Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364110 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Rockatansky

• Sakál
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #9060 Dátum: 2014. december 21. - 10:38:23 »
Szóval, Idris Elba lehet a következő James Bond:

http://index.hu/kultur/2014/12/20/idris_elba_lehet_az_elso_fekete_james_bond/

És igen, Sony infó.... :uhoh:

Éljen.....csak gratulálni tudok!

Pádi

• Keselyű
  • **
« Válasz #9061 Dátum: 2014. december 21. - 11:05:54 »
Nyaf nyaf nyif nyaf. Geeky fanboys. :hehe:

Én kíváncsi vagyok. Jöhet.

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #9062 Dátum: 2014. december 21. - 11:10:17 »
Szmiagol bő 500 évvel előbb találja meg a gyűrűt a folyóban. Azéért is deformált a teste a Váratlan utazásban.

Constant

• Megtorló
  • Rengető
  • *
  • Pszichopata
« Válasz #9063 Dátum: 2014. december 21. - 21:57:26 »
Most néztem meg a Hobbit 1-et (a 2-őt pár nappal korábban néztem). Most már világos hogy került Bilbóhoz a gyűrű Szmiagoltól.

Lábjegyzet: a GyU 1 után anno egy haverom megjegyezte, hogyha a gyűrű átok a hordozójára Gandalf miért nem kért meg egy madarat, hogy repüljön el a gyűrűvel a vulkánhoz és ejtse bele?
Ugyanez jutott eszembe most is mikorva hatalmas madarak felkapták a törpöket az égő fáról: ha a csapatnak a magányos hegyhez kell eljutni Gandalf miért nem szólt a madaraknak a pillangón keresztül már az elején, hogy azok repítsék el a bandát a hegy bejáratához hiszen az orkok csak a földön ellenfelek levegőben sima útjuk lett volna. ;) :)
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 21. - 22:40:02 írta Constant »
CONSTANT IN TRANCE:
-Arctic Moon
-Armin van Buuren
-Above and Beyond
-Sophie Sugar
-Tranquility Base

Lord Constant Level Complete! :)

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #9064 Dátum: 2014. december 21. - 22:52:41 »
A madarakat simán kinyírták volna a a sárkányszerű izék amin a Nazgulok röpködtek.
Tejet kérek! Csokisat!

Ju

• Pókfej
« Válasz #9065 Dátum: 2014. december 21. - 23:00:44 »
Lábjegyzet: a GyU 1 után anno egy haverom megjegyezte, hogyha a gyűrű átok a hordozójára Gandalf miért nem kért meg egy madarat, hogy repüljön el a gyűrűvel a vulkánhoz és ejtse bele?
Mármint egy sast? Amennyire nekem lejött, a sasok már annyira intelligens állatok, hogy felmerül a kérdés, állatok-e vagy személyek. Ha inkább személyek, rájuk is ugyanúgy hatna.

Ezt olvastam nemrég, és úgy igazán leültem tőle. Szép lenne, ha tényleg ez lett volna Tolkien bácsi ötlete. http://www.tickld.com/x/this-guy-just-changed-the-way-we-see-lord-of-the-rings-mind-blown

Raisu

• Traveller
« Válasz #9066 Dátum: 2014. december 21. - 23:19:53 »
Ezt olvastam nemrég, és úgy igazán leültem tőle. Szép lenne, ha tényleg ez lett volna Tolkien bácsi ötlete. http://www.tickld.com/x/this-guy-just-changed-the-way-we-see-lord-of-the-rings-mind-blown
Ez baromi vicces. :D De szerintem Tolkiennek is feltették a kérdést, hogy miért nem sason mentek Frodóék, és ha ez lett volna Gandalf terve, akkor elmondta volna. Vagy... erre a logikátlanságra tényleg csak azután figyeltek fel az emberek, hogy elkészültek a filmek? :D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9067 Dátum: 2014. december 21. - 23:52:32 »
Nekem egy GYU rajongó ismerősöm úgy magyarázta a sas témát, hogy a sasok baromi intelligens, önálló (emberi) személyiséggel rendelkező lények, akiket nem lehet csicskáztatni. Gandalfnak is csak egy korábbi szívességért cserébe segítettek.

