Amikor egy egy kedvenc játékomról kiderül, hogy legyeskednek rülötte, hogy film legyen belőle, én nem vidámon örvendezek (mint mondjuk egy képregény esetében), hanem görcsbe rándul a gyomrom, hogy "Úristen, csak ezt ne, úgyis csak elb*sszák."
Plusz már vizuálisan annyira erőteljesek a játékok, hogy az sincs meg, hogy de jó lenne élőben látni a kedvenc szereplőinket, hiszen már interaktív filmeket nézünk. Másfelől, a költségvetésük és a bevételük is már összemérhető egy filmével, és nem kisebb nevek szerepelnek bennük, Snake-et legutóbb már Kiefer Sutherland játszotta, a Beyondnak meg Ellen Page és Willem Dafoe volt a két főszereplője.
Ergó a filmipar addig töketlenkedett és nem tudott semmit sem kezdeni a műfajjal, míg már az utóbbi kezdte el túlnőni magát rajta.
Lehet ma már egy videojáték film nem is adaptáció lenne, hanem kapcsolt termék, ahogyan az Assassin's Creed-nél ez már kialakulni is látszik, hiszen a film egy a játékok világában játszódó kiegészítő történet, mint mondjuk a regények. Nem több mint egy nagyon nagy költségvetésű reklám a játék számára, de a játék marad a fő produktum.
Nagyon várom már (...) a Last of Us adaptációt (remélen végül Ellen Page elfogadja a szerepet). 
Anno a játékot perrel fenyegette, mivel az engedélye nélkül használták a külsejét. Persze igazából ez arról szólhatott, hogy egyszerre két játékban tűnt fel Ellen, és úgy érezhették, hogy ez rontja a Beyond megítélését, ami szerintem baromság, de ez van. persze a Beyond körül is ment némi nyafogás a kiszivárgott pucér Ellen Page miatt, de nekem mindkettő eléggé műbalhénak tűnt.
Röviden, biztos van az a pénz amiért elvállalná, habár valójában már jóval idősebb, mint ott, talán a történet egy esetleges folytatásában (a fentebb leírtak alapján az se lenne meglepő).
Az Assassinst én is várom, főleg mióta kiderült, hogy a film egy újabb fejezet lesz és nem pedig egy adaptáció az eddigi részek alapján... csak kérdés, hogy vajon így az átlag néző betud e kapcsolódni majd ebbe? 
Szerintem lehet a játékok világában játszódó azoktól független önálló történetet csinálni. Mivel az AC kollektív tudatban játszódó világában gyakorlatilag bármikor bármilyen korban bepillanthatunk, akár új karaktereken keresztül is, így a lehetőségek tárháza végtelen.
Mint a Marvel filmek világa, az átlag néző is érti, csak a képregényismerő plusz örül a sok utalásnak. Nem tűnik nehezen kivitelezhetőnek.