Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363041 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #10740 Dátum: 2016. szeptember 21. - 10:39:43 »
Jah, nem láttam, a Passangeres idézetet, azt hittem a Jumanjira reagáltál.
Hát közbe rájöttem, hogy a két párhuzamos beszélgetés kavarhatott be. Ezért is tettem oda az idézetet, úgyhogy ezt nem is láthattad addig.

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #10741 Dátum: 2016. szeptember 25. - 21:55:35 »
Bővebben , mi az a Turkey Hollow  ??? ???. Egy tavaly készült mozifilm , benne  gyerekek és fura pulykaszerű  szőrös lények .  Na eddig biztos . Oké rendben , de mi az eredetije egy gyerekregény   ??? ??? . .Valószínűleg  a mupet show  alkotóinak a műve . Mert a stílusa olyan .  Csak pár perces bemutatót ,és képeket találtam róla . Amúgy milyen  ??? ???. Jó., nézhető , átlagos, tűrhető stb  :headscratch:
« Utoljára szerkesztve: 2016. szeptember 25. - 22:48:53 írta Zöldlámpás »
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

Todd

• Pókfej
« Válasz #10742 Dátum: 2016. szeptember 26. - 08:21:08 »
Egy biztos módszert tudok, hogy minden kérdésedre választ kapj, nézd meg a filmet. ;)
http://lmgtfy.com/?q=Turkey+Hollow

Hétvégén megnéztem az Ember gyermekét. Valóban jó volt, de annyira azért nem éreztem filmtörténeti mérföldkőnek, mint ahogy sok kritika beállította.
De abszolút szó ne érje a ház elejét ez egy jó film, ami releváns kérdésekkel foglalkozik, főleg érdekes, hogy azok a problémák, amik ott Angliában már 10 éve aktuálisak voltak, most kezdtek igazán begyűrűzni hozzánk.
« Utoljára szerkesztve: 2016. szeptember 26. - 08:24:45 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10743 Dátum: 2016. szeptember 26. - 11:14:38 »
A ködben kicsónakázós jelenet tiszta SH 2 volt a Hotel előtt. :)

balogh44

• Thanos
« Válasz #10744 Dátum: 2016. szeptember 26. - 19:28:51 »
Bővebben , mi az a Turkey Hollow  ??? ???. Egy tavaly készült mozifilm , benne  gyerekek és fura pulykaszerű  szőrös lények .  Na eddig biztos . Oké rendben , de mi az eredetije egy gyerekregény   ??? ??? . .Valószínűleg  a mupet show  alkotóinak a műve . Mert a stílusa olyan .  Csak pár perces bemutatót ,és képeket találtam róla . Amúgy milyen  ??? ???. Jó., nézhető , átlagos, tűrhető stb  :headscratch:

Bizony, Hensonék, úgyhogy remélem lesz valamilyen formában magyarul is.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #10745 Dátum: 2016. szeptember 26. - 21:30:49 »
Hétvégén megnéztem az Ember gyermekét. Valóban jó volt, de annyira azért nem éreztem filmtörténeti mérföldkőnek, mint ahogy sok kritika beállította.
De abszolút szó ne érje a ház elejét ez egy jó film, ami releváns kérdésekkel foglalkozik, főleg érdekes, hogy azok a problémák, amik ott Angliában már 10 éve aktuálisak voltak, most kezdtek igazán begyűrűzni hozzánk.
Annyira meghatározó nekem sem volt. Tetszett, de ennyi.

Egyébként köszi V. Tomi, hogy betetted ezt a Retroshock-os videót, azóta onnan nézegetek filmeket.
A Monsters-t néztem erről, szinkronosan nem is találtam. De tetszett, mert mindig is hiányoltam egy olyan sci-fi-t, ami az idegeneket, űrlényeket nem, mint a Földet megtámadó, leigázó, embereket kiírtó ellenségként ábrázolja (mennyire magunkból indulunk ki mindig), hanem csak egyszerű lényekként, akik idekeveredtek, és nincs különösebb szándékuk. Csak élőlények, akik próbálnak alkalmazkodni a környezethez.

