Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362966 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

balogh44

• Thanos
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8560 Dátum: 2014. június 27. - 19:07:38 »
Üzenném a Twillight-osoknak hogy ilyen egy vámpíros film:

;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #8561 Dátum: 2014. június 28. - 13:10:40 »
Nem, nem ilyen. ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8562 Dátum: 2014. június 28. - 14:21:17 »
Nekem tetszik, akármi is ez :)

balogh44

• Thanos
« Válasz #8563 Dátum: 2014. június 28. - 19:13:22 »
Szerintem is jó lesz, látványban nem lesz hiány benne az biztos. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #8564 Dátum: 2014. július 02. - 08:32:35 »
Hát érdekes, hogy Untold a címe egy olyan történetnek, amit amúgy mindenki ismer, és az első másodpercétől az utolsóig már most bárki le tudja írni a scriptet, aki nem mélyaltatásban töltötte el az elmúlt 10-20 évet. Vagy csak szimplán játszott a Castlevania: Lords Of Shadows szériával, aminek amúgy a vizuális részét is pofátlanul másolja.

Amúgy meg mindkettőre igaz, hogy inkább fantasy környezetbe emelt szuperhős történet, amiben a vámpírság teljesen másodlagos, bármi másra lecserélhető. Ahogyan a Twillightban is Edvard lehetne akár mutáns, vagy vérnyúl is, mert csak a szuperpasi szuperségét szolgálja az, hogy ő most vámpír.
Az én szememben ez a film kábé az Underworld-el van egy szinten, van, végülis nem árt senkinek, de minek. Ugyanezt nem mondanám el a Twillightról, az szerintem baromi káros, és negatív hatása van, a közvetített üzenete eszméletlenül önző, és szörnyű, hogy csajok milliói megkajálják...
Egyébként pedig úristen, már nem is lehet úgy vámpíros filmet csinálni, hogy ne kerülne témába a Twillight, ez valami iszonyat kiábrándító.  :-\
Persze baloght44 nem te tehetsz róla, tényleg mindenki mindenhól így harangozza be kábé ezt a filmet.
« Utoljára szerkesztve: 2014. július 02. - 08:52:26 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8565 Dátum: 2014. július 02. - 10:42:59 »
Hát ez tényleg olyan. De nem értem Barrelus Primeot miért nem teszik bele a filmbe is :))
Valami ilyesmi lenne:
http://m.cdn.blog.hu/tr/transfesser/image/2014/70807-metalbeard.jpg
---------------------
Látta valaki az Egy különc srác feljegyzései (2012) "The Perks of Being a Wallflower" c. filmet? Az angol cím nem is tudom mit jelent...
Jó film, jól össze van rakva, szépen adagolja az infót. A végén minden új megvilágításba kerül, szépen építkezik a karakter. Imádom az ilyet, a Warrior - A végső menet (2011)  is ezért volt zseniális számomra. Elég drámai, de mégis könyned, szórakoztató, talán túl vontatott lehet valakinek, de a vége heppi, így nem hagy mély krátert. Lazított a hangulaton számomra az ismert színészek jelenléte. Emma Wattson, Logan Lerman (Percy Jackson) nagyon jó és Paul Rudd is felbukkan egy mellékszerepben. A főszereplő apja pedig Dylan McDermott a Képtelen kampányban ő volt a kampányfőnök.
Talán gimiseknek túl érettek és intellektüelek a karakterek, de vegyük szimbólumnak, különben telefonnyomkodó gyépéseket kéne nézni :) Most belegondolva, talán ezért sem ma játszódik a film, hanem kb a 80-90-es években, mert kazettákat másolnak és ronda pulóvereket hordanak.
Nagyon jó vágások, falasbackek vannak. Főleg az egyik verekedés annyira durva, mert nem is mutatják, csak utána az arcokat. uhh :o
Egy nézést megér.
« Utoljára szerkesztve: 2014. július 02. - 11:59:34 írta VTomi »

balogh44

• Thanos
« Válasz #8566 Dátum: 2014. július 02. - 19:33:20 »
Hát érdekes, hogy Untold a címe egy olyan történetnek, amit amúgy mindenki ismer, és az első másodpercétől az utolsóig már most bárki le tudja írni a scriptet, aki nem mélyaltatásban töltötte el az elmúlt 10-20 évet. Vagy csak szimplán játszott a Castlevania: Lords Of Shadows szériával, aminek amúgy a vizuális részét is pofátlanul másolja.

Amúgy meg mindkettőre igaz, hogy inkább fantasy környezetbe emelt szuperhős történet, amiben a vámpírság teljesen másodlagos, bármi másra lecserélhető. Ahogyan a Twillightban is Edvard lehetne akár mutáns, vagy vérnyúl is, mert csak a szuperpasi szuperségét szolgálja az, hogy ő most vámpír.
Az én szememben ez a film kábé az Underworld-el van egy szinten, van, végülis nem árt senkinek, de minek. Ugyanezt nem mondanám el a Twillightról, az szerintem baromi káros, és negatív hatása van, a közvetített üzenete eszméletlenül önző, és szörnyű, hogy csajok milliói megkajálják...
Egyébként pedig úristen, már nem is lehet úgy vámpíros filmet csinálni, hogy ne kerülne témába a Twillight, ez valami iszonyat kiábrándító.  :-\
Persze baloght44 nem te tehetsz róla, tényleg mindenki mindenhól így harangozza be kábé ezt a filmet.

