Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363063 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #9340 Dátum: 2015. március 04. - 15:31:16 »
És senki nem érdezi meg a lány robottól, hogy miylen típus... :roll:
Csinos típus ;) Amúgy T-900. Én végignéztem a sorozatot, nem volt rossz, inkább mint a 3. film.
Tejet kérek! Csokisat!

Ju

• Pókfej
« Válasz #9341 Dátum: 2015. március 04. - 19:31:48 »
De azt nem értem, hogy hogy maradhatott ki ez a zene a sorozatból:
Mert jogdíjas? ;D (tipp :))

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9342 Dátum: 2015. március 04. - 19:36:31 »
Egy franchise... :headscratch:

Ju

• Pókfej
« Válasz #9343 Dátum: 2015. március 04. - 21:26:20 »
Jogi szempontból is..? Vagy a téma lehet, hogy nem lett az övék.  :nemtudom:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9344 Dátum: 2015. március 04. - 22:13:04 »
Jogi szempontból is..? Vagy a téma lehet, hogy nem lett az övék.  :nemtudom:
Nem tudom. A Terminator a témája nélkül, mint Magnum bajusz nélkül? ;D
És senki nem érdezi meg a lány robottól, hogy miylen típus... :roll:
Én végignéztem a sorozatot, nem volt rossz, inkább mint a 3. film.
Épp ezért zavarnak a marhaságok.
Pl az atomtudós fickó helyére hogy került egy t-800-as az ő arcával?
Követhető volt, hogy hány gép van. Van  T-800-as tanár, a Cromarty, aki új bőrt növesztett. Volt egy T-888, akinek felesége is volt és akit megöltek. Egy alacsony ismeretlen modell az óvóhelyre zárva, aki a fém nyersanyagért volt felelős. A higanylédi. De az atomtudós honnan, és hogyan? :headscratch:
 (és hogy lehet, hogy minden nyeszlett színészben akkora fémváz lapul mint Swarciban? :D)

Todd

• Pókfej
« Válasz #9345 Dátum: 2015. március 05. - 08:41:00 »
Tegnap megnéztem az Interstellart. Nem volt rossz, de semmi extra, a film végi "csavar" már az első percben boritékolható volt, sőt igazából a film minden meglepetése nagyon kiszámítható. És a filmbe épített már-már kötelező Nolani tanulságok a "szeretet erejéről" végtelenül bugyuták.
Kezd Nolan is közömbös lenni a számomra. Viszont a látvány az elég frankó.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9346 Dátum: 2015. március 05. - 09:41:26 »
És a filmbe épített már-már kötelező Nolani tanulságok a "szeretet erejéről" végtelenül bugyuták.
Az miért bugyuta? vagy a közlés módja az?

Todd

• Pókfej
« Válasz #9347 Dátum: 2015. március 05. - 10:05:51 »
Nem, nem csak a közlés módja az, maga az értelme is.
Anne Heathaway nagymonológja a szeretetről, "mint az egyetlen téren és időn áthatoló ismeretlen erő", bőven kiverte nálam a bullshit biztosítékot.
Egész egyszerűen az egész egy ennyire tudományosnak ható filmben végtelenül bárgyúnak tűnik. Hallgasd meg az ide vágó Szirmais kritikát (azért mondom, mert te is sokszor szoktad linkelni, amúgy szeretek mások véleményére hivatkozni, van sajátom), ős is talán kicsit jobban de ezt fogalmazza meg.
A film érzelmi intelligenciája kb. egy 10 éves szintjén áll, és iszonyúan szélsőséges vonásokkal van megvalósítva. És igen, szerintem is ez állandó Nolani hiba.
Nem csoda, hogy javarészt érzelmi analfabétákról készit filmet (pl. Tökéletes trükk, Memento, Following, Dark Knight).

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9348 Dátum: 2015. március 05. - 10:17:50 »
Szerintem az Interstellarban éppen csak megpendíti a témát erre a monológra szorítkozva, nem is meri jobban a hasonló reakciók miatt. De ez elég, mert volt róla mégis szó. Nekem amúgy tetszenek ezek a külön álló filozófiai eszmefuttatások a különböző állomásokon. Dr. Mann-al, Brand Proffal stb.
Persze a szeretet végig jelen van a filmben és attól olyan erős, drámai a film. Cooper és a lánya viszonya.
Talán azért gondolod így, mert a szeretetet mint egy érzelmet értelmezed, Anne Heathaway pedig pont ezt cáfolja. Na meg azért, mert olyan flimeket nézel, amitől másnak élni sem lenne kedve  ;D ;D ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #9349 Dátum: 2015. március 05. - 19:18:42 »
Szerintem az Interstellarban éppen csak megpendíti a témát erre a monológra szorítkozva, nem is meri jobban a hasonló reakciók miatt.
Nem csak megpendíti, azt az elméletet a film vége be is igazolja.
Persze a szeretet végig jelen van a filmben és attól olyan erős, drámai a film. Cooper és a lánya viszonya.
Igen, és ez elég egyértelmű is, talán épp ezért érzem feleslegesnek szájbarágós stílusban kimondani is.  ;)
Na meg azért, mert olyan flimeket nézel, amitől másnak élni sem lenne kedve  ;D ;D ;D
Vegyesen nézek minden fajta filmet.
« Utoljára szerkesztve: 2015. március 06. - 12:11:57 írta Todd »

Todd

• Pókfej
« Válasz #9350 Dátum: 2015. március 06. - 12:16:05 »
Az "életkedv elvevő" filmekről jut eszembe, a Babadook-ot látta még valaki?
A trailer és kritikák alapján tipikus horrorra számítottam, amire erősen épít is a film (és amikkel amúgy finoman szólva is tele a tököm), vagyis a téma minden jellegzetessége itt is felbukkan, de szerintem a lélektani oldala is nagyon erős, vagyis jóval drámaibb az átlagtól.
Plusz zseniális benne a címadó "mesekönyv", amit ráadásul egy magyar művész Alex Juhasz készített.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9351 Dátum: 2015. március 06. - 12:54:03 »
Szerintem az Interstellarban éppen csak megpendíti a témát erre a monológra szorítkozva, nem is meri jobban a hasonló reakciók miatt.
Nem csak megpendíti, azt az elméletet a film vége be is igazolja.
Meg, amikor  racionálisan választanak bolygót megszívják. A szeretetet követve jutnak a jó bolygóra.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9352 Dátum: 2015. március 06. - 13:00:50 »
Ez az egyik, de nem kifejezetten erre gondoltam.
Hanem arra, hogy a "szeretet az egyetlen erő amit áthatol téren és időn", elven jut vissza Cooper a lánya szobájába (minimális techno bla-blával azért meghintve, de ez történik), és azzal menti meg az emberiséget, hogy el tud búcsúzni a lányától, és hogy amaz rájön, hogy valójában Cooper végig vele volt.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9353 Dátum: 2015. március 06. - 13:36:20 »
És ez rossz. ..?

Todd

• Pókfej
« Válasz #9354 Dátum: 2015. március 06. - 14:41:22 »
Végtelenül naivnak tartom.
Idézet
Love is the one thing we’re capable of perceiving that transcends dimensions of time and space.
Most komolyan simán mehetne egy ölelkező cicás kép alá.  ;D

Habár érdekes a Hollót szeretem pedig abban a filmben is minimum ekkora giccses életbölcsességek vannak.
Nem tartom kizártnak hogy egy fokkal szigorúbb vagyok a kelleténél.
Habár megjegyzem ott valóban egy 10 éves kislány mondja őket.  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2015. március 06. - 15:18:00 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9355 Dátum: 2015. március 06. - 16:06:32 »
MIért naív? Mi az igazság akkor?