De megnéztem a többi összeállítását is, ami a videó végén van:
Az ismétlődő időből a Repeaters-t, ami, ahhoz képest, hogy kis költségvetésű, elég jó lett, és az emberi természetet járja körül a témát felhasználva.
A Nincs kiút válogatásból meg az Enter Nowhere-t. Hát, ez valami kib*szott jó, mindenkinek melegen ajánlott, aki szereti a titokzatos hangulatú filmeket. Ha NAGYON figyel az ember, minden kis részletre, akkor talán rájön idő előtt, hogy miről is van szó, de szerintem jobb is ha nem (én se jöttem rá, pedig általában ki szoktam találni), mert úgy nagyobb élmény, amikor kiderül a lényeg, és kifüstöl az agyad tőle. Nagyon jó kis film, Clint Eastwood fiával az egyik főszerepben.

Aztán szép lassan nézegetem tovább a listát, de kb. a felét már láttam régebben.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10746 Dátum: 2016. szeptember 27. - 08:19:00 »

Ez tényleg érdekel titeket?

Egyébként köszi V. Tomi, hogy betetted ezt a Retroshock-os videót, azóta onnan nézegetek filmeket.
;D
Szívesen!

balogh44

• Thanos
« Válasz #10747 Dátum: 2016. szeptember 27. - 15:37:32 »

Ez tényleg érdekel titeket?

;D
Szívesen!

Nyilvánvalóan azokat érdekelheti, akik ilyesmin nőttek fel, és igen, számunkra tartalmasabb néha egy bábfilm, mint egy CGI orgia 3D-ben.
Sajnos Jim Henson halála után, alaposan visszaesett az érdeklődés az ilyen filmek felé, pedig volt pár érdekes Tükörálarc, Zsinóron...
Persze ma is készülnek Muppet filmek is, de sajnos nagyon érződik hogy a mester már nincs itt.
Én még emlékszem az első ilyen élményemre kiskoromból, mikor ment a TV-ben a Breki és barátai, aztán jött a 80-as évek vége felé a Mesemondó (The Storyteller) mini sorozat, és a nagy kölcsönzői időszak, A Sötét Kristály, Fantasztikus Labirintus, Boszorkányok....
A robotikus maszkok terén alapot fektettek le, többek között nekik köszönhető volt a Teknőcök első élőszereplős filmje is.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10748 Dátum: 2016. szeptember 27. - 15:48:40 »
Plusz azt se felejtsük el, hogy nélküle egészen másmilyen lett volna Yoda. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2016. szeptember 27. - 18:31:44 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10749 Dátum: 2016. szeptember 27. - 16:50:32 »
Nyilvánvalóan azokat érdekelheti, akik ilyesmin nőttek fel, és igen, számunkra tartalmasabb néha egy bábfilm, mint egy CGI orgia 3D-ben.
Ami amúgy nem kor függő. Én 30 éves vagyok, de a muppet show kimaradt, az Alf nem tetszett, talán nem is adták, talán mert csak 3 csatorna volt, a többihez meg talán parabola kellett volna? Nem tudommár,  akkor nem is érdeklet. Az ilyen báboktól inkább féltem.

Ezt a kapásból szélsőséget felhozó válaszodat úgy is érthetném, mintha nekem minden kaki lenne ami nem 3D animáció.
Ha kettőt, az animációt és a praktikus effekteket vetjük össze én azt szeretem, ami szép és ízléses.
De inkább hajlok a bábok, maszkok és animatronika felé. de lenyűgöz a motion capture.

balogh44

• Thanos
« Válasz #10750 Dátum: 2016. szeptember 27. - 19:30:43 »
Nem, akkor félreértettél, nem akartam én senkit se megbántani, vagy az ízlését fikázni.
Csak az "Ez tényleg érdekel titeket?" kérdésed hatot számomra ugyanígy. ;)
Igen, én is afelé hajlok, hogy jó lenne ha nem hagynák feledésbe merülni ezeket a technikai megoldásokat sem a mai filmkészítők, és az lenne az optimális, ha a két megoldást, a számítógépest és ezt, ötvözve alkalmaznák a filmek terén.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10751 Dátum: 2016. szeptember 27. - 20:23:35 »
Nem, akkor félreértettél, nem akartam én senkit se megbántani, vagy az ízlését fikázni.
Csak az "Ez tényleg érdekel titeket?" kérdésed hatot számomra ugyanígy. ;)
Ja bocs! Tényleg. Nyers voltam. Csak engem hót hidegen hagynak ezek a rángatózó fejű plüssbábuk.
De az a név, Jim Henso,n nem csak azt mondja, hogy a bábokat ő csinálta?

