Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363113 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

balogh44

• Thanos
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #10560 Dátum: 2016. július 14. - 10:09:33 »
Hamarosan jön  Stephen King IT-jének rebootja!
Első kép:

:brow:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10561 Dátum: 2016. július 14. - 12:13:51 »
Remake? Egyrészes mozifilm lesz? Nem nézek hotrort de erre kiv leszek. Az Elm remaket is megnéztem, és a Krampusz is tetszett.

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #10562 Dátum: 2016. július 15. - 15:33:04 »
Egy kép Ritáról és az egyik Rangerről.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10563 Dátum: 2016. július 15. - 20:07:21 »
Pont olyan, amilyennek egy Power rangers filmtől elvárnám, ultra gagyi. :lol:

balogh44

• Thanos
« Válasz #10564 Dátum: 2016. július 16. - 20:30:32 »
Ma újranéztem a Harmadik Típusú Találkozásokat, ami nálam alap film. Nemrég ráakadtam egy törölt jelentre a neten, ami alapjában változtatta meg a véleményem vele kapcsolatban. A főszereplő Roy, a villanyszerelő, akit kiszemeltek maguknak a földönkívüliek, és az egészre rámegy az egész magánélete. Igen ám, de nem csak ő van a képben, hanem több hozzá más hasonló cipőben járó emberke is.
Van egy jelenetet, mikor a családi idillben szó esik a Pinokkió rajzfilmről, amit Roy szeretett, és szeretné ha a gyerekei is láthatnák. Ugye ez a hagyományos verzióban nem nagy jelentőségű dolog, azonban ha megnézzük az ominózus kihagyott jelenetet, minden a helyére kerül:

Igen, a jelenet szerint Roy-t "átváltoztatták" akárcsak a kék tündér Pinokkiót és már mint egy felsőbb lépcsőfokot elért, hibrid idegen jön ki elmutogatni a kézjeleket. Sajnálom, hogy ez a jelenet végül nem került be egy változatba se, mert szerintem nagyon fontos.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10565 Dátum: 2016. július 16. - 21:59:26 »
Szerintem viszont jobb, hogy kihagyták, mert ez így már nagyon elrugaszkodott volna a realitástól, amire alapból a film törekedett.

balogh44

• Thanos
« Válasz #10566 Dátum: 2016. július 16. - 22:15:18 »
Ez is attól függ mennyire reális a földönkívüliek létezése, ha már itt tartunk. Itt lényegében természetesen, egy nem át gondolt, 70-es évek béli felfogást láthatunk. De amúgy maga a DNS manipulálás, mutáció igenis valós, persze nem egy varázsütésre megtörténő dolog.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10567 Dátum: 2016. július 17. - 08:53:18 »
Nem csoda, hogy kivágták. Egyrészt egy örökkévalóság volt :) másrészt ijesztő lenne a gyerekeknek és nem elfogadható a felnőtteknek, hogy átváltoztatják az embert. Még az idegenek rossz szándékúsága is felmerülhet. Egyfajta invázió, amikor mindenkit átváltoztatnak.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10568 Dátum: 2016. július 17. - 16:21:00 »
Én se vagyok róla meggyőződve, hogy ez egy pozitív végkicsengésű dolog-e, hogy felengednek az űrhajójukra, majd alakítanak. Bár nem kizárt, hogy sok ember örömmel vállalkozna rá, de legalább ugyanennyit (vagy inkább többet) inkább csak kirázna a gondolattól a hideg.
Őszintén a magas lénytől gyerekként úgy is beszartam, hogy nem is tudtam, hogy egy átalakult ember, csak azt hittem, valami fő űrlény, de az egész jelenet kicsit abszurd, hiszen mindenki vidám, miközben épp családapákat szakítanak el végleg a családjuktól.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10569 Dátum: 2016. július 17. - 18:05:27 »
Arról nem is beszélve, hogy inkább pont az jön le a jelenetből, hogy nem is egy űrlény jött le kommunikálni hozzájuk, hanem egy átváltoztatott ember. Az emberek tiszta boldogok voltak, hogy végre kapcsolatot tudtak létesíteni egy idegennel, erre kiderül, hogy az nem is az volt. Ez már kicsit olyan, mint a kész átverés show.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10570 Dátum: 2016. július 17. - 18:14:19 »
De szerintem már a landolás, meg az önkéntesek kiválasztása (vagy erre nem emlékszem, csak egy embert visznek el, vagy többet, de mintha korábban már másokat is vittek volna?) is kapcsolatfelvételnek minősült.

balogh44

• Thanos
« Válasz #10571 Dátum: 2016. július 17. - 20:05:20 »
Igen, plusz hang/fény útján kommunikáltak az emberekkel. Én nekem ezért tetszik ez a jelenet, mert látható pl. belülről is az anyahajó.
Ez a családtól való elszakítás is érdekes, lényegében alapból tönkre ment az egész élete a fickónak, de valahogy nem bánta ahogy láttam, hogy leléptek tőle. ;D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10572 Dátum: 2016. július 17. - 20:21:55 »
De szerintem már a landolás, meg az önkéntesek kiválasztása (vagy erre nem emlékszem, csak egy embert visznek el, vagy többet, de mintha korábban már másokat is vittek volna?) is kapcsolatfelvételnek minősült.
Persze, egyértelmű kapcsolatfelvétel volt az is, de ha megnézed a jelenetet, akkor látszik, hogy igazából az a kapcsolat csúcspontja, amikor egymásnak kezdenek el kézzel szolmizálni.

balogh44

• Thanos
« Válasz #10573 Dátum: 2016. július 17. - 20:33:46 »
Máig úgy gondolom hogy ez, akkor az Égi Tűz és az X Látogatók (Visitors of the night) azok a filmek, melyek hűen nyúltak az adott témához.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10574 Dátum: 2016. július 17. - 20:42:25 »
pedig ez azon témák egyike, amikről semmit sem tudunk, és pusztán fantázia kérdése, ki hogyan képzeli el, és kinek melyik tetszik a legjobban. de az kétségtelen, hogy ez egy nagyszerű film.
pont mint az időútázás, ott se lehet azt mondani, hogy az egyik reálisabb, mint a másik, max mindegyiknek a saját szabályrendszerének kell megfelelnie.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10575 Dátum: 2016. július 17. - 20:52:43 »
Máig úgy gondolom hogy ez, akkor az Égi Tűz és az X Látogatók (Visitors of the night) azok a filmek, melyek hűen nyúltak az adott témához.
Az Égi Tűz pont, hogy nem. Ha elolvasod, hogy mi is történt ott valójában, vagy legalábbis mit mondtak az érintettek, láthatod, hogy sok mindenben eléggé eltér a történtektől a film. Sok mindent átvett a film a valós eseményekből, de jó pár helyen kiszínezte azokat.

balogh44

• Thanos
« Válasz #10576 Dátum: 2016. július 17. - 20:55:08 »
Én azok közzé tartozom akik hiszik, hogy vannak nálunk értelmesebb lények is az univerzumban. Ha reálisan akarjuk közelíteni a témát filmen keresztül, akkor így kell mint a fentebb említett alkotások teszik. Persze az más kérdés, hogy akkoriban mikor ezek a filmek készültek valamiért a kis szürkék voltak előtérben. A Függetlenség Napja és akció dús társait, valahogy nem tudom komolyan venni, pedig próbálják magukat annak eladni.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10577 Dátum: 2016. július 17. - 23:02:21 »
Az miért volt kommunikáció, hogy visszavillogtak, meg ugyan azt elmutogatták kézzel?  :headscratch:

Amúgy a realitásról annyit, hogy az ember magából indul ki, hogy a fejlettebb faj, az a mi technikai "fejlettségünk" nyomvonalán előrébb jár és jobbak a kütyüik. Miért lenne az fejlett, amit mi csinálunk? Lényegében csak bonyolult technikai úton próbáljuk a vágyainkat fizikai úton megvalósítani, miközben megöljük magunkat.
Gondolat átvitel = Telefon
Repülés képessége= repülőgép
Univerzális tudástár = internet
Ne az lenne fejlettség, ha ezeket csak úgy magunktól is tudnánk?

De ha már film, akkor a Kapcsolat c. film nagyon jó szerintem. ÉS a Gyönyörű zöld c. francia film.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10578 Dátum: 2016. július 18. - 08:18:30 »
Én azok közzé tartozom akik hiszik, hogy vannak nálunk értelmesebb lények is az univerzumban. Ha reálisan akarjuk közelíteni a témát filmen keresztül, akkor így kell mint a fentebb említett alkotások teszik.
De ez ugyanúgy csak spekuláció, elképzelés. Az egyik elképzelés miért lenne reálisabb mint a másik elképzelés? Mindegyik csak emberek képzelgése egy olyan témáról, amiről egyikünk sem tud semmit, csak hisznek benne, hogy létezik valami ilyesmi.
Olyan mint az istenkép, egyik istenképet nem nevezhetjük reálisabbnak a másiknál, mindenkinek az a reális, amiben ő hisz, de senki sem ismeri az igazságot.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10579 Dátum: 2016. július 18. - 17:14:31 »
...de senki sem ismeri az igazságot.
"Beszél aki keres, hallgat aki talál" Kispál és  Borz   ;D