Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1365224 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

balogh44

• Thanos
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #9860 Dátum: 2015. november 14. - 22:39:23 »
Megnéztem a Terminátor Genisys-t. Nekem tetszett, százszorta jobban mint a 3. rész, amit legszívesebben elfelejtenék. Egyedül picit a CGI zavart, a T-800-as koponyás, közeli jeleneteinél maradhattak volna a robotikus bábok, így viszont nekem egy fokkal kevésbé volt a film olyan, hogy egy szinten az első kettővel. A zenei főtémát megtartották ugyan, de csak a stáblistában halhattuk, ez megint csak egy mínusz. És John Connor szerepére is választhattak volna más színészt is.
A film pozitívuma, hogy végre az Arni Arni ellen felállást is láthattunk. :D Nagyon szépen hozták, Swarzi 84-es fizimiskáját! A film sok negatív kritikája miatt kétséges a folytatása, pedig érdekelne...

« Utoljára szerkesztve: 2015. november 14. - 22:42:07 írta balogh44 »

Todd

• Pókfej
« Válasz #9861 Dátum: 2015. november 15. - 16:09:47 »
Tegnap megnéztem a Nightmare című dokumentum-horrort.
A film arról szól, ogy alvásparalízisben szenvedő páciensek elmondják élményeiket, miközben ezeket színészek rekonstruálják.
Aki annyira szerencsés, hogy nem tudja mi ez, annak itt egy kis leírás:
Idézet
Az alvási bénulás (más néven alvási paralízis vagy alvásparalízis) közvetlenül elalvás előtt, vagy felébredéskor jelentkezik, és legfeljebb egy-két percig tart. Az érintett a szemén kívül egy izmát sem tudja megmozdítani, így még beszélni sem tud. Gyakran kíséri félelemérzet, társulhatnak hozzá hallucinációk (lidércnyomás), vagy testen kívüli élmény.
A film igazából ijesztő, nem azért mert ténylegesen jól müködne mint horror, de egyébként még így is egészen jól megállja a helyét, inkább azért, mert bár ezt már sok helyen elsütötték, de ez tényleg valós emberek valós traumái, amik akár bárkivel megtörténhetnek.
Viszont mint dokumentumfilm kevésbé jó. Semmi újat nem tudtam meg erről a dologról azon kívül, hogy kib*szott ijesztő, ezt meg magamtól is tudtam már. Túl az élménybeszámolókon nincs semmi, nem folytatnak le kutatást az okokról, nem derül ki, mivel lehetne tenni ellene, nem kapunk tudományos magyarázatot, de még csak teszem azt nem is vizsgálják alvás közben az érintettek agymüködését vagy ilyesmi.
Csak az marad amit a páciensek elmondanak, amikbe ők menekültek megoldásokba, amiket ők éreznek szélsőséges akár misztikus magyarázatokat. Nem tudom, ez azért van-e mert valóban ennyire nincsen még tudományos magyarázat erre, vagy csak a film lustasága. Mert ahelyett, hogy mondjuk túljutva a beszámolókon, elmennénk ebbe az irányba, inkább az egyre durvább beszámolók felé tartunk, amit persze éreztem is, mivel mikor az első adag lemegy, azrét mondtam is magamban, hogy "na azért ez ettől jóval durvább is szokott lenni, mint hogy áll egy alak és bámul rád". Persze lehet a tudományos felderítés nem is volt a film célja, csupán a relaity-horror mániaban akartak készíteni egy filmet.
Így igazából nem tudom, hogy volt-e sok értelme a filmnek, hiszen az ebben szenvedők számára nem informatív, míg aki eddig nem tapasztalta ezt, az jobb esetben csak legyint, hogy ilyen nincs is. Arra is kiváncsi lennék a film mennyiben eredményezte a "betegség" terjesztését. Gyanítom, hogy nem egy ember a film megtekintése után tapasztalta is magán a dolgot, elvégre ha valamitől félsz, az jó eséllyel bekövetkezik, azután meg még jobban félsz tőle, és meg is van az ördögi kőr. Erre mintegy tudatosan rá is játszanak, mivel az egyik mesélőnél akkor jelentkezett először, mikor egy imserőse elmesélte neki, majd ő is "továbbadta".
« Utoljára szerkesztve: 2015. november 15. - 16:28:02 írta Todd »

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #9862 Dátum: 2015. november 15. - 17:23:38 »
Terminator.Nekem is tetszett!Az ember csak kapkodja a fejét...aaaa ez is...azta még őőő is?és még jön a ő is. :D
A 3 az kuka.
BATMAN,Spawn,Star Wars

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9863 Dátum: 2015. november 15. - 17:42:40 »
Ami hörögve közelít felém és enni akar a húsomból az nekem zombi. ;D
Ezzel nem tudok vitatkozni. :) De: ezek csak megölnek, nem akarnak enni belőled. Épp ezért nem igazán zombik, nem?

balogh44

• Thanos
« Válasz #9864 Dátum: 2015. november 15. - 20:03:49 »
Terminator.Nekem is tetszett!Az ember csak kapkodja a fejét...aaaa ez is...azta még őőő is?és még jön a ő is. :D
A 3 az kuka.

Pedig direkt nyitva hagyták a végét, egy esetleges folytatás reményében... :roll:
3.: Nekem megvan DVD-n, de nem nagyon akaródzik, hogy utána nyúljak sűrűn a polcra!  :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #9865 Dátum: 2015. november 17. - 08:52:10 »
A multkori témához kiaegészítés. Azóta kiderült, hogy nem lesz Prometheus 2: Paradise Lost, még csak Alien: Paradise Lost sem, hanem Alien: Covenant.
Megy a kavarás ezerrel. Nehogy már bárminek bármi értelme, meg logikája is legyen. :stupid:
http://geekz.444.hu/2015/11/17/2017-ben-jon-az-uj-alien
Magyar címnek a legjobb javaslat szerintem még mindig az hogy: Alien 5: Nézze meg a halál!
« Utoljára szerkesztve: 2015. november 17. - 08:57:48 írta Todd »

balogh44

• Thanos
« Válasz #9866 Dátum: 2015. november 17. - 18:47:01 »
;D

ZoliZoltán

• Bűnölő
« Válasz #9867 Dátum: 2015. november 17. - 19:07:24 »
Igen.Olvastam tegnap.

Jo cim...talalo. :D
BATMAN,Spawn,Star Wars

balogh44

• Thanos
« Válasz #9868 Dátum: 2015. november 17. - 20:58:35 »
Pár, hamarosan érkező fantasy:

« Utoljára szerkesztve: 2015. november 18. - 19:52:40 írta balogh44 »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9869 Dátum: 2015. november 18. - 22:21:01 »
Csak szerintem ronda a cgi mindkettőben?
Ez a Huntsman e
Bella nélkül még jó is lehet  :hehe:

balogh44

• Thanos
« Válasz #9870 Dátum: 2015. november 18. - 22:49:27 »
Még van idejük javítgatni, csiszolni!
Ugyanígy szerintem a WarCraft orkjaira is ráfér még. ;)
Úgy látszik, csak lesz valami fantasy élet a mozikban, a Hobbit után is.

ZoliZoltán

• Bűnölő
« Válasz #9871 Dátum: 2015. november 19. - 07:54:49 »
Eragon reboot nem lesz ???
Azt ,hogy elcseszték... :( :( :(
BATMAN,Spawn,Star Wars

Todd

• Pókfej
« Válasz #9872 Dátum: 2015. november 19. - 08:46:23 »
A Huntsmantől nem sokat vártam, de ez az Egyiptomos, ez valami borzalmasan néz ki. Mi a f*sz történt Alex Proyas-al (nem most hanem úgy bő 15 évvel ezelött)? Hol van már a Holló, meg a Dark City, miért ilyen förtelmeket rendez?? Minden stílust, egyediséget vagy bármit elveszített...
« Utoljára szerkesztve: 2015. november 19. - 08:49:13 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #9873 Dátum: 2015. november 19. - 18:04:39 »
Eragon reboot nem lesz ???
Azt ,hogy elcseszték... :( :( :(
Igen, pedig a könyvből simán lehetne egy Gyüura/HarryP szintű film. Rámenve a fejlődéstörténetekre. A Sárkány fejlődésére, a köztük lévő kapocs fejlődésére, a varázslat belső kialakulására és természetére, a kövek erővel való feltöltésére. Aztán a folytatásokban jöhet e zúzda  ;D

