Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362928 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #9760 Dátum: 2015. november 04. - 08:13:51 »
Szerintem se valószínű, hogy bukna. Jó lenne, ha végre eljönne a videojáték adaptációk felnőtt kora, mert eddig csak nagyon gyermeteg próbálkozásokat láttunk (egy két közepes kivétellel, de igazán jóval nem), és ebben a műfajban is jönnének nagyobb költségvetésű, komolyabb marketinggel megtámogatott, és egy fokkal az alapanyaghoz hűbb darabok.

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #9761 Dátum: 2015. november 04. - 08:46:44 »
Lehetne lassan egy Videojátek filmek topic, annyi fog jönni mostanában ;D Én a játékkal sosem játszottam, ez a rövid CGI halom még nem keltette fel az érdeklődésem, de talán vmi hosszabb trailer majd igen...
Viszont sokakkal ellenben, én a Prince of Persia-t szerettem, jó nem a világ legjobb filmje, de Jake Gyllenhaal-t bírom, és a film is elég szórakoztató volt. Nagyon várom már az Assassin's Creed-et és a Last of Us adaptációt (remélen végül Ellen Page elfogadja a szerepet). :)

BuB

• Pókfej
« Válasz #9762 Dátum: 2015. november 04. - 09:03:49 »
Az Assassinst én is várom, főleg mióta kiderült, hogy a film egy újabb fejezet lesz és nem pedig egy adaptáció az eddigi részek alapján... csak kérdés, hogy vajon így az átlag néző betud e kapcsolódni majd ebbe?  :headscratch:
És itt jönne balogh kommentjéhez füzöt válaszka, hogy oké, hogy nagy rajongó tábora van, de ez nem vonatkozott az eddigi videójátékok filmjeire is, nem?  :headscratch: Hitmannek is van rajognótábora, vagy a Tomb Raidernek is, vagy pölö Doom és a többi, és nagyon egyik se volt annyira hú de jó, se kritikailag, se pénztárilag nem voltak egetverő alkotások.

Ennél már most köpködik, hogy cgi, cgi...  :-\

A PoP-ot én is bírtam anno, bár még csak egyszer láttam régen a moziban, de tetszett, úgy rémlik jól visszaadták a játék hangulatát jó sok kamera beállítás idézte a játék nézetet is  :D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Todd

• Pókfej
« Válasz #9763 Dátum: 2015. november 04. - 09:12:58 »
Amikor egy egy kedvenc játékomról kiderül, hogy legyeskednek rülötte, hogy film legyen belőle, én nem vidámon örvendezek (mint mondjuk egy képregény esetében), hanem görcsbe rándul a gyomrom, hogy "Úristen, csak ezt ne, úgyis csak elb*sszák."
Plusz már vizuálisan annyira erőteljesek a játékok, hogy az sincs meg, hogy de jó lenne élőben látni a kedvenc szereplőinket, hiszen már interaktív filmeket nézünk. Másfelől, a költségvetésük és a bevételük is már összemérhető egy filmével, és nem kisebb nevek szerepelnek bennük, Snake-et legutóbb már Kiefer Sutherland játszotta, a Beyondnak meg Ellen Page és Willem Dafoe volt a két főszereplője.
Ergó a filmipar addig töketlenkedett és nem tudott semmit sem kezdeni a műfajjal, míg már az utóbbi kezdte el túlnőni magát rajta.
Lehet ma már egy videojáték film nem is adaptáció lenne, hanem kapcsolt termék, ahogyan az Assassin's Creed-nél ez már kialakulni is látszik, hiszen a film egy a játékok világában játszódó kiegészítő történet, mint mondjuk a regények. Nem több mint egy nagyon nagy költségvetésű reklám a játék számára, de a játék marad a fő produktum.
Nagyon várom már (...) a Last of Us adaptációt (remélen végül Ellen Page elfogadja a szerepet). :)
Anno a játékot perrel fenyegette, mivel az engedélye nélkül használták a külsejét. Persze igazából ez arról szólhatott, hogy egyszerre két játékban tűnt fel Ellen, és úgy érezhették, hogy ez rontja a Beyond megítélését, ami szerintem baromság, de ez van. persze a Beyond körül is ment némi nyafogás a kiszivárgott pucér Ellen Page miatt, de nekem mindkettő eléggé műbalhénak tűnt.
Röviden, biztos van az a pénz amiért elvállalná, habár valójában már jóval idősebb, mint ott, talán a történet egy esetleges folytatásában (a fentebb leírtak alapján az se lenne meglepő).

