Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363008 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #10800 Dátum: 2016. október 13. - 18:10:43 »
El tudom képzelni szerencsétlen forgatókönyvírót, aki ezt megkapta.
"Tessék, van 3 hónapod, hogy írj egy 2 órás filmet, amiben ellopják a Halálcsillag terveit. Az egésznek passzolnia kell az első filmhez, nem lehet modernebb, de látványosabb legyen, a szereplők közül egyedül Darth Vader lehet benne, ő úgyis maszkban van, nem öregszik, természetesen nem mehet 13+ fölé a korhatár, a költségvetés pedig nem lehet százezernél több. Sok szerencsét!"

Todd

• Pókfej
« Válasz #10801 Dátum: 2016. október 13. - 18:17:39 »
Több karakter is visszatér, lévén, hogy az Ep 3 óta a valóságban is közel annyi idő eltelt, mint a SW univerzumban. Így rögtön itt van Bail Organa (EP 2, EP3), Saw Gerrera (Clone Wars) és Mon Mothma (Ep3, EP6).

És Vaderből sem csak a sisak tér vissza, de James Earl Jones hangja is.

A költségvetés pedig egészen biztosan igen magas.

De az kétségtelen tény, hogy az alkotók nehéz helyzetben vannak, az EP7-et el lehetett adni a retro mániával, most már ugyanaz a masszív nosztalgiázás kevés lesz.
« Utoljára szerkesztve: 2016. október 13. - 18:28:53 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10802 Dátum: 2016. október 13. - 20:21:44 »
Az első képen Mon Mothma az Ep3-ból (csak kivágták asszem) ugyan az a színész, mint aki a Zsivány 1-esben lesz? Nagyon hasonlít az Ep6-os színészhez!

Elég realistának tűnik az előzetes alapján a film. Idegen lényeket is alig látni.

Erről jut eszembe, hogy egy barátom szerint, aki rengeteg SW könyvet olvasott, a Birodalom nem csak az egyenruháiban emlékeztet a német, náci birodalomra, hanem  az SW univerzumban is megvan a felsőbbrendű faj elmélet és ezért vannak csak emberek a hadseregben. Ezért nem értett-e, hogy hogy lehet egy néger(Finn) rohamosztagos. Mondtam neki, hogy itt csak a nem emberekre vonatkozik a szelekció. Ha ember, lehet bármilyen rasszú.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10803 Dátum: 2016. október 13. - 20:51:27 »
Igen, ugyanaz a színésznő játssza, mint a 3-ban.

És igen, a Birodalom náci. Mondjuk azt nem értem, ez a fekete téma miért ilyen fontos sokaknak, mint a barátodnak is, mikor Jango Fett, aki az egész birodalmi hadsereg alapja, szintén nem fehér hanem Māori, de az ilyen apróságok felett mindenki jótékonyan szemet hunyt. :lol:
De igen, náluk a faj elmélet csak az emberi fajra vonatkozik. Ezért ritkaság, hogy magasabb (vagy bármilyen?) pozíciót töltsön be nem ember a Birodalmi hadseregben, pl Thrawn, aki a chiss fajhoz tartozik.

Ellenben nem ember bérgyilkosokat elég sűrűn alkalmaztak Palpatineék. Ott volt rögtön Darth Maul.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10804 Dátum: 2016. október 13. - 21:01:39 »
Darth Maul nem bérgyilkos, hanem Sith lord. Talán a Sitheknél nincs faj fasizmus, ott az Erő számít, hogy legyen
Állítólag Thwran-ról mintázták most Director Orson Krennic karakterét

Todd

• Pókfej
« Válasz #10805 Dátum: 2016. október 13. - 21:06:31 »
A Sitheknél nincs, mivel az nem is az emberektől ered. Palpatine-nál van. ;)
És de, Maul egy bérgyilkos, semmi másra nem használta Palpatine, és amikor elvégezte volna a feladatát, ő maga ölte volna meg, pont úgy, ahogy ez lett Dooku sorsa is.

Állítólag Thwran-ról mintázták most Director Orson Krennic karakterét
Ez első látásra is egyértelmű volt, de nem teljesen értem ezt a döntést, mivel a pót-Thrawn helyett, akár lehetett volna maga Thrawn is a főgonosz.

Gordin

• Grizzly
  • *
« Válasz #10806 Dátum: 2016. október 14. - 00:18:56 »
Elég realistának tűnik az előzetes alapján a film. Idegen lényeket is alig látni.

Azért továbbra is egy star wars filmről beszélünk, mitől is reális? Nekem egy star wars film ne legyen reális, illetve szomorú hogy egy élénk, sokrétű univerzumban nem mutatnak idegen lényeket...

Todd

• Pókfej
« Válasz #10807 Dátum: 2016. október 14. - 07:49:49 »
Kicsit olyan, mintha egy Éhezők Viadala 5 lenne. :lol:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10808 Dátum: 2016. október 14. - 10:43:45 »

Azért továbbra is egy star wars filmről beszélünk, mitől is reális? Nekem egy star wars film ne legyen reális, illetve szomorú hogy egy élénk, sokrétű univerzumban nem mutatnak idegen lényeket...
A hsz-ed második feléből úgy gondolom, hogy azért érted, hogy mire gondoltam és hogy nem szó szerint kell érteni. De ha nem, megpróbálhatom elmagyarázni, de nem biztos, hogy sikerül. (Mármint az én korlátaim miatt nembiztos, hogy sikerül!)

Elgondolkodtatott ez az előzetes és kicsit "reális"abban ;D kezdem látni a Halálcsillagot. A monumentális beállítások láttán. Ott vagy egy bolygón, tudod, hogy létezik a Halálcsillag, de nem tudod mikor jön el. Talán nem is látod nappal a légkörtől. Vagy a horizont alatt van. De ott leselkedhet. És akkor egyszer csak most nem a bolygód egy holdja, vagy a napja kel fel a horizonton, hanem a Halálcsillag, ami pont az ellenkezőjét fogja elhozni számodra, mint a Nap. És talán nem is azonnal. Órák múlva áll csak célra és te végignézed tehetetlenül. Brrr... :'(

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #10809 Dátum: 2016. október 15. - 13:19:11 »
Ez első látásra is egyértelmű volt, de nem teljesen értem ezt a döntést, mivel a pót-Thrawn helyett, akár lehetett volna maga Thrawn is a főgonosz.

A Rebels legújabb évadában ő a főgonosz, szóval Thrawn is kánon lett. (Hála Istennek) Szerintem nem akarták azonnal ellőni Thrawn karakterét. Amúgy meg ha jól emlékszem a Legends-ben említve van, hogy a régi trilógia alatt a Peremvidéken és az Ismeretlen Régiókban tett rendet azért nem volt ott.
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Todd

• Pókfej
« Válasz #10810 Dátum: 2016. október 15. - 13:26:39 »
Erről tudok természetesen, lévén, hogy abból linkeltem róla képet. ;)
Szerintem nem akarták azonnal ellőni Thrawn karakterét.
Azonnal? A 8. filmről beszélünk, és egy 1991-ben megalkotott karakterről. :lol:

Amúgy érdekes, hogy amikor a Disney átvette a SW egy csomóan amiatt sírtak (itt is), hogy eltörlik a Expanded Universe-t, míg helyette szorosabbra húzták, mint valaha. Soha nem volt ekkora az átjárás a SW univerzumon belül. Lényegében most a filmek, sorozatok, könyvek, videojátékok stb. karakterei szabadon járkálhatnak ki, be más médiumok között (nyilván erre már láthattak működő modellt a Marvel személyében). Ez egyike volt a Disney legjobb húzásainak. Nem törölték el az Expanded Universe-t, csak kigyomláltál, és a legjobb részeit megtartották.
Mondjuk olyasmiket is megtartottak belőle amiket nagyon nem kellett volna. Pl. ki a tököm ragaszkodik ennyire Darth Maul-hoz, hogy az a karakter sosem hal már végre meg? Esküszöm, annyira komolytalan, hogy mindig feltámad. :lol:
« Utoljára szerkesztve: 2016. október 15. - 13:40:56 írta Todd »

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #10811 Dátum: 2016. október 15. - 15:24:48 »
Igen azonnal, ha én Disney fejes lennék egy Thrawn kaliberű karaktert biztos nem a holt évre szánt töltelék filmben lőnék el. ;)
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Todd

