Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1364905 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #10040 Dátum: 2015. december 27. - 09:11:46 »
És gondolod, hogy valami kényszerű okból hagyták ott Hanék a Jakkun? Pl, hogy Kylo aki tegyük fel jóval idősebb Reynél, ne talájon rá, mert akkor már tudták, hogy gonosz.

Valahol azt kifogásolták, azt hiszem Geekz-en, hogy miért vonul el Luke és hagyja garázdálkodni a művét a galaxisban,ahelyett, hogy levadászná maga. Az eredeti trilógiában, illetve az új végén, pont ezt teszi Obi-Wan és Yoda is Vaderrel. Ha azzal nincs bajuk, akkor ezzel miért :D

De mennyiben árnyalták? Plusz utóbbi sem sokat adott hozzá, mivel semmi sem derült ki róluk.
Pl a kínzás-gondolat/érzelem olvasás, a lézer megállítása, az hogy látszólagos koncentrálás (leengedi a kezét:)) nélkül csinál dolgokat.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10041 Dátum: 2015. december 27. - 11:01:06 »
És gondolod, hogy valami kényszerű okból hagyták ott Hanék a Jakkun? Pl, hogy Kylo aki tegyük fel jóval idősebb Reynél, ne talájon rá, mert akkor már tudták, hogy gonosz.
Szerintem Rey és Ben között nincsen sok korkülönbség, így Rey tuti nem azután veszítette el a családját, hogy Ben átállt a sötét oldalra. Az egész Luke eltűnésével, mindennel együtt max 5-6 éve lehetett.
Plusz én abban reménykedem, hogy nem az egész galaxis egy kis falú (ahol mindenki egy max 5-6 főből álló család leszármazottja, és ahol ha tudod, hogy ki melyik bolygón van, igazából már meg is találtad :lol:), ahol már nem is létezik olyan erő használó, aki nem valakinek a fia unokája stb. Tudom, hogy jellemző dramaturgiai húzás a frenchise-ra, de legalább néha picit lépjünk ki a családi szappanopera az űrben keretből. Amit ugye később kezdtek egyre jobban ráhúzni, mert ez eredetileg csak egy rakás eltérő idegen ember találkozik és csapattá kovácsolódik történet volt.

Valahol azt kifogásolták, azt hiszem Geekz-en, hogy miért vonul el Luke és hagyja garázdálkodni a művét a galaxisban,ahelyett, hogy levadászná maga. Az eredeti trilógiában, illetve az új végén, pont ezt teszi Obi-Wan és Yoda is Vaderrel. Ha azzal nincs bajuk, akkor ezzel miért :D
Sokan sok olyan hibát rónak fel neki, amikkel a korábbi részek is már rendelkeznek (fentebb én is megteszem :D). A kedvencem Szírmai gergő kiakadása azon, hogy egy nem Jedi hogyan tud fénykardot használni, miközben Han és Griveuos (bakker már nem is emlékszem, hogy írják a nevét) is használt.

Pl a kínzás-gondolat/érzelem olvasás, a lézer megállítása, az hogy látszólagos koncentrálás (leengedi a kezét:)) nélkül csinál dolgokat.
Előbbivel nincs problémám, utóbbi viszont szerintem hiba volt. Elvégre ha Kylo Ren ennyire erős, miért győzi le egy tapasztalatlan erő használó?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10042 Dátum: 2015. december 27. - 13:28:08 »
Egyetértek! Han mikor használt fénykardot?

Azért nem használnak fénykardot mások, mert praktikusabb a stukker. Ahogy ma sem használnak a katonák kardot, legfeljebb ha ki tudnák védeni vele a lövedéket, azt is úgy hogy visszaküldjék a kilövőnek. Ehhez kell az Erő. És meg is érkeztünk, miért Jedi fegyver a fénykard.
« Utoljára szerkesztve: 2015. december 27. - 13:33:04 írta VTomi »

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Válasz #10043 Dátum: 2015. december 27. - 14:22:13 »
A Birodalom visszavágban azzal vágta fel a tauntaun gyomrát.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10044 Dátum: 2015. december 27. - 14:39:35 »
Ja! Hát egy gombot meg tud nyomni még talán ő is :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #10045 Dátum: 2015. december 27. - 17:37:35 »
De arra gondoltam, hogy ahogy irtad annak hogy nem hasznalnak fenykardot csak praktikussagi okai vannak nem az, hogy a Jediken kivul mas nem kepes ra.

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #10046 Dátum: 2015. december 28. - 10:46:46 »
Szerintem Rey kb. 100 % ,hogy Luke lánya.
Ő volt a utolsó Jedi.Kitől örökölhette volna ha nem Luketól?
A másik Erő érzékeny meg ugye Leia,ott van Ren.  :roll:

kérdés csak az,hogy az EPVIII-ban mi lesz Luke szerepe?Nekem kissé elmebaj,hogy az öreg Fordot kiírták,az öreg Hamil meg majd ott fog harcolni.
Csak felkészíti vajon Reyt és ennyi? :roll:
Meg sem kellett volna keresni,már most úgy bánik az Erővel,hogy hihetetlen....
« Utoljára szerkesztve: 2015. december 28. - 12:20:27 írta ZoliZoltán »
BATMAN,Spawn,Star Wars

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Válasz #10047 Dátum: 2015. december 28. - 11:54:38 »
De az Erőt nem feltétlenül kell örökölni,simán meg lehet olyanban is,akinek amúgy egyetlen családtagja sem fogékony rá. ;)
Amúgy szerintem tedd spoilerbe amit írtál,mert ha ezt meglátja valaki aki még nem látta a filmet... :D

ZoliZoltán

• Bűnölő
« Válasz #10048 Dátum: 2015. december 28. - 12:21:07 »
Jogos.De most ne már,hogy megint midikloriánok...stb.
BATMAN,Spawn,Star Wars

Todd

• Pókfej
« Válasz #10049 Dátum: 2015. december 28. - 15:28:58 »
 A régi köztársaságban egyetlen Jedinek sem lehetett gyereke, mégis születtek erő érzékeny emberek. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2015. december 28. - 15:45:19 írta Todd »

ZoliZoltán

• Bűnölő
« Válasz #10050 Dátum: 2015. december 28. - 15:47:23 »
Ahhoz biztos köze volt a kaminóiaknak.  :lol:
BATMAN,Spawn,Star Wars

ZoliZoltán

• Bűnölő
« Válasz #10051 Dátum: 2015. december 29. - 09:15:15 »
Te jó isten....hogy ez az Argó 2 mekkora egy rakás fos.... :nemtudom:
BATMAN,Spawn,Star Wars

