Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363988 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #10840 Dátum: 2016. november 08. - 20:50:09 »
A stáblista után, legvégén. Hallgatózik a néger "nő"  :hehe: az éterben és azt mondja, "nem értem, és ki az a Zú?" Utána kellet néznem. Valójában Zuul. Van egy L a végén. És ő Gózer kapujának őre az első filmből, vagy egyik őre, ha a másikat másképp hívják. Azok a kutyaszerű szörnyek.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10841 Dátum: 2016. november 08. - 20:52:16 »
Sajnos nem láttam. Pedig elméletben a bővített változatot láttam.  :headscratch:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10842 Dátum: 2016. november 08. - 21:01:28 »
Ilyen hülyeséget, hogy előveszik megint azt a sztorit, amikor ez az új film gyakorlatilag a régi első rész sztorijának az újrája. Minden benne van. A kapu amin keresztül jönnek a szellemek. A polgármester, a sugarak keresztezése, az óriásszörny aki járkál a városban és tör zúz. Könyvtáros szelem helyett a kastélyban találkoznak először szellemmel. Csak itt nem ijednek halálra... Hát igen súlytalanabb és Happymeal menüsebb itt minden. A régiben azért amikor jött Gózer, nem nevetett senki szerintem. Az vérfagyasztó volt.

balogh44

• Thanos
« Válasz #10843 Dátum: 2016. november 08. - 22:04:58 »
Az tuti, és amikor a régiben kinyissák a tárolót, és előözönlenek a szellemek, és alatta az a zene....

A régi film alapjában véve egy horror komédia, aminek nem az volt a célja eredetileg, hogy halálra röhögjék magukat a nézők. Ez meg csak egy komédia megdobálva 3d-vel. Picit úgy érzem a régi film kigúnyolása is egyben.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10844 Dátum: 2016. november 08. - 22:27:19 »
A régi film alapjában véve egy horror komédia, aminek nem az volt a célja eredetileg, hogy halálra röhögjék magukat a nézők.
De pontosan az volt a célja, és ennek szerintem maradéktalanul meg is felelt. Csak akkoriban kicsit mások voltak az arányok, egy horror komédiában sokkal több horror elem férhetett bele, gyerekfejjel voltak ijesztő jelenetei, de akkor is már inkább a komikus rész dominált, de felnőtt fejjel megnézve ez egyértelműen vígjáték.
Ellentétben a többi sikeres hasonszőrű filmmel, amikben még ehhez mérve is sokkal dominánsabb volt a horor, pl. Vámpír Brooklynban, vagy az Egy Amerikai Farkasember Londonban. Érdekes, a horror komédiáknak miért mindig az volt a címe, hogy valaki valahol? :D

balogh44

• Thanos
« Válasz #10845 Dátum: 2016. november 09. - 20:49:55 »
Az arányok, akkor is feltűnően az állandóan viccesnek kell lenni minden jelenetben-re tolódott a mostani filmben. De ez ráhúzható, a többi mai vígjátékra is. A mostani film elkészítésénél pedig, nem tudom mennyit számított a korosztály besorolás, de számomra egy az egyben a mostani Scooby-Doo filmek bénaságát hozta.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10846 Dátum: 2016. november 09. - 21:00:54 »
Tényleg scoobydoos volt.
nem tudom mennyit számított a korosztály besorolás,
Teljes mértékben. Ez már csak ipari pénztermelés.

balogh44

• Thanos
« Válasz #10847 Dátum: 2016. november 09. - 21:05:03 »
Ezt már Todd McFarlane is tudta, pedig akkor még 1997-et írtunk.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10848 Dátum: 2016. november 09. - 21:45:35 »
Ezt a filmet nem szétcsonkították, vagy megvágták. Ezt a filmet minimum 3x leforgatták kompletten, különböző féleképpen. ;)

Sőt, Fincher egy már javában készülő film rendezését vette át komplett kész díszletekkel, szereplőkkel, folyamatosan változó forgatókönyvvel - ahogy ezt itt korábban többen is írtátok.
Igazából már az magában lenyűgöző hogy egy ilyen káoszból ő egy nézhető, egész filmet képes volt kihozni.
Amúgy a második Alien filmnek is van egy hosszabb verziója? Mert nekem egy olyan van meg, ahol egyes jelenetek angolul vannak. Ez akkor szokott előfordulni, ha bővített és a plusz jelenetekhez nem készült szinkron. De az imdb szerint a film két órás és az én verzióm is annyi :nemtudom:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10849 Dátum: 2016. november 10. - 00:19:55 »
Ezzel igazából megválaszoltad magadnak, hogy az valószínűleg bővített változat, ha van benne olyan jelenet amihez nincs szinkron.  ;) De itt egy link, amivel ellenőrizheted, hogy rendezői vagy sem. Lentebb írnak róla, említve pár olyan jelenetet, ami eredetileg ki volt vágva a filmből.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10850 Dátum: 2016. november 10. - 07:48:53 »
igen a 2.-nak van rendezői verziója (hivatalosan az 1-nek és a 4-nek is, de azoknál nem olyan feltűnő az eltérés). Egyébként érdekes, mert a 2-nek a rendezői verziójáról van teljes szinkron, én a TV3-on úgy láttam először, előtte pedig a mozisat németül, és akkor feltűnt, hogy több jelenet van benne. Pl. Newt szüleinek halála.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10851 Dátum: 2016. november 10. - 11:30:39 »
Grácie Sepi! Akkor az imdb- a rendezői kát hossza van feltűntetve.
Az nekem mindig fura volt, hogy ha húsz éve ott vannak a bolygón, miért nem fedezzék fel eddig az idegen űrhajót?
Illetve miért nem küldött a Nostromo után másik felderítőt?
« Utoljára szerkesztve: 2016. november 10. - 11:53:28 írta VTomi »

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #10852 Dátum: 2016. november 10. - 19:11:30 »
Úram Issteeeeeeeeeeeeeee!!
Kész!Meghaltam!!

