Hétvégén megnéztem az Ember gyermekét. Valóban jó volt, de annyira azért nem éreztem filmtörténeti mérföldkőnek, mint ahogy sok kritika beállította.
De abszolút szó ne érje a ház elejét ez egy jó film, ami releváns kérdésekkel foglalkozik, főleg érdekes, hogy azok a problémák, amik ott Angliában már 10 éve aktuálisak voltak, most kezdtek igazán begyűrűzni hozzánk.
Annyira meghatározó nekem sem volt. Tetszett, de ennyi.
Egyébként köszi
V. Tomi, hogy betetted ezt a Retroshock-os videót, azóta onnan nézegetek filmeket.
A
Monsters-t néztem erről, szinkronosan nem is találtam. De tetszett, mert mindig is hiányoltam egy olyan sci-fi-t, ami az idegeneket, űrlényeket nem, mint a Földet megtámadó, leigázó, embereket kiírtó ellenségként ábrázolja (mennyire magunkból indulunk ki mindig), hanem csak egyszerű lényekként, akik idekeveredtek, és nincs különösebb szándékuk. Csak élőlények, akik próbálnak alkalmazkodni a környezethez.
De megnéztem a többi összeállítását is, ami a videó végén van:
Az
ismétlődő időből a
Repeaters-t, ami, ahhoz képest, hogy kis költségvetésű, elég jó lett, és az emberi természetet járja körül a témát felhasználva.
A
Nincs kiút válogatásból meg az
Enter Nowhere-t. Hát, ez valami kib*szott jó, mindenkinek melegen ajánlott, aki szereti a titokzatos hangulatú filmeket. Ha
NAGYON figyel az ember, minden kis részletre, akkor talán rájön idő előtt, hogy miről is van szó, de szerintem jobb is ha nem (én se jöttem rá, pedig általában ki szoktam találni), mert úgy nagyobb élmény, amikor kiderül a lényeg, és kifüstöl az agyad tőle. Nagyon jó kis film, Clint Eastwood fiával az egyik főszerepben.
Aztán szép lassan nézegetem tovább a listát, de kb. a felét már láttam régebben.