Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364928 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #9560 Dátum: 2015. június 21. - 13:14:58 »
Igen ez mindenképpen egy komoly hiány. Mellekkel minden jobb.  ;D
:cheers:

A nőstény dinókéi nem számítanak, vagy takarva voltak a cenzúra miatt?  ;D
Mindegyik maszkulin volt, nem lehetett megkülönböztetni őket.  ;D

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #9561 Dátum: 2015. június 21. - 22:03:33 »
Ma én is megnéztem a JW-t. Számomra egy egyszer nézős popcorn mozi volt. Tetszett viszont, hogy volt1-2 utalás az első részre. 20év múlva jöhet a folytatás....

Todd

• Pókfej
« Válasz #9562 Dátum: 2015. június 22. - 09:39:16 »
A nőstény dinókéi nem számítanak, vagy takarva voltak a cenzúra miatt?  ;D
A T-rex tuti nőstény, de szerintem az összes többi is.

Hétvégén egyik ismerősömmel, akivel rendszeresen szoktunk horror filmeket nézni meglestünk párat.
It Follows: Az utóbbi évek legjobb horroraként emlegetik a Babadookhoz hasonlóan. És tényleg nem rossz, mindkét film kerüli a jump scare-eket, meg a belezést, undorkeltésre építő effekteket, helyette a lassan építkező atmoszférára, és a szereplőkkel való azonosulásra épít. Ez ebben az esetben azért érdekes, mert a tinik és a szex a központi téma, ami kábé a Péntek 13 óta a legnagyobb klissék közé tartozik, hogy a kanos fiataloknak csak a k*ráson jár az eszük, de az egyetlen szűz megússza, de itt mégis újszerű az egész. A szereplők nem idióták hanem hétköznai emberek, nem is könnyelműek vagy léha életűek, egész egyszerűen a szerencsétlen főhős első együttléte után egy igen ritka nemi betegséget kap ajándékba, egy démont, aki innentől követi mindenhová szépen lassan és ha nem fekszik le valakivel és adja tovább akkor megöli őt. Ellenben ha a következő delikvens meghal ismét az előző lesz a célpont, így gyakorlatilag egy életen át aggódhatsz érte, hogy mikor jön utánad.
Rohadt érdekes, hogy az egyértelmű szimbólum miatt (egyáltalán ez nevezhető a nemibetegség szimbólumának?), mégse erkölcsi prédikációt kapunk, nem éreztem a szokásos de hülyék vagytok, dögöljetek meg életérzést sem. És a Babadookhoz hasonlóan a lezárás is érdekes. A szörnyet se nem lehet megölni, se nem győz a szörny, megpróbálnak "együtt élni vele", tudatosan felelősséget vállalva. Ez a gondolatmenet nekem tetszik, hiszen a valóság is ilyen, bármi is a szörny az életedben, betegség trauma akármi nem fog elmenni csak úgy, és nem lesz minden olyan mint előtte.
Habár a végső összecsapás rém gyenge a filmben, az egyetlen pont amikor úgy éreztem, már a tervvel is, hogy a főszereplők itt nagyon hülyék.

Lazarus effect: Már megint egy vallási szimbólumokkal teletömött laborban kísérletezgetős tucat horror. Főszereben a gonosz Lucy/Jean Grey keverékkel. Semmi extra.

Hideg Csontok: Ez sem egy nagy durranás, de jó a hangulata a díszletei. Egy félig elhagyatott gyerekkorházban történnek érdekes dolgok. Amiért érdekes lehet mondjuk Kaine-nek az az, hogy egészen Silent Hilli idénként a képi világa, főleg az első Christopher Ganz féle filmre emlékeztet, de ez a film attól korábbi, szóval esélyes, hogy a játék mellett, ez lehetett egy erős ihletforrás.
A szörny és a rejtély olyan kicsit meeeh, és párszor a film nem felel meg a saját szabályainak. Olyan szódával elmegy.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9563 Dátum: 2015. június 22. - 14:04:43 »
Az első nem hangzik rosszul.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9564 Dátum: 2015. június 22. - 14:17:48 »
Szerintem ha egy kicsi érdeklődésed is van a műfaj iránt, akkor a Babadook-ot és ezt (It Follows) mindenképpen nézd meg.
Szerintem ezek érdekes filmek főleg azért, mert jóval komolyabbak, mint a mostanában divatos horror-ok. Igazából mindkettő amolyan dráma horror keverék.
A Starry Eyes volt még érdekes próbálkozás az utóbbi évből, de az inkább a Cronenbergi test-horror irányt követi, így bővelkedik a sokkoló jelenetekben is.
De az is jól felépített és érdekes témát boncolgat.
De bizonyos szempontból ezek kísérletezgető filmek, talán még némi idie-művészfilmes beütésük is van, így lehet nem fognak bejönni, de szerintem itt még bőven az élvezhetőségen belül maradunk, és mint film önmagában is érdekes a produktum.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9565 Dátum: 2015. június 22. - 16:38:57 »
Hideg Csontok
Ezt láttam én is, nekem tetszett.

Ha már horror, én szombaton láttam a tv-ben Az utolsó ház balra c. filmet, jó volt. Egy dolog nem tetszett benne, hogy van egy nagyon durva megerőszakolós jelenet, az azért megrugdosta az ingerküszöbömet. De végülis folytattam a filmet, a többi része tetszett, izgalmas volt.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9566 Dátum: 2015. június 23. - 22:47:19 »
Én is láttam a Jurassic World-öt, és nagyjából egyetértek mindenkivel. A film nagy része teljesen rendben volt, olyan, amilyet gondoltam a címe alapján, de a vége nagy WTF volt. Azzal elszúrták erősen, sajnos. A T-Rex, mint haver, mint magányos hős, stb., nagyon gáz volt.

Bat-mite

• Tarantula
  • *
« Válasz #9567 Dátum: 2015. június 26. - 00:42:29 »
Én is láttam a Jurassic World-öt, és nagyjából egyetértek mindenkivel. A film nagy része teljesen rendben volt, olyan, amilyet gondoltam a címe alapján, de a vége nagy WTF volt. Azzal elszúrták erősen, sajnos. A T-Rex, mint haver, mint magányos hős, stb., nagyon gáz volt.
Én pont fordítva voltam vele... jobban örültem volna egy olyan filmnek amiben a mutáns dínó zúzása során sorban gyülnek csapatba a félig lezúzott rajokból a klasszikus dínók hogy bosszút álljanak...

Todd

• Pókfej
« Válasz #9568 Dátum: 2015. június 26. - 09:40:06 »
De attól még összekacsintani nem kellett volna a raptorral. :lol:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9569 Dátum: 2015. június 26. - 11:30:00 »
jobban örültem volna egy olyan filmnek amiben a mutáns dínó zúzása során sorban gyülnek csapatba a félig lezúzott rajokból a klasszikus dínók hogy bosszút álljanak...
Szerintem az rajzfilm lett volna. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #9570 Dátum: 2015. június 30. - 09:20:28 »
Tegnap megnéztem a Liza a rókatündért. Történelmi pillanat ez nekem, mert ez volt az első eset, hogy önszántamból Magyar filmre üljek be moziba, de nem bántam meg.
Nagyon jó film, főleg annak viszonylatában, hogy magyar. Hordozza magán a magyar film abszólut jellegét, beleértve azokat is, amiket sok ember utál (én is), de közben van annyi kellő egyediség és önálló hang benne, ami messzemenőkig túlmutat ezeken.
Kétféle magyar film volt az utóbbi bő 20 évben. Ez a mi most megmutatjuk mi a nagy magyar valóság, mindenki prosztó, mindenki mindig ráb*szik, káromkodunk, iszunk, kefélünk, és jól megdöglünk, mert úgyse lehet ebből kitörni. Vagy az ilyen magyar film, de külföldi filmeket majmol, mindenki happy, mindenki burzsuj, minden olyan mint amerika, de ez magyar!
Ebben a filmben is megvan a szokásos szürke kisegér, akinek olyan nyomorúságos élete van amit csak el lehet képzelni, megvan a prosztó káromkodós rendőrkapitány stb. De a japán kultúra beemelése a két világ ütköztetése, a fantasy elemek, a dráma és a komédia határán így evickélni, ezek rohadt jó ötletek. És vizuálisan is sokszor a topon van, jók benne a digitális effektek (bizony!), hiteles, jól simul a filmbe. A filmzene pedig a történet szerves része, nem töltelék vagy kötelező elem.
Messze nem tökéletes, de annyira túlmutat az ilyen Üvegtigris 6 meg Megdönteni Hajnal Tímeát vagy Coming Out típusú futószalagon ontott szarokon, hogy az hihetetlen.
Még meg kellene lesnem a Fehér Istent és a Saul Fiát is (mondjuk nekem itt a témaválasztás miatt vannak fenntartásaim, de hátha hozzá tud adni a szokásos holokauszt filmekhez valamit), és akkor hátha kijelentem hogy van jövője a magyar filmnek. Örömteli.
« Utoljára szerkesztve: 2015. június 30. - 09:47:29 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9571 Dátum: 2015. június 30. - 12:06:27 »
A Rókatündér nekem is nagyon bejött, igazi felüdülés, hogy tudnak a magyarok. A Társasjáték c. sorozat is meglepően jó. Izgalmas, jó színészek. Én nem is hittem el, amikor először láttam, aztán végignéztem mindkét évadot.
---
A JW is tetszett, de tényleg tovább kéne éípteni a világot és sztorit vinni bele, mert még egyszer nagyon unalmas lenne azt nézni, hogy egy szigeten kergetőznek a dinók és az emberek. Ahogy Szirmai is mondta: https://www.youtube.com/watch?v=boaSuEH3E8U
A Majamok bolygójánál milyen jól működik, hogy két különböző film a két rész. Egy katasztrófa film és egy posztapokaliptikus.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9572 Dátum: 2015. június 30. - 12:49:34 »
Amúgy a Jurassic World cím alapján én azt httem, hogy az új JP film is poszt apokaliptikus lesz. Ilyen a dínók meghódították ismét a világot típusú.
Persze ez is marha B kategóriás ötlet meg más szériáknál eljátszották már, és ha nem jött be, nehéz visszacsinálni (de a Resident Evil azért megpróbálta).
Szóval egy ilyen JP film nem lett volna ugyanaz, de nagy kérdés, hogy egyáltalán JP film lenne-e.
Az Alien esetében pl. nem értem, az idegen a földön történetet miért nem vitték sose vászonra.
Habár az Alien széria amellett, hogy megvan a maga ismétlődése amiatt viszont zseniális, hogy minden film más műfajú. Horror, majd akciófilm, dráma, és fekete komédia.
Azért ez elég nagy változatosságot garantál, persze a horror elemek végig maradtak.
« Utoljára szerkesztve: 2015. június 30. - 12:51:06 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9573 Dátum: 2015. június 30. - 12:58:40 »
Igen az Aliennél simán beleférne, hogy a Földet elfoglalják, még ha nem is ott játszódna az egész, mivel úgysem játszódik sosem a Földön a film. Bár ettől megvan a maga varázs.
----
Megnéztem a Chappie-t. Csalódás volt. Elbohóckodták aze gészet. És annyi értelmetlen lyuk van benne!
Behegesztett akku? És akkor mindig beolvasztják e lemerült droid törzsét?
Nem lehet a fejét átrakni másik testre?
Nem lehet tölteni az aksikat?
Miért kell letölteni a srác tudatát? Miért nem ment kórházba?
Ez most egy promó videó volt a Die Antwoord együttesnek?