balogh44

• Thanos
« Válasz #10752 Dátum: 2016. szeptember 27. - 20:37:09 »
Komplett, kreatív munkafolyamatok révén, melybe bevonta fiát Brian-t és a stábja többi tagját is.
Először sima kezesbábok voltak, melyeket belülről kellett irányítani hogy elérjék a kellő hatást, aztán jöttek a távirányítással működő mimikai maszkok

Aztán az alulról, rejtett, műtalaj alól irányított figurák, mi csak néztünk hogy hogy lehetséges ez :D

Most a The Jim Henson Company-t próbálják életben tartani az ilyen filmekkel is, mint a Turkey Hollow.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10753 Dátum: 2016. szeptember 27. - 20:41:09 »
Tomi, mint írtam, Jim Henson munkássága azért jóval több volt ettől, ő készítette és mozgatta többek között Yoda-t (azt nem poénból tettem ki azt a képet), és még ezernyi nem ilyen típusú filmben részt vett.
Lehet, hogy ez a műfaj annyira téged nem érdekel (engem sem), de maga Henson munkássága sokkal nagyobb hatást gyakorolt a filmművészetre, mint csak ezek a típusú filmek. Minden bizonnyal ezerszer belefutottál a munkáiban csak nem tudtad, hogy az ő volt. ;)

balogh44

• Thanos
« Válasz #10754 Dátum: 2016. szeptember 27. - 21:35:40 »
Így van, de azért említsük meg Frank Oz nevét is, aki alkotótársa is volt sokáig Hensonnak, ő nem csak mozgatta a bábokat, de többek között az ő hangján szólalt meg Miss Röfi is, és persze Yoda a Star Wars-ban. ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #10755 Dátum: 2016. szeptember 27. - 22:19:27 »
Természetesen Oz nagyon sokat hozzáadott a karakterhez. Imádom a hangját, és a kitekert mondatszerkesztését.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10756 Dátum: 2016. szeptember 28. - 15:39:25 »
Maze runner 2-t láttátok?
Tipikus teen adoult felépítés, de látványban erős, mint ahogy az első része is. Néha 100%-ban megvalósult konceptartokat néz az ember.
Az első rész érdekes koncepciója után ez egy posztapokaliptikus zombi film lett. Mintha ez lenne a legtermészetesebb :)
Jó az Éhezők viadalában meg mellékesen voltak zombik a csatornában, mert miért ne :D
Itt is a csatornás zombis rész a legizgalmasabb, bár nem értem ide miért kellett animálni őket. Jobban ütött volna valódi statisztákkal.

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #10757 Dátum: 2016. szeptember 28. - 21:05:20 »
Az Archaia  könyv és képregény kiadónál találtam a Sörét kristály  világában játszódó   képregényeket . Elég jók. Más. Volt  az Innovation kiadónál   Elveszve az űrben [ Lost in Space ]   sorozat ami váltakozó minőségű  volt . Létezik -e még az Innovation  ??? ???. Ha már nem képregény filmek , van-e esélye hogy  a Lost in Space   film sorozat egyszer folytatódjon   :headscratch: . Volt  néhány évvel ez ellőt   egy elég vacak próbálkozás  hosszabb modern változat . Nem nagyon sikerült . Vannak-e  rajongók akik szeretnék ha újra indulna , folytatódna a sorozat  ???.  Olvastam már régebben hogy amikor  kb  az 1960-as évek vége és az 1970-es évek elején tv-sorozatként majdnem olyan siker volt , mint Pl  a Star Trek vagy a Doctor Who . Csak néhány rész után  megszűnt.Akkor , a cikk szerint sokan akarták , hogy  folytassák . Talán ha akad majd egy jó író  és rendező  , valószínűleg  megint  hasonló rajongói  sikere  volna mint a Dokinak , vagy a ST-nek
« Utoljára szerkesztve: 2016. szeptember 28. - 22:31:01 írta Zöldlámpás »
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

Todd

• Pókfej
« Válasz #10758 Dátum: 2016. szeptember 29. - 07:57:36 »
Nem, de nem is terveztem. Az első is pocsék volt.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10759 Dátum: 2016. szeptember 29. - 17:57:11 »
Nem, de nem is terveztem. Az első is pocsék volt.
Jobban jársz ;)