Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1360980 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #9520 Dátum: 2015. június 17. - 07:53:50 »
De az egész Jurassic Park széria egy értelmetlen gladiátor játék. Beülünk és tudjuk mire. dinók esznek embereket. És ezt szeretjük.
A mai világban, már szinte minden filmnél tudjuk, hogy mire számíthatunk, maximum csak apró részletekben lehet meglepetésekre számítani. És ez már az első résznél is így volt. Ott abban az volt az újdonság, hogy dinókat láttunk a vásznon.

Amúgy nekem is tetszett a film, annak ellenére, hogy eléggé kiszámítható volt a cselekmény. A látvány szép volt, a színészi játékra sem lehetett különösebb panasz (maximum a gyerekekre).

Amúgy visszanéztem a trailert és ott nincs a raptorok fején a kamera :D
Azt sem lehet látni, amikor a vizi-dinó a csajt is bekapja a repülő dinóval együtt, csak a repülő dínót látni.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9521 Dátum: 2015. június 17. - 08:10:22 »
De az egész Jurassic Park széria egy értelmetlen gladiátor játék. Beülünk és tudjuk mire. dinók esznek embereket. És ezt szeretjük.
Azért ha belegondolsz, leszámítva az második részt (és most ezt), nem sok embert esznek meg filmenként a dinók. Az elsőben négyet, a harmadikban nem tudom már mennyit, mert azt keveset láttam mert sz*r volt.
Az első rész a dínók szerepeltetésén felül azért érdekes, mert totál ellentétes műfajokat ötvöz. Egy alapvetően gyerekeket megcélzó kaland film, ami nem egyszer a horrorok hatásmechanizmusára épít. Persze ez azóta nem ritka kombó már.
De az Alien széria, (beleértve a könyveket videojátékokat is) ha így bele gondolunk sokkal fárasztóbbak. Ha valaki nem menne folyton oda b*szakodni azokhoz a k*rva Alienekhez, hogy kísérletezgessen velük, meg úgy érezze, hogy az mekkora biznisz, sose történne semmi. Aztán mindig mindenki meg van lepődve, hogy jéé, a 45. kísérleti telepen/Alien begyűjtő körúton is megdöglik mindenki.  :lol:
Bizonyos fokig az ember elvárja a klisséket. Ha egy ilyen filmben nem szabadulna el a szörny, mert a főszereplőkfelkészültek lennének, és józan paraszti ésszel értelmes döntéseket hoznának, az a film marha unalmas lenne. Mondjuk én egyszer egy ilyet azért megnéznék. David Bischoff Alien regénye a A királynő nevében ilyen. Ott egy automata fegyver azonnal lelövi az elszabadult facehuggert, és egyetlen szerepőlő sem sír fel,hogy pedig az milliókat ér. :lol:
Amúgy én ma megyek megnézni az új Jurácsik Parkot.
« Utoljára szerkesztve: 2015. június 17. - 08:12:43 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9522 Dátum: 2015. június 17. - 12:41:49 »
Azt sem lehet látni, amikor a vizi-dinó a csajt is bekapja a repülő dinóval együtt, csak a repülő dínót látni.
Én a moziban sem láttam a csajt. Ott kellett lennie, de nem láttam, Talán a kezét a madár alatt, de nem voltam benne biztos.
Az amúgy elég kegyetlen rész volt, ahogy végigkövetjük a szenvedését.
Ez tipikusan az az eset volt, amit Todd is írt:
Egy alapvetően gyerekeket megcélzó kaland film, ami nem egyszer a horrorok hatásmechanizmusára épít.
És a film előtt Lego Jurassic park videójáték reklám volt. Most akkor mi van? Itt dínók zabálnak embereket!
Azért ha belegondolsz, leszámítva az második részt (és most ezt), nem sok embert esznek meg filmenként a dinók. Az elsőben négyet, a harmadikban nem tudom már mennyit, mert azt keveset láttam mert sz*r volt.
Szerintem itt halnak e legtöbben, csak nem mind mutatják. Mondjuk arányaiban így is kevés, mert 22ezer ember vana szigeten  ;D

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #9523 Dátum: 2015. június 17. - 12:42:54 »
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9524 Dátum: 2015. június 17. - 12:45:22 »

Todd

• Pókfej
« Válasz #9525 Dátum: 2015. június 17. - 12:55:17 »
És a film előtt Lego Jurassic park videójáték reklám volt. Most akkor mi van? Itt dínók zabálnak embereket!
Azért pl. az Indiana Jonesban is voltak eléggé cifra dolgok, mégis készült belőle Lego verzió. Ott is minden szép gyerekbarátra lett szabva.

