Mert nem tetszett nekik, mármint a FOX-nak. Ezért is akarják újra szerepeltetni Michael Biehn-t benne, Weaver mellett. Volt is pár concept:
Tudtommal a concepteknek semmi köze a Fox-hoz, Blomkamp készíttette őket. Ezekkel kezdett el "kampányolni" az esetleges folytatás reményében.
Így ha létre is jön a project gyakorlatilag még bármi lehet belőle. Főleg mivel a Prometheus miatt szerintem most csak igen óvatosan lehet belesz*rni a kontinuitásba.
Nekem is az Alien jutott eszembe, abból a szempontból, hogy a 3. olcsóbb lett, mint a 2. Visszalépésnek tűnhet bizonyos szempontból, de mégse baj ez. A pozitívumokat elmondta Todd. Egyetértek minden szavával. Hozzátéve, hogy még építették is az univerzumot.
Amúgy sokan utálják a 3. részt, pedig szerintem nagyon jó, habár azóta már sok olyan véleményt hallottam, hogy minden folytatás rossz, mert mindegyik leépítette a lényt övező misztikumot. Innen nézve pedig a szuper intelligens szörnyből egy hangya lett, aki rohan bele a lövésekbe, és igazából már az első részben zárt a lény életciklusa, tök felesleges volt a királynő.
A newbornt és a királynő elevenszülését kihagytam volna, viszont az új Ripley zseniális! Az ötlet, és az alakítás is.
Itt végül is nem derült ki több a lény természetéről, de végre sikerült befogni őket, ami mindig a cél volt.
Vannak benne jó ötletek, és ne feledjük a kort sem, amiben született. Akkor a klónozástól való félelem masszívan aktuális téma volt (tényleg mi van ezzel, eltelt vagy 20 év?), és azért az első hét kísérleti alannyal kapcsolatos jelenet, az keményen odab*sz, és szerintem a hibrid lény is ezért elfogadható a számomra, fenomenálisan borzalmas. A 4. részbe bele lett építve egy Cronenbergi bio-horror.
plusz titokzatos idegenek, akik szállították őket (jobb lett volna nem bolygatni őket(Prometheus))
A Prometheus egy nagyon érdekes film, mert jobban tetszik a szimbólumrendszere, mint maga a cselekménye. A sok utalás, maga az ember eredetének boncolgatása, a vallási téma érdekes, ellenben a film szereplői minősíthetetlenül kretének, és a gárda fele felesleges, csak azért van ott, hogy meghaljon, vagy üresen bólogasson, az Alien 7 fős legénysége élő, érdekes csapatnak tűnt.
Az meg, hogy a film szana szerte széjjel lett vágva, meg alternatív változatok meg minden, azt nem is teljesen értem. Kihagynak jeleneteket, amikre aztán a rá épülő jelenetek benne maradnak (ugye a két betépett tudós, akiről fél évig elmélkedett a világ, hogy miért olyan hülyék).
Habár úgy látom, a Foxnál az már tényleg bevett szokás, hogy úgy ki se adunk filmet, hogy az netán teljes legyen, mert kell hagyni valamit a Bule-Ray-re, meg a DVD-re is.