Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362989 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #620 Dátum: 2008. május 25. - 20:23:53 »
Szerintem ez a film nagy gáz lesz...
Amúgy a nagy titkot én már most is elárúlhatom, azért írtja ki az embereket a Skynet, mert azok "meg akarják őlni" őt, vagyis amint megtudnák hogy öntudatra ébred leállítanák, és ezt ő szeretné kihagyni.
De gondolom ők majd valami komoly poszt apokaliptikus indokot találnak ki ehelyett...
« Utoljára szerkesztve: 2008. május 25. - 20:26:12 írta Todd »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #621 Dátum: 2008. május 25. - 20:33:53 »
Remélem. Tényleg ennyire egyszerű, és nagyszerű a skynet motivációja. De amikor a kis tündér eldöntötte, hogy kiírtja az emberiséget, még ez az indoka sem volt meg, mivel még nem is tudtak róla...egyszerűen veszélyes volt az emberiség a fennmaradás szempontjából, így a leghatékonyabb megoldás a likvidálás.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ju

• Pókfej
« Válasz #622 Dátum: 2008. május 26. - 10:29:44 »
Kíváncsi vagyok, milyen lesz bővebben a történet...

egyszerűen veszélyes volt az emberiség a fennmaradás szempontjából, így a leghatékonyabb megoldás a likvidálás.
Ha tárgyilagosan gondolkodom, akkor ez a logika nagyon is helyes. ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #623 Dátum: 2008. május 26. - 11:19:29 »
Szerintem viszont a filmben valami orbitális nagy baromság lesz ehelyett, h már mot így harangozzák be, hogy ez valami nagy titok, valami olyasmi, mint a Mátrixban az emberi energiából táplálkozó gépek (igaz a kettő pont az ellentéte egymásnak).
De szerintem ugyanúgy a fejünket fogjuk majd a végén, hogy jajj ne, ekkora hülyeséget inkább ne.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #624 Dátum: 2008. május 26. - 11:38:22 »
Szerintem lehet, hogy azt fogják kitalálni, hogy valami ember van a Skynet mögött, és ő irányítja az egészet. Mivel maga a Skynet annyira megfoghatatlan, ezzel tudnák ezt kivédeni. Valami sértett hekker gyerek áll az egész mögött, és ő indította el az egész háborút.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #625 Dátum: 2008. május 26. - 11:51:40 »
Max ezt úgy tudnám elképzelni, hogy ő szabadította rá a világre(gondolom te is erre gondoltál), de utána ne legyen semmi köze hozzá.(amúgy ha a filmeket nézzük, ez végülis mindig így volt...a t2 idősíkban Dyson volt a felelős, a t3-asban meg Brewster szabadította el a Skynetet).
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #626 Dátum: 2008. május 26. - 12:01:57 »
Szerintem meg mernék játszani, hogy még mindig éljen az az ember, aki a Skynet-et irányítja, így őt kell legyőzniük az embereknek, csak először keresztül kell verekedniük magukat a gépeken. De ez csak az én saját elméletem a "nagy titokra", egyáltalán nem biztos, hogy így lesz. Mondjuk ez a variáció sokmindent megmagyarázna.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #627 Dátum: 2008. május 26. - 12:14:26 »
Például?
Hát, ha az az ember még mindig élne, és még őt is meg kéne ölni a skynet mellett...elég nagy baromság szerintem. Miféle ember lenne ilyen? Megöl több milliárd embert, ledobat 10 atombombát satöbbi...a skynet meg amúgyis megölte volna már régen, hiszen egy gép, nincse olyan szó a szótárában, hogy bizalom.
Egyébként a t:scc-ben ez benne volt...a kevés jó ötletek egyikeként, hogy a Skynet tervezője még élt, és harcolt a felkelők oldalán, és amikor fogságba estek, akkor árulta el, hogy ő a hibás mindenért...valami hasonlót elnéznék én is f ilmben, érdekes témákat mozgathatna meg, vajon milyne lehet ilyenkor az ellenállók reakciója? Nade nem a fő-fő tervezővel, hanem valami segédtervezővel...

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #628 Dátum: 2008. május 26. - 12:36:34 »
Az én elméletem szerint nem ölte volna meg azt az embert a Skynet, mert valójában az az ember irányítaná a Skynet-et. Leegyszerűsítve, mint mondjuk te vagy én a Windowst. ;) Amit a legjobban megmagyarázna ez a teória, az a legfontosabb, a gépek evolúciója. Mert ugyanis egy gép nem érzi magáról, hogy elavult, főleg egy olyan gép nem, mint a Terminator, vagy a Skynet. Õk azt feltételezik magukról, hogy ők a csúcsgépek, ezért alapból semmi szükségeük nem lett volna, hogy további továbbfejlesztett gépeket gyártsanak (mint pl a T-1000-es, vagy a TX). De mivel ez megtörtént, emberi tényezőt kell feltételezni a háttében, mivel ilyen nagy kreativitást nem lehet elvárni egy géptől, hogy olyan dolgokat találjon fel és váltson valóra, amik még nem is léteznek (szintén példaként lehet felhozni a T-100-ast, a T-1000-est, vagy magát az időgépet). Ez olyan lenne, mintha (maradva a korábbi példánál) a Windows fejlesztené tovább saját magát, minden emberi beavatkozás nélkül. Ilyen mesterséges inteligenciát én nem tudnék sehogy sem elképzelni, egyszerűen lehetetlen. Elvileg egyébként nem is lenne ezekre szüksége a Skynetnek, hiszen egy gép csak inkább a mennyiségben gondolkodna, minél több Terminatort gyártani, akik elpusztíthatják az embereket. Szóval ezért lehetne azt gondolni, hogy egy (vagy több) ember áll a Skynet mögött és azok irányítják. Olyan hekkerek, akik utálnak mindenkit, mert szemétkedtek velük gyerekkorukban, stb. Persze nem azt mondom, hogy ez lenne a megoldás, ez csak az ÉN teóriám, ami persze nem tökéletes, ebben is lehetne hibát találni.

Todd

• Pókfej
« Válasz #629 Dátum: 2008. május 26. - 13:50:13 »
De hát a Skynet azért nem olyan, mint a Windows, és neki is éreznie kellett,hogy egy egy gép mikor elavult, csak az különbség, hogy ő sose érezte a gépeit tökéletsnek, mert ellentétben egy emberrel nem elfogult, a munkája iránt, hanem azonnal átlátja nnak hibáit.
Kétlem, hogy a gumibőrös Terminátorokat valaha is tökéletesnek érezte, hiszen az emberek könnyen kiszúrták őket, ezek után nem csoda, hogy úgy érezte, hogy fejlesztenie kell.
Szerintem a Skynet, simán elüzemel Heckerek nélkül is, és az emberi tulajdonságai pedig attól vannak, hogy mindig is emberekkel dolgozott együtttúdósokkal, orvosokkal stb... még a háború után is (legalábbis a könyvben így volt).