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10052 Dátum: 2015. december 29. - 19:42:37 »
Ma én is megnéztem végre. Nekem kifejezetten tetszett. Nem vagyok vérfan, vagyis az apróságok nem akasztottak ki, és nem értek egyet azzal a (belinkelt) kritikával, hogy a régi fanok nem kaptak semmit, mert ők kaptak mindent. A film jó fele miattuk lett olyan, amilyen. A trailer idején "tájidegennek"  ;D tűnő négus szerepeltetése tök logikusnak tűnt két okból is: az egyik, hogy sivatagos bolygón kezdődött a film (ott épp a fehérek voltak furák), illetve, hogy magyarázatot kaptunk rá, hogy a rohamosztagosok sem mind ott születtek a Birodalomban, hanem innen-onnan elrabolták őket, vagyis így már tök rendben van, hogy hogyan kerülhetett közéjük más rassz. Amit viszont képtelen voltam lenyelni, hogy honnan a picsből kerültek a galaxisba japánok?  ;D Volt néhány szemöldökemelkedés a filmben persze (a legjobban az zavart, hogy a fénykard bunyó miért volt, amikor Kylo simán megbéníthatta volna bármelyiküket - oké, Reyt talán nem olyan könnyen -, vagy az elején miért szálltak le a birodalmiak személyes lövöldözésre, elveszítve vele egy csomó emberüket, amikor simán lebombázhatták volna őket felülről a gépről, vagy Han egyik szörnye miért vonult vissza a főhőssel, amikor addig végig előre ment, bármennyi embert is kapott el - de Rey mentése remek volt  :D ), de mindezek eltörpültek amellett, hogy Han Solo nem csak dísznek volt a filmben, hanem főszerepe volt, hogy Rey nagyon jó karakter volt, és remekül játszott ő is és Finn is, illetve, hogy mindaz benne volt a filmben, ami annak idején SW-szá tette a SW-t: lézeres űrcsaták, Milleneum Falcon, fénykard és lézerpisztolyos bunyók. Ha csak egy dolgot kéne kiemelnem, ami nem tetszett, az Kylo. Amíg sisak volt rajta, addig sima Darth Vader klónnak tűnt, csak gyengébb kiadásban, de amikor levette, hát röhejes volt. Az alakítása sem tetszett, a motivációja meg gyenge volt, és erőltetett.
Ti is gondoltatok arra, amikor Rey vívott vele, és feszítette le a földre a fénykardját, hogy a hótól kialudhat?  :lol:

Poe viszont olyan volt, mint az Éhezők viadalában a versenytárs. Hasonlított rá, és még a magyar hangja is ugyanaz volt.
« Utoljára szerkesztve: 2015. december 29. - 19:45:32 írta kaine »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10053 Dátum: 2015. december 29. - 19:48:54 »
És azt észrevettétek, hogy itt nem Lázadók, hanem Ellenállás van?

ZoliZoltán

• Bűnölő
« Válasz #10054 Dátum: 2015. december 29. - 19:57:18 »
Mivel a birodalom megbukott már Első Rend van és Ellenállás.
Maz Kanatahoz mit szóltok?
BATMAN,Spawn,Star Wars

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #10055 Dátum: 2015. december 29. - 20:33:51 »
Akárki akármit mond, nekem ez még mindig Ep. IV 2.0 új karakterekkel megfűszerezve...

Mivel a birodalom megbukott már Első Rend van és Ellenállás.
Maz Kanatahoz mit szóltok?

Szerintem ő a továbbiakban lényegtelen figura. (mármint a következő részekben sztem nem fog nagyobb szerephez jutni)
Aki szerintem érdekes karakter az Lor San Tekka, az öregember aki a térképdarabot adja Poe-nak, még a film legelején. Hogyan került hozzá a térkép? Tovább megyek, honnan ismeri Kylo Ren múltját...nagyobb összeget tennék arra, hogy a következő részben az ő karaktere is ki lesz bontva.
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

ZoliZoltán

• Bűnölő
« Válasz #10056 Dátum: 2015. december 29. - 20:44:03 »
Tenyleg.Ot el is felejtettem.Jo kerdesek....
Jo volna ujra latni a filmet. :-p
BATMAN,Spawn,Star Wars

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10057 Dátum: 2015. december 29. - 21:33:07 »
Engem az érdekelne, hogy ha Rey és Leia a film végén találkoznak először (ha jól emlékszem) akkor Rey, nem tudja, hogy ki ő és hogy ő volt Han nője, akkor meg mire föl ölelgetik egymást ismeretlenül? Még talán Leia sem tudja, hogy milyen jóban lett egymással Rey és Han.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10058 Dátum: 2015. december 29. - 22:32:27 »
Érzik az Erő által.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10059 Dátum: 2015. december 29. - 23:52:55 »
Ezt a gondolatmenetet en meg mindig nem ertem. Ez egy olyan galaxis ami tele van emberekkel, miert fura hogy van koztuk fekete, azsiai stb. Foleg mivel eddig is voltak, megse emlekszem megutkozesre Lando, Mace Vindu, Jango Fett stb. szemelye korul.  :headscratch: