Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362950 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #10060 Dátum: 2015. december 30. - 09:31:33 »
Nem csak, hogy rasszok vannak az emberek között, de egy rakás faj is van rajtuk kívül :) Egy fajon belül miért gáz az alfaj? Hozzáteszem: egy mesében.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10061 Dátum: 2015. december 30. - 10:10:06 »
Mert ez a rassz csakis az emberek között létezik, ez a bajom vele. Láttál piros Jabbát? Lila trollokat? Kék Yodát? És még sorolhatnám. Ezért tűnik erőltetettnek.
Todd, ez a galaxis tele van huttokkal is, meg minden más lénnyel, szóval ez nem magyarázat.  ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #10062 Dátum: 2015. december 30. - 10:13:06 »
Engem sokkal jobban zavart higy nem tudjuk mi az Elso Rend, mi az Ellenallas, mi az Uj koztarsasag, mi a viszony koztuk. A film fo konfliktusa nincsen benne a filmben! Mashonnan kell utanaolvasni.
Aztan az olyan aprosagok mint Ren lovagrend. Tenyleg amugy a regi trilogiaban szerepel a Sith szo?  :headscratch:

Eroltetett hogy vannak emberi rasszok? De vannak ez a valosag.  :lol:
De mit kellene megmagyarazni Kaine?  :headscratch:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10063 Dátum: 2015. december 30. - 10:18:09 »
Látom, nem tudsz elvonatkoztatni. Nem az az erőltetett, hogy vannak emberi rasszok, hanem az, hogy más rasszok nincsenek.
Nem mellesleg a FÖLDÖN ez a valóság, a galaxisban egyáltalán nem biztos. Már az sem egyértelmű, hogy van emberi faj is, de persze, hogy van.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10064 Dátum: 2015. december 30. - 10:22:32 »
 Csak fehér színészekkel kéne forgatni? az is elég fura lenne.
Amúgy meg ott a fekete csávó! :D

A cikk így kezdődik:
"There Are Many Sub Species of Wookiee…"
http://geektyrant.com/news/all-you-could-ever-want-to-know-about-wookiees-mjgt

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10065 Dátum: 2015. december 30. - 10:35:40 »
 ;D Így már oké.  :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #10066 Dátum: 2015. december 30. - 10:38:19 »
Látom, nem tudsz elvonatkoztatni.
Szerintem meg pont fordítva. :roll:
Nem az az erőltetett, hogy vannak emberi rasszok, hanem az, hogy más rasszok nincsenek.
Nem mellesleg a FÖLDÖN ez a valóság, a galaxisban egyáltalán nem biztos. Már az sem egyértelmű, hogy van emberi faj is, de persze, hogy van.
De Kaine földi emberek csináljak a filmeket. :lol: Nem azért vannak benne emberek rasszok sőt csápos emberek, kék emberek, hosszú fülű emberek, mert ez tudományosan helytálló (ahogyan a sivatagbolygók, erdőbolygók, havas bolygók, amelyeken mind van lélegezhető levegő és megegyezik a gravitációjuk a földével, sem azok). Ezt tényleg magyarázni kell.  :headscratch:
Az egész SW univerzumban egyszer akart Lucas tudományos magyarázatot adni valamire és kitört a lázadás (midikloriánok). A Gyűrűk Ura alatt is a Tündék meg a Hobbitok törzsfejlődésen elmélkedsz?
Láttál piros Jabbát? Lila trollokat? Kék Yodát? És még sorolhatnám. Ezért tűnik erőltetettnek.
Nem, de olyan "Yodát" amelyik nem zöld, olyat igen. ;)

Hozzáteszem: egy mesében.
Hát ez az. :roll:
« Utoljára szerkesztve: 2015. december 30. - 11:18:14 írta Todd »

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #10067 Dátum: 2015. december 30. - 11:22:38 »
Tenyleg amugy a regi trilogiaban szerepel a Sith szo?