Da ha rebootot kívánhatnék akkor inkább Spawn.
Jönne egy tündér és azt mondaná: kívánhatsz három rebootot.  ;D
Spawn
Eragon
Green Lantern
 :hehe:

balogh44

• Thanos
« Válasz #9874 Dátum: 2015. november 19. - 19:31:10 »
Utóbbi még előfordulhat, Chris Pine-t el tudnám képzelni a szerepben. ;)

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #9875 Dátum: 2015. november 19. - 21:46:33 »
A multkori témához kiaegészítés. Azóta kiderült, hogy nem lesz Prometheus 2: Paradise Lost, még csak Alien: Paradise Lost sem, hanem Alien: Covenant.
Megy a kavarás ezerrel. Nehogy már bárminek bármi értelme, meg logikája is legyen. :stupid:
Még régebben, a Prometheus premierje előtt arról is volt szó, hogy csinálnak egy olyan Alien filmet, ami a második részben kimaradt időt mutatja be. Pontosabban azt, hogy mi történet a telepen, mielőtt Ripley és a kommandó oda ért volna. Ez a terv már azóta kukázva lett? Mert azóta semmit nem hallani róla, pedig volna az ötletben potenciál.

Todd

• Pókfej
« Válasz #9876 Dátum: 2015. november 19. - 21:53:44 »
Ez az egyik alaptörténete a Fox új és hivatalos és nagyon kanonikus (míg valami el nem törli) könyvtrilógiájának, de mint film, nincs nagyon infó.
De szerintem Scott rendesen elcseszerintette (pont mint Lucas a Star Warst),mert az előzményfilm képi világa sokkal modernebb, mint a folytatásoké. Pedig tényleg érdekes lenne, egy abban környezetben játszódó film.

ZoliZoltán

• Bűnölő
« Válasz #9877 Dátum: 2015. november 19. - 22:30:45 »
Jo hat a Spawn reboot  az alap vagyam...mar hany eve!?
csak most a fantasy volt a tema.

Eragonnal nekem is a Potter stilus uvtott be...nagyon komoly filmet lehetne belole osszehozni...ki tudja!?Egyszer talan... :-/

Alien...igy van,uj Fox konyv trilogia!
Pont az emlitett Fajdalom folyoja van beszerzo-tervben.

Csak hat ez a december bakker,konyvek teren...Agave kiadja mind a 4 Alien filmregenyt,uj SW kanon konyv is asszem 3 jon meg iden...Batman kotet...ON
BATMAN,Spawn,Star Wars

balogh44

• Thanos
« Válasz #9878 Dátum: 2015. november 19. - 22:39:22 »
Két újabb film, melyek szerintem érdekesek lehetnek majd:

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #9879 Dátum: 2015. november 19. - 23:38:02 »
A Huntsmantől nem sokat vártam, de ez az Egyiptomos, ez valami borzalmasan néz ki. Mi a f*sz történt Alex Proyas-al (nem most hanem úgy bő 15 évvel ezelött)? Hol van már a Holló, meg a Dark City, miért ilyen förtelmeket rendez?? Minden stílust, egyediséget vagy bármit elveszített...
Én is szinte ugyanezt a kérdést tettem fel magamnak... mi lett Alex Proyasszal? A holló, és a Dark City is szinte látnoki erejű volt, aztán jött egy Garázsrock című film, amivel úgy voltam, hogy kipróbálja magát más stílusban is, nincs gond ezzel.
Aztán az Én, a robot-on már vakargattam a fejem, mert az már snassz volt, nem volt "Proyas"-os... Aztán a Képlet Nick Cage-el nem volt rossz, ott kicsit visszatérni éreztem a stílust, de most ez...
Annyi magyarázat lehet rá, hogy Proyas Egyiptomi születésű, ezért gondolom ő akarta rendezni, de tényleg nagyon tucatnak néz ki...
Sajnálom, mert én régen tőle vártam, hogy hátha átveszi a Batman filmeket, mert hangulatban félkézzel is levert volna mindenki mást, ha csak kicsit is hasonlított volna a Hollóra, vagy a Dark City-re.