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #630 Dátum: 2008. május 26. - 14:42:12 »
Ben ez az új terminátor film, nekem elég sablonos terminátor forgatókönyvnek tűnik : uncsiiii :P  :hehe:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #631 Dátum: 2008. május 26. - 14:56:51 »
Nem hinném hogy sablonos lenne, csak az első Terminator film óta rengeteg olyan mozi készült meglovagolva ennek a sikerét, ami az embereken eluralkodó gépeket mutatja be, és néhányaknak ettől már csömöre van. Én egész jól elszórakoztam az első két részén, a harmadik... hát azt inkább hagyjuk. Nem tartom magam Terminator rajongónak, de ismerve Bale filmjeit (kivéve talán a 2020 Tűz Birodalma) nem vállal rosszul megírt filmeket. Azt a kamu dumát én sem veszem be hogy ő akkora rajongója a Terminator filmeknek hogy már gyerekkorában is tápegységnek öltözött mindenszentekkor, ez nagyon reklám szagú, de mint mondom Bale ritkán okoz csalódást. Az eddigi részekben egy marok ember gyakta az egyszál ellenséges robotot, érdekes lenne egy ember kontra terminator sereg a vásznon. Én várom. ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #632 Dátum: 2008. május 26. - 15:29:12 »
Szerintem a Skynet, simán elüzemel Heckerek nélkül is, és az emberi tulajdonságai pedig attól vannak, hogy mindig is emberekkel dolgozott együtttúdósokkal, orvosokkal stb... még a háború után is (legalábbis a könyvben így volt).
Ezt elhiszem, csak sajnos közel sem biztos, hogy a filmesek ezt figyelembe fogják venni a forgatáskor, mert erről eddig egyszer sem esett említés a filmekben, és ők arra fognak alapozni, nem a könyvekre, amit jobb esetben párszázezer rajongó olvasott csak, míg a filmet több millióan látták. :( Te is tudod, hogy rengeteg filmnél pont az ellenkező irányba mentek, mint ahogy az a róluk szoló könyvekben le volt írva.

Todd

• Pókfej
« Válasz #633 Dátum: 2008. május 26. - 17:07:06 »
Igen, sajnos ez igaz, mert már a T3-ban kiderült, hogy nem vették figyelembe a könyves alapanyagot, pedig szerintem alap lenne, hogy amikor egy ilyen ujdonsült rendező átvesz egy régebbi sorozatot, akkor pár hónapot az utánnajárással töltsön el (a két AVP-n is nagyon látszott ennek a hiánya).
Viszont a nagyobbik gáz az, hoigy már mintha a filmeket magukat se vennék figyelembe, mert azt nem igazán értem, minek kellenek felbőrözött Terminátorok az új filmhez, amikor az újdonságnak számított akkor, amikor Kylet visszaküldték az időben, meg hogy miért van ennyire Swarczi központosítva a film, hogy most gond a leváltása, amikor már a T1-ben is szerepelt egy másik testtel felruházott T101-es, meg mi ez a John Connor, és Kyle eggyütt harcoltak duma (igaz, ez még csak pletyka szintű). Szóval azért már vannak itt ellentmondások, a filmekhez képest is.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #634 Dátum: 2008. május 26. - 19:28:44 »
jóh jóh várni én is várom, bár egy transzformers vs terminátort megnéznék:D ki nyerne ? :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #635 Dátum: 2008. május 27. - 00:33:38 »
Ez most komoly kérdés akart lenni? Egy tranformerből kijönne 10 terminator is... :D
Idézet
Az én elméletem szerint nem ölte volna meg azt az embert a Skynet, mert valójában az az ember irányítaná a Skynet-et. Leegyszerűsítve, mint mondjuk te vagy én a Windowst. Kacsint Amit a legjobban megmagyarázna ez a teória, az a legfontosabb, a gépek evolúciója. Mert ugyanis egy gép nem érzi magáról, hogy elavult, főleg egy olyan gép nem, mint a Terminator, vagy a Skynet. Õk azt feltételezik magukról, hogy ők a csúcsgépek, ezért alapból semmi szükségeük nem lett volna, hogy további továbbfejlesztett gépeket gyártsanak (mint pl a T-1000-es, vagy a TX). De mivel ez megtörtént, emberi tényezőt kell feltételezni a háttében, mivel ilyen nagy kreativitást nem lehet elvárni egy géptől, hogy olyan dolgokat találjon fel és váltson valóra, amik még nem is léteznek (szintén példaként lehet felhozni a T-100-ast, a T-1000-est, vagy magát az időgépet)
Ez így nem igaz. Úgy képzeld el a Skynetet, mint egy hiper-szuper gigaszámítógépet, aminek már olyan szintű mestersége sintelligencija van, mint egy embernek. Hiszen öntudatra ébredt, nem volt már egy sima szoftver többé...sőt, jobb is, mint egy ember. Mert amellett, hogy van olyan okos, alapvetően a gondolkodását mégis a számok, százalékok, esélyek, variációk tömkelege határozza meg...szóval mint egy ember, csak kicsit tárgyilagosan gondolkozik. Persze, ilyen szintű kreativitása nincs, de a fejlődést egyszerű megmagyarázni...a korábbi modellek sokszor kudarcot vallottak, így a skynetnek még egy sima robotaggyal sem lett volna nehéz kigondolnia, hogy nem tökéletes modellek. A t100-es meg nem gondol iylet magáról, hogy nála nincs fejlettebb, meg ilyenek..nem is gondolkozik, ha szigorúan vesszik. Azt mondja, hogy a t1000-es fejlettebb nála, de csakis azért, mert ez tény, és ezt a tényt táplálták az adatbázisába. Egy ilyen fejlett gép meg könnyen feltalálhat újabb dolgokat azért...ezt se úgy kell elképzelni teljesen, hoyg a skynet töpreng, aztán beugrik neki az isteni szikra...egyszerűen egy gép módjára számításba veszi a tényeket, összefüggéseket, lehetőségeket a tér-idő elméleről, meg a gépekről és bumm, ebből lett az időgép.(amúgy ez nem jó példa, mert ez a skynetnke is éppolyan elérhetetlen, mint az emberi tudósoknak...mármint a valóságban lenne egy skynet szintű inteligenciának). Új dolgokra, pl a t1000-es külső borításánka felhasználási lehetőségeire meg véletlenül is rátalálhatott a skynet..teszem azt(persze mellőzve a legalapvetőbb kémiai tényeket) a skynet robotjai jelentik neki, hogy találtak egy laborban valami furcs anyagot, amit nem ismernek. Minden ismeretlen dolog a skynet számára információlehetőség, amit kivizsgál, kiértékel, elraktározza a szükséges dolgokat, felhasználja...szépen bevizsgálta ezt az anyagat és kézenfekvő volt, hogy alkalmas lenne egy robot külső borításának...szóval kb így.
Idézet
Ez olyan lenne, mintha (maradva a korábbi példánál) a Windows fejlesztené tovább saját magát, minden emberi beavatkozás nélkül. Ilyen mesterséges inteligenciát én nem tudnék sehogy sem elképzelni, egyszerűen lehetetlen. Elvileg egyébként nem is lenne ezekre szüksége a Skynetnek, hiszen egy gép csak inkább a mennyiségben gondolkodna, minél több Terminatort gyártani, akik elpusztíthatják az embereket. Szóval ezért lehetne azt gondolni, hogy egy (vagy több) ember áll a Skynet mögött és azok irányítják. Olyan hekkerek, akik utálnak mindenkit, mert szemétkedtek velük gyerekkorukban, stb. Persze nem azt mondom, hogy ez lenne a megoldás, ez csak az ÉN teóriám, ami persze nem tökéletes, ebben is lehetne hibát találni.
Hát a windows egy muslica, a skynet meg egy ember...kb enniy a különbség köztük fejlettségileg. :D
Meg amúgy abban igazad van, hogy a skynet, mivel egy gép, a mennyiségben látná a biztosabb pusztítást..és ez így is volt. A jövőben nem nagyon szaladglnak t1000-esek, vagy tx-ek. Ezek mind csak prototípusok....pusztán azért lettek kifejlesztve, mert egy addig jól bevált modell kudracot vallot a küldetés során. Így mivel nem küldhet vissza egyszerre egy t101-es hadsereget Connor megölésére, muszáj volt neki valami fejlettebbet, hatékonyabbat visszaküldeni.
Ez a gonosz szenyó hekkerek irányítják a skynetet számomra alegkiábrándítóbb lenne az egészben, ha így lenne...egyrészt, a világ legnagyobb géniuszainka kén :D lenniük ezeknke a srácoknak, hogy olyan dolgokat csináljanak, amit a skynet. Másrészt meg az egész lényege veszne ezzel el...

