Tegnap megnéztem az új Mad Max-et, szerintem ez egy baromi jó film a maga műfajában.
Pofon egyszerű a cselekmény, az egész film kb. három nagy akciójelenetből áll, de a karakterek érdekesek (főleg Nux és Furiosa). Igazán dicséretes, hogy a főszereplő egy nő (igen, nem Max a főszereplő), aki erős, karakteres, van háttere, és nem azzal próbálják eladni, hogy mennyire szép, meg szexi, ezek igencsak másodlagos szempontok. És biztos parkolhat a roki helyeken is.

De számomra ő most felkerült arra a képzeletbeli dobogóra amin eddig csak Allen Ripley és Sarah Connor tartózkodott.
Max annyi negatívum, hogy én a főhősök korát kicsit érdekesnek érzem. A film nem reboot, és nem is igazán folytatás, végig valahol a kettő között van. Az egyetlen támpont, hogy Furiosa azt mondja kb. 7000 napja rabolták el, akkor minimum 20 éve tart már az apoklaipszis, a War Boy-ok is vannak kábé 20 évesek, Immortan Joe fia is felnőtt, vagyis igen bő 20 év el kellett hogy teljjen minden kezdete óta (vagyis kábé az első rész óta).
De Tom Hardy 37 éves, egészen egyszerűen egy bő 10-essel fiatalabb attól a szereptől amit játszik, és ezt érezni a film alatt. Igen, rendőr voltál régen, mikor 15-17 évesen???
Charliz Theron meg pont az ellentéte, 20 éve kis korában rabolták el, de 20 éve ő már 19 éves volt.

Habár ez nála nem ennyire egyértelmű, jól tartja magát. De Hardynál kissé kilóg a lóláb.