Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363102 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

ragatskynet

• Tarantula
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #10660 Dátum: 2016. augusztus 15. - 13:27:17 »
Most rákattantam a témára.Már el is kezdtem ma az Original seriest.  ;D

Kitartást hozzá :)))

balogh44

• Thanos
« Válasz #10661 Dátum: 2016. augusztus 17. - 20:43:46 »
Az Életerő (Lifeforce) c. filmet ismeri valaki? Igazi kult sci-fi/horror, sajna mindenhol csak mai szinkronnal található fent, pedig milyen jó kis VICO szinkron is készült hozzá anno. :(
Kedvenc jelenetem:

:)

Todd

• Pókfej
« Válasz #10662 Dátum: 2016. augusztus 18. - 08:06:17 »
Naná, igazi klasszikus sci-fi "vámpír" film.

Na de épp a múltkor beszéltünk róla, hogy hiány van intelligens UFO-s filmekből.
Lehet, hogy ez az lesz? Remélem.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10663 Dátum: 2016. augusztus 18. - 12:59:06 »
Az Életerő (Lifeforce) c. filmet ismeri valaki?
Nekem is nemrég jutott eszembe, bele is néztem pár hete. Magyarul sosem láttam, hangalámondással van meg. :) Muzeális példány. Ahhoz képest, hogy mikori egész tisztességesen megoldották a trükköket benne.

balogh44

• Thanos
« Válasz #10664 Dátum: 2016. augusztus 18. - 19:58:03 »
Volt egy tv műsor is anno, amiben ebből is volt pár snitt, mikor kezdődött. :)

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #10665 Dátum: 2016. augusztus 18. - 22:12:23 »
Na de épp a múltkor beszéltünk róla, hogy hiány van intelligens UFO-s filmekből.
Lehet, hogy ez az lesz? Remélem.
Úúúúúú, biztos!!!! Dennis Villeneuve a jelenkor legjobb, legintelligensebb rendezője szerintem. Nem hinném, hogy ezt elrontaná.
Csak egy pár filmje, amit érdemes megtekinteni:
Incendencies: film egy álleejtősen duuurva befejezéssel.
Prisoners: Szerintem az utóbbi 5-10 év legjobbjai között van. Hugh Jackman pályacsúcs alakításával, és olyan valódi, morális kérdésekkel, amiket a mai filmek 10ezer kilométerre sem közelítenek meg.
Enemy: Ez egy elvontabb cucc Jake Gyllenhaal-lal, de elgondolkoztató, és durva.
Sicario: Azt talán már elég sokan ismerik. Bemutatja, hogy hogy működik a drogvadászat a valóságban, nem mint a hollywoodi filmekben...

Szóval én nagyon várom ezt, kösz, hogy linkelted, nem is tudtam, hogy jön. Azt tudtam, hogy már itt vannak Budapesten, és forgatják a Szárnyas Fejvadász 2-t. Vele az se lesz mellényúlás szerintem.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10666 Dátum: 2016. augusztus 19. - 09:57:08 »
Na látod, nem tudtam, hogy miket csinált eddig, de ezek tényleg jó filmek. Így biztos vagyok benne, hogy nem egy Amerika megmenti a világot a gonosz ufóktól filmet fogunk kapni. mondjuk ez a trailer alapján is elég valószínűnek tűnt.
Prisoners-ről jut eszembe, a Big Bad Wolves című izraeli filmet láttad? Az alapfelállás picit hasonló, de a műfaj választás tök eltérő, mert míg a Prisoners masszívan dráma, addig ez igazából egy fekete komédia (és persze azért nyilván dráma is, de sokat lehet "nevetni" az abszurd humorán).

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10667 Dátum: 2016. augusztus 19. - 17:04:27 »
Sicario? Komolyan az jó? Mintha csak azért hipeolták volna, hogy megnézzék az emberek, mert amúgy kidobott idő megnézni.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10668 Dátum: 2016. augusztus 19. - 17:38:49 »
Bevallom, az nekem se jött be annyira.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10669 Dátum: 2016. augusztus 19. - 18:27:43 »
Az ilyen folytatásokat, meg remake-eket, mint a Blade Runner2, csak azért csinálják, hogy egy tök felejthető középszerű filmet eladjon a címe. Nem kell a semmiből hipeolni, be van járatva címe egy kultikus filmmel. (Bár a Szárnyas fejvadász nekem pont nem tetszett.)
Totál remek példa a Total recall remake.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10670 Dátum: 2016. augusztus 19. - 18:30:40 »
A válasz erre az, hogy igen (ondjuk azt nem teljesen értem, hogy jön ez a Sicario-hoz :headscratch:).
A Szárnyas Fejvadász pedig egy kiváló film.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10671 Dátum: 2016. augusztus 19. - 19:30:52 »
 :nezze:
Csak egy pár filmje, amit érdemes megtekinteni:
Incendencies: film egy álleejtősen duuurva befejezéssel.
Prisoners: Szerintem az utóbbi 5-10 év legjobbjai között van. Hugh Jackman pályacsúcs alakításával, és olyan valódi, morális kérdésekkel, amiket a mai filmek 10ezer kilométerre sem közelítenek meg.
Enemy: Ez egy elvontabb cucc Jake Gyllenhaal-lal, de elgondolkoztató, és durva.
Sicario: Azt talán már elég sokan ismerik. Bemutatja, hogy hogy működik a drogvadászat a valóságban, nem mint a hollywoodi filmekben...

Szóval én nagyon várom ezt, kösz, hogy linkelted, nem is tudtam, hogy jön. Azt tudtam, hogy már itt vannak Budapesten, és forgatják a Szárnyas Fejvadász 2-t. Vele az se lesz mellényúlás szerintem.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10672 Dátum: 2016. augusztus 19. - 19:52:07 »
Tomi, vágom, hogy szóba került a Sicario, de nem tudok róla, hogy az remake vagy folytatás lenne (vagy bármelyik  Dennis Villeneuve felsorolt filmjei közül). Vagy az? Ezért kérdeztem.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10673 Dátum: 2016. augusztus 19. - 20:44:25 »
Ja értem. Bocs, az van, hogy én csak elkezdtem másról beszélni :D De így összeolvasva a két hsz-emet, valóban úgy tűnik, mintha a Sicario folytatás vagy remake lenne.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10674 Dátum: 2016. augusztus 19. - 20:46:41 »
Jó, vágom. :D
Habár titokban reménykedek benne, hogy a Blade Runner 2 jó lesz. Még mindig jobb, mintha abból is remake-et akarnának csinálni. Habár lehet ez is egy folytatásnak álcázott remake lesz, mint oly sok film.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10675 Dátum: 2016. augusztus 19. - 21:11:48 »
Én sem vagyok benne biztos, hogy tetszett a Szárnyas fejvadász. Láttam minimum háromszor, de a világon semmire nem emlékszem belőle azon kívül, hogy Ford lóg egy felhőkarcoló tetején. 

Todd

• Pókfej
« Válasz #10676 Dátum: 2016. augusztus 19. - 21:31:48 »
Én nemrég néztem meg újra, úgy, hogy régen nem tetszett. És most már tetszett.  A világa, a hangulata, a zenéi nagyon jók, a karakterek annyira nem tetszettek viszont, némelyikük már-már irritálóan ripacs. Mivel láthatóan sokat merített a japán kultúrából, így viszont ez akár tudatos is lehetett, hogy sok színész viselkedése ennyire idegennek hat. Ford pont az ellentéte, ő igazi noir hősként teljesen visszafogottan alakít (ellenben egyszer "megerőszakol" egy nőt, pedig elvileg ő a pozitív szereplő).
Mindenképpen korszakalkotó, az egész cyberpunk műfaj és mozgalom ebből indult ki.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #10677 Dátum: 2016. augusztus 19. - 21:33:41 »
Prisoners-ről jut eszembe, a Big Bad Wolves című izraeli filmet láttad? Az alapfelállás picit hasonló, de a műfaj választás tök eltérő, mert míg a Prisoners masszívan dráma, addig ez igazából egy fekete komédia (és persze azért nyilván dráma is, de sokat lehet "nevetni" az abszurd humorán).
Nem láttam, de majd akkor megnézem. A Prisoners hihetetlen jó. Olyat, meg mint a Titokzatos folyót kéne csinálni sokat, az ilyen filmeket imádom.

A Sicario is jó volt a maga nemében.  Csak mindenki valami nagy akciót várt, valami látványos leszámolást a drogbandákkal. Pedig ez sokkal közelebb áll a valósághoz. Sok rendőr, kommandós, katona nyilatkozta már, hogy az akciók a valóságban közel sem olyanok, mint amit a filmekben mutatnak. Sokszor napokig kell várni, rejtőzni, az alakalomra várni, hogy aztán pár másodperc alatt lemenjen a tényleges akció. Na, ez szokott a filmekben kb. pont fordítva lenni.
De a nevében a stílusa: szikár. :)
Egyébként abba volt, amikor mennek át az USA-Mexikói határon: mellette látszik az a monstre nagy b*szom kerítésrendszer, kilométerenként Jeep-es járőrökkel. Na, EZEK az amerikaiak szólnak be nekünk, mert felhúztunk valami 1 méter magas drótkerítést, hogy ne jöjjenek keresztül az országon a migránsok. Álszent, képmutató népség.

Mondom, ha Villeneuve csinálja a Szárnyas fejvadász 2-t, akkor rossz nem lesz. Persze úgyis belekötnek, az ilyen kultfilmeknél nem lehet elégedett mindenki.
De nézd meg, amiket írtam tőle.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10678 Dátum: 2016. augusztus 19. - 21:46:10 »
Ja, hogy azt ő csinálja, e fölött átsiklottam, persze így valóban joggal lehetünk bizakodóak. De Tomi, akkor mégse csak random témát váltottál. Én voltam figyelmetlen. :lol:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10679 Dátum: 2016. augusztus 19. - 21:55:40 »
Egyébként abba volt, amikor mennek át az USA-Mexikói határon: mellette látszik az a monstre nagy b*szom kerítésrendszer, kilométerenként Jeep-es járőrökkel. Na, EZEK az amerikaiak szólnak be nekünk, mert felhúztunk valami 1 méter magas drótkerítést, hogy ne jöjjenek keresztül az országon a migránsok. Álszent, képmutató népség.
Nem kéne a politikát a fórumra hozni, de csak annyit, hogy az amerikai nép nem azonos az amerikai kormánnyal, csak ezt hajlamosak rengetegen összemosni.