Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364468 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #640 Dátum: 2008. május 27. - 10:47:08 »
Idézet
És akárhogy nézzük, a Skynet is gép, tehát ő is csak a saját programját hajtja végre. Nincs senki aki fejlesztené, nem készül belőle 2.0, tehát ő csak azt, és úgy hajtja végre, ahogy belé táplálták. Ha jól emlékszem, a filmben valahol benne volt, hogy az egyik programja arról szólt, hogy védje meg magát, és ezért döntött úgy, hogy kiírtja az emberiséget, mert az a legfőbb veszély az ő létezésére. Ez volt az a bizonyos öntudtraébredés.
Nincs aki fejlesztené ez igaz...(a könyveket ne vegyük most figyelembe). De itt most önmagadnak mondasz ellent. Ha a Skynet csak egy gép, aki a saját programja szerint cselekszik, akkor nem lenne képes dönteni. Meg okés, tegyük fel, hogy csak a programja szerint cselekedett, megvédte magát. De az biztosan nem volt a program része, hogy megölje az embereket. Szóval a Skynet olyan dolgot tett, ami nem volt a programjába...mert így döntött. Azért tudta ezt véghezvinni, mert öntudatra ébredt...és ennke az öntudatra ébredésnek pont az a lényege, hogy a Skynetnek nincsen szüksége elsődelges direktívákra, amelyek szerint cselekednie kell.
Ezzel miért mondok ellen a magamnak? Semmi ellentmondó nincs benne. A Skynet gép, akinek az a programja, hogy védje meg magát (többek között). És ő úgy látta, hogy maga az ember az aki rá veszélyes, ezért öli meg őket.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #641 Dátum: 2008. május 27. - 10:58:37 »
Csak azért, mert egy sima gép csak a programja szerint cselekszik. a skynet meg a programon kívüli döntéseket is képes hozni...
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #642 Dátum: 2008. május 27. - 11:02:28 »
És honnan tudod, hogy az nincs benne a programjában? ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #643 Dátum: 2008. május 27. - 11:07:42 »
Ez érdekes lehet a téma tükrében, de angol tudás szükséges.
http://www.mjyoung.net/time/terminat.html

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #644 Dátum: 2008. május 27. - 15:32:43 »
Beszéltem vele telefonon, és nem említette. ;D
De amúgy semmi sem utalna rá...meg ha benne lett volna a programjában, akkor nem kellett volna öntudatra ébrednie, hogy gyilkoljon.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #645 Dátum: 2008. május 27. - 17:15:39 »
pepo, hát szerintem, azért az öreg swarzeneggernek is lenne egy csöpp esélye nem gondolod???  :headscratch:

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #646 Dátum: 2008. május 27. - 17:33:50 »
Boll távol marad a játékoktól (csak be is tartsa)
A jelek szerint Uwe Boll végre kezd ráébredni, hogy nem megy neki ez a filmkészítés. Legalábbis a játékok alapján készült munkái nagyon is felejthetőkre sikeredtek, így most érdekesebb témák felé fordul.
A legújabb, őszintén szólva nagyon is érdekesen hangzó filmterve egy megtörtént eseményt dolgoz fel. A Stoic névre keresztelt mozifilmben az egykor nagy sztárnak számító Edward Furlong valamint Shaun Sipos és Sam Levinson alakítják a főbb szerepeket.
Az esemény 2006. őszén játszódik a siegburgi fiatalkorúak börtönében. Négy fiatal unatkozik és egy pókerpartival próbálják elütni az időt. Mivel pénzben nem igazán tudnak játszani, ezért a tét a következő: a vesztesnek el kell fogyasztania egy tubus fogkrémet. A szerencsétlennek azonban nem fűlik hozzá a foga, így társai beleeröltetik. Természetesen a cucc nem marad a fiúban, mire a visszajött anyagot a társai újra lenyomják torkán. Ezzel kezdetét veszi egy 12 órán át tartó kínzás-maraton, mely végül a szenvedő alany öngyilkosságával ér véget.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #647 Dátum: 2008. május 27. - 17:38:44 »
Már így látatlanba, ez is felejtős film lesz.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #648 Dátum: 2008. május 27. - 17:40:39 »
Én mindig szerettem a terminátort, de Arnold nélkül nem tudom, hogy jó lesz-e?

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #649 Dátum: 2008. május 27. - 17:42:36 »
én igazából a terminátor szériában pont csak öt nem értem, hogy lehet az hogy minden rész végén meghal, atomjaira bomlik, erre a következő film elejét ő jelenik meg, mert újra őt küldik vissza.... de ebből mennyi van?  :wacko: :omg:

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #650 Dátum: 2008. május 27. - 17:51:51 »
Nem ugyanaz a terminátor, sorozatgyártás folyik.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #651 Dátum: 2008. május 27. - 17:53:20 »
jah értem, köszi lovag  :roll:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #652 Dátum: 2008. május 27. - 18:16:45 »
Jó megfigyelő vagy Kanaszta.
Azért ne feledjétek, hogy Arnie csak egy modell...t800-asból meg van egy pár fajta még. Nem szükséges Arnold egyáltalán, én nem szeretném, ha beletennék ilyen öregen már, már a t3-ban is látszott rajta a kor.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #653 Dátum: 2008. május 27. - 18:58:01 »
Az csak a természetes kopás. ;D

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #654 Dátum: 2008. május 27. - 19:20:26 »
hát egy veterán terminátor soha nem jön rosszul, bár én már unom a fejét, amúgy hogy is érted ezt a jó megfigyelőképességemet???  :hehe: :headscratch:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #655 Dátum: 2008. május 27. - 20:10:09 »
Hát úgy, hogy neked edidg nem tűnt fel, hogy Arnold modelljét sorozatban gyártják... :roll:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #656 Dátum: 2008. május 27. - 20:36:58 »
Pláne, hogy a harmadik részben mondta is. ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #657 Dátum: 2008. május 28. - 08:01:04 »
Jó megfigyelő vagy Kanaszta.
Azért ne feledjétek, hogy Arnie csak egy modell...t800-asból meg van egy pár fajta még. Nem szükséges Arnold egyáltalán, én nem szeretném, ha beletennék ilyen öregen már, már a t3-ban is látszott rajta a kor.
Ja ott van egy másik T101-es a T1 jövőbeni visszaemlékezéseiben.
Amúgy hogy van az, hogy a T1-ben T101-nek, a T2-ben T800-nak, a T3-ban megint T101-nek mondják?

Ja, és elolvastam ezt az angol időutazós elmélkedést, és megvilágosodtam. Nem lehet, hogy egyidőben küldték vissza a T101-et (első részes), és a T1000-est, úgyhogy ez is egy nagy baki a könyvben, mert egyfelől a T1000-es nem tudja használni a T1-beli időgépet, mert az nem képes szerves anyagot átvinni, másfelől ha egyidőben mentek volna át, akkor a multban nem lenne infója arról, hogy a T101-es sikerrel járt-e, és ezért nem John-t keresné rögtön, hanem utánnanézne, hogy Sarah meghalt-e 84-ben.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #658 Dátum: 2008. május 28. - 19:47:15 »
Ezt kb háromszor kellett elolvasnom, hogy megértsem. :) Egyidőben tényleg nem lehet, ahogy te is mondtad. De könyvben megjelent egy olyan sztori, aminek a címe Folyékony fém, ez is egy jövőben játszódó sztori, John egy kisebb osztagot  küld a Skynet egy gyárába, mert (már nem emlékszem, hogy) infója van róla, hogy most kísérletezik ki a T1000-est és viszik az időgéphez, és hogy csak az az egy legyen a szériából robbantsák fel a gyárat, meg semmisítsék meg a képletet. Ebben a könyvben ha jól emlékszem nem jelenik meg Schwarzi, csak épp átprogramozzák.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #659 Dátum: 2008. május 28. - 21:48:04 »
Idézet
Ja, és elolvastam ezt az angol időutazós elmélkedést, és megvilágosodtam. Nem lehet, hogy egyidőben küldték vissza a T101-et (első részes), és a T1000-est, úgyhogy ez is egy nagy baki a könyvben, mert egyfelől a T1000-es nem tudja használni a T1-beli időgépet, mert az nem képes szerves anyagot átvinni, másfelől ha egyidőben mentek volna át, akkor a multban nem lenne infója arról, hogy a T101-es sikerrel járt-e, és ezért nem John-t keresné rögtön, hanem utánnanézne, hogy Sarah meghalt-e 84-ben.
Milyen angol elmélkedést?
Jóhogy nem te edidg hittél a könyvnek, hogy egyben küldték vissza?  Annka sehogy sem lenne értelme...miért akarnák kétszer is megölni Johnt. Ilyen alapon minden évbe visszaküldhettek volna már egy termit, hoy biztosra menjenek...én ezt a lehetőséget mindig elvetettem, de érdeklene, hogy téged akkor mni is világosított fel.
Idézet
Amúgy hogy van az, hogy a T1-ben T101-nek, a T2-ben T800-nak, a T3-ban megint T101-nek mondják?
Ez igen egyszerű. Arnold Schwarzenegger a T101-es típus. Ha azt a vázat felbőrözik, elvileg mindig egy Arnoldot kéne kapni...míg a modellje, a t800. Magyarul ez olyan, hogy mindegyik Ople Astra Astra, de az egyik calssic, sport stb. A modellje t800-as, de ő maga t101-es. A t3-ban meg már továbbfejleszettt modell kicsit, ezért lett t850-es, de továbbra is t101-es értelemszerűen. A SCC-ben meg t888-asok vannak elvileg.