• Pókfej
« Válasz #10812 Dátum: 2016. október 15. - 15:34:21 »
Hanem a még attól is töltelékebb matiné sorozatba. :lol:
Plusz ha Thrawn előtt behoznak egy Thrawn utánzatot, akkor azzal a saját nagy karakterüket rontják, mivel így ha később felbukkan a fő univerzumban, a nézők könnyen vehetik úgy, hogy de most minek sütnek el megint egy tök ugyanolyan karaktert. Vagyis a hétköznapi, az EU-t nem ismerő nézők számára a később felbukkanó Thrawn csupán egy Orson Krennic utánérzet lesz, nem pedig egy nagy kaliberű karakter. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2016. október 15. - 15:40:29 írta Todd »

Raisu

• Traveller
« Válasz #10813 Dátum: 2016. október 15. - 17:14:21 »
Ez egyike volt a Disney legjobb húzásainak. Nem törölték el az Expanded Universe-t, csak kigyomláltál, és a legjobb részeit megtartották.
De nem ez történt. Egy-két dolgot átvettek az EU-ból, a saját szájízük szerint átalakították (ld. Thrawn),  többit pedig (több száz könyvet, képregényt, miegyebet) kikukázták, és csak az új könyvek és képregények számítanak kánonnak. Szóval attól, hogy szerepel a Rebelsben Thrawn, a Thrawn-trilógia még nem kánon. És ez igenis hülye húzás volt. :\

Gordin

• Grizzly
  • *
« Válasz #10814 Dátum: 2016. október 17. - 00:00:31 »
Ez egyike volt a Disney legjobb húzásainak. Nem törölték el az Expanded Universe-t, csak kigyomláltál, és a legjobb részeit megtartották.
De nem ez történt. Egy-két dolgot átvettek az EU-ból, a saját szájízük szerint átalakították (ld. Thrawn),  többit pedig (több száz könyvet, képregényt, miegyebet) kikukázták, és csak az új könyvek és képregények számítanak kánonnak. Szóval attól, hogy szerepel a Rebelsben Thrawn, a Thrawn-trilógia még nem kánon. És ez igenis hülye húzás volt. :\

Nem igaz amit mondasz és Toddnak van igaza.
Az új kánon könyveket ugyanazokkal az írókkal íratják meg akik az EU könyveket is írták. Pl. Timothy Zahn írja az új Thrawn könyvet (igen ő írta az eredeti "Thrawn trilógiaként" elhíresült- szerintem kissé túlmagasztalt- sorozatot is), és vajon mit csinál? Ugyanazt leírja amit annak idején leírt. Thrawn-on felül az összes saját karakterét (pl Mara Jade) is vissza hozta és szépen beillesztette az új kánonba az eredeti sztorijait.
Tegyük már végre túl magunkat ezen a Disney szidáson. A legjobb dolog ami az utóbbi 20 évben történt a star wars-sal, az az hogy a Disney végre kézbe vette és helyre rázta a már rohadtul átláthatalan, önellentmondásos EU-t.
Mondom mindezt úgy, hogy nem túlzok, hogy több mint száz EU könyvet olvastam (a többségük kaki sajnos), és az elején én is húztam a szám a Disney ezen húzásán.
« Utoljára szerkesztve: 2016. október 17. - 00:06:55 írta Gordin »

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #10815 Dátum: 2016. október 19. - 22:43:58 »
valaki aki jártas az alien filmekben, tudja, hogy a harmadik részben miért cserélik le az alien gazdatestét kutyáról egy ökörre?

balogh44

• Thanos
« Válasz #10816 Dátum: 2016. október 19. - 23:12:37 »
A Végső megoldás a harmadik rész, de abban nem nagyon van ökör.... :headscratch:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10817 Dátum: 2016. október 19. - 23:15:20 »
De abban volt. A "Special Edition" változatban volt, hogy egy marhából jött ki az Alien.

balogh44

• Thanos
« Válasz #10818 Dátum: 2016. október 19. - 23:18:12 »
Jaa, nekem csak az első két rész a bővített. A harmadikban nem is tudtam, hogy voltak alter vágások. Na mindegy, kérdésem, jobb vagy rosszabb a bővített abból?

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #10819 Dátum: 2016. október 19. - 23:27:06 »
én kérdeztem előbb! ne vidd félre.

amúgy én bővítetten láttam és nekem tetszett (nem a kedvenc alien filmem).
nélküle is jól érthető a film, de a bővítés abszolút univerzum építő.