Amúgy Gollam a gyűrű ereje miatt élt ilyen hosszú ideig?
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #9068 Dátum: 2014. december 22. - 00:07:21 »
Igen. Valamelyik részben el is hangzik, hogy a gyűrű természetellenesen hosszú életet biztosít viselőjének. Ezért kezdett Bilbó is megreccsenni, miután odaadta Frodónak a gyűrűt.

Mondjuk az én sem értem Gollum miért nem adta be addigra a kulcsot, mert már nem volt nála a gyűrű. Aztán mégis elég mozgékony volt... Lehet, hogy nála már állandósult a hatása.
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 22. - 01:10:36 írta Kit Walker »

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #9069 Dátum: 2014. december 22. - 01:05:40 »
A Gyűrű Szövetsége elején.

Raisu

• Traveller
« Válasz #9070 Dátum: 2014. december 22. - 01:13:18 »
A sasok maiák, olyan hatalmas lények, mint a mágusok, Szauron stb. Nem nagyon avatkoznak bele a világ dolgaiba, és nem fedik fel magukat akárki előtt, nem beszélhet velük akárki. Legalábbis egy LotR-buff ismerősöm így mesélte, meg a wiki is hasonlókat ír.

Ju

• Pókfej
« Válasz #9071 Dátum: 2014. december 22. - 09:48:02 »
A sasok maiák
Oké, akkor már értem. Eddig kimaradt. :)
Így viszont érthető, mert elvileg a maiáknak is van egy fajta Prime Directive Light-juk. Gandalf is ezért szervezi össze a népeket ahelyett, hogy csak úgy lecsapná Sauront.

erre a logikátlanságra tényleg csak azután figyeltek fel az emberek, hogy elkészültek a filmek? :D
Nem, ez a könyveknél is téma volt, amennyire emlékszem.

Constant

• Megtorló
  • Rengető
  • *
  • Pszichopata
« Válasz #9072 Dátum: 2014. december 22. - 23:35:17 »
Több ezer fajta madár él Középföldén nem csak sas. Bármilyen madár elvihette volna a gyűrűt...
CONSTANT IN TRANCE:
-Arctic Moon
-Armin van Buuren
-Above and Beyond
-Sophie Sugar
-Tranquility Base

Ju

• Pókfej
« Válasz #9073 Dátum: 2014. december 23. - 11:07:13 »
Sokfajta madár él Magyarországon is. Nem értem, miért nem használjuk őket postásnak. Rengeteget spórolhatnánk velük országszinten.

Constant

• Megtorló
  • Rengető
  • *
  • Pszichopata
« Válasz #9074 Dátum: 2014. december 23. - 12:42:19 »
Átjön az irónikus (vagy cinikus?) hangvételed JU ;)

Más téma: a férj és férj vígjátékot Adam Sandlerrel aki nem látta annak "melegen" ajánlom :D
Ez a Jessica Biel... eddig csak Jennifer Love Hewitt volt a favorit de most már...hajajj  ;)

Halálsoron?

U.i: ne keverjük a filmet a valósággal meg a postával. Ott csak egy gyűrűről van szó. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 23. - 14:38:16 írta Constant »
CONSTANT IN TRANCE:
-Arctic Moon
-Armin van Buuren
-Above and Beyond
-Sophie Sugar
-Tranquility Base

Todd

• Pókfej
« Válasz #9075 Dátum: 2014. december 24. - 22:49:30 »
Megnéztem az Útvesztőt. Ez egy kegyetlenül primitív film ami okosnak és meglepőnek akar látszódni. Pedig csak sz*r.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #9076 Dátum: 2014. december 25. - 00:17:09 »
Hú, az tényleg kaki. Viszont én most az utóbbi időben két jó filmet is láttam. Az egyik a Kétarcú január, a másik a Nebraska. Mindkettő nagyon jó film. Előbbi egy jó kis krimi, utóbbi egy családi "dráma", igazából nem is ez a jó szó rá, mert szívhez szóló szép film, de mégis szomorkás. Mindkettő lassú folyású, és inkább az idősebb korosztályt célozza meg.
Meg még nemrég láttam a Bebukottak folytatását, a Káin gyermekeit. Monory Mész András ( nevét talán a legtöbben a Meteo rendezőjeként ismerik ) dokufilmjét azt hiszem nem lehet überelni. A folytatás nem is teszi, de nagyon a magas léc közelében jár. Az eredeti koncepció a Tököli Büntetés-végrehajtó Intézetben játszódik. A folytatás pár szereplő életének alakulását mutatja be. A Bebukottak elég erős darab, az akkori hasonló dokumentum filmek közül a K meg sem közelíti. Tiltott is volt egy időben. Egyik szereplője történetéből Céllövölde címmel filmet is forgattak, ő is szerepel a Káin gyermekeiben, közel 30 év múltával. Dokumentumfilm kedvelőknek ajánlott.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9077 Dátum: 2014. december 25. - 01:42:40 »
Megnéztem az Útvesztőt. Ez egy kegyetlenül primitív film ami okosnak és meglepőnek akar látszódni. Pedig csak sz*r.
Számomra egyszer nézhető volt. :) Nem mutatott semmi újat, de legalább nem volt unalmas. Viszont szerintem a készítők jóval kreatívabbak is lehettek volna a labirintus kapcsán, ennyiből csalódás volt.
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 25. - 01:45:36 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9078 Dátum: 2014. december 27. - 11:35:40 »
Nekem pont a labirintus tetszett a legjobban, volt pár nagyon hangulatos rész.
De a karakterek, a párbeszédek a szándékosan végig homályban tartott nagy rejtély, ami igazából egy kiszámítható fordulat, így az egész egy üres lufi, nagyon idegesítő volt.
De megnéztem a Boyhoodot is, ez viszont egy nagyon jó film. A főszereplők (és mindenki más) 12 évét követi végig, egy fiú felnőtté válásán keresztűl 6 éves korától. Ez idáig persze nem ujdonság, volt már ilyen, de ez a film real time-ban teszi ezt! Valóban 12 évig tartott a forgatás, és nem színész cserékkel van a szereplők öregedése megoldva, hanem a színészek tényleg több mint egy évtizedet öregedtek.
Le a kalappal a készítők kitartása, és egy ekkora grandiózus project előtt. Grandiózus vállalkozás, de végig hiteles, hétköznapi marad, valós családi problémák, amikkel vagy találkozott valaki, vagy nem, de nem az extremitásba fajuló családi tragédiák, csak maga az átlagos élet.
Ehhez mérten lassú is a film, kb. 3 óra, de minden színész tök jó benne, biztosan sok minden improvizálva is lett, kétlem, hogy volt itt valódi forgatókönyv, elvégre ki tudta volna megmondani, hogy mi lesz a  kisgyerekekből, plusz Patricia Arquette sem hiszem, hogy a film miatt hízott meg és a forgatás végére fogyott le ismét.
Nagyon érdekes film, már csak amiatt is megéri megnézni, mert elkészült, mert ilyen film nem készült még soha!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9079 Dátum: 2014. december 27. - 16:37:29 »
Én ezt a dolgot nem szeretem. Azért nem néznék meg egy filmet, mert ilyen még soha nem készült. Ez az alapja az összes új modern művészfilmnek - lásd a hírhedt fojtsunk macskát vízbe premier plánban, mert ilyen még nem volt. Egy film legyen jó, érdekes, fordulatos, vicces, bármi - és ha újdonság is van benne, az csak feldobja, de ne attól legyen jó, mert ilyen még nem volt.