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #636 Dátum: 2008. május 27. - 06:45:14 »
Úgy képzeld el a Skynetet, mint egy hiper-szuper gigaszámítógépet, aminek már olyan szintű mestersége sintelligencija van, mint egy embernek. Hiszen öntudatra ébredt, nem volt már egy sima szoftver többé...sőt, jobb is, mint egy ember. Mert amellett, hogy van olyan okos, alapvetően a gondolkodását mégis a számok, százalékok, esélyek, variációk tömkelege határozza meg...szóval mint egy ember, csak kicsit tárgyilagosan gondolkozik. Persze, ilyen szintű kreativitása nincs, de a fejlődést egyszerű megmagyarázni...a korábbi modellek sokszor kudarcot vallottak, így a skynetnek még egy sima robotaggyal sem lett volna nehéz kigondolnia, hogy nem tökéletes modellek.
Hát, akármilyen hiper-szuper számítógép akar lenni a Skynet, akkor sem tudok elképzelni tőle ekkora mesterséges intelligenciát. Mert az öntudatra ébredés az teljesen más tészta, azzal nincs semmi gond. Csak a kreativitás az ami hibádzik az egészben. Főleg, hogy abból kell kiindulnunk, hogy a gépnek legfeljebb olyan szinten kellett lennie, mint amilyenen volt a háború kitörésekor. És akárhogy nézzük, akkor még csak nem is volt ilyen szintű mesterséges intelligencia. És az, hogy a korábbi modellek kudarcot vallottak, bármennyire is kézenfekvő lenne egy ember számára, hogy elavult modelleket vetett be, egy gép nem így gondolkodik.
De mielőtt komolyabban beleugrunk ebbe a témába, szögezzünk le valamit: ÉN most NEM a filmet fikázom, teljesen elvonatkoztatva a filmtől fejtem ki a véleményem. Szeretem a Terminator filmeket, és ha nem veszünk tudomást ezekről a dolgokról, akkor nagyon is élvezhető mozit kapunk. De ettől a tény tény marad, hogyha jobban belemászunk a témába, annál több logikai buktát veszünk benne észre (kezdve a gépek evoluciójától az időutazásig). És ez az amiről most beszélünk. Nem véletlen, hogy az alkotók sem mentek jobban bele ebbe a témába, mert onnantól bukott volna az egész film. Õk csak leegyszerűsítve rakták elénk a képletet, lesz a jövőben egy háború az emberek és a gépek között, a gépek visszaküldenek az időben egy Terminatort, hogy az ölje meg az emberi ellenállás vezérét. Ennyi. Ennyi elég is volt az embereknek.

Idézet
Hát a windows egy muslica, a skynet meg egy ember...kb enniy a különbség köztük fejlettségileg.
Tudom, ezért írtam azt, hogy "leegyszerűsítve a példát". ;)

De a lényeg-lényeg marad, a gépek utasításokat hajtanak végre, és ezt a filmben is így ábrázolják. Csak annyi a különbség, hogy a Terminatoroknak a Skynet adja a végrehajtandó utasításokat, ami valahogy így nézhet ki:
<run skynet script>
<skynet script=mingle among the humans; install weapons; search human whose name is:"John Connor"; destroy him; destroy all; kill>
</skynet script>
És akárhogy nézzük, a Skynet is gép, tehát ő is csak a saját programját hajtja végre. Nincs senki aki fejlesztené, nem készül belőle 2.0, tehát ő csak azt, és úgy hajtja végre, ahogy belé táplálták. Ha jól emlékszem, a filmben valahol benne volt, hogy az egyik programja arról szólt, hogy védje meg magát, és ezért döntött úgy, hogy kiírtja az emberiséget, mert az a legfőbb veszély az ő létezésére. Ez volt az a bizonyos öntudtraébredés.

Todd

• Pókfej
« Válasz #637 Dátum: 2008. május 27. - 08:00:29 »
Viszont én megint csak a könyvekből tudok kiindulni (igaz, ezt biztos leszarják a ilmesek, de azokban valóban minden meg van magyarázva).
A SkyNet fojamatosan fejleszti saját magát, napi 24 órában, a hét minden napján tanulmányozza az embereket, mert állandóan azokkal van körülvéve, és a fejlődésnek pedig az az oka, hogy a találmányai tulnyomó többségét emberek csinálták, hiszen egy program hogyan is lehetne képes emberi testet, gondolkozásmódot, satöbbit létrehozni.
És nyilván az emberek először nem tudtak létrehozni valódi szöveteket a Terminatorokra, és így tovább (amúgy magát a SkyNetet is zavarta, hogy csak úgy folytathat háborút az emberek ellen, ha közben emberekkel dolgozik együtt).
Persze ezek az emberek nem igazán irányították őt, mert elég egyoldalú volt ez a kapcsolat, dolgoztak az életükért. De közben sokaknak pl. Kyle-nak meg csak annyi dolga volt, hogy a viselkedését vizsgálta a SkyNet egész gyerekkorában, amit hadifogolyként (és hullaszállítóként) tölt el (erről beszél is az első filmben).
Ja, és az első T1-ben már véget ért a háború, mondja Kyle, hogy nyertek, már csak a tisztogatást végezték, és a SkyNet mintegy utolsó esélyként küldte vissza a (három) Terminatort. Ez az a momentum, amiről nagy előszeretettel feledkeztek el a filmesek, de a könyveben még ez is meg volt oldva, vagyis az első (leggyengébb) modellt küldi a Skynet a legkönyebb küldetésre, a másodikat a T1000-est már egy nehezebbre, mert itt Sarah, és John már tudnak a jövőjükről, míg a harmadiknak (eredetileg ez nem Terminator volt, de aztán sajnos jött a film...) már nem John megölése az elsődleges célja, hanem hogy biztosítsa, hogy a SkyNet mindenképpen létrejöjjön.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #638 Dátum: 2008. május 27. - 10:16:57 »
Idézet
Hát, akármilyen hiper-szuper számítógép akar lenni a Skynet, akkor sem tudok elképzelni tőle ekkora mesterséges intelligenciát. Mert az öntudatra ébredés az teljesen más tészta, azzal nincs semmi gond. Csak a kreativitás az ami hibádzik az egészben. Főleg, hogy abból kell kiindulnunk, hogy a gépnek legfeljebb olyan szinten kellett lennie, mint amilyenen volt a háború kitörésekor. És akárhogy nézzük, akkor még csak nem is volt ilyen szintű mesterséges intelligencia. És az, hogy a korábbi modellek kudarcot vallottak, bármennyire is kézenfekvő lenne egy ember számára, hogy elavult modelleket vetett be, egy gép nem így gondolkodik.
Pedig ez egy ilyen szintű mesterséges intelligencia...a t2-ben is nem véletlenül feküdtek rá arra, hogy a t101-es procija olyan ötleteket adott, amikre még gondolni se metek korábban, anniyra megvalósíthatatlan volt. Pont Dyson mondta a feleségének, hogy képzelj el egy olyan vadászgépet például, amit teljes mértékben egy számitógép irányít, emberi felügyelet nélkül. És ez csak a kezdet. És én akárhogy nézem, a gép azért gép, mert teljesen racionálisan működik...ergo, ha egy modell kudarcot vall, akkor nem elég hatékony. Ettől egyszerűbb és tisztább logikát nem tudok írni, és így gondolkozik a Skynet is.
Idézet
a gépek visszaküldenek az időben egy Terminatort, hogy az ölje meg az emberi ellenállás vezérét. Ennyi. Ennyi elég is volt az embereknek.
Hidd el nekem, hogy nem a Skynetet egyszerűsítették le...az bőven kiderül, hogy milyen szintű szuperszámitógép is a Skynet. Ha valamibe, hát ebbe az időutazós témába nem akartak belmenni nagyon, mert ebbe belebukhattak volna..nem is mentek. Mert ha visszaküldik a termit és megölik Connort, az nekik már mit fog okozni? A film egyértelmű, hogy nem a nagypapa paradoxont követi, szóval abban a njövőben semmi sem fog változni...hanem egy másik idősík jön létre.
Idézet
És akárhogy nézzük, a Skynet is gép, tehát ő is csak a saját programját hajtja végre. Nincs senki aki fejlesztené, nem készül belőle 2.0, tehát ő csak azt, és úgy hajtja végre, ahogy belé táplálták. Ha jól emlékszem, a filmben valahol benne volt, hogy az egyik programja arról szólt, hogy védje meg magát, és ezért döntött úgy, hogy kiírtja az emberiséget, mert az a legfőbb veszély az ő létezésére. Ez volt az a bizonyos öntudtraébredés.
Nincs aki fejlesztené ez igaz...(a könyveket ne vegyük most figyelembe). De itt most önmagadnak mondasz ellent. Ha a Skynet csak egy gép, aki a saját programja szerint cselekszik, akkor nem lenne képes dönteni. Meg okés, tegyük fel, hogy csak a programja szerint cselekedett, megvédte magát. De az biztosan nem volt a program része, hogy megölje az embereket. Szóval a Skynet olyan dolgot tett, ami nem volt a programjába...mert így döntött. Azért tudta ezt véghezvinni, mert öntudatra ébredt...és ennke az öntudatra ébredésnek pont az a lényege, hogy a Skynetnek nincsen szüksége elsődelges direktívákra, amelyek szerint cselekednie kell.
Idézet
míg a harmadiknak (eredetileg ez nem Terminator volt, de aztán sajnos jött a film...) már nem John megölése az elsődleges célja, hanem hogy biztosítsa, hogy a SkyNet mindenképpen létrejöjjön.
Hát igen, azért az már egy meredekebb ötlet volt. Selinánka hívták igaz? ;D Én csak az első kötetet olvastam még, de az még meredekebb ötlet, hogy klónoztatta magát, plusz a jelenben szerelte össze a terminatorokat. Aklónozással az a bajom, hogy a gépi alkatrészeket nem klónozhatták...így végülis a klónja már csak egy sima ember volt, nem volt meg az a gépi felügyelet, mint a mintának. Így lehet, hogy csak! emberi aggyal másképpen csinált volna sok mindent.

Todd

• Pókfej
« Válasz #639 Dátum: 2008. május 27. - 10:45:53 »
Szerintem azért messze jobb sztori, mint a filmes T3-as, habár az igen komoly bakik ebben is megvannak, nekem mondjuk egyedűl az nem fért a fejembe, hogyan képes a jelenben megoldani a T101-esek bőrnövesztését, az összeszerelés még csak csak, hiszen Batman módra minden cégtől más és más alkatrészeket rendelt meg, így senki sem tudta (azért gondolom sejtette) mit is csinál valójában.

Amúgy az első két könyv nagyon erősen töltelék izű (az első meg főleg), a harmadik viszont igazán ütős, abban ugyanis sikerült (végre) mellőzniük minden időutazgatós, és egyéb nehezebben emészthető dolgot, és inkább csak a háború korai éveire koncentrál, és arra hogyan építi ki a SkyNet a saját szervezetét.

Gondolom a klónnak a gépi átalakítását ő maga oldotta meg, mivel a klón(ok)ban is ot lesznek a gépi részek a későbbiekben...