Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1360966 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #9540 Dátum: 2015. június 18. - 15:47:26 »
Te Domi, nézd újra az első két filmet sürgősen (a 3.-at ne, mert az sz*r). :nezze:
Az első részben már nemet váltanak a dínók és elkezdenek szaporodni. Igen két szigeten folyt, nem hiszem, hogy átúsztak a dínók. ;D
« Utoljára szerkesztve: 2015. június 18. - 15:51:49 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9541 Dátum: 2015. június 18. - 15:49:46 »
1: Nem voltak 20 évig magukra hagyva. 20 év telt el az 1. és a 4. rész eseményi között. Hogy mikor kezdték el befogni a dinókat és újjáépíteni a parkot, azt nem tudjuk kb 19-20 éve, szóval nem telt el sok idő a 3.(ez is az Isla Nublaron játszódott) és a 4. rész között.
2: Az ott a régi épületben nem Spino csontváz volt, hanem ez:
http://www.jplegacy.org/jpencyclopedia/wp-content/uploads/2011/10/Jurassic_park_20.png
Egy kiállítási tárgy. Talán nem is igazi fosszília.
3: A dinók képesek nemet változtatni, hála a béka dns-nek, amit használtak. Első részben kiderül.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9542 Dátum: 2015. június 18. - 15:57:02 »
De az egy Spino csontváz (látszik is a taréja a filmben), azzal, hogy összedönti a t-rex a 3. részre utalnak. Amit te linkeltél az a régi épületben van, ahol a kölkök a jeep-et megjavítják.
1: Nem voltak 20 évig magukra hagyva. 20 év telt el az 1. és a 4. rész eseményi között. Hogy mikor kezdték el befogni a dinókat és újjáépíteni a parkot, azt nem tudjuk kb 19-20 éve, szóval nem telt el sok idő a 3.(ez is az Isla Nublaron játszódott) és a 4. rész között.
Igen, amúgy nem derül ki, mennyi ideje nyitott újra a park, simán lehet, hogy 5-6 vagy akár jóval több ideje, de hogy itt a film idején ez nem egy friss vállalkozás az tuti.
egyet értek azzal amit írtatok, de szerintem nem szabad ezekbe így belegondolni mert akkor szinte minden filmnél borul az élmény.
Sokszor láttam a filmet felnőtt fejjel is, olvastam könyvben is, ott nem éreztem ezt.
« Utoljára szerkesztve: 2015. június 18. - 16:14:58 írta Todd »

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #9543 Dátum: 2015. június 18. - 16:20:29 »
a kettőt nem rég láttam a tvben, majd az elsőt újranézem akkor. ezekre a részletekre nem emlékszem már, túlságosan lekötöttek a dinok.
én erre a spino csontvára gondoltam:
http://overmental.com/wp-content/uploads/2015/06/jurassic-world-main-street.jpg

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9544 Dátum: 2015. június 18. - 17:15:12 »
Minden házi kedvenc tulajdonos számára ajánlott.  ;D
A legvége óriási.  ;D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9545 Dátum: 2015. június 18. - 20:19:56 »
Ja akkor én erre a csontvázra nem emlékszem. Néha elbambultam  ;D
Ezeka  kék JW molinók oylan számítógépes hatásúak, mintha utólag tették volna őket a képre  :headscratch:

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #9546 Dátum: 2015. június 18. - 21:30:19 »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9547 Dátum: 2015. június 18. - 21:53:01 »
Jujj ez nagyon faintos! :oh:

Todd

• Pókfej
« Válasz #9548 Dátum: 2015. június 19. - 08:33:23 »
Szerintem is király lett.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #9549 Dátum: 2015. június 19. - 12:59:51 »
köszönöm szépen, dinoszauruszokat rajzolni mindig is jó móka

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9550 Dátum: 2015. június 19. - 14:09:57 »
Tényleg jók. :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9551 Dátum: 2015. június 19. - 20:15:25 »
én is láttam a filmet nekem amúgy bejött, bár én sem voltam elszállva tőle. hozta a megszokott jp élményt, de nem tudott túlmutatni rajta. egyet értek azzal amit írtatok, de szerintem nem szabad ezekbe így belegondolni mert akkor szinte minden filmnél borul az élmény.
Teljesen egyetértek.  :bravo: Tök felesleges a filmet ilyen szinten szemlélni, mert tényleg a szórakoztatás élményét rontja el vele az ember. A többi részt is ízekre lehetne cincálni, még bizony az első részt is.

