nem láttam a sorozatot, mert szerintem pocsék volt, de olvastam az alapjául (elég nagy vonalakban azért...) szolgáló regényeket.
S. M. Stirling könyvtrilógiájában bukkan fel először a hús növesztéses eljárás, de ott se nagyon derül ki erről semmi, de amúgy ott is táplálkoznak + öregednek a Terminátorok. De amúgy nézzétek újra a T1-et, ott kiderül, mi lesz akkor, ha a szöveteket karbantartó rész meghibásodik. Rothadó szövetekkel büdösen, szürkés-fehér bőrrel nehéz elvegyülni.

+6.jpg)
De így utólag belegondolva abban a könyvben is vannak marhaságok bőven, de még mindig jobb volt, mint a többi kreténség, amit azóta Terminátor címen nyomtak.
A nem hivatalos magyar széria, a Halálosztó 2029 volt viszont az, ami a leginkább visszaadta azt a hangulatot, amit a T1-2 jövőbeli jelenetei mutattak. Mert az igazából nem foglalkozott azzal, hogy a T2 után tegye az eseményeket, és akkor most hogy van ismét világvége, hanem az egyszerűen abban az időben játszódott, mielőtt a T2 eltörölt volna mindent. Stirling könyveibe már sokkal lágyabban került bele a jövőkép, jobban emlékeztetett a T4 jövőjéhez.
Marcus lényegében a prototípusa az ember gép hibrideknek, amiket aztán már a T800-asokban tökéletesre fejlesztenek.
De lényegében a T800-asok is kiborgok.