Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363010 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #9200 Dátum: 2015. január 12. - 18:02:14 »
Bár szerintem nem volt akkora durranás ez a film.
Független, nem remake, reboot, folytatás, trilógia első része stb., sci-fi akció, ami látványos, viszonylag egyedi, és nem is teljesen bárgyú, kerek egész történetet mesél el. Rohadt kevés ilyen van mostanában.

Oké, ezzel semmi gond, de nekem akkor sem tetszett. Ez  nem azt jelenti, hogy nekem a nem független, remake, reboot filmek tetszenek, csak egyszerűen nem tetszett, mert nem fogott meg. Ennyi.

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Todd

• Pókfej
« Válasz #9201 Dátum: 2015. január 12. - 18:15:55 »
Oké, ezzel semmi gond, de nekem akkor sem tetszett. Ez  nem azt jelenti, hogy nekem a nem független, remake, reboot filmek tetszenek,
Tudom, ennyire már ismerlek, nem is azért mondtam.
csak egyszerűen nem tetszett, mert nem fogott meg. Ennyi.
Persze, nem mindenkinek tetszhet ugyanaz, nincsen ezzel semmi gond.  ;)

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #9202 Dátum: 2015. január 12. - 19:34:41 »
Oké, ezzel semmi gond, de nekem akkor sem tetszett. Ez  nem azt jelenti, hogy nekem a nem független, remake, reboot filmek tetszenek,
Tudom, ennyire már ismerlek, nem is azért mondtam.

Ajánlanék is akkor valamit: Kelepce Eric Bana főszereplésével, játszik még benne Sissy Spacek, Kris Kristofferson, és Charlie Hunnam a Pacific Rim-ből és a SOA sorozatból. Nagyon jó film.
+ a Sötét völgy Sam Riley-vel. A Control óta kedvenc színész. Ez amúgy egy német western.
Érdemes megskubizni mindkettőt, a mondanivaló miatt érdemes. De Pitt Fury-ját is nemrég láttam, és nagyon tetszett. Ez viszont nem kis költségvetésű film, de bemutatja mennyire lealjasodik egy ember a háború poklában.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9203 Dátum: 2015. január 12. - 19:41:13 »
A Sötét Völgyet nemrég láttam tök véletlenül TV-ben. Barátnőm meg is döbbent rajta, hogy mi ez a beteg film.  :lol:
Semmit nem tudtam a filmről, szerintem is kifejezetten érdekes darab. Ez a tipikus bosszúállós western lenne, de az egész hangulat a karekterek annyira meg vannak tekerve, hogy ettől kifejezetten érdekessé és nyomasztóvá vált. Itt egyáltalán nem tűnt kiirtani egy családot bosszúból cool vagy rendes dolognak, mint általában. Nagyon hiteles film.
« Utoljára szerkesztve: 2015. január 12. - 19:44:24 írta Todd »

Kit Walker

• Kraven
« Válasz #9204 Dátum: 2015. január 12. - 19:45:42 »
Igen, és az atmoszférára még simán rárakott a nyomasztó helyszín, és a kákabélű karakter, akiből ki sem néznéd a gyilkosságokat.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9205 Dátum: 2015. január 12. - 19:48:44 »
Igen, és az atmoszférára még simán rárakott a nyomasztó helyszín, és a kákabélű karakter, akiből ki sem néznéd a gyilkosságokat.
Pont ez tette számomra durvává a dolgot, hogy semmi infom nem volt a filmről, csak néztem, mert szépen volt fényképezve, ott romcsin ismerkedtek a szereplők stb., szimpatikus is volt a kis hallgatag srác, volt egy két apróbb csete-paté, de semmi komoly. Csupa hétköznapi. Aztán az első mutatott gyilkosság (a megvakítás az erdőben) szabályszerűen sokkoló volt, a maga mocskosságával.  :lol:

Ju

• Pókfej
« Válasz #9206 Dátum: 2015. január 12. - 20:11:03 »
Mint a D9-nél is. Talán a kamerakezelés hat ilyen jótékonyan?

*hevesen bólogat* Animációban is simán előállítod és fényéveket dob egy megfelelő videón.

Idézet
A szőrnövekedés sajnos nem áll meg akkor amikor szeretnénk  :lol:

Ilyenkor jó példák a bajuszos nők... ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #9207 Dátum: 2015. január 12. - 20:15:28 »
Ilyen hajjal csak gonosz lehet  :hehe:
Bírom az ilyen realistán filmezett filmeket, amiben cgi van. És ezt a  realisztikus robottervezést. És hogy totál élethű, nem érzem, hogy animáció. Mint a D9-nél is. Talán a kamerakezelés hat ilyen jótékonyan?
Ebben a mocskos reális sci-fi világban nagyon otthon van Blomkamp. Remélem ez jobb lesz, mint az Elysium.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9208 Dátum: 2015. január 12. - 23:29:54 »
A szőrnövekedés sajnos nem áll meg akkor amikor szeretnénk  :lol:

Ilyenkor jó példák a bajuszos nők... ;D
Csak, hogy te is érezd, milyen emelkedett tud lenni fiúk közt a társalgás :)
Mint a D9-nél is. Talán a kamerakezelés hat ilyen jótékonyan?

*hevesen bólogat* Animációban is simán előállítod és fényéveket dob egy megfelelő videón.

Értem, köszi!

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #9209 Dátum: 2015. január 13. - 06:29:17 »
Szerintem az Elysium nem volt olyan szörnyű.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9210 Dátum: 2015. január 13. - 08:08:37 »
Egyáltalán nem volt az. De nagyon messze van a jó filmtől is. Túl szájbarágós, didaktikus, az egészet átjárja a hollywoodi nyál, ami pl. a D9-nél még abszolút hiányzott (szerencsére). Ez történik, ha egy jó független rendezőt beszippant az álomgyár.
Így már a témaválasztás miatt is, aggódom ettől a filmtől is, hogy ilyen lesz.
A látványvilág viszont abban is nagyon jó volt.
« Utoljára szerkesztve: 2015. január 13. - 10:00:54 írta Todd »

Ju

• Pókfej
« Válasz #9211 Dátum: 2015. január 13. - 09:56:10 »
Csak, hogy te is érezd, milyen emelkedett tud lenni fiúk közt a társalgás :)
Mindig jobb, mint a 3 órás lelkizés egy félórás témáról. ;D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9212 Dátum: 2015. január 13. - 11:44:04 »
Idődilatáció?  ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9213 Dátum: 2015. január 13. - 12:23:39 »
Agyam két félteke dilatlálna  ;D

Ju

• Pókfej
« Válasz #9214 Dátum: 2015. január 13. - 12:40:59 »
Idődilatáció?  ;D
Valahogy úgy. Én meg a két találkozás közt eltelt időt dilatálom ennek a hatására. ;D

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #9215 Dátum: 2015. január 13. - 13:54:53 »
Szerintem az Elysium nem volt olyan szörnyű.

Nem, de szerintem az alapötletből sokkal többet ki lehetett volna hozni, csak nem akció filmként.
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #9216 Dátum: 2015. január 13. - 15:42:59 »
Tracers

Hogy ez mekkora gőzölgő sz*rnak tűnik. Hú.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9217 Dátum: 2015. január 13. - 22:41:14 »
Én meg a két találkozás közt eltelt időt dilatálom ennek a hatására. ;D
:lol:

Amúgy ja, az Elysium nem volt rossz, egynek elment, de messze nem lett olyan zseniális, mint a D9. Nekem az volt a bajom vele, hogy ha már akciófilmnek szánták, akkor több akció kellett volna bele, illetve az elég vicces volt, amikor 5 centis csavarokkal fúrták át Damon koponyáját... Nálam az a műtős jelenet még scifihez képest is rohadt hiteltelen volt.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9218 Dátum: 2015. január 14. - 11:59:26 »
Én is láttam a Coherence alkotást, köszi, Mero! Tényleg jó volt!
A nagydarab szakállas fickó kiszámolta hogy több mit 5,000,000 lehetséges változata van a helyzetnek amiben vannak. A fényrud színeinek a száma nem változik csak a lehetséges végkimenetelek variánsa.
Nem, a dobókocka dobásnak van annyi változata. Az nem jelenti azt, hogy mindegyiket végig is dobta valaki. Szerintem rengeteg csapat volt, de nem biztos, hogy annyi.
Idézet
Akkor minden döntésük előtt, a dilemmájukkal létrehoznak egy újabb valóságot? Az elsővel, hogy átmenjenek-e a szomszédba, létrehozták a szomszéd házat. És minden továbbival exponenciálisan nőtt a további házak száma?
Szerintem nem ők hozták létre, azok már léteztek, csak mivel ugyanők voltak ott is, ugyanúgy gondolkodtak.
Az tetszett, hogy valóban a nőből megcsinálták a dark side-ot, kár, hogy azt a részt nem fejtették ki jobban. A legjobb jelenet az volt, amikor a kocsinál rádöbben, hogy a barátja, akit lát, az a másik. A leggyengébb a zsaroló levél, hisz addigra már tudták, hogy ami az egyik helyen megtörténik, az a másikon is. Ahova a nő a végén elment, ott elképzelhető, hogy annyira lemaradtak az időben, hogy semmi sem történt meg belőle? Mert nem úgy tűntek, mint akiket sokkolt az éjszaka, vagy nagyon örültek volna a nappalnak. Ha a végső telefonálás nem lett volna, az tökéletes magyarázatot adna arra, hogy miért zárnak valakit bolondokházába. Ha ez a nő elkezdte volna bizonygatni, hogy ő nem ide tartozik (de nincs hulla), tök hülyének tartotta volna mindenki. Kívülről tomboló bolondnak látszott volna.

Ju

• Pókfej
« Válasz #9219 Dátum: 2015. január 14. - 16:17:30 »
Nem, a dobókocka dobásnak van annyi változata.
Nem, a fényrudak is benne voltak, talán még más is, mert 8 dobókockából nem lesz annyi lehetséges eset. :)