Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363041 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
BATMAN,Spawn,Star Wars

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #10001 Dátum: 2015. december 16. - 08:25:36 »
Minden hétre jut már egy Alien pletyka? :lol:
Scott nem tud mit kezdeni magával.

ZoliZoltán

• Bűnölő
« Válasz #10002 Dátum: 2015. december 16. - 11:36:36 »
Leginkább a filmmel nem tud mit kezdeni. :roll:
BATMAN,Spawn,Star Wars

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #10003 Dátum: 2015. december 16. - 21:22:55 »
De amúgy ér az erő Pókember ellen? Nem is tudjuk, mindez hogyan működik, a telekinetikus erővel arra gondolsz, és az a tárgy mindegy, hol van? Vagy ez olyan, mint az Elfen Liedben, mintha láthatatlan karjaid lennének, amikkel mozgatsz dolgokat?
Ez rendes telekinézis. Nyilván az erőhasználó látóterében kell lennie a tárgynak, illetve biztosan van egy felső korlát, aminél nehezebb tárgyat nem bír el, de láttuk, hogy elég nagy erőt lehet kifejteni vele, hiszen kisebb űrhajókat is fel tud emelni. Ez ellen Póki teljesen tehetetlen, a fojtogatással nem tudna mit kezdeni, mint ahogy azzal sem, ha pl. kitörik a nyakát az erővel.
A másik oldalról viszont Póki sokkal erősebb Maulnál, úgyhogy egy hand to hand combat nem úgy nézne ki, mint a videón.

Idézet
B*ssza meg a Hold, azt is de meg kellene néznem!
Azt tényleg érdemes megnézni, nagyon jó film.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10004 Dátum: 2015. december 17. - 08:42:02 »
Na jó, de mi az , hogy rendes telekinézés? ;D

ZoliZoltán

• Bűnölő
« Válasz #10005 Dátum: 2015. december 17. - 10:00:17 »
Jááááj ne. :lol:
BATMAN,Spawn,Star Wars

ZoliZoltán

• Bűnölő
BATMAN,Spawn,Star Wars

Gergo3

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #10007 Dátum: 2015. december 19. - 07:35:01 »
Megnéztem tegnap végre Az ébredő Erő-t, és azóta is a hatása alatt állók. Ha ilyen szinten lesznek a későbbi folytatások, egy csöpp fenntartásom sem lesz a Disney-vel már.  :D

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #10008 Dátum: 2015. december 19. - 08:58:40 »
Nekem tetszett az új SW. De hallom 1-2 sw rajongó már kezdi fikázni, hogy nézhetetlen.
This is a joke. A real practical Joke.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #10009 Dátum: 2015. december 19. - 10:29:28 »
Eliolvastam a főoldali kritikát, én igazából még a nyitószöveget sem írtam voln le. ;) Volltaképpen már onnan sejteni lehet, hogy jó lesz a film, mert pont olyan meseszerű a szöveg, int a klasszikus trilógiában. Ettől függetlenül azért itt van az én spoiler-mentes kritikám is, ahol igyekeztem végigvenni, hogy miért működik a film. http://www.prae.hu/article/8878-hol-van-luke-skywalker/

Ami meg a fikázókat illeti, négy dolgot lehet hallani:

1 Nem ad hozzá semmi újat. Oké, lehet. És? Kit érdekel? A Star Warsnak is megvannak a maga határai, amit ha megpróbálunk átlépni, az már nem lesz Star Wars. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehetne megpróbálni, és az antológia filmek is pont erről fognak szerintem szólni, de számon kérni azt, hogy régi elemeket variálnak újra... basszus, ennek az mitológiának ezer éves gyökerei vannak.

2 Nem elég Star Wars, csak ritkán kap el az az érzés. Ha valaki ugyanazt szeretné újraélni, amit 20-30 évvel ezelőtt, az csalódni fog. Nem fogja tudni, mert ez nem a legelső SW film, ami előtt még soha semmi hasonlót se lehetett látni. De ettől még totál ott van az SW érzés, sőt, néhányan azt is kifogásolhatják, hogy túl nosztalgikus lett (lásd feljebb). Van benne nosztalgia, de sohasem üres, okosan variálnak.

3 Túl sok a mai blockbusterekre jellemző kikacsintás és önreflekció - mintha egy marvelt néznék. A nagy fenéket! Valóban sok van, és én ettől tartottam a legjobban (amellett, hogy a régi színészek is csak alibiből lesnek benne), de szerintem sikerült jól eltalálni az arányokat, és a film épp annyira képes megszólítani a mai generációt, mint az ősfanokat, de ez nem jelenti azt, hogy az ősfanoknak készült. Már hogy készült volna csak nekik?

4 Túl disney. Ha valaki nem tud felülemelkedni a saját prekoncepcióin, az menthetetlen. Ugyan miért lenne túl disney? Ez idegesít fel a legjobban! A Disney csak felvásárolja a pénzfialó kisebb stúdiókat, de meghagyja a szuverenitásukat, nem szól bele a vállalati kultúrájukba, max elvárásokat szab. A Pixar filmek mások lettek a elvásárlás után? A Marvel filmeken érezhető volt az új anyacég? Nem, és ugyaníg nem érezhető az Ébredő erőn se, mivel a Luc ltd élén még mindig Kennedy áll...