Todd

• Pókfej
« Válasz #9574 Dátum: 2015. június 30. - 13:07:15 »
Az Alien könyv/képregény trilógia sem ott játszódott végig.
De érdekes, hogy mintha most Blomcamp pont ezt a történetet venné elő, mivel ez egy alternatív folytatása volt az Alien 2-nek, amiben az idős Hicks és a felnőtt Newt a két főszereplő.
Az Alien 3 elött írták, és mivel 20-30 éve úgy tűnik a what if nem volt divat így a 3. film megjelenése után nagyon bárgyú módon át lett írva a szereplők neve benne Hicks=Wilks, Newt=Billy, de így is egyértelmű, ki kicsoda.
De igen, az Alienben a földnek a soha nem mutatása miatt van egy fajta misztikuma.
Habár a 4. végén az az egy pillanat, mindig arra gondoltam, hogy persze hát azért ennyire romos, mert megtépázta az idegenek ellen vívott háború.  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2015. június 30. - 13:14:20 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9575 Dátum: 2015. július 01. - 14:57:46 »
Mostanában a Monty Python életművekkel ismerkedem, most láttam a Sárgaszakállt, de nem volt túl jó. Viszont az nagyjából közismert, hogy a csoport animátora mennyire elszállt, és van egy Jabberwocky (magyarul Gruffacsór) című filmje. Annyit tudtam róla, hogy ez egy vers, amit elolvasott, és elhatározta, hogy filmet készít belőle (!).
Most megtaláltam a verset, és nem tudom, mit gondoljak.  ;D

A GRUFFACSÓR

Nézsonra járt, nyalkás brigyók
turboltak, purrtak a zepén,
nyamlongott mind a pirityók,
bröftyent a mamsi plény.

"Kerüld a Gruffacsórt, fiam,
a foga tép, a karma metsz!
Ne járj, hol grémmadár csuhan
s a bőszhedt Gyilkanyessz!"

Kapta döfke kardját a smorc,
rég csűszte már a nyúf vadat -
megállt a vén plakány tövén
a tamtam-lomb alatt.

Állt felhergült eszmék között,
s ím Gruffacsór - a szeme láng -
hussongva és mortyogva jött
a kuszmadt fák iránt.

Egy! Kettő! Egy! Kettő! - csihant
a döfke penge nyisz-nyasza!
Metélte szét, kapta fejét
s diadalgott haza.

"Hát megölted a Gruffacsórt?
Keblemre, fürgeteg fiam!
Dicshedj soká! Hujhé, hurrá!"
s csuklantott boldogan.

Nézsonra járt, nyalkás brigyók
turboltak, purrtak a zepén,
nyamlongott mind a pirityók,
bröftyent a mamsi plény.

Raisu

• Traveller
« Válasz #9576 Dátum: 2015. július 01. - 19:51:54 »
Mindjárt nem fogod ilyen wtf?-nek találni, ha megtudod, hogy ez az Alice Tükörországban egyik verse. Oda pedig tökéletesen illik. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9577 Dátum: 2015. július 01. - 21:12:55 »
Úgy kellett ez a folytatás, mint egy falat kenyér

Kíváncsi lennék a Queen's guardra, hogy akciózik. Akármilyen nevetségesen néznek ki, profi katonák. Sajnos nem kapnak túl sok jelenetet gondolom.
A harmadik rész lehetne: Vatican has fallen  ;D

ÉS akciózhatnának a vatikáni gárdistákkal.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9578 Dátum: 2015. július 02. - 13:14:41 »
Mindjárt nem fogod ilyen wtf?-nek találni, ha megtudod, hogy ez az Alice Tükörországban egyik verse. Oda pedig tökéletesen illik. :)
Tudtam, hogy van köze Alice-hez, de hogy egy klasszikusat idézzek: Who a f*ck is Alice?  :) Másképp szólva nem ismerem a sztoriját.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9579 Dátum: 2015. július 02. - 16:32:51 »
Wááá épp azon gondolkodtam, milyen poén lenne, ha az új Terminátorba beleraknák a punkokat és megúsznák a találkozást a t-800-assal.
Erre megtaláltam ezt a filmklippet!!!  :oh:
az új Terminátorba