Tök felesleges a filmet ilyen szinten szemlélni, mert tényleg a szórakoztatás élményét rontja el vele az ember. A többi részt is ízekre lehetne cincálni, még bizony az első részt is.
Azért nem értek egyet, mert ha így lenne, akkor egyetlen kommersz film se tetszhetne nekem.

szerintem a film ezt abszolút hozta. bár vicces, hogy a nővéremmel, pont azt beszéltük, milyen szívesen néztük volna még a park normál működését 
Igen, méghozzá azért, mert olyat eddig egyik filmben sem láttunk.

A film 60 % csupa újrafelhasznált jelenet, nagyon kevés újdonsággal, és feltétlenül azt sem lehet mondani, hogy jobbak látványosabbak lennének, mint az eredeti verziójuk.
Ezért jó a raptor idomítás és az ahhoz kapcsolódó részek, meg azok, amik a park működését mutatják be. Ezek lehettek volna hosszabbak.
De abban egyetérthetünk, hogy nem azért nem csinálják tökéletesre a filmben lévő világot, mert nem tudják, hanem mert nem ezért ülnek be az emberek a moziba.
Nem, nem azért nem csinálják tökéletesre, mert nem tudják ez biztos, mivel ez nem igényelne sokkal magasabb kvalitásokat, szerintem a forgatókönyv megköpködésénél max pár órával kéne többet rászánni. Nem akarják, mert úgy érzik ez nem fontos, mert a néző úgyis kinnt hagyja az agyát az ajtón. Vagyis, azért bugyuták ezek a filmek, mert a nézőt is bugyutának nézik, és mert ez 90%-ban be is jön.
Ha minden jól végiggondolt és tökéletere megcsinált lenne, akkor az már nem egy kaland film lenne horror elemekkel, hanem egy egyszerű dokumentumfilm.
Vagy csak egy olyan világ amiben hitelesebbek lennének a díszletek. Szerintem ez nem lenne feltétlenül baj. Csak egy minimális konzultációt ejtenének meg pár hozzá értő emberrel, nem kell minden témából amit érint a film doktorit letenni.
Mert így ezek a rendszerek még csak látszólag sem tökéletesek. Annyi lenne a különbség, hogy nem égbekiáltóan nagy hülyeségek meg hibák okoznák a káoszt, hanem olyanok, amikre a néző rácsodálkozhatna, hogy jéé erre nem is gondoltam.
Szerintem amúgy ezért van kevesebb fogási pont az első filmen, mivel az egy regény adaptáció, és Michael Chrichton ellenben nagyon utánanézett mindennek, ami nem is meglepő, mivel orvosira járt, és dolgozott a Salk Biológiai Kutatóintézetben. A könyvek világában szerencsére még nem terjedt el (na jó már elkezdett, de akkor még nem), ez a fajta gondolkozás, hogy az ami szórakoztató az nem lehet egyben elgondolkodtató is.