Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1361018 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #9320 Dátum: 2015. február 25. - 08:28:29 »
Hát, a franchise-ok sokadik részei már a felesleges kategóriába sorolhatóak, szóval ezen felül? Azt nem értem, hogy miért szidod annyira.
Nem azért felesleges, mert egy franchise sokadik része, hanem azért, mert egy nem létező sorozat bevezető része. Egyébként szerintem soha nem szidtam annyira, de mivel általában nem csak a levegőbe kiáltom a véleményem, hogy ez egy sz*r, tuti, hogy ugyanakkor le is írtam, hogy miért nem tetszik.  ;)
Most ezt írod, de igazából mindenkinek, mindenkinek az a célja, vágya legbelül, hogy szeressék, elfogadják, elismerjék őt, vagy azt amit csinál, alkot. Persze emellett az is igaz, hogy a valódi művészet valamilyen belső késztetésből fakad, ha az nincs, igazi mély alkotás sem tud létrejönni. És igen, pontosan erről szól a Frank, hogy a belső késztetést elnyomja az elismerés, szeretet iránti vágy.
Az elismerés fontos és jól esik, de az alkotás számomra elsősorban magamért történik, akkor is alkottam már, mikor nem látta senki sem, és akkor is fogok, mikor már nem lesz rá kiváncsi senki sem. Ha ez közben időnként találkozik egy szűk réteg igényeivel, és ők elmondják a véleményüket, azért hálás vagyok, de nem ez a cél. Nagyon jól esett, hogy a Testvérek ennyire pozitív kritikákat kapott, és pár olvasó is visszajelzett, hogy tetszett neki, de az alkotás során nem ez volt a fontos szempont, hogy hű, ez most biztos mindenkinek tetszeni fog, csináljuk meg.
Nyilván én nagyon kicsiben játszom, még egy művészi film is vállalásában, anyagiakban sokkal nagyobb meló. De szerintem ott sem lehet kijelenteni, hogy minden esetben szórakoztatás kell, hogy legyen a  a cél.
Az Only Lovers Left Alive minimum első fél órája arról szól, hogy a főhős élete már annyira ingerszegény, hogy inkább öngyilkos akar lenni. Természetesen ezt úgy érzékelteti a film, hogy lassú, nagyon.  Nem minden film azzal a szándékkal készül, hogy "izgalmas, lebilincselő, vagy szórakoztató" legyen.  ;)
És ez nem feltétlenül baj, vagy hiba.
Ettől függetlenül, mint írtam, szerintem sem a Birdman volt az idei év legjobb filmje, az Imitation game, a Theory of Everything és az Éhség pedig felkerült a megnézendő filmek listámra.  ;)

Más: Végre szombaton megnézem moziban az Interstellart, már nagyon kíváncsi vagyok rá.
« Utoljára szerkesztve: 2015. február 25. - 09:02:31 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9321 Dátum: 2015. február 25. - 10:13:00 »
HA már franchise:
Leaz új Alien. (Ami nem Prometeus2, de az is lesz.) És a D9, Chappie rendezőjétől, Neill Blomkamptől. Juhé! :oh:
http://index.hu/kultur/cinematrix/2015/02/19/hivatalos_lesz_uj_alien-film/

Ez tényleg jól néz ki, de azon kívül nem tudom mit akar jelenteni  :D
És még pár concept:
http://index.hu/kultur/cinematrix/2015/01/02/alien_neill_blomkamp/

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #9322 Dátum: 2015. február 25. - 17:50:10 »
Nem azért felesleges, mert egy franchise sokadik része, hanem azért, mert egy nem létező sorozat bevezető része. Egyébként szerintem soha nem szidtam annyira, de mivel általában nem csak a levegőbe kiáltom a véleményem, hogy ez egy sz*r, tuti, hogy ugyanakkor le is írtam, hogy miért nem tetszik.  ;)
Hát, ezt szidtad, azért voltam rá kíváncsi. Nem egy világmegváltó film, de ennél ezerszer is rosszabbak vannak szerintem pl. maga a T3 is. Áhh, nem keresgélek vissza, annyi időm nincs.