Sokszor láttam a filmet felnőtt fejjel is, olvastam könyvben is, ott nem éreztem ezt.
Ez szerintem azért betudható a nosztalgia-faktornak is. Nekem is mindig előjönnek a régmúlt emlékei, amikor újra megnézem a filmet, és így én is megfeledkezek a benne lévő hibákról, hiszen ez akkor is az a film, amiben először láthattunk dinókat élethűen mozogni.  :D

A másik, hogy a régi filmek "főgonoszai" mind buddyk lettek (a t-rex ráadásul AZ A T-REX)
Meg van magyarázva: ha az a T-Rex, akkor már eléggé megöregedett.  :D Eltunyult a sok kecske-zabálástól.  ;D

De abban egyetérthetünk, hogy nem azért nem csinálják tökéletesre a filmben lévő világot, mert nem tudják, hanem mert nem ezért ülnek be az emberek a moziba. Ha minden jól végiggondolt és tökéletere megcsinált lenne, akkor az már nem egy kaland film lenne horror elemekkel, hanem egy egyszerű dokumentumfilm. A nézők a káoszt várják. Hogy összeomoljon az a látszólag tökéletes rendszer, amit bemutatnak a film elején, és hogy onnantól a szereplők az életükért küzdjenek.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #9552 Dátum: 2015. június 19. - 20:24:53 »
szerintem a film ezt abszolút hozta. bár vicces, hogy a nővéremmel, pont azt beszéltük, milyen szívesen néztük volna még a park normál működését :)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9553 Dátum: 2015. június 19. - 20:28:44 »
Kampányoljunk, hogy csináljanak belőle egy spin-off sorozatot, és abban a park működését láthatnánk.  :D A címe lehetne példuál Dínók szállodája.  ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #9554 Dátum: 2015. június 19. - 21:00:44 »
Tök felesleges a filmet ilyen szinten szemlélni, mert tényleg a szórakoztatás élményét rontja el vele az ember. A többi részt is ízekre lehetne cincálni, még bizony az első részt is.
Azért nem értek egyet, mert ha így lenne, akkor egyetlen kommersz film se tetszhetne nekem. ;)

szerintem a film ezt abszolút hozta. bár vicces, hogy a nővéremmel, pont azt beszéltük, milyen szívesen néztük volna még a park normál működését :)
Igen, méghozzá azért, mert olyat eddig egyik filmben sem láttunk. ;)
A film 60 % csupa újrafelhasznált jelenet, nagyon kevés újdonsággal, és feltétlenül azt sem lehet mondani, hogy jobbak látványosabbak lennének, mint az eredeti verziójuk.
Ezért jó a raptor idomítás és az ahhoz kapcsolódó részek, meg azok, amik a park működését mutatják be. Ezek lehettek volna hosszabbak.
De abban egyetérthetünk, hogy nem azért nem csinálják tökéletesre a filmben lévő világot, mert nem tudják, hanem mert nem ezért ülnek be az emberek a moziba.
Nem, nem azért nem csinálják tökéletesre, mert nem tudják ez biztos, mivel ez nem igényelne sokkal magasabb kvalitásokat, szerintem a forgatókönyv megköpködésénél max pár órával kéne többet rászánni. Nem akarják, mert úgy érzik ez nem fontos, mert a néző úgyis kinnt hagyja az agyát az ajtón. Vagyis, azért bugyuták ezek a filmek, mert a nézőt is bugyutának nézik, és mert ez 90%-ban be is jön.
Ha minden jól végiggondolt és tökéletere megcsinált lenne, akkor az már nem egy kaland film lenne horror elemekkel, hanem egy egyszerű dokumentumfilm.
Vagy csak egy olyan világ amiben hitelesebbek lennének a díszletek. Szerintem ez nem lenne feltétlenül baj. Csak egy minimális konzultációt ejtenének meg pár hozzá értő emberrel, nem kell minden témából amit érint a film doktorit letenni.
Mert így ezek a rendszerek még csak látszólag sem tökéletesek. Annyi lenne a különbség, hogy nem égbekiáltóan nagy hülyeségek meg hibák okoznák a káoszt, hanem olyanok, amikre a néző rácsodálkozhatna, hogy jéé erre nem is gondoltam.

Szerintem amúgy ezért van kevesebb fogási pont az első filmen, mivel az egy regény adaptáció, és Michael Chrichton ellenben nagyon utánanézett mindennek, ami nem is meglepő, mivel orvosira járt, és dolgozott a  Salk Biológiai Kutatóintézetben. A könyvek világában szerencsére még nem terjedt el (na jó már elkezdett, de akkor még nem), ez a fajta gondolkozás, hogy az ami szórakoztató az nem lehet egyben elgondolkodtató is.
« Utoljára szerkesztve: 2015. június 19. - 21:39:25 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9555 Dátum: 2015. június 19. - 22:44:23 »
Nem, nem azért nem csinálják tökéletesre, mert nem tudják ez biztos, mivel ez nem igényelne sokkal magasabb kvalitásokat, szerintem a forgatókönyv megköpködésénél max pár órával kéne többet rászánni. Nem akarják, mert úgy érzik ez nem fontos, mert a néző úgyis kinnt hagyja az agyát az ajtón. Vagyis, azért bugyuták ezek a filmek, mert a nézőt is bugyutának nézik, és mert ez 90%-ban be is jön.
Ezzel egészen erősen szembemennék. Mivel több száz milliós bevételekről van szó, a hanyagság ez esetben szóba sem kerülhet. Ha emiatt pár ezer ember nem nézi, meg, ha emiatt rossz hype-ot kap a film, jóval többet buknának rajta a stúdiók, mint amennyivel többet kéne fizetni (ha kéne) a forgatókönyvíróknak. Arról nem beszélve, ha a film bukik, az író is bukik vele, vagyis a saját érdeke, hogy sikeres legyen, ahol nem játszhat szerepet "még pár óra". Ha buknak, ő sem kap több munkát, kizárt, hogy hanyagság legyen az ok. Jóval valószínűbb a határidő.