Todd

• Pókfej
« Válasz #9356 Dátum: 2015. március 06. - 18:04:51 »
Én csak a véleményemet mondom, az igazságot másnál keresd. ;)

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #9357 Dátum: 2015. március 07. - 00:31:17 »
Nos, most fejeztem be a Whiplash-t, és... igen! Az Oscarosok közül eddig ez tetszett a leginkább. Durva. És a vége valami felemelő. Nincs magyarázgatás, de közben érzel, megértesz mindent, úgyhogy a szájbarágás, szirupos vég is lemarad. Nagyon szuper. Csak ajánlani tudom, JK szuper, de ez a Teller gyerek is jó.

Meglestem a Nightcrawlert is, ez is jó kis film. Jake Gyllenhaal a Donnie Darko óta nem volt ennyire jó egy filmben sem. Zseniálisan hozza az érzelemmentes szociopatát, mindezt úgy, hogy nem ripacskodás amit csinál (amit sokan nyomnak, ha őrült szerepet kell játszani), hanem végig visszafogott, hideg csendes, számító.
Szerintem ő nem volt szociopata, "csak" erkölcsileg fejletlen. EQ nullás. Pont ez a durva benne, hogy ő nem egy pszicho, csak érzelmileg olyan szinten áll, ami kifejezetten megfelel erre a feladatra. Ez a kritikája a mai vérre, és gore-ra, szenzációra éhes médiának, hogy egy ilyen ember náluk a tökéletes munkatárs.
És ha már Gyllenhaal: nemrég láttam az Enemy-t, direkt neked ajánlom. Jobb benne szerintem, mint a fenti filmben (alapból két szerepet játszik, és hiába néz ki ugyanúgy, azonnal tudod a járásából, mozdulataiból, tekintetéből, hogy most melyik). De figyelmeztetlek, tiszta fejjel, penge aggyal kell nézni, de valószínűleg még úgy se tudod kibogozni pontosan, hogy miről is szól. Én is utána olvastam róla fórumokon, itt-ott, de mindenkinek csak elméletei vannak róla, hogy mi is lehet a pontos történet. Végülis modern művészfilmnek is mondhatjuk. És sikerült olyan véget csapni neki, amilyet még nem pipáltam, szó szerint összerándult a végbelem, mikor néztem. Ha addig volt egy gondolatod a filmről, egy elméleted a történésekről, ott egy csapásra ráébreszt, hogy gondold újra. Érdemes megnézni, hogyha szeretsz hosszan agyalni egy filmen, illetve újranézni. De türelem kell hozzá. Azért ajánlom, mert te úgy látom birod az ilyesmiket.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9358 Dátum: 2015. március 07. - 08:37:26 »
A szociopata pontosan azt jelenti amit leírtál. ;)
Idézet
A szociopata nem érez empátiát (bár megjátssza),  legnagyobb gyengesége, hogy nem tudják magukat különféle érzelmi helyzetekbe,  mások helyébe képzelni. Ennek következtében általában sikeresek, hiszen céljaikat keményen, sőt kíméletlenül megvalósítják. Egyidejűleg a szociopaták sima modorú, gyakran vonzó és spontán személyiségek, meggyőző beszélőkészséggel.

A másik filmnek utánanézek.
Nos, most fejeztem be a Whiplash-t, és... igen! Az Oscarosok közül eddig ez tetszett a leginkább. Durva. És a vége valami felemelő. Nincs magyarázgatás, de közben érzel, megértesz mindent, úgyhogy a szájbarágás, szirupos vég is lemarad. Nagyon szuper. Csak ajánlani tudom, JK szuper, de ez a Teller gyerek is jó.
Ja erre is kiváncsi vagyok. JK-t szeressük. :D
« Utoljára szerkesztve: 2015. március 07. - 09:54:21 írta Todd »

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #9359 Dátum: 2015. március 07. - 11:21:29 »
He-he, akkor ismét tanultam valamit. Nálam a pszichopata és a szociopata eddig egy kutya volt.

Kíváncsi vagyok, hogy az Enemy-re mit fogsz reagálni.