Szerintem elég egyértelműen meghalt, mert nem az van, hogy nem látszik a halála a vásznon, mint pl Bucky-nál. Jó nincs is "az élettel össze nem egyeztethető" sérülése. Értsd: Leszakadt a feje. Majd megmagyarázzák.
Egészen biztos, hogy abban a jelenetben halott volt, de ha már felhoztad Buckyt, akit ugyan nem mutattak, de ő beleesett egy végtelen szakadékba, ezt a tudóst meg megfojtotta egy alien. Most ha attól eltekintünk, hogy ezen kívül milyen elváltozások (elsősorban pszichológiai, de előtte se volt százas) mehettek végbe benne, akkor egy embert aki megfulladt, pár perc után még vissza lehet hozni, míg egy embert, aki valszeg halálra zúzta magát egy száz méteres zuhanással, nehezebben. Szóval ez erőltetett ugyan, de gondolom amennyire megoldható volt a teljes stábot elő akarták rántani, Will Smith-t meg tudjuk, hogy elsősorban nem a stúdión múlt, hogy nem tért vissza.
Ez az a fajta full cgi rombolós látáványfilm, amit útálhatnánk, de dob egy jó nagyot rajta a nosztalgiafator, amiért szerethető már most.

A felesleges folytatás tipikus esete, de valahogy én se tudom utálni.

A 2. film, amit moziban láttam.
Már szedem is lefelé.A ParaNormannal együtt! 
Egyiket sem láttam,nem is hallottam róluk.
Anno ők a karácsonyi Lidércnyomással kezdtek, még Burtonnel, aztán önálló stúdiót alapítottak, és néhány évente kiadnak egy-egy ilyen filmet. Nem túl bonyolult, de nagyon kis szerethető filmek ezek, habár kicsit nehéz a célközönséget belőni, mivel mindegyik kissé morbid "gyerekfilmhez" képest. Lehet ők még emlékeznek a saját gyerekkorukra, mikor még nem féltek a gyerekfilmek akár borzongató elemeket, vagy morbid témákat is feldolgozni.