Na, ácsi. Én nem hülyéztem le az amcsikat. Csak az alapvető földrajzi hiányosságaikról beszéltem. Miért lennének hülyébbek, mint mi? Vagy mint bárki? Itthon is vannak szép számmal, elég csak az utcán magukban óbégató vadbarmokat látni...
Ez az amerikai oktatási rendszer hibája. Aminek egyébként előnyei is vannak. Pl. én úgy tudom, hogy náluk van olyan óra pl. ahol a hivatalos iratok kezelését tanulják, így pl. egy adóbevallásnál ők nem néznek, mint a h*lye (mint mi pl.), hanem már tudják ezeket. Persze egy olan országban, ahol egy koszos képregény kiadásáért is vagy 50 oldalas szerződést kell aláírni (Kaine majd megerősít ebben), nem is csodálom.
De pl. a specializálódás is jobb szerintem az ő oktatási rendszerükben, ahol a diák az alap órákon kívül maga döntheti el, hogy milyen spec tárgyakat tanul, (ami érdekli), és a többit nem erőltetik.
Más: megnéztem én is a Cloverfield Lane-t. Öööö.... kimaradtam valamiből? Ennek mi köze volt a Cloverfield-hez? Láttam, hogy volt egy manga is 2008-ban, abban fejtették ki a részleteket? Mert ez nekem így tök értelmetlen volt.
Maga a film nem volt rossz, bár szerintem kiszámítható volt, kb. egyszer bizonytalanodtam el csak, szóval nekem nem volt egy nagy szám. De szerintem is, jobb lett volna, ha ennek semmi köze nincs a Cloverfield-hez (volt egyáltalán?). De persze akkor elsüllyedt volna a többi film között a mozikban.
Az alapötlet, téma jó volt, de szerintem kb. olyan 60-70%-át tudták csak kihozni a benne rejlő lehetőségekből.
Valaki világosítson fel, hogy ennek miképpen volt köze a Cloverfield-hez légyszi.