Elvileg az eredeti scriptben szerepel, de csak ott. A filmekben egy párbeszédben se kerül elő. Csak a Baljós Árnyakban mondják ki ténylegesen először.
Ja, a New Hope első regényváltozatában is már benne van.
« Utoljára szerkesztve: 2015. december 30. - 11:25:22 írta Hoby »
“Hard work pays off, dreams come true. Bad times don’t last, but BAD GUYS do.”

Todd

• Pókfej
« Válasz #10068 Dátum: 2015. december 30. - 11:25:45 »
Én is így emlékeztem, mivel a 4. (vagyis eredeti) filmben Vadert is Jedinek mondják.
Idézet
Governor Tarkin: The Jedi are extinct, their fire has gone out of the universe. You, my friend, are all that's left of their religion.
Mondjuk én ezért vicces ez az egész univerzum hizlalás. Ja, Vader volt az utolsó, meg még vagy egy tucat másik Jedi, meg Sith azóta. Meg mindig csak kettő sith van, meg azoknak a másik tucat eltitkolt tanítványa, meg azoknak is a tanítványai. :lol: Mondjuk persze egy galaxis marha nagy, egy rakás dolog lehet benne, amiről nem tud a birodalmi vezetőség, de ezeket a karaktereket még rendszeresen össze is boronálták egymással.
« Utoljára szerkesztve: 2015. december 30. - 11:49:36 írta Todd »

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #10069 Dátum: 2015. december 30. - 11:39:07 »
Én még a Ren Lovagrenddel sem vagyok tisztában....ha nem  olvasol utána nem is tudpd,hogy van egyáltalán ilyen.
A filmben egyszer elhangzik(azt hiszem) de,hogy hol vannak? :nemtudom:
Ők Kylo személyi testőrsége?Akik ugyan oylan rohamosztagosok ,mint a többi?Vagy kik azok,tényleg?  :-[

Amúgy csak nekem oylan kacsa fejűek? :twisted:

« Utoljára szerkesztve: 2015. december 30. - 11:41:09 írta ZoliZoltán »
BATMAN,Spawn,Star Wars

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10070 Dátum: 2015. december 30. - 11:59:05 »
Látom, nem tudsz elvonatkoztatni.
Szerintem meg pont fordítva. :roll:
Akkor én megindoklom: szerintem te nem tudsz elvonatkoztatni attól, hogy a filmet földi emberek készítették, és ezért vannak benne emberi rasszok. Vagyis nem a sztorit nézed, hanem a kulisszák mögé figyelsz azzal, hogy ez egy film, amit emberek készítettek. Én a sztorit nézve gondolom azt, hogy egy csillagközi birodalomban HA egyáltalán lennének emberek, miért pont azok lennének sokszínűek, és a többiek nem? Te pedig ezt kihúzod azzal, hogy azért, mert a filmet emberek készítették, ami persze tök logikus, de akkor te már nem a történetet nézed, hanem megmagyarázod, hogy miért van így a filmben.
Idézet
De Kaine földi emberek csináljak a filmeket. :lol:
Erre gondoltam.
Idézet
Nem azért vannak benne emberek rasszok sőt csápos emberek, kék emberek, hosszú fülű emberek, mert ez tudományosan helytálló (ahogyan a sivatagbolygók, erdőbolygók, havas bolygók, amelyeken mind van lélegezhető levegő és megegyezik a gravitációjuk a földével, sem azok).
Mivel a saját csillagrendszerünkön nem látunk túl, én ezt simán betudtam mindig is a sci-fi sajátosságának, azaz hogy azért még lehet, mert mi nem tudunk róla.
Hozzáteszem: egy mesében.
Idézet
Hát ez az. :roll:
Ez megint kitekintés a történetből. Így nem lehet hozzáállni a filmekhez, mert akkor Pókember miért nem lő tüzet a szeméből, és éled újjá poraiból, támasztja fel Gwent egy pillanat alatt, hisz az is csak mese.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10071 Dátum: 2015. december 30. - 12:04:06 »
Úgy értettem, a mesét, hogy fantasy. Nem lekicsinylésből, éppen ellenkezőleg. Számomra ez a kategória még elbírja a szóban forgó dolgot a rasszokról. Neked elüt. Nem akarlak meggyőzni. én is utálom, ha valami közökkent a filmélményből(pl 3D  ;D), hálaégnek nekem ez nem zavaró.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10072 Dátum: 2015. december 30. - 12:25:29 »
Kaine, pont azért nem tudsz elvonatkoztatni, mert ilyeneken pörögsz egy filmen, míg én nem. Én nem nézek mögé, pont te teszed azt most is, olyan kérdésekkel, amik bennem fel sem merülnek, mert ezek nem részei a filmnek. Téged zökkentenek ezek a tök felesleges dolgok ki a filmből. Én nézem a sztorit, a sztori hibáit hozom fel, te meg ezeket. :lol:
Ez megint kitekintés a történetből. Így nem lehet hozzáállni a filmekhez, mert akkor Pókember miért nem lő tüzet a szeméből, és éled újjá poraiból, támasztja fel Gwent egy pillanat alatt, hisz az is csak mese.
Minden azon múlik, egy film mennyire felel meg a saját keretének a saját szabályainak, de hiszen ezt te is tudod, meg ez ugye egyértelmű.
És ilyen szintű dolgok amúgy a Pókember képregényben simán megtörténtek. Támasztottak fel embereket, és lőtt Póki lézersugarakat a szeméből. :lol:
Így nem lehet hozzáállni a filmekhez
Ebben maximálisan egyetértek veled, szerintem sem lehet úgy, ahogy te állsz hozzá. :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2015. december 30. - 12:33:47 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10073 Dátum: 2015. december 30. - 12:28:26 »
Jó, de nem a filmben. És meg volt magyarázva.  :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #10074 Dátum: 2015. december 30. - 12:56:27 »
És meg volt magyarázva.  :D
Kivéve amikor nem. De ez már más téma, szoktam is tépni miatta a szám a többi topicban, mert engem ezek zökkentenek ki egy történetben.

BuB

• Pókfej
« Válasz #10075 Dátum: 2015. december 30. - 13:58:11 »
Engem sokkal jobban zavart higy nem tudjuk mi az Elso Rend, mi az Ellenallas, mi az Uj koztarsasag, mi a viszony koztuk. A film fo konfliktusa nincsen benne a filmben! Mashonnan kell utanaolvasni.

No, pár hete ugyanezt írtam, hogy ez félelmeim rohadtul nem fog kiderülni a filmből... az se derült ki mi az a Ren Lovagok...

Amúgy nekem csalódás volt a film, kaptunk egy 4. részt ismét... már az elején a szövegnél fogtam a fejem, hogy Lüke eltűnt...(komolyan magába roskadt, hogy egyik tanítványa gonosz lett, kiírtott mindekit, és inkább elmenkült, elbújdokolt, ahelyett, hogy utána megy és levadássza, Jediknek nem az lenne a kutyakötelessége, hogy megakadáylozzák a Sithek felemelkedését... most megint eljátszották azt amit a 3.-ban... másik meg, a  szellemi Jedik hol vannak ilyenkor? Kylo Ren naaaagy Dart Vader fan... mi a fenéért nem jelent meg neki Annakin, hogy én bizony megtértem jó lettem, ne kövesd el kis unokám ugyanazt a hibát, amit én...  :stupid: )
 Leilla meg nem tanulta ki a jedi mesterséget... ez se lett kibontva, hogy miért...
én komolyan jobban örültem volna, ha arról szól, hogy Luke vadássza össze az új jediket és építi a Jedi rendet, plusz kapunk pár rég eltűnt Jedit mellé...
ehelyett most kaptunk egy eltűnt Jedi mestert, egy leendő fiatal Jedit aki elvágyódik és a többi...  ismét kiírtották a Jediket 30 év alatt... ismét a  Birodalom nagy suttyomban felépít egy még halálosabb fegyvert, amit 30 év alatt eddig titkoltak, de a Lázadók, megint sikeresen 7 db vadászgéppel megsemmisítenek, amint tudomást szereznek róla...  :roll:
Han halála meglepő volt, még így is, hogy Sepiék elspoilerezték a Facen, de vhol gondoltam, hogy Harrison lesz a halott, biztosra vettem, hogy csak úgy tér vissza a 7.-re ha ki is nyírják benne  :hehe:
A másik meg ami még zavart... nagy Birodalom, ami elvben rasszistákból állt, legalábbis Palpatinre is ezt mondták, ezért voltak csak "emberek" a birodalomban, most kap egy idegen fajú vezetőt?   :-\
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #10076 Dátum: 2015. december 30. - 13:59:04 »
Én még a Ren Lovagrenddel sem vagyok tisztában....ha nem  olvasol utána nem is tudpd,hogy van egyáltalán ilyen.
A filmben egyszer elhangzik(azt hiszem) de,hogy hol vannak? :nemtudom:
Ők Kylo személyi testőrsége?Akik ugyan oylan rohamosztagosok ,mint a többi?Vagy kik azok,tényleg?  :-[

Amúgy csak nekem oylan kacsa fejűek? :twisted:

A szilikonnal tele töltött szájú macák.Na azok emlékeztetnek kacsákra!  ;D

balogh44

• Thanos
« Válasz #10077 Dátum: 2015. december 30. - 14:03:20 »
Számomra a Star Wars, műfajilag mindig is Sci-fi/Fantasy keverék volt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10078 Dátum: 2015. december 30. - 14:39:19 »
No, pár hete ugyanezt írtam, hogy ez félelmeim rohadtul nem fog kiderülni a filmből... az se derült ki mi az a Ren Lovagok...
Azzal a részével továbbra sem értek egyet, hogy ezeket előre le kellett volna tisztázni (de a linkelt könyvek pont erről szóltak, szóval aki nagyon akarta megtehette, én nem akartam). De nem is bújok a lelkes fanboy álarca mögé, aki lenyeli ezeket csak azért, mert "előre védte" a filmet. Akkor is azt írtam, hogy ezeknek a filmből kell kiderülnie, nem előre, most is az a véleményem, hogy ezeknek a filmből ki kellett volna derülnie. Minimum azon a szinten, hogy Új köztársaság háttérhatalom, Első renddel békét köt, és titokban a Birodalmi utáló Ellenállást támogatja, nem olyan bonyolult ez, két mondat. A könyvekre meg maradhatnak a politikai csatározások stb. azoknak akiket ez jobban érdekel.
Amellett, hogy a karakterek szerintem nagyon jók benne, ilyen szintű direkt homályban tartás (ami egy mostanában nagyon jellemző és szánalmas dramaturgiai fogás), még egyik SW filmben sem volt.
« Utoljára szerkesztve: 2015. december 30. - 14:56:25 írta Todd »

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #10079 Dátum: 2015. december 30. - 15:20:04 »
Számomra is kissé csalódás volt a film. :/ Azon kívül, amit már említettetek talán csak annyit tudnák hozzáfűzni, hogy engem a párbeszédek idegesítettek talán a legjobban. Nem is tudom jól megfogalmazni, néhol olyan totál semmilyenek voltak. (Plusz van az a típusú poén, hogy az adott szituáció utolsó pillanatában megkérdezi valaki, hogy Mi a terv? - Még nem tudom. vagy Tudod használni? (fegyver) - Nem. Ez így írásban valszeg nem jön át, de ebből több is volt, és már kezdett idegesíteni.)

Todd: +1