De egyébként meg... ...olvassátok el a kritikámat! : D

« Utoljára szerkesztve: 2015. december 19. - 10:32:53 írta Ron És Nerida »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #10010 Dátum: 2015. december 19. - 11:15:09 »
Jó a kritikád, a 4es ponttal is messzemenőkig egyetértek. A port pont hun olvastam az előbb véleményeket, és leginkább csak a fanatikus SW fanoknak nem tetszik, mindenki más oda van érte. Magyarán csak azok fikázzák, akik nem tudják objektíven nézni. Tényleg fölösleges ugyanazt az élményt várni, amit az első trilógiától, mert sose fogja ugyanazt visszaadni, amit 30 évvel ezelőtt, amikor még fiatalok vagy gyerekek voltunk.
Tud újat mutatni, de megmarad a régi keretek között. Ugyanaz a történet, mint az episode IV-nek, mégis működik az egész.
This is a joke. A real practical Joke.

BuB

• Pókfej
« Válasz #10011 Dátum: 2015. december 19. - 13:06:54 »
Oké, de sztem ez már akkor várható volt, hogy nem fog tetszeni az SW fanatikus rajongóknak, amikor kiderült, hogy folytatják a filmeket, már akkor borítékolható volt, hogy ők úgyis lehúzzák a sárga földig, bármi is lesz megfilmesítve  ;D  :hehe:  :lol:

Amúgy akkor most majdnem az a helyzet állhat elő, mint a Star Treknél? JJ filmjével tökre elégedett volt mindenki, mindenki, kivéve a hardcore fanok...  ;D akkor ezek szerint megint nem sikerült kedvezni egy újabb rajongói bázisnak  :hehe:
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10012 Dátum: 2015. december 19. - 16:03:46 »
A főoldali cikket egy igazán nagy SW fan írta, és neki tetszett.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #10013 Dátum: 2015. december 19. - 17:55:58 »
Oké, de sztem ez már akkor várható volt, hogy nem fog tetszeni az SW fanatikus rajongóknak, amikor kiderült, hogy folytatják a filmeket, már akkor borítékolható volt, hogy ők úgyis lehúzzák a sárga földig, bármi is lesz megfilmesítve  ;D  :hehe:  :lol:
Ez azért elég erős sarkítás, szerencsére azért a hard-core rajongók között is több az olyan, akinek tetszett, ez a sajtón is érezhető volt.

Ami a Star Treket illeti, nem jó a párhuzam, mert az új Star Trek-ek valóban szórakoztató kis akció-sci-fik, de egyáltalán nem "startrekesek" (mondom ezt úgy, hogy mindig is hidegen hagyott), míg az Ébredő erő eléggé SW-s. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #10014 Dátum: 2015. december 19. - 18:02:08 »
Furcsa ezt pont tőled olvasni. :lol:

Én is megnéztem a filmet. Jó volt de nem tökéletes, a cselekmény szerintem erősen önismétlő, ellenben a karakterek nagyon jók és a dráma poénok aránya is jól eltalált.

A főoldali cikket egy igazán nagy SW fan írta, és neki tetszett.
Hát nekem ez a cikk ne igazán tetszett. A film reklámkampánya nagyon okosan kerülte a szokásos foglaljuk össze a filmet két percben metódust, sőt direkt félre is vezette a nézőt pár pontban. Hát ez a cikk ez összefoglalja.
« Utoljára szerkesztve: 2015. december 19. - 18:22:34 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10015 Dátum: 2015. december 19. - 18:41:52 »
Hát, egy reklám a film előtt okosan vezeti félre a nézőt, de egy kritika már a film után születik, annak ez már nem dolga, sem érdeke.  ;)

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Válasz #10016 Dátum: 2015. december 20. - 10:20:00 »
Látta valaki a Fókusz SW-s különkiadását valamelyik szombaton?Abban volt hogy Stohl visszatér Luke hangjaként.Aki látta a filmet tudja hogy Stohl egy hatalmas troll. ;D

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #10017 Dátum: 2015. december 20. - 16:33:21 »
Én is tegnap láttam, nem volt rossz, de személy szerint többet vártam mint egy "rebootot", azt hiszem az alábbi kép egész jól le is írja. ;D

http://s1.postimg.org/turowbef3/1450324915070.jpg

Szerk: A képet nem tudtam postolni spoilerfülben, szóval nagyon remélem senki sem tekintette meg addig, így hát csak linkként teszem ki. Aki még nem látta a filmet ne nézze meg (a linket, a filmet nyugodtan ;) )!
« Utoljára szerkesztve: 2015. december 20. - 17:21:46 írta Comicboy »
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

balogh44

• Thanos
« Válasz #10018 Dátum: 2015. december 20. - 20:30:55 »
Komolyan nem tudom, hogy most sírjak, vagy nevessek:

:roll:

ZoliZoltán

• Bűnölő