A 3 olyan mint egy paródia, a 4 meg szimplán egy tök fölösleges film, nem tudom, melyik a rosszabb.
Hát, a franchise-ok sokadik részei már a felesleges kategóriába sorolhatóak, szóval ezen felül? Azt nem értem, hogy miért szidod
annyira. Nekem kellemes meglepetés volt, a 3. után is, illetve McG miatt is, akit ezelőtt szívből rühelltem, a Charlie angyalai filmek miatt.
Egy szóval sem mondtam, hogy jó-e vagy sem, mert amúgy a maga műfajában jó, de ha valaki azt mondaná, hogy neki "tetszett", akkor nagyon furán néznék rá.
De végülis ha én végigszenvedtem, szenvedje végig más is. 
Rákerestem, sajnos már láttam, pedig azt hittem találtam valami Fassbenderest, ami kimaradt. Egyszer tök véletlenül kaptam el a tévében. Tetszett.

Nagyon g*ci egy film, de pont azért, nem szokványos.
Az említett Eden lake tuti, hogy senkit sem szórakoztatott. Megannyi más célja lehet annak, hogy valaki elmond egy történetet, mint az, hogy szórakoztató legyen. Számomra sem cél, hogy mennyire fogja az olvasó szeretni a képregényeimet. Főleg nem a legfontosabb.
A művészetnek más indítékai is lehetnek, mint a tömegizlés kiszolgálása. Hmm, ez lényegében pont a Frank egyik központi kérdése.
Most ezt írod, de igazából mindenkinek,
mindenkinek az a célja, vágya legbelül, hogy szeressék, elfogadják, elismerjék őt, vagy azt amit csinál, alkot. Persze emellett az is igaz, hogy a valódi művészet valamilyen belső késztetésből fakad, ha az nincs, igazi mély alkotás sem tud létrejönni. És igen, pontosan erről szól a Frank, hogy a belső késztetést elnyomja az elismerés, szeretet iránti vágy.
Miért kéne összehasonlítani a kettőt. A T3-hoz képest még a Hupikék Törpikék is jó filmnek számít akkor. Szerintem a T4-nek vannak jó pillanatai, szép képi világa, de a sztori lyukas mint az ementáli és erőltetett. Plusz sehova nem tart.
Mert a frnchise-ok egyes részeit össze szokták hasonlítani. Pl. kinek melyik Star Wars, Die Hard, Gyűrűk Ura rész a kedvence, vagy hogy a második részek általában jobbak az elsőknél... évtizedek óta mindenki összehasonlítgatja őket. Talán hivatkozási alapként tekintenek rá.
Nos igen, a képi világa már megvett kilóra.