Valerian és az ezer bolygó városa
https://www.youtube.com/watch?time_continue=97&v=NuvBKcj8qkA
BATMAN,Spawn,Star Wars

Todd

• Pókfej
« Válasz #10853 Dátum: 2016. november 10. - 20:40:30 »
Tényleg scoobydoos volt.
nem tudom mennyit számított a korosztály besorolás,
Teljes mértékben. Ez már csak ipari pénztermelés.
Nem számított. A két filmnek teljesen azonos a korosztály besorolása. ;)
Valszeg ponthogy az alpári poénokkal kockáztattak, mivel a szexre sokkal érzékenyebb Hollywood, mint az erőszakra.

balogh44

• Thanos
« Válasz #10854 Dátum: 2016. november 10. - 22:22:12 »
Csak azért kérdezem, mert az effektek lehet hogy most fejlettebbek, hála a számítógépes technikáknak, de egyben gagyibb, gyerekesebb szellemeket is sikerült kreálniuk, ami, mint ahogy említettem, a Scooby-Doo szintjét súrolja nálam.
Azért a régiben, kicsit fosatósabbak voltak....

Todd

• Pókfej
« Válasz #10855 Dátum: 2016. november 11. - 07:42:54 »
Az ilyesmi nem nagyon befolyásolja egy film korhatárát, egy PG 13-as filmben nyugodtan lehet embereket ölni, vagy zombikat darabolni, csak káromkodni és szexelni tilos. :lol:
Azért a régiben, kicsit fosatósabbak voltak....
Egy tál csilis bab is fosatós, mégsincs korhatárhoz kötve. ;D
« Utoljára szerkesztve: 2016. november 11. - 07:56:09 írta Todd »

balogh44

• Thanos
« Válasz #10856 Dátum: 2016. november 11. - 15:17:54 »
Nagyon vicces, és bizonyára mint mindig most is neked van igazad, de ne haragudj, mit szedsz? ;D
Amúgy meg nem hiszem, hogy egy kemény, pokolivadékos sztori, (Szeretem a Spawnt. :D) amiben fröcsög a vér, és ott egy az ördögnek aposztrofált lény is, simán átmenne a rostán a korhatár besorolásnál, max csak úgy, ahogy például a 97-es film-nél is történt, tuti kárát látná a dolog.
Itt gondolom alapból nem akartak vacakolni, és kiadták a parancsot a Sony-nál, hogy csináljatok belőle egy lányos, gyerekeknek is könnyen emészthető valamit. A régi filmnél, nem tudom hogy lehetett, ha már ugyanaz a korbesorolása, plusz az adott idő elteltével, gondolom nem sokat változtak a kritériumok ezen a téren is, de ott valahogy bevállalósabbak voltak a készítők.

Más:
Ez viszont jónak ígérkezik:

« Utoljára szerkesztve: 2016. november 11. - 15:22:53 írta balogh44 »

Todd

• Pókfej
« Válasz #10857 Dátum: 2016. november 11. - 15:40:56 »
Nagyon vicces, és bizonyára mint mindig most is neked van igazad, de ne haragudj, mit szedsz? ;D
Engedd meg kérlek, hogy egy filmes idézettel válaszoljak kérdésedre. ;D
Idézet
- Ön valamilyen gyógyszer hatása alatt áll?
- Tudomásom szerint nem.
- Pedig lehet hogy az használna.

Amúgy meg nem hiszem, hogy egy kemény, pokolivadékos sztori, (Szeretem a Spawnt. :D) amiben fröcsög a vér, és ott egy az ördögnek aposztrofált lény is, simán átmenne a rostán a korhatár besorolásnál, max csak úgy, ahogy például a 97-es film-nél is történt, tuti kárát látná a dolog.
Pont a Spawn-t anno öngól lett volna R kategóriában mozikba küldeni, mert gyakorlatilag kizárták volna róla a célközönséget (habár fogalmam sincs, ezt hol mennyire veszik komolyan). Ma már lenne jobban értelme, mert ez a generáció már idősebb.
« Utoljára szerkesztve: 2016. november 11. - 15:54:22 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10858 Dátum: 2016. november 11. - 19:09:32 »
Az új Szellemírtók olyan lett, mint amilyenre emlékeznek az emberek, vagy amilyennek gondolják a régit, nem pedig amilyen valójában volt.

balogh44

• Thanos
« Válasz #10859 Dátum: 2016. november 11. - 20:56:06 »
Akkor tuti jó régen láthatták. ;D