Amit mondjuk marhára nem értek, mert ebből az eredeti mű ismerete nélkül nem érteni semmit. Aki meg már látta az eredetit, annak egy cupákos Lego arc szétolvadás biztos nem okozott volna traumát.
(Amúgy a PG13-at pont az Indiana Jones 2 miatt találták ki.)
De amúgy is ismered az amerikai mentalitást, a halál ha vérmentes, semmi gond nincsen vele, az nem érdemel korhatárt, az lehet gyerekfilm. Viszont egy cici az már minimum 16+.
Anno az Alien magasabb korhatár besorolást kapott először, mert látszódott a nők mellbimbója a nyitójelenetben,ez durvább mint egy belezős mellkas szétrombolás. :stupid:
Ebből a szempontból azért az európai mentalitás egy fokkal értelmesebb.
De már megint visszatértem a kedvenc témámhoz (a mellekhez :lol:).
« Utoljára szerkesztve: 2015. június 17. - 13:13:13 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9526 Dátum: 2015. június 17. - 13:42:39 »
Ott egy automata fegyver azonnal lelövi az elszabadult facehuggert
És mi van a savas vérével, nem mar át mindent?

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #9527 Dátum: 2015. június 17. - 19:27:31 »
Minden házi kedvenc tulajdonos számára ajánlott.  ;D
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9528 Dátum: 2015. június 17. - 20:28:03 »
A végén a Sistem of a Down odaver!!!  :hehe:  :pogo:

Todd

• Pókfej
« Válasz #9529 Dátum: 2015. június 18. - 09:12:06 »
Tegnap én is megnéztem a Jurassic World-ot. Nem olyan nagyon rossz, de nem is olyan nagyon jó. Nem tudom, hogy tényleg több baromság van-e ebben mint a korábbi részekben, vagy az én technikai tudásom lett nagyobb, vagy csak szimplán sznob lettem, vélhetőleg mindez egyszerre. De a filmben a szereplők dilettantizmusán és felkészületlenségén átlag fél percenként óriási, WTF ez most komoly?? felkiáltásokkal reagáltam volna.
 :spoiler:
De most komolyan, ez a világ legdrágább parkja, ami a legfejlettebb technikával épül fel, de amikor a biztonsági intézkedésekre kerül sor, minden kőkorszaki.
Számomra a génmódosított szuper-szörny, oké, az ember ilyen, amit meg tud csinálni, azt megcsinálja, és a szörnyek coolak (a doki és a főnök közötti beszélgetés a film szerintem legéletszerűbb pontja), én ezen nem akadtam ki egyáltalán, hiába hívja fel ezerszer a film rá a figyelmet, és adja a szereplők szájába, a szkeptikus nézők véleményét. Ez amúgy mennyire gáz, hogy amit problémásnak érzünk, azt kimondatjuk egy szereplővel, hogy igen, ez problémás, de ez van. És ezt nemcsak a szuperszörnnyel sütik el.
Mintha attól kevésbé lenne gáz, hogy Gwen Stacy lesprintel tűsarkúban egy T-rexet, mert előtte a főhős felhívta a figyelmet rá, hogy ebben a cipőben nem él túl két percet sem... A gyerek vonal is oké volt, elvégre ez egy Jurassic park film, nekem a raptor idomítás is tetszett. Ha már 20 éve foglalkozunk dínókkal, csak legyen már valami haladás azon kívül, hogy belógatunk egy kecskét.
De térjünk vissza a kiindulási pontra, ha nem látod hol a lény egy ketrecben bemész megnézni?? A chip nem jelzett volna automatikusan ha elhagyja a ketrecet, tényleg telefonon kell felhívnia a biztonsági személyzetnek a központot, hogy azok LEKÉRDEZZÉK egy dínó helyét? Tényleg senkinek sem jut eszébe, hogy a dínó kikaparja magából a chipet, mert nekem ez volt az első gondolatom, amint mondták, hogy még a ketrecben van, hogy mindjárt találnak egy véres chipet. Utána komolyan fél méter hosszú elektromos ösztökékkel küldik a katonákat egy 20 méteres szörny ellen?
Mi a tökömnek lett elsütve a tulajról ez műmájer ő jajjde nagyon foglalkozik a lényekkel dolog, tök hiteltelen volt. Na jó az emberek főleg magas pozíciókban sokszor hiteltelenek, ezt akkor kihúzhatjuk, ez nem a film hülyesége ez a szereplőé.
De amikor kitör a pánik, nincs térerő a sziget egy olyan részén, amit emberek látogatnak, vagyis nem ipar terület, hanem a látogató központ része. Ez nem egy alsómucsaröcsögei kalandpark az erdő közepén, hanem a világ legdrágább vidámparkja. Aztán tényleg egy diákmunkás jelenti be az embereknek, hogy bocs baj van, menjetek vissza, és nem hallják, meg a külföldi turisták értetlenül néznek, nincsen hangosbemondó??
A repülő lényes jelenet úgy kompletten mi a p*cs volt? Azok miért repültek rá a központra és támadtak meg mindenkit? Komolyan az a Birdemic-es jelenet annyira nem illett a filmbe, annyira B kategóriás volt.
Vannak a filmnek jó pontjai, végre látjuk a parkot működés közben, de a cselekmény annyira erőltetett, hogy az valami hihetetlen. Valahogy az egynél nem éreztem ezt, hogy mindenki hülye. És mintha ez tudatos lenne, mert a főszereplő intelligenciáját akarjuk azzal domborítani, hogy ő mindent lát előre (ami egyértelmű) csak senki sem hallgat rá, mert mindenki másnak a seggében van a feje. Csakhogy ilyen filmeket este nyolckor a film+ szokott adni, ahol jön a földrengés/ óriás cápa/ massza/ sz*rember akármi, csak senki sem hiszi el.
És tudom, hogy cégvezetésre jellemző ez a "Nem érdekel hogyan csak old meg!" mentalitás, ahogyan krízis helyzetben sok ember idiótán viselkedik, ezek ilyen dolgok. De itt a problémám az, hogy előre sem gondolkoznak el a lehetőségeken a legminimálisabb szinten sem, mikor már több mint 20 éve foglalkoznak ezekkel a lényekkel, és már kétszer beütött a sz*r? Elveszítjük a támogatást kontra bezabál egy Pepsiszaurusz, még a milliomos cégvezető sem szereti ha bezabálják, és valahogy úgy gondolnám, hogyha 26 milliót ráköltött az ember egy lényre (mert erre felhívják a figyelmet, hogy ezért nem szabad megölni), akkor nem túlzás egy picit, hogy a védelmére olyan technológiákat alkalmazunk, amik kábé 30-40 évesek, vagy az, hogy egy állatszakértőt már csak akkor kérdeznek meg, hogy amúgy jó-e így tartani, amikor a lény már felnőtt? Miközben a szórakoztató centrum már egyenesen futurisztikus.
Annyi annyi pontba lehet ebbe a filmbe teljesen laikus (barátnő) szemmel belekötni,hogy az valami hihetetlen. Olyan szinten lerágott csont klissé halmokkal operál a film, amiket szerintem már direkt nem tettek bele az első részbe sem, mert már akkor bárgyúak és elcsépeltek voltak.

És én nem úgy álltam hozzá, hogy most lehúzom ezt a filmet, a park tök jó volt, tök szívesen elmennék egy ilyen helyre, abszolút átéreztem a film lelkesebb szereplőinek rajongását, rohantam volna a bébi dinó simogatóba stb. De közben ez a töménytelen baromság csorgott az ember arcába.

Az amúgy elég kegyetlen rész volt, ahogy végigkövetjük a szenvedését.
Az igen, nem is teljesen értettem, az miért volt fontos. Ez volt az "amúgy itt tényleg mindenki meghalhat ez komoly dolog" jelenet? Mer ehhez nem volt eléggé fontos a szereplő, inkább a pufi körszakállas f*sznak kellett volna így meghalnia.
De amúgy annyira ez sem idegen a JP szériától, gondolj csak a második részben a csávóra akit a kis dinók falnak be. Az szerintem ettől is hosszabb jelenet volt.
A végén a Sistem of a Down odaver!!!  :hehe:  :pogo:
Fuck the system! Tényleg menő volt.
« Utoljára szerkesztve: 2015. június 18. - 15:23:29 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9530 Dátum: 2015. június 18. - 11:32:17 »
A 2. részből az Ingenes fickó, akit megesznek a kisdinók "megérdemelte" mert genyó volt. Itt meg egy noném civil nő volt. De talán jobb is, hogy olyan hal meg az elszabadult dinóktól, aki ártatlan, mert ütősebb a film.

A körszakállas fickó halála egyenesen komikus volt. Ahogy duma közben egyszer csak hopp! ott terem egy raptor.

Ja és a végén milyen már, hogy legyőzetik a szuperdinó, de az, hogy szabadon van a két legveszélyesebb szörny(T-Rex, Raptorok), akik az előző részekben a fő veszélyt jelentették, hogy szabadon vannak, már senkit nem zavar és csak elballagnak dolgukra.

