáig tetszett, onnan már kevésbé.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #8467 Dátum: 2014. május 07. - 08:05:16 »
Igen, a Chronicle nekem is tetszett és nagyjából mindenkitől pozitív visszajelzéseket hallottam, de nekem is úgy tűnt még a film alatt is, hogy túlságosan kiszámítható lett, nem volt semmi fordulat, pedig reméltem, hogy lesz, egészen a végéig. Attól jól játszott a srác.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #8468 Dátum: 2014. május 08. - 21:57:53 »
Igen, a Chronicle nekem is tetszett és nagyjából mindenkitől pozitív visszajelzéseket hallottam, de nekem is úgy tűnt még a film alatt is, hogy túlságosan kiszámítható lett, nem volt semmi fordulat, pedig reméltem, hogy lesz, egészen a végéig. Attól jól játszott a srác.

Hát nekem nem jött be az a film, nem is tudom lehet hogy túlságosan rajta vagyok a Pókember képregények a témával kapcsolatos mondanivalóján, hogy számomra nem volt olyan következtetés amit levonhattam volna. A srác aki a legjobban kezeli az erejét bepöccen kinyírja a népszerű haverját, majd a normális haverja megállítja, ennyi.
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8469 Dátum: 2014. május 10. - 21:33:52 »
Óhóóó jessz!  :D :D :D

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #8470 Dátum: 2014. május 12. - 21:08:09 »
Esetleg valakit nem érdekel ingyen Godzilla vetítés szerda este 7-től Budapesten az Allee moziban? (Csak 1 főt tudnék magammal vinni.)

Szerk.: "Elkelt." :)
« Utoljára szerkesztve: 2014. május 12. - 21:55:25 írta Krizli »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8471 Dátum: 2014. május 13. - 09:29:25 »

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #8472 Dátum: 2014. május 13. - 16:06:18 »
Tegnapelőtt láttam újra a Vörös nap című filmet. Nagyon régi, nagyon különleges, úgyszólván egyedi: francia western film. :) Azért Charles Bronson a főszereplő, plusz Alain Delon, ami önmagában is király párosítás, de ha hozzávesszük, hogy a téma, hogy mindketten gazfickók, és egy igazi japán szamurájt kell kísérnie Bronsonnak a vadnyugaton, már nem lehet rossz. Tényleg nem az, tök jó volt még mindig. Plusz a női főszereplő Ursula Andress.

Nekem is nagyon tetszett. A másik filmjüket láttad? A címe: Ég veled, barátom ( Adieu l'ami ). Nekem az is nagy kedvenc. Hiába azért Delonnak voltak jó filmjei is, nem csak a szépfiú imidzsre épülő filléres alakítások. Ami szintén jó filmje volt a Ragyogó napfény, ami a Tehetséges Mr. Ripley eredeti verziója. Ott is brillírozik Delon.

Ma pedig megnéztem az Erő krónikáját, Harry Osborn miatt. Tényleg jól játszott, de valójában csak addig, amíg el nem szállt, utána már kicsit erőltetett volt - vagy inkább kiszámítható (az egész film). Odáig tetszett, onnan már kevésbé.

Nézd meg a Túl a fenyvesen-t. Abban is játszik. Nagyon jó film. Minden szereplő hatalmasat alakít benne. Kifejezetten a Drive-os csóka. Az a legjobb szerepe. Végre valami normális filmben is játszik.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8473 Dátum: 2014. május 13. - 18:32:05 »
Nem láttam. Delont mindig szerettem, egyáltalán nem szépfiús szerepei voltak. A Ragyogó napfény volt a kedvencem régen tőle, de a Borsalinotól az Egy zsaru bőréért, meg a klasszikusok, mint a Szamuráj és társai.

Ezek után megnézem. Listából nézve azt hittem, a Túl a fenyvesen az rajzfilm, és csak a hangját adta.  ;D

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8474 Dátum: 2014. május 13. - 18:56:01 »
Nem láttam. Delont mindig szerettem, egyáltalán nem szépfiús szerepei voltak. A Ragyogó napfény volt a kedvencem régen tőle, de a Borsalinotól az Egy zsaru bőréért, meg a klasszikusok, mint a Szamuráj és társai.

Voltak jó filmjei ez tény, de ha nem úgy néz ki ahogy, nem lett volna ilyen híres. A Vörös kör-t is nagyon szeretem tőle, de az Ég veled, barátom a kedvenc. Én a nagy riválisát jobban szeretem ( bár Delon filmekből is rakva van a gyűjteményem ), szerintem ő sokkal jobb színész.

Ezek után megnézem. Listából nézve azt hittem, a Túl a fenyvesen az rajzfilm, és csak a hangját adta.  ;D

;D Nem, nagyon komoly film. A Túl a sövényen a rajzfilm. Amúgy már tök sokan mondták, hogy azt hitték mese.  ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8475 Dátum: 2014. május 13. - 19:04:19 »
Én is jobban szeretem Belmondót.
A Vörös kört én Füles képregényben olvastam először, nagyon tetszett, megvettem könyvben is utána.

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8476 Dátum: 2014. május 13. - 20:56:34 »
Én is jobban szeretem Belmondót.
A Vörös kört én Füles képregényben olvastam először, nagyon tetszett, megvettem könyvben is utána.

Én nem olvastam, csak a filmet láttam. Belmondotól az egyik nagy kedvenc az Arany bűvöletében. Gyakorlatilag a francia Kelly hősei, mégis annyira eredeti. Persze a Profi is nagyon tetszik. De így hirtelen végignézve a gyűjteményemen, nem is tudnék egy olyan filmet sem mondani, amiben nem tetszett.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #8477 Dátum: 2014. május 13. - 22:04:36 »

A Túl a sövényen a rajzfilm. ;D

És milyen jó rajzfilm ;)
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Ju

• Pókfej
« Válasz #8478 Dátum: 2014. május 13. - 22:44:50 »
A Túl a sövényen a rajzfilm. Amúgy már tök sokan mondták, hogy azt hitték mese.  ;D
Ezt én is benéztem... próbáltam is logikát keresni abban, hogy jutottatok oda. :lol:

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #8479 Dátum: 2014. május 13. - 22:53:45 »
A Túl a sövényen a rajzfilm. Amúgy már tök sokan mondták, hogy azt hitték mese.  ;D
Ezt én is benéztem... próbáltam is logikát keresni abban, hogy jutottatok oda. :lol:

;D Nem kell mindenben logikát keresni. Bár az igaz, hogy minden film mese, de nem minden mesefilm.  :hehe: