Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363274 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #8820 Dátum: 2014. november 25. - 21:39:39 »
2.08-nál mintha látszana, hogy hüvelyk ujja van a szörnynek... :uhoh:

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #8821 Dátum: 2014. november 25. - 21:50:41 »
Itt a cgi-től már minden olyan mű, mint az Indi 4-ben. Nem azt mondom, hogy mindent robottal kéne megcsinálni, de valahogy a naturabb látvány felé biztos lehet vinni. Vagy legalább valós helyszínekkel. Remélem lesz benne robot dínó is.
Mi az hogy hibrid? Ugye nem az ember dínó hibridre gondolnak?

Az tényleg horror lenne.

Mi az a jelenet amikor a raptorok futnak a motor mellett te jóég!! :o

Agárverseny Raptor módra.  ;D

Ju

• Pókfej
« Válasz #8822 Dátum: 2014. november 25. - 22:02:01 »
Pár napja én is láttam a Predestinationt. Szerintem kurvajó! :) Azt nem mondom, hogy csavarok voltak benne, mert elég egyszerűen ki lehetett bogozni, hogy mi fog történni és ki hogyan jön a képbe... de ezzel együtt baromi jó. Viszont ismerős nekem az egyik része. Valahol már tuti hallottam az árvaházban letett csecsemő-felnő-értelmetlenül elrabolják a saját gyerekét-valaki letesz egy csecsemőt az árvaházba a múltban történetfolyamot. Még valaki?

Imádom az időutazás témát, már csak ennyivel el lehet nekem adni egy filmet. Hogy bekapcsolódjak, a 12 majom mondjuk egyáltalán nem tetszett; a Cronocrímenes hetek óta a gépen van és a megfelelő hangulat+szabadidő kombóra vár; a FAQ about Time Travel főleg a szóviccek és az angol humor miatt zseniális, az About Time meg zseniális slice-of-life film (nem feltétlenül tenném az időutazós filmek közé, mert valahogy nagyon nem az a lényeg, úgy összességében), amit nem tudok sírás nélkül végignézni. Imádom. :) Ezzel együtt az Időutazó felesége nem tetszett, és a könyvnek sem jutottam a végére. Az valahogy nem nekem szól, egyáltalán nem ütött belém akkorát, mint másokba.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #8823 Dátum: 2014. november 26. - 00:55:45 »
Egy hibrid? Nagyon Zs kategóriás horrorfilm szaga van.
Ja, valami plusz ötletet bele kellett vinni az új részbe, mert attól nem fogjuk letenni a hajunkat, hogy dínókat látunk a vásznon. :lol: Az első rész idején még nagy szenzáció volt, de ma már, a Pacific Rim meg a Godzilla filmek árnyékában ez már nem nagy durranás. Mondhatni, nekem ez az előzetes tök átlagos volt (fura belegondolni, hogy ma már az ilyen látványfilmek tök átlagosnak számítanak. :D ).
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8824 Dátum: 2014. november 26. - 10:21:08 »
Mármint arra Godzillára gondolsz, amiben kevesebbet mutatják a szörnyet, mint a 93-as Jurassic Parkban?
Az a film tutira nem lett mérce a szörnyes témában.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8825 Dátum: 2014. november 26. - 11:40:46 »

Én is ettől félek. És mintha nem is akarnák megölni a fickót, hanem segítenek neki??? :ohmy:

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #8826 Dátum: 2014. november 26. - 12:21:42 »

Én is ettől félek. És mintha nem is akarnák megölni a fickót, hanem segítenek neki??? :ohmy:

Elfutnak mellette.Ha ellenséges szándékaik lennének a motorossal kapcsolatban,simán ráugranának és leterítenék.Ezzel szemben....
Igaza van a liberális észosztóknak!Bárki lehet barátja bárkinek.Nemtől,vallástól,fajtól függetlenül.Velociraptor és ember is lehetnek spanok.  ;D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8827 Dátum: 2014. november 26. - 12:37:12 »
"liberális észosztók" ?  :headscratch:

Todd

• Pókfej
« Válasz #8828 Dátum: 2014. november 26. - 12:57:36 »
Az állatkertekben is szelídítettek a vadállatok, miért ne lehetnének a dínók is szelídítettek? Az állatkerti gondozót se eszi meg az oroszlán.  ;)
Amúgy nekem tetszik az, hogy végre látjuk a parkot működés közben az tisztára olyan volt, mint az Jurassic Park: Operation Genesis című videojátkban. Csak ne lenne minden ennyire csilli villi és mű.
Iagzából a fajkeresztezés sem elrugaszkodott, elvégre a régi filmben is már módosított DNS-ű dinók voltak, ha fejlődött ennyit a technológia, bezony csak eszébe jutna valakinek, hogy oké, jó poén dinókat gyártani, de új fajokat nem akarunk? Ha a filmkészítőkben felmerül, úgyanúgy egy valódi Jurassic Park marketingeseiben is felmerülne.
Plusz mindig egy kétszeres klissé elvárásnak kell megfelelni. Ugye mindig milyen hülyék az emberek, hogy valami elszabadul, és irtani kezd, miért nem teszik meg, a szükséges óvintézkedéseket, de ha meg nem szabadulna el valami, és kezdene irtani, a kutya se lenne kíváncsi a filmre.  :lol:
De amúgy a királynő nevében című Alien regényt érdemes elolvasni, mert az ilyen. Sorra veszi a szokásos elszabadulnak az élienek klisséket, de mindig idő elött megoldják őket.  :hehe:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8829 Dátum: 2014. november 26. - 13:12:11 »
Igen el kell szabadulnia. Ezért kell az intelligens dinó, mert arra nem számítanak a Park dolgozói. De a klisészámlálót már az előzetes alapján is ki lehetne akasztani :)

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #8830 Dátum: 2014. november 26. - 17:42:50 »
Én még mindig ott tartok, hogy az ósdi, tolltalan dinó ábrázolást használják, mert a rendező szerint "úgy nem lennének félelmetesek". :drying:

Todd

• Pókfej
« Válasz #8831 Dátum: 2014. november 26. - 17:45:48 »
Az se zavarja őket, hogy a valódi velociraptorok kábé fél méter magasak voltak?

Akkor már nem tök mindegy, hogy tollas-e, így is messze áll bármilyen valós tudományos alaptól.

Amúgy miért nem Utahraptort pakolnak a szériába, attól mindenki cifra f*sást kapna!  :twisted:
« Utoljára szerkesztve: 2014. november 26. - 17:55:39 írta Todd »

balogh44

• Thanos
« Válasz #8832 Dátum: 2014. november 26. - 19:14:32 »
Megnéztem ezt a mostani Godzilla filmet, és azt kell mondjam, valamiért jobban bejön mint Emmerich filmje. Itt legalább jó volt, nem pedig negatív szereplő. A zene és a látvány is rendben volt, simán el tudnék neki képzelni folytatást! ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8833 Dátum: 2014. november 26. - 19:22:26 »
Gondolom azért akkora a Raptor amekkora, mert így belfér egy ember aki valójában mozgatja. De ha ez nem lenne szempont, szerintem akkor is jó a mérete. Nem tudományosan jó, hanem az izgalom szempontjából éppen jól eltalált. Mert nem olyan kicsi, hogy felrúgd :hehe: de még sem olyan nagy, hogy ne tudjon utánad menni egy ajtón keresztül.

balogh44

• Thanos
« Válasz #8834 Dátum: 2014. november 26. - 20:07:46 »
Pár új film:

Hamupipőke:

Pán Péter:

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #8835 Dátum: 2014. november 26. - 20:18:14 »
A Pant már én is néztem: Hook, mintjófiú, Jackman, mint kalóz? Király!  8)
A Hamupipőke előzetese meg mintha Szinyei Merse Pál: Majális c. képével kezdődne. ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #8836 Dátum: 2014. november 26. - 20:43:19 »
Gondolom azért akkora a Raptor amekkora, mert így belfér egy ember aki valójában mozgatja. De ha ez nem lenne szempont, szerintem akkor is jó a mérete. Nem tudományosan jó, hanem az izgalom szempontjából éppen jól eltalált. Mert nem olyan kicsi, hogy felrúgd :hehe: de még sem olyan nagy, hogy ne tudjon utánad menni egy ajtón keresztül.
Amúgy szerintem is jó így, én alapvetően nem várom el, hogy minden tudományosan hiteles legyen, és az aktuális tudományos nézetek alapján retconolják folyton a szériát.
Pedig amúgy a két regény az ilyen.  :hehe:
Ott nagyon komolyan van véve minden, a raptorok bizony fél méteresek, mégis félelmetesek. A legvicesebb pedig az, hogy az első könyv idején az volt a nézet, hogy a T-rex csak a mozgást érzékeli, aztán a második könyvre kiderül, hogy nem, és ezt bele is szövi Michael Crichton méghozzá amikor Melcolm leszólja Grant könyvét, hogy milyen hülyeség, mert a T-rex nem is csak a mozgást érzékeli, miféle ragadozó lenne, ha így volna, erre megkérdezik tőle, hogy akkor Grantéket miért nem ette meg. Hát mert akkor már nem volt éhes.  :lol:
Amúgy érdemes a két regényt elolvasni, mert pár dologban eltér a nézőpontja a filmtől, főleg Hammond karaktere az, aki a filmmel ellentétben nem egy jóságos nagybácsi, aki egy jó cél érdekében hibázik, hanem egy könyörtelen üzletember, akit nem is ment fel bűnei alol a regény, ellentétben a filmmel. És a történet végén közvetve a gyerekek ölik meg.
Plusz a tudományosságot (Michael Crichton nem csak mint író, de mint biológus is komoly tanulmányokat és munkát folytatott) és a természetvédelmi filozófiát (ami amúgy a filmben is azért érezhetően megmaradt) is érettebben kezeli.
Megjegyzem természetesen az első két film kiváló. A regények és a filmek szerintem jól kiegészítik egymást.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #8837 Dátum: 2014. november 26. - 22:17:42 »
A Pant már én is néztem: Hook, mintjófiú, Jackman, mint kalóz? Király!  8)
A Hamupipőke előzetese meg mintha Szinyei Merse Pál: Majális c. képével kezdődne. ;D

Huh de utálom amikor élőszereplős  filmekkel erőszakolják meg a régi Disney klasszikusokat.
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #8838 Dátum: 2014. november 26. - 22:22:12 »
Az már a te bajod Comicboy. ;D Ha kicsit csavarnak rajta , akkor zseniális is lehet az egész (pl.: Hook, Demóna stb..). ;)

balogh44

• Thanos
« Válasz #8839 Dátum: 2014. november 26. - 22:44:01 »
A Pan egy eredet történet lenne, kíváncsi vagyok rá.
A Hamupipőke pedig követi a Disney hagyományokat, remélem lesz olyan jó mint a Demóna. ;)