+egy kukacoskodás:
1 rész: Dr. Grant lengeti a fáklyát és eldobja, de ő nem mozdul, a Rex viszont a fáklya mozgását követi és rámozdul a mozgó fényre.
            Malcolm elszúrja, mert ő futás közben dobja el, a Rex pedig őt magát követi.
4. rész: Claire ugyan azt teszi mint Malcolm, de neki bejön  :o

Todd

• Pókfej
« Válasz #9531 Dátum: 2015. június 18. - 11:59:38 »
Szerintem T-rex fáklyás jelenet úgy sz*r ahogy van, ilyen szinten tök fölösleges belemenni. Az egészben látszólag szó sincs arról, hogy a T-rex meg akarja őt enni, inkább olyan mint egy hűséges kiskutya akit odacsalogat a botjával.
A másik, hogy a régi filmek "főgonoszai" mind buddyk lettek (a t-rex ráadásul AZ A T-REX) nekünk is feltűnt, habár gyanítom, hogy mivel ezután nem nyit ki a park, így mindenki pont lesz*rja, hogy szabadon vannak-e.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9532 Dátum: 2015. június 18. - 12:18:24 »
Az első rész beli T-rex volt? Honnan lehet tudni?
Amúgy kicsit más volt a dizájn. Mintha a szemei jobban előrefelé álltak volna...
Amúgy a D-rex nem tudott volna megszökni, ha zsilipes lett volna a ketrece,a hogy a raptoroké is az volt.
« Utoljára szerkesztve: 2015. június 18. - 12:25:45 írta VTomi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #9533 Dátum: 2015. június 18. - 12:36:37 »
A heggeket amik a nyakán vannak az első rész végén szerezte.

Szóval ő az igazi főszereplője a filmnek. :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9534 Dátum: 2015. június 18. - 13:16:34 »
Én azt hittem azokat a D-rextől szerezte! :o

Todd

• Pókfej
« Válasz #9535 Dátum: 2015. június 18. - 13:56:55 »
Azok frissebbek voltak.  ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9536 Dátum: 2015. június 18. - 14:50:05 »
Hát ez nem volt valami egyértelmű utalás. De most már emlékszem, hogy voltak piros és fehér vonalak is rajta.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #9537 Dátum: 2015. június 18. - 15:08:55 »
én is láttam a filmet nekem amúgy bejött, bár én sem voltam elszállva tőle. hozta a megszokott jp élményt, de nem tudott túlmutatni rajta. egyet értek azzal amit írtatok, de szerintem nem szabad ezekbe így belegondolni mert akkor szinte minden filmnél borul az élmény. a dinok nagyon szépek voltak, jól mozgatták őket, igazából én még néztem is volna tovább őket, meg magát a park működését is, mert csak úgy bemutatták, hogy ja van ez meg az, és ja szabadon vannak a dinok tök jó, de nem ez a lényeg. gondolom azért csinálták így mert a filmben is elmondták, hogy ez a része már nem izgalmas. a fő dino szerintem túl okos volt és komikusan legyőzhetetlen. jó volt, hogy a raptorok azért nem kezesbárányok voltak, hanem megmaradtak vadállatoknak. az, hogy a végén elsétál a rex, kicsit nekem is olyan furcsa volt, ez a foglyunk össze szavak nélkül a fő gonosz ellen nem annyira jött be. ha ez az első rész rexe akkor hogy a francba élte túl a szigeten mikor 20 évig kb egyedül volt? összességében a jurassic élmény megvolt, amit sajnáltam, hogy kevesebb dinot építettek meg mint az előző szériákban, így a színészek sokszor azt sem tudták mitől kell félni.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9538 Dátum: 2015. június 18. - 15:25:26 »
ha ez az első rész rexe akkor hogy a francba élte túl a szigeten mikor 20 évig kb egyedül volt?
Ott volt vele az összes többi lény, boldogan habzsoltak szaporodtak stb. A 2-3. film konkrétan erről szól, hogy köszönjük a sziget(ek) jól elvannak emberi beavatkozás nélkül is.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #9539 Dátum: 2015. június 18. - 15:30:15 »
de ez a dino kutatás több szigeten folyt, a dinoknak volt átjárása? mert az első szigeten amin a park végül meg is valósult, ott csak nőstények voltak (ez a rex is az)
amúgy még a spinot nagyon hiányoltam, fricskaként odatették a csontvázát, de azért így bemutathatták volna, hogy ilyen is van