Persze hogy szóba kelül, muszáj, annyira kaki! A mai tinik csak úgyis abból ismerik a vámpírokat, és amikor meglátnak pár durva más filmet, felvillanó szemfogakkal, csak néznek hogy minek ez a durvaság....
Azért, mert kell, kötelező alapja a durva, véres jelenetek! Egyébként az eddigi legjobb vámpíros film, amit láttam az Coppola Drakulája, a maga korában az a film durva volt, kár hogy mai szemmel már kicsit kopott, és inkább érzelmes romantikába megy át.
De még ma is szívesen nyomom be a BD lejátszóba.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8567 Dátum: 2014. július 03. - 09:46:53 »
Az a filmnekem is nagy kedvencem. Szerintem max a dramaturgia ami idejétmúltnak tűnhet, de Coppola filmjei amúgy sem a gyors tempóról szólnak, plusz eléggá hitelesen követi a könyvet, kivéve, amikor nem, de azt is tudatosan építi be. Pl, hogy Nina megsemmisíti a gróffal eltöltött időt a naplóban, és mivel a könyv ugye maga a napló és egyéb dokumentumok gyüjtemény, így naná, hogy kimarad, vagy a nyitójelenet is, ami után következik csak a kiírás, hogy Bram Stoker's Dracula, mintegy ezzel is utalva arra, hogy az eredettörténet nem volt része Stoker írásának.
A jelmezek maszkok pedig zseniálisak (VTomi, te láttad azt a filmet?), meg a látványvilág, a fényképezés, gyönyörű. A színészek pedig, Gary Oldman, és Anthony Hopkins kombó mindent visz, Keanu Reeves, hát ő olyan, mint mindig, de szerintem ez itt tudatos választás volt, mert a karaktere is pont ugyanaz a szinte végig kómában lévő figura, így ez sem baj.
« Utoljára szerkesztve: 2014. július 03. - 10:50:15 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8568 Dátum: 2014. július 03. - 09:51:50 »
Régen láttam, újra meg kéne néznem. Meg a Leslie Nielsenes változatot is  :hehe:

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #8569 Dátum: 2014. július 03. - 19:11:31 »
Meg a Leslie Nielsenes változatot is  :hehe:
Annál jobb vámpír film nincs. "Renfield, te nagyon hülye!" :D
« Utoljára szerkesztve: 2014. július 03. - 19:13:16 írta Morbius »
Tejet kérek! Csokisat!

Ju

• Pókfej
« Válasz #8570 Dátum: 2014. július 03. - 19:23:38 »
Coppola Drakulája a saját műfajában hatalmas, ez evidens. :)

balogh44

• Thanos
« Válasz #8571 Dátum: 2014. július 03. - 21:05:47 »
Meg a Leslie Nielsenes változatot is  :hehe:
Annál jobb vámpír film nincs. "Renfield, te nagyon hülye!" :D

"Igen gazdám!" :D
"Adjunk neki is beöntést!"
Szeretem Brooks filmjeit.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8572 Dátum: 2014. július 04. - 12:54:47 »
Szeretem Brooks filmjeit.
Világtörténelem, Űrgolyhók, Robin Hood, a fuszeklik fejedelme! :)

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #8573 Dátum: 2014. július 05. - 08:30:00 »
Keanu Reeves, hát ő olyan, mint mindig, de szerintem ez itt tudatos választás volt, mert a karaktere is pont ugyanaz a szinte végig kómában lévő figura, így ez sem baj.

Igen, ezt jól látod. Keanu tudatos választás volt. Abban az időben ő nagy tinisztár volt, a fiatalabb korosztályt akarták megfogni vele. Amúgy tényleg nem sok vizet zavar.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Todd

• Pókfej
« Válasz #8574 Dátum: 2014. július 05. - 10:15:47 »
Na látod, erre a szempontra nem gondoltam.  ;D
Amúgy számomra a regényben is ő a legsemmitmondóbb karakter. Így érdekes írói döntés, hogy vele indítanak.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8575 Dátum: 2014. július 05. - 11:28:01 »
Suszter Szabó Baka Kém? Oh te jó ég! :uhoh: Én nem értettem egy szót se.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8576 Dátum: 2014. július 05. - 11:56:34 »
:headscratch: Ebből a kommentből én se.
Szerk: Szóval ez egy film, úristen.  :lol:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8577 Dátum: 2014. július 05. - 12:31:17 »
:headscratch: Ebből a kommentből én se.
Szerk: Szóval ez egy film, úristen.  :lol:
Igen :D Tinker Tailor Soldier Spy az eredeti cím, Magyarországon is forgatták, pár magyar mellékszereplővel, remek korrajz, fényképezés, sztárparádé, de nekem ez túl sok, vagy kevés? nem is tudom. :)

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #8578 Dátum: 2014. július 08. - 10:55:17 »

Az év filmje 8)
Tejet kérek! Csokisat!

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8579 Dátum: 2014. július 10. - 23:11:57 »
Rossz szomszédság Az Itt a vége alkotóitól.
De nem annyira rossz, mint ez sejteti. Vannak benne jó poénok, és van sztori is. Néha kicsit leül és uncsi, néha tényleg kínos impro hülyéskedéssel(Ami nem egyenlő a humorral.), káromkodással és undorító dolgokkal helyettesítik a poénokat.  Ebben tényleg betartják amit ígérnek ("Az Itt a vége alkotóitól.")
De Zack Efron zseniális, főleg azzal együtt, hogy mit szimbolizált a High School Musical-ben, szerintem szórakoztató film.
A kedvenc részem, amikor a Neon partiban elszáll az agya. Az nagyon pszichedelikus :) 1:55 --->

So komindent kivágtak, ami ebben benne volt.