Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1366557 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

balogh44

• Thanos
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #10580 Dátum: 2016. július 18. - 19:41:30 »
Én azok közzé tartozom akik hiszik, hogy vannak nálunk értelmesebb lények is az univerzumban. Ha reálisan akarjuk közelíteni a témát filmen keresztül, akkor így kell mint a fentebb említett alkotások teszik.
De ez ugyanúgy csak spekuláció, elképzelés. Az egyik elképzelés miért lenne reálisabb mint a másik elképzelés? Mindegyik csak emberek képzelgése egy olyan témáról, amiről egyikünk sem tud semmit, csak hisznek benne, hogy létezik valami ilyesmi.
Olyan mint az istenkép, egyik istenképet nem nevezhetjük reálisabbnak a másiknál, mindenkinek az a reális, amiben ő hisz, de senki sem ismeri az igazságot.

Persze, csak tudod annyira belesulykolták az amerikaiak az emberekbe, hogy a földönkívüliek rosszak, (és valami oknál kifolyólag nem is hasonlítanak az emberhez), hogy az már szánalmas. Tény, hogy ezeknek a filmeknek nem az ismeret bővítése, a cél, tudom, képlékeny dolog, hisz olyasmiről beszélünk amit nem ismerünk, de jó lenne látni, hogy nem az van, hogy jönnek, rombolnak 3D-ben oszt jól van.
A Kapcsolat, tényleg, na az is jó még, meg persze gyerekkorom és még ma is nagy kedvencem, az E.T.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10581 Dátum: 2016. július 18. - 19:43:17 »
Meg az Amikor megállt a Föld is jó.

balogh44

• Thanos
« Válasz #10582 Dátum: 2016. július 18. - 19:46:16 »
Igen, na az jól tükrözi szerintem az amerikai katonai kormány látásmódját. A régi és az új is tetszik abból, az kifejezetten az a film, amire már ráfért a reboot.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10583 Dátum: 2016. július 18. - 19:56:47 »
Persze, csak tudod annyira belesulykolták az amerikaiak az emberekbe, hogy a földönkívüliek rosszak, (és valami oknál kifolyólag nem is hasonlítanak az emberhez), hogy az már szánalmas. Tény, hogy ezeknek a filmeknek nem az ismeret bővítése, a cél, tudom, képlékeny dolog, hisz olyasmiről beszélünk amit nem ismerünk, de jó lenne látni, hogy nem az van, hogy jönnek, rombolnak 3D-ben oszt jól van.
Én ezeket a filmeket mondjuk bele se feltétlenül keverném egy sci-fikről folyó beszélgetésbe. Nem feltétlen a realitás mentén választanám el tőlük, hanem amiatt, mert ezek többségében sz*r filmek. De amúgy ha valamilyen életformáról nem tudunk semmit, akkor pont ugyanannyi az esélye, hogy az agresszív lenne az emberhez, mint az, hogy nem. És ez nem is igazán gonoszság kérdése, mert az erkölcs megint csak emberi mérce. A halálos vírus sem gonoszságból öli meg az embert. ;) Ahogy az ember sem gonoszságból tapossa el a hangyát, csak mondjuk nem veszi észre. És közben nem is feltétlen próbál meg kommunikálni velük. :lol:
Amúgy miért fontos, hogy hasonlítsanak az emberekhez? A Kapcsolat nekem annyira nem jött be, de az E.T. is szerettem.
« Utoljára szerkesztve: 2016. július 18. - 19:59:38 írta Todd »

balogh44

• Thanos
« Válasz #10584 Dátum: 2016. július 18. - 20:33:03 »
Csak azért hoztam fel a kinézetet példának, mert sosem emberszabásúak (tisztelet a ritka kivétel) ha megfigyeled. Ja igen, egy nagyszerű részt is ajánlanék mindenki figyelmébe a Sci-fi Mesterei c. sorozatból. Abban van, hogy békés szándékú idegenek érkeznek a földre, de az amerikaiak féltik a katonai és egyéb struktúrájukat és nem szívesen mondanak le a fegyverekről. Nagyon életszagú volt az a rész szerintem.

Ismerős a vén szivaros? :hehe:

Todd

• Pókfej
« Válasz #10585 Dátum: 2016. július 18. - 20:40:07 »
A sci-fi filmek nagy többségében ponthogy humanoidok az idegenek, mivel egyáltalán csak az utóbbi évtizedekben kezdett el rendelkezésre állni olyan technológia, hogy ne legyenek azok. ;)
És pont azért kerülik már ezt, mert előtte 50 évig mindenki azt mondta, hogy az milyen gagyi, és irreális, és fantáziátlan. :lol:
De amúgy miért tiszteletre méltóbb, ha ember szabásúak a filmben az idegenek? :headscratch: Csak azért mert vagy fél évszázadon át az a kép élt az emberekben, hogy kis szürke, meg zöld emberkék csészealjakban?
Minél inkább el tud rugaszkodni az emberi gondolkozásmódtól a dizájn, számomra annál érdekesebb. Cameron Abbys-a a vízszerű idegenekkel, vagy a Thing sejtszinten alakváltó lénye, izgalmasabb szerintem mint egy szürke nagy fejű törpe.
« Utoljára szerkesztve: 2016. július 18. - 20:46:38 írta Todd »

balogh44

• Thanos
« Válasz #10586 Dátum: 2016. július 18. - 20:54:42 »
Szerintem is, de valamiért a kis szürkék maradtak meg, de csak amerikai szinten. Egy emberhez hasonlatos (pl. magas szőkék) már más aspektust venne fel filmen és félő hogy esetleg komolyabban vennék az emberek a témát. Lehet hogy ezért erőlteti az amerikai filmes ipar a bejáratott módszert. Elismerem, a földönkívüli csápos izék és a robotos organizmusok jobban mutatnak a vásznon, mert hát manapság a látvány a lényeg.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10587 Dátum: 2016. július 18. - 21:08:52 »
Még mindig nem teljesen értelek, tehát attól komolyabban vehető egy film, mert az idegen teljesen emberszerű? :headscratch: mert pl. a star Warsban, vagy Guardiansban pont így van, pedig azok gyakorlatilag mese filmek.
Habár az igaz, hogy az igazán keményvonalas sci-fikben általában így van, hogy az idegen, csak egy ugyanolyan ember külsőre, mint mindenki más, de szerintem ennek nem az az oka, hogy ettől lesz komoly, inkább csak az, hogy nem erre akarják a hangsúlyt fektetni.
Amúgy volt már magas szőke idegenünk. ;)

Elismerem, a földönkívüli csápos izék és a robotos organizmusok jobban mutatnak a vásznon, mert hát manapság a látvány a lényeg.
Légyszi hagyjuk már a Függetlenség Napja klónokat, a csápos förmedvényeikkel, nem a szennyfilmekről próbálok beszélgetni. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2016. július 18. - 21:17:11 írta Todd »

balogh44

• Thanos
« Válasz #10588 Dátum: 2016. július 18. - 21:21:07 »
Hát ja, manapság ritka az értelmes sci-fi. A Csillagok között pl. nekem tetszett, ott direkt nem mutattak földönkívülit, csak egy technikát, de valamiért sokkal életszagúbb volt mégis az egész.
Aztán van hogy mutatnak, de csak a végén (lásd Képlet) sokan lehúzták azt is, pedig szerintem jó kis film volt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10589 Dátum: 2016. július 18. - 21:29:29 »
De lehet, hogy nem nem mutatták, hanem inkább nincs mit mutatni. Ha valami ennyire más, ennyire felsőbb síkon létezik mint mi, egyáltalán nem biztos, hogy akkor az űrhajókkal közlekedik, meg "fejlett technikája van", hanem egész egyszerűen emberi érzékszervekkel felfoghatatlan.
Az Interstellarban egészen egyszerűen illúzió romboló lenne, ha a matematika, tér és idő törvényeit átíró szuperlények, emberszerű figurák lennének egy ledfényes teremben fehér székekben üldögélve.
« Utoljára szerkesztve: 2016. július 18. - 21:31:54 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10590 Dátum: 2016. július 18. - 23:40:26 »
Lehet, hogy egy más láthatatlan síkon vannak és az emberi korlátolt 3d-s gondolkodással el sem képzelhető, meg az öt érzékszervvel fel sem fogható. Ebből kiindulva, mégis csak az a valószínű, ha ember kinézetű, de teljesen. Mert ember formában jelenik meg. Lásd: Amikor megállt a föld és K-pax. Ezekben el is magyarázzák a dolgot.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10591 Dátum: 2016. július 19. - 08:36:22 »
Igen ebben kétségtelenül van logika, hogy ha egy földöntúli lény kapcsolatot akar létesíteni az emberiséggel, azt ember alakjában tegye. És ez engem megint csak emlékeztet egy két ezer éves történetre. ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10592 Dátum: 2016. július 19. - 11:06:21 »
Igen ebben kétségtelenül van logika, hogy ha egy földöntúli lény kapcsolatot akar létesíteni az emberiséggel, azt ember alakjában tegye.
Ha skrull, vagyis alakváltó. :) Ha mi felfedeznénk egy görcskutya külsejű új fajt az Alfa Centaurin, nem tudnánk olyan alakban menni hozzájuk.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10593 Dátum: 2016. július 19. - 11:10:49 »
Mi semmilyen alakban nem tudnánk oda menni. :lol:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10594 Dátum: 2016. július 19. - 12:25:04 »
Mert nem is vagyunk fejlett faj. Pláne nem annyira fejlett, hogy a magunk gondjait megoldottuk és más bolygókra járunk segíteni. Van elég bajunk magunkkal is. 😆
« Utoljára szerkesztve: 2016. július 19. - 18:15:52 írta VTomi »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10595 Dátum: 2016. július 19. - 15:24:48 »
De ha azokkal végeztünk, az alakváltás továbbra sem menne.  ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #10596 Dátum: 2016. július 19. - 15:46:33 »
Honnan tudod? Nekem egyik sem tűnik nagyobb fantazmagóriának, mint a másik. ;)
Amúgy az Avatar pont erről szólt.
« Utoljára szerkesztve: 2016. július 19. - 15:56:18 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10597 Dátum: 2016. július 19. - 16:39:29 »
Igaz. Cameronnak hiszek. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #10598 Dátum: 2016. július 19. - 16:58:02 »
Azt is megjósolta hogy a gépek átveszik az uralmat az emberek felett. És ezt most a mobilomrol írom. :lol:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10599 Dátum: 2016. július 19. - 17:24:45 »
Sőt,  Titanic is valóra vált!