Az elismerés fontos és jól esik, de az alkotás számomra elsősorban magamért történik, akkor is alkottam már, mikor nem látta senki sem, és akkor is fogok, mikor már nem lesz rá kiváncsi senki sem. Ha ez közben időnként találkozik egy szűk réteg igényeivel, és ők elmondják a véleményüket, azért hálás vagyok, de nem ez a cél. Nagyon jól esett, hogy a Testvérek ennyire pozitív kritikákat kapott, és pár olvasó is visszajelzett, hogy tetszett neki, de az alkotás során nem ez volt a fontos szempont, hogy hű, ez most biztos mindenkinek tetszeni fog, csináljuk meg.
Akkor lehet, hogy a magas fokú egoizmus hiányzik belőled, ami sok híres, vagy elismert alkotóban megvan azért. Illetve nem szeretnél hivatásszerűen ezzel foglalkozni, inkább a saját örömödre, épülésedre, az is lehet.
Mert egyébként sokan nagyon fontosnak tartják ezt, mármint, hogy minél szélesebb kör kedvelje, vegye, rajongjon azért amit csinál. Talán a jövőbeli "előrelépése" miatt is.

Nem minden film azzal a szándékkal készül, hogy "izgalmas, lebilincselő, vagy szórakoztató" legyen.  ;)
És ez nem feltétlenül baj, vagy hiba.
Itt a szórakoztatót értelmezzük talán kicsit másképp. Nálam egy művészfilm is lehet szórakoztató, ahhoz nem kell nekem akció, meg robbanások. Ha leköt, vagy megmozgatja az agyam, elgondolkodtat, már az is beletartozik. Végülis ami az unatkozás, untatás ellentéte, az már beletartozik, nem kell itt önfeledt, fékevesztett szórakozásra gondolni.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9323 Dátum: 2015. február 25. - 18:53:00 »
Nem egy világmegváltó film, de ennél ezerszer is rosszabbak vannak szerintem pl. maga a T3 is.
Naná hogy vannak, de hidd el, azokat sem szoktam dícsérni.

balogh44

• Thanos
« Válasz #9324 Dátum: 2015. február 25. - 19:32:10 »
HA már franchise:
Leaz új Alien. (Ami nem Prometeus2, de az is lesz.) És a D9, Chappie rendezőjétől, Neill Blomkamptől. Juhé! :oh:
http://index.hu/kultur/cinematrix/2015/02/19/hivatalos_lesz_uj_alien-film/

Ez tényleg jól néz ki, de azon kívül nem tudom mit akar jelenteni  :D
És még pár concept:
http://index.hu/kultur/cinematrix/2015/01/02/alien_neill_blomkamp/

Ha jól látom, akkor ez az Alien 4 után játszódik, vagy nem tudom.  :headscratch:

Todd

• Pókfej
« Válasz #9325 Dátum: 2015. február 25. - 19:41:35 »
A concept artok az Alien 2 egy alternatív folytatásához készültek, mivel itt él Hicks tizedes, annak ellenére, hogy az Alien 3 elején fej nélkül találtak rá.
De picit abszurdnak találnám, ha ezt csinálnák meg filmben, most akkor a rebootok, remakek, sequelek, és prequelek korában bejönnek a mozis világba is a "what if"?
Megjegyzem a magyarul is képregényben és könyvben is megjelent Lidérces Utazás, Idegenek a földön, Ripley háborúja, ugyanúgy az Alien 2-t folytatta úgy, hogy Hicks és Newt volt a főszereplő.
Már csak az hiányozna... Amúgy Blomkamp elég jó rendező, akár még jól is elsülhetne ez.

balogh44

• Thanos
« Válasz #9326 Dátum: 2015. február 25. - 19:53:15 »
Csak kézi kamerát ne használjon, az egész film alatt!

