Ahogy azt vártuk, a Terminátor Genisys úgy néz ki, hogy hatalmas bukta lesz. Egyrészt tudjuk, hogy sok rajongó hogyan viszonyult ehhez az egész teljes reboothoz, ami első ránézésre hasonlót akart elérni, mint az új Star Trek széria 2009-ben. Másrészt, lehet hogy egy rosszul megválasztott bemutató időpont is odatehetett a filmnek, amit nem túlzottan érteni, hogy miért raktak a július negyedikei hétvégére, amikor tudvalevő, hogy az amerikaiak többsége pont hogy szeret üdülőterületekre elvonulni lazítani. Olyannyira hagyomány ez már náluk, hogy erre nem egy hollywoodi film is épült már.
A lényeg viszont, hogy egy szánalmas alulról súrolt 29 millával indított a film. A legjobb viszonyítási alap, hogy a Jurassic World ugyanezen a hétvégén is több mint 43 millát termelt, pedig annak hol van már a bemutatója. És a legújabb hírek szerint nálunk is elég gyengén muzsikált. Bár nálunk elérte az első helyet a nézőszám tekintetében, de ha ahhoz viszonyítjuk, hogy a harmadik részt dupla annyian nézték meg anno, akkor máris árnyaltabb a kép.
Még én sem láttam a filmet, de attól függetlenül, hogy igyekszek minden filmhez nem negatívan hozzáállni, sajnos sok jót én sem remélek tőle. Biztos jó látványos lesz, de történetben nem várok tőle sok jót. Így nem nagyon csodálkozom azon, hogy a nagy hype ellenére eléggé bukta-gyanús a film.