Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363123 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

petshop