Todd

• Pókfej
« Válasz #9327 Dátum: 2015. február 25. - 20:43:27 »
Néha lesz majd egy két fekete-fehér ipari kamerás felvétel is.  ;D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9328 Dátum: 2015. február 25. - 23:43:25 »
A concept artok az Alien 2 egy alternatív folytatásához készültek, mivel itt él Hicks tizedes, annak ellenére, hogy az Alien 3 elején fej nélkül találtak rá.
De picit abszurdnak találnám, ha ezt csinálnák meg filmben, most akkor a rebootok, remakek, sequelek, és prequelek korában bejönnek a mozis világba is a "what if"?
Attól függ! Ha csak a 2 és a 3 közé van ékelve? Nem emlékszem Hicks pontosan hol és hogy hal meg. Vagy ha nem veszi figyelembe a 3 és 4-et? Ilyenre volt példa a Supermannél, de azért az Alien folytatások nem voltak annyira rosszak, hogy ezt simán és szívesen elfogadjam. Amúgy ez a rendezőnek csak a saját elképzelései, nem jelntenek semmit.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9329 Dátum: 2015. február 26. - 10:34:05 »
Hogy ékelik be a 2-3 közé, ha mindkét színész öregebb vagy 30 évvel.  :lol:
A 3 elején becsapódik a kabin, amiben le lettek hibernálva a 2 végén. Hicks én Newt meghalnak a becsapódáskor, ráadásul mint írtam, Hicknek hiányzik a feje, mikor megtalálják, szóval elég nehéz azt mondani, hogy mégis túlélte.  ;D
A Supermannél mondjuk az,hogy a 2, vagy a négy folytatása-e, nem sok vizet zavar, mert egyébként semmi olyan nem történt a 3-4-ben, aminek a Returns ellentmondana. Szóval az egészet tök fölösleges volt hangoztatni, ahogy a legtöbb néző szerintem nem is tudja.
Amúgy ez a rendezőnek csak a saját elképzelései, nem jelntenek semmit.
Igen tudom.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9330 Dátum: 2015. február 26. - 12:00:05 »
Hogy ékelik be a 2-3 közé, ha mindkét színész öregebb vagy 30 évvel.  :lol:

Tényleg! :omg: :omg: :omg:   :lol:

Mondjuk úgy hogy nem szerepel benne senki a régiek közül. Az Aline Isolationben Ripley lánya indul el szörnyet írtani.

Ez képes rá:
http://index.hu/kultur/cinematrix/2015/02/26/atirhatja_a_tortenelmet_az_uj_alien-film/
Mekkora genyóság?! "Tisztességes lezárása a karakternek"? Semmi baj nem volt a karakter sorsával. A 3. rész vége is király és a klónozós feltámasztás is.
« Utoljára szerkesztve: 2015. február 26. - 18:01:16 írta VTomi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #9331 Dátum: 2015. február 27. - 18:16:26 »
Meglestem a Nightcrawlert is, ez is jó kis film. Jake Gyllenhaal a Donnie Darko óta nem volt ennyire jó egy filmben sem. Zseniálisan hozza az érzelemmentes szociopatát, mindezt úgy, hogy nem ripacskodás amit csinál (amit sokan nyomnak, ha őrült szerepet kell játszani), hanem végig visszafogott, hideg csendes, számító.

balogh44

• Thanos
« Válasz #9332 Dátum: 2015. február 28. - 21:16:51 »

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #9333 Dátum: 2015. február 28. - 22:53:25 »
Épp ma jutottam el a Kingsman-re és azt kell mondjam, rég nem láttam ilyen jó filmet moziban! :oh:
Minden poén a helyén volt, a kémfilm zsánere pedig jól megkapta a magáét ;D
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

ollépeti

• Grizzly
  • *
« Válasz #9334 Dátum: 2015. február 28. - 23:03:36 »
Épp ma jutottam el a Kingsman-re és azt kell mondjam, rég nem láttam ilyen jó filmet moziban! :oh:
Minden poén a helyén volt, a kémfilm zsánere pedig jól megkapta a magáét ;D
Én is ma néztem meg.
Egy biztos: Nem akarok Matthew Vaughn fejében lakni. Ki tudja mik zajlanak ott. Ilyen elborult marhaságot... És ilyen zseniális akció jeleneteket...
Marha jó volt. :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9335 Dátum: 2015. március 02. - 15:27:05 »
Kingsman a következő a listámon.
Megnéztem a Liza, a rókatündér-t. Nagyon tetszett, végig tartja  szintet, a poénokkal és érdekes, van sztori, látvány, abszurd humor. Kissé "Amelie-s" a világ, ami bejön. Sok a kitartott kép, amikor a helyzet abszurditása poén. Meg a ki nem mondott(nem szájbarágott) vicc, amit ha meglátsz, nagyon jók. :lol:

Bepótoltam a Firefly-t. NAgyon jó kis sorozat. Ha már vágás nélküli jelenetekről volt szó, a végső nagyfilm elején, van egy 4 és fél perces jelenet vágás nélkül, ahol végigmegy a kamera a hajón és végre összefüggésében is láthatjuk a tereket, a pilótafülkétől a raktérig. Jól megcsinálták a díszletet, szerintem újra, ráadásul egyben az egészet.

Ju

• Pókfej
« Válasz #9336 Dátum: 2015. március 02. - 17:22:33 »
Bepótoltam a Firefly-t. NAgyon jó kis sorozat.
:bravo:

Idézet
Ha már vágás nélküli jelenetekről volt szó, a végső nagyfilm elején, van egy 4 és fél perces jelenet vágás nélkül, ahol végigmegy a kamera a hajón és végre összefüggésében is láthatjuk a tereket, a pilótafülkétől a raktérig.
Tényleg... állati jó :) (jelöljük ezért oscarra...  :hehe:)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9337 Dátum: 2015. március 04. - 12:15:02 »
A Kingsman is pipa. Elég jó többször nézős pörgős akciófilm, szándékos Bond klisékkel, amire konkrétan utalnak is. Nagyon jó! Colin Firth pedig mint akcióhős nagyon eltalált  ;D

Most a Sarah Connor krónikái-t (2. évadtól "kalandjai") fogyasztom, így a Firefly után (Summer Glau ;D) és a Terminator Genesys előtt. Apropó! Csak most esett le, hogy bibliai címeket kapnak a Terminator filmek. Ítélet napja, Megváltás, Genezis  :omg:
Habár van pár butaság a Terminator: The Sarah Connor chronicles-ben, elég szórakoztató. Pl: Az első részben költséghatékonyságból :hehe:, a főszereplők előreugranak az időben 8 évet, a mai korba, vagyis amikor gyártották a sorozatot. A többi szereplő azt hiszi, hogy meghaltak. Amikor ezekkel újra találkoznak, nem tűnik fel nekik, hogy nem öregedtek. Főleg egy 15 éves fiúnál, akinek 23-nak kéne lennie addigra.
Az első évad utolsó részében John szülinapi ajándéka elég erős érzelmi töltetű jelenet szerintem, Ha valaki emlékszik rá.
« Utoljára szerkesztve: 2015. március 04. - 12:28:53 írta VTomi »

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9338 Dátum: 2015. március 04. - 12:29:49 »
Most a Sarah Connor krónikákat fogyasztom
Én abból 2 részt bírtam végignézni, aztán azt mondtam, nekem ennyi elég ebből a hülyeségből. ;D Még 1-1 részbe belenéztem a tv-n, ha tökvéletlenül odakapcsoltam, de borzalmas, a Cameron-művek megcsúfolása.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9339 Dátum: 2015. március 04. - 12:37:31 »
Most a Sarah Connor krónikákat fogyasztom
Én abból 2 részt bírtam végignézni, aztán azt mondtam, nekem ennyi elég ebből a hülyeségből. ;D Még 1-1 részbe belenéztem a tv-n, ha tökvéletlenül odakapcsoltam, de borzalmas, a Cameron-művek megcsúfolása.
Az szerintem a 3. rész  ;D
El tudok vonatkoztatni a filmektől. De azt nem értem, hogy hogy maradhatott ki ez a zene a sorozatból:

Vagy legalább is a "ta-dam tam tad-am" rész  ;D ;D
És senki nem kérdezi meg a lány robottól, hogy miylen típus... :roll:
« Utoljára szerkesztve: 2015. március 04. - 16:42:00 írta VTomi »