Az Assassinst én is várom, főleg mióta kiderült, hogy a film egy újabb fejezet lesz és nem pedig egy adaptáció az eddigi részek alapján... csak kérdés, hogy vajon így az átlag néző betud e kapcsolódni majd ebbe?  :headscratch:
Szerintem lehet a játékok világában játszódó azoktól független önálló történetet csinálni. Mivel az AC kollektív tudatban játszódó világában gyakorlatilag bármikor bármilyen korban bepillanthatunk, akár új karaktereken keresztül is, így a lehetőségek tárháza végtelen.
Mint a Marvel filmek világa, az átlag néző is érti, csak a képregényismerő plusz örül a sok utalásnak. Nem tűnik nehezen kivitelezhetőnek.
« Utoljára szerkesztve: 2015. november 04. - 09:20:29 írta Todd »

BuB

• Pókfej
« Válasz #9764 Dátum: 2015. november 04. - 09:18:49 »
Plusz már vizuálisan annyira erőteljesek a játékok, hogy az sincs meg, hogy de jó lenne élőben látni a kedvenc szereplőinket, hiszen már interaktív filmeket nézünk. Másfelől, a költségvetésük és a bevételük is már összemérhető egy filmével, és nem kisebb nevek szerepelnek bennük, Snake-et legutóbb már Kiefer Sutherland játszotta, a Beyondnak Ellen Page és Willem Dafoe volt a két főszereplője.
Ez sztem totál igaz az Unchra, olyan mintha egy filmet néznék, főleg a 3. rész, ott annyi animációs rész volt, hogy simán elmehetett volna mozifilmnek  :D
Lehet emiatt is áll már jó ideje a filmterv... mondjuk amilyen változtatásokkal akartak csinálni, jobb is hogy nem erőltetik...  :-\

Lehet ma már egy videojáték film nem is adaptáció lenne, hanem kapcsolt termék, ahogyan az Assassin's Creed-nél ez már kialakulni is látszik, hiszen a film egy a játékok világában játszódó kiegészítő történet, mint mondjuk a regények. Nem több mint egy nagyon nagy költségvetésű reklám a játék számára, de a játék marad a fő produktum.
Egen, csak kérdés, hogy a sima átlag néző, hogy tud belekapcsolódni ebbe, vagy elég lenne ha csak a fanokra építenének? Annyi emberke elég lenne, hogy sikerre vigyenek egy produkciót?
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #9765 Dátum: 2015. november 04. - 09:24:21 »
Azért írtam én is, mert nem igazán volt komolyan vehető az a balhé, és ahogy te is írtad, biztos van az pénz... Aztán meglátjuk, hogy egyáltalán elkészül a film :D

Az AC-féle termékkapcsolás szerintem is jó gondolat (vagy bár az animációs, de az Arkham széria és a film, ami abban az univerzumban játszódott). És az AC szériában is megfordultak híresebb színészek, mint Kristen Bell vagy Matt Ryan. :) Csak akkor tényleg mozdítsák előre vagy szélesítsék a játék világát..

Todd

• Pókfej
« Válasz #9766 Dátum: 2015. november 04. - 09:26:46 »
Egen, csak kérdés, hogy a sima átlag néző, hogy tud belekapcsolódni ebbe, vagy elég lenne ha csak a fanokra építenének? Annyi emberke elég lenne, hogy sikerre vigyenek egy produkciót?
A sima átlag játékos be tud kapcsolódni egy Ucharted 3-ba úgy, hogy nem játszott az 1-2-vel. Vagy elkezdi a Resident Evilt a 4. résznél (ami valójában úgy a 12. Resi játék), esetleg egy Batman Arkham Asylumot, a képregények ismerete nélkül.
Valamiért mindig a mozinézőkről feltételezzük, hogy ők hímes tojások, és nem tudják feldolgozni azt, hogy látnak valamit, ami önállóan is teljesen élvezhető, de egy nagy egésznek a része. Én nem érzem az örök eredetsztorikat és túlmagyarázásokat szükségesnek.
Ha így menne, a Marvel filmeknek el kéne buknia, elvégre az átlag mozinéző nem tudna kapcsolódni egy 20 filmből álló univerzumba, amit ki tudja, milyen sorrendbe kell nézni, és hogy vajon mindegyik filmet látta-e?
« Utoljára szerkesztve: 2015. november 04. - 09:37:50 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9767 Dátum: 2015. november 04. - 13:41:12 »
Viszont sokakkal ellenben, én a Prince of Persia-t szerettem, jó nem a világ legjobb filmje, de Jake Gyllenhaal-t bírom, és a film is elég szórakoztató volt.
Nekem a női főszereplő volt abban nagyon szimpi, nagyon jól adta a sértődött hercegnőt. Azóta láttam más filmben is, ott is tetszett.
Idézet
Lehet ma már egy videojáték film nem is adaptáció lenne, hanem kapcsolt termék
A Resident Evil CGI filmek valahol már arra tartanak.
Idézet
Valamiért mindig a mozinézőkről feltételezzük, hogy ők hímes tojások, és nem tudják feldolgozni azt, hogy látnak valamit, ami önállóan is teljesen élvezhető, de egy nagy egésznek a része. Én nem érzem az örök eredetsztorikat és túlmagyarázásokat szükségesnek.
Ha így menne, a Marvel filmeknek el kéne buknia, elvégre az átlag mozinéző nem tudna kapcsolódni egy 20 filmből álló univerzumba, amit ki tudja, milyen sorrendbe kell nézni, és hogy vajon mindegyik filmet látta-e?
Azért ez nem ilyen egyszerű. A filmeseknek nagyon kell vigyázniuk, hogy a sztoriból kiderüljön minden fontosabb alap azok részére is, akik nem ismerik a játékokat. Erre a legjobb példa a Silent Hilll 2, ami csak a játék ismerőinek készült, és ezért meg is bukott.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9768 Dátum: 2015. november 04. - 14:00:07 »
A Resident Evil CGI filmek valahol már arra tartanak.
De az is (meg az Arkham is), nem nagy költségvetésű mozifilmek. Max Japánban adták őket moziban.
Ott ez a fajta árukapcsolás nem annyira ritka. A Final Fantasynak is készült több animációs filmje, meg anime sorozatokhoz sem ritka az egész estés akár hagyományos animációs, akár 3D-s változat.
Azért ez nem ilyen egyszerű. A filmeseknek nagyon kell vigyázniuk, hogy a sztoriból kiderüljön minden fontosabb alap azok részére is, akik nem ismerik a játékokat.
De szerintem a kettő nem zárja ki egymást. ;)
Pont videojátékoknál nagyon gyakori, hogy önálló történeteket készítenek, amikkel tágítják a világot, és bármikor bárki becsatlakozhat. Egy Uncharted, Devil May Cry, vagy a Silent Hill részei (kivéve talán a 3-at), Resident Evilek többsége, simán lehetne akár önálló történet is, minden előismeret nélkül.
Erre a legjobb példa a Silent Hilll 2, ami csak a játék ismerőinek készült, és ezért meg is bukott.
Szerintem nem azért bukott meg az SH 2, hanem mert minden szempontból borzalmas volt. Az egyetlen pozitívum, hogy jól nézett ki benne a kiscsaj, meg kaptunk egy új Mary McGlynn számot, minden más pocsék volt. Míg az első második nézésre tetszett meg igazán (ahogy túljutottam a kezdeti fanboy mentalitáson, hogy nem ugyanolyan, mint a játék), itt pont fordítva. Elsőre ilyen, "nem volt ez olyan rossz", aztán másodszorra, "hát ez kegyetlen sz*r volt".
Van egy kb. 45 perces tök felesleges felvezetés, ami görcsösen próbál mindent megmagyarázni, majd nagyjából ugyanennyi idő alatt megpróbálja a komplett játék cselekményét ledarálni.
De a Silent Hill: Homecoming esetében pont fordítva történt, mert az meg szerintem sokkalta inkább a film folytatása, mint a játéké. Mintha az lett volna a cél, hogyha valaki a film után kedvet kap hozzá, azt érezze, hogy ez ugyanaz a világ.
« Utoljára szerkesztve: 2015. november 05. - 08:47:14 írta Todd »

Todd

• Pókfej
« Válasz #9769 Dátum: 2015. november 05. - 10:22:24 »
Tegnap megnéztem Del Toro Crimson Peak-jét.
Tipikusan az a fajta film, hogyha szereted ezt a fajta hangulatot, meg színészeket (akik amúgy kiválóak voltak, Loki szerelmeseknek meg erősen javallott :brow:), akkor élvezni fogod, de nagy meglepetésekre nem lehet számítani, vagyis nem egy kifejezetten újszerű darab, ezért sokan le is húzzák.
Viszont a látvány, a hangulat az nagyon ott van a toppon, az élő, lélegző, vérző, haldokló ház a maga lepusztultságában gyönyörű, és látszik, hogy mindezt tényleg felépítették, abszolút érezni, hogy ez valódi. Sajnos a rémisztgetésre szolgáló szellemekről ugyanez nem mondható el.
Habár érdekes a légies, áttetsző, mégis rothadó, bíborvörös, és erőteljesen gorefest megoldás, mégis picit idegenül hatnak a környezetben.
Valamiért a mama, majd a végén a két főszereplő szellemeinek megvalósítása sokkal "hitelesebbnek" tűnt.
Így is aki szereti a klasszikus gótikus horror filmes műfajt, annak érdemes megnéznie, számomra maradandóbb volt, mint a Fekete ruhás nő.
És ezzel ugye vége is minden kosztümös horrornak az utóbbi évekből, de egyik sem tudott semmi újat hozzátenni az ismert zsánerhez. Plusz Del Toro eddigi legjobb filmje is maradt a Faun labirintusa.
« Utoljára szerkesztve: 2015. november 05. - 10:29:29 írta Todd »

danosh

• Grizzly
  • *
« Válasz #9770 Dátum: 2015. november 05. - 10:48:07 »
Ha valaki esetleg még nem látta:
http://teaser-trailer.com/movie/world-of-warcraft

Todd

• Pókfej
« Válasz #9771 Dátum: 2015. november 05. - 10:51:05 »
Éppen emiatt indult el az egész videojátékok Vs. filmek beszélgetés. :nezze:

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #9772 Dátum: 2015. november 05. - 19:36:15 »
Todd!
A Crimson Peakben ,a Charlie Hunnam által megformált karakter mennyire jó?

Todd

• Pókfej
« Válasz #9773 Dátum: 2015. november 05. - 20:29:52 »
Igazából ő a legkevésbé jelentős főszereplő a filmben. Nem rossz a színész, vagy bármi ilyesmi, csak elég kevés szerepe van, és az sem annyira emlékezetes.
A 4 fontosabb figura közül őt látjuk a legkevesebbszer, és róla tudjuk meg a legkevesebbet.

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #9774 Dátum: 2015. november 06. - 05:33:47 »
Ez sajnálatos.A SoA óta nagy kedvencem az a színész.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #9775 Dátum: 2015. november 06. - 08:52:33 »
Ha már szóba kerültek a videó játék adaptációk én egy 3 részes Mortal Kombat filmet néznék meg nagyon szívesen 8) Az első részt kb úgy képzelném el mint a 2011-es MK 9-et. Aztán a második részben jöhetnek a MKX-ből ismert karakterek illetve történet. Állati lenne az biztos!

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #9776 Dátum: 2015. november 06. - 11:04:32 »
Ja, az engem is érdekelne. Főleg, hogy az első MK film máig a legjobb játékadaptáció. De már mióta tervezgetik az MK3-at...

Az AC-t én is várom, remélem az tényleg egy méltó adaptáció lesz, főleg ha már egy olyan nagy nevet is megnyertek maguknak, mint Fassbender.

Amire én még nagyon kiváncsi lennék, az egy God of War mozi. Állati látványos lenne. Jó a sztori, jók a karakterek, szerintem zabálná a nép. ;D

Mondjuk ha már ezektől a filmektől minőségjavulást várunk, örülnék, ha fordított irányban is elindulna egy ilyen folyamat, vagyis a filmekből készült játékadaptációkba is fektethetnének több energiát a készítők, mert sokszor nagyon középszerű gamékat dobnak ki kapcsolt termékként.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9777 Dátum: 2015. november 06. - 11:23:24 »
A videojáték adaptációk terén az Arkham széria szerintem mindent űberelt úgy az utóbbi 15 évben.
Lehet mások is észbe kapnak, hogy attól mert adaptáción dolgozunk (bármi is az eredeti alapanyag), nem biztos, hogy sz*rt kell csinálni, mert a címe úgyis eladja. A nehézség a filmeknél mindig az, hogy gyorsan ki kell adni valamit.
Nem meglepő, hogy amúgy nagyon sok zseniális játék van, amit filmek ihlettek, csak ott finoman lesz*rták az eredeti jogdíjakat, és más címen adták ki a dolgot. Pl. a GTA: Vice City egy mennyivel jobb Scarface adaptáció, mint maga a Scarface játék.
A God Of War meg igazából, a Gladiátor 2 meg nem valósult forgatókönyvének (ez halál komoly, hála istennek, hogy sosem készült el), és a Clash of The Titans-nak a keveréke (mármint az eredetinek, a remake szerintem pont a játék sikere miatt jött ki).
« Utoljára szerkesztve: 2015. november 06. - 11:37:23 írta Todd »

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #9778 Dátum: 2015. november 06. - 11:34:51 »
Az AC-t én is várom, mert a játékot szerettem míg át nem ment gagyiba. Érdekes lesz ez az új koncepció, mert eleinte azt hittem majd a videó játékból ismert főszereplők egyikét adaptálják a gyöngyvászonra,de végül nem így történt. Pedig annyira király lenne egy Ezio-s feldolgozás mondjuk Hugh Jackman-nel a főszerepben :oh: Azért Hugh nálam a befutó, mert a Revelations nyitójelenetében mikor elfogják és lehúzzák róla a csuklyát egy az egyben olyan mint Jackman ;D

Amire még nagyon kíváncsi az a Power Rangers mozifilm! A rebootmánia ezt a szériát is utolérte,de őszintén szólva nem is bánom, mert gyerekkorom kedvenc szuperhőscsapata volt és megérdemelnek egy CGI-jal telepakolt filmet. Remélem a régi 95-ös alkotásnál azért maradandóbbat alkot majd a Saban Entertainment!

Todd: Szívesen megnézném ezt a módszert Hollywood-ban is, mert oda tökéletesen passzolna főleg most,hogy mindenki alkotói válságban szenved ;D Példának okáért az új F4-t is ebben a stílusban gyárthatták volna le és akkor a Fox-nak kapásból van egy Fantastic Four másolata amiben azt változtatnak meg amit akarnak és úgy ahogy akarják ;) Ráadásul lehet fényévekkel jobb lett volna mint az eredeti csapat! Bár ezt már sosem tudhatjuk meg hála a "remek" ötleteiknek...
Frankón mondom ezt kéne művelni az összes szuperhőscsapattal, karakterrel csupán annyi különbséggel,hogy a nevek, jelmezek és logók eltérnek az eredeti alapanyagtól. Lásd Squadron Supreme, Authority stb.
« Utoljára szerkesztve: 2015. november 06. - 11:43:04 írta Mr.Sinister »

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #9779 Dátum: 2015. november 06. - 18:32:09 »
Ezt látta valaki ? 2013 -as, benne van fél Hollywood, és sose hallottam róla.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül