A látványt és a hangulatot elismerem, de ez még kevés. Homályos utalásoknál pedig többel is lehet egy film mély. Pl: Mátrix.
Szerintem a Szárnyas Fejvadász pont olyan film, mint a sci-fi klasszikus könyvek van benne egy jól felépített világ, de ezt nem meséli el az olvasójának, hanem neked kell felfedezned. Nincs meg benne az a dramaturgiai húzás, hogy van egy kívülálló személy, akinek a szemén keresztül belecsöppenünk ebbe, és akinek elmagyarázzák mi miért történik, és így a néző is megérti (Terminátor, Mátrix stb. vagy Theo

).
Enélkül meg a látszat pont annyi, hogy Decker levadászik pár robotot (pedig nem).
Teszek még egy próbát vele, de vannak "klasszikusok", amiket megnézek és sztem fos 
Szerintem neked megéri, te azért nyitottabb vagy a komolyabb (vagy elvontabb, vagy művészieskedőbb? nem tudom mi a megfelelő szó

) filmekre is.
Én meg már csak amiatt is szeretem, mert enélkül talán nem készültek volna el olyan filmek, mint az Akira, vagy a Mátrix.
Mondjuk kevésbé volt csalódás, mint a 2001: Űrodüsszeia. Na azt közel 3 órás rablásnak érzek az életemből.
Ja az is egy jó példa, egy olyan film, amit nagyon tisztelek, de nem igazán szeretek. Zseniális alkotás, de nem nézném meg túl sűrűn. És annak se kéne folytatás (pedig sajnos van

).