balogh44

• Thanos
« Válasz #9556 Dátum: 2015. június 20. - 20:14:04 »
AZ ISMERETLEN DRAKULA:

Jó: Érdekes volt, úgy álltam hozzá, hogy ez biztos egy szuperhősbe oltott, horror karakter lesz. De pozitívan csalódtam. Nem kezeli úgy, egy egész jó kis horror/fantasy/történelmi egyveleg lett, érdekes végkifejlettel. A látvány is ott volt, ez már inkább volt vámpír film, mint az Alkonyat-ban lévő nem is tudom mik. :D
Rossz: A klasszikus értelemben vett törököket hiányoltam, az ellenség táborából, inkább hasonlítottak egy Gyűrűk Urából kiszökött csapatra, de ellenben azért némileg kárpótolt Tony Stark apjának a játéka. :)
Összegezve: Egy látványos, vámpíros film, amit már régen hiányolhattunk, vajon lenne fantázia egy folytatásban? ;)
Értékelésem: 7/10

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9557 Dátum: 2015. június 21. - 08:14:39 »
Szerintem amúgy ezért van kevesebb fogási pont az első filmen, mivel az egy regény adaptáció, és Michael Chrichton ellenben nagyon utánanézett mindennek, ami nem is meglepő, mivel orvosira járt, és dolgozott a  Salk Biológiai Kutatóintézetben.
Ettől függetlenül azért volt fogási pont ott is bőven. Chrichton zsenialitása valóban abban rejlik, hogy tényleg nagy kutatómunka állt a művei mögött. A Jurassic Park könyvének az alapjait is nagyon jól megteremtette. Hallott pár kutatásról, és ezeket továbbgondolva találta ki, hogy milyen jó alap lehetne klónozással előállított dinókat látni a mai világban. És végül ez a sztori kerekedett ki belőle, ami a 90-es években eléggé újszerű volt még. De a kitűnően felépített alap után a cselekmény már nem nélkülözte a kliséket. Bár a regény elemzésébe nem mennék már bele, mert közel 20 éve olvastam, és így már nem emlékszem a részletekre. Persze azt tudom, hogy akárcsak most, akkor is igaz volt az, hogy a film változat jó esetben ha 60%-ot vett át a regényből. A második rész meg talán még kevesebbet, mert azt szinte teljesen átírta Spielberg, hogy bele erőltesse a King Kong sémát utánzó, városban randalírozó T-Rexet, ami egyáltalán nem volt benne Chrichton regényében.

A mostani rész is azokra az alapokra építkezik, mint az első rész, csak annyi a különbség benne, ahogy a filmben is említik, hogy most már jóval többet tudnak a genetikáról, mint 20 éve, és ezért már képesek sokkal fejlettebb hibrideket létrehozni. A film nem akarja újra az emberek szájába rágni, hogy milyen tudományos alapjai vannak az eljárásnak, és hogy az milyen filozófiai kérdéseket vet fel esetleg, hiszen azt már előadták az első részben. Ha itt is feszegették volna, akkor jóval inkább önismétlésbe ment volna át a film. Helyette inkább igyekezett új dolgokat belerakni (egy már működő park, nagyobb és újabb dinók, raptor-idomítás), hogy utána azt adja a nézőknek, amit várnak. Nevezetesen, hogy ismét elszabaduljanak a ragadozók és embereket faljanak fel. Mert akármennyire is azt gondoljuk, hogy ennél több kell egy filmhez, ez nem igaz. A nézők 99%-a ezt akarja látni. Ha agyalni akar rajta, akkor inkább művész filmeket fog nézni, de a mai világban egy blockbuster receptje már nem ez. Elég egy filmnek az, hogy legyen egy jó alapja (ez most ennél a filmnél a már említett első résszel megvan), és hogy látványos legyen sok akcióval. Ezt a receptet követték, és látszik, hogy sikerrel. Persze nem lesz Oscar-díjas a film, de a készítők ezt le is sz*rják, mert a pénzbevétel már túlszárnyalt minden előzetes várakozást és nekik ez a lényeg.

Egyébként tudom, hogy csak az a bajod a negyedik résszel, mert nem voltak benne női mellek.  ;D  :hehe: Megjegyzem, én is hiányoltam belőle.  ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #9558 Dátum: 2015. június 21. - 09:50:06 »
Igen ez mindenképpen egy komoly hiány. Mellekkel minden jobb.  ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9559 Dátum: 2015. június 21. - 13:09:33 »
A nőstény dinókéi nem számítanak, vagy takarva voltak a cenzúra miatt?  ;D