Engem sokkal jobban zavart higy nem tudjuk mi az Elso Rend, mi az Ellenallas, mi az Uj koztarsasag, mi a viszony koztuk. A film fo konfliktusa nincsen benne a filmben! Mashonnan kell utanaolvasni.
No, pár hete ugyanezt írtam, hogy ez félelmeim rohadtul nem fog kiderülni a filmből... az se derült ki mi az a Ren Lovagok...
Amúgy nekem csalódás volt a film, kaptunk egy 4. részt ismét... már az elején a szövegnél fogtam a fejem, hogy Lüke eltűnt...(komolyan magába roskadt, hogy egyik tanítványa gonosz lett, kiírtott mindekit, és inkább elmenkült, elbújdokolt, ahelyett, hogy utána megy és levadássza, Jediknek nem az lenne a kutyakötelessége, hogy megakadáylozzák a Sithek felemelkedését... most megint eljátszották azt amit a 3.-ban... másik meg, a szellemi Jedik hol vannak ilyenkor? Kylo Ren naaaagy Dart Vader fan... mi a fenéért nem jelent meg neki Annakin, hogy én bizony megtértem jó lettem, ne kövesd el kis unokám ugyanazt a hibát, amit én...

)
Leilla meg nem tanulta ki a jedi mesterséget... ez se lett kibontva, hogy miért...
én komolyan jobban örültem volna, ha arról szól, hogy Luke vadássza össze az új jediket és építi a Jedi rendet, plusz kapunk pár rég eltűnt Jedit mellé...
ehelyett most kaptunk egy eltűnt Jedi mestert, egy leendő fiatal Jedit aki elvágyódik és a többi... ismét kiírtották a Jediket 30 év alatt... ismét a Birodalom nagy suttyomban felépít egy még halálosabb fegyvert, amit 30 év alatt eddig titkoltak, de a Lázadók, megint sikeresen 7 db vadászgéppel megsemmisítenek, amint tudomást szereznek róla...
Han halála meglepő volt, még így is, hogy Sepiék elspoilerezték a Facen, de vhol gondoltam, hogy
Harrison lesz a halott, biztosra vettem, hogy csak úgy tér vissza a 7.-re ha ki is nyírják benne

A másik meg ami még zavart... nagy Birodalom, ami elvben rasszistákból állt, legalábbis Palpatinre is ezt mondták, ezért voltak csak "emberek" a birodalomban, most kap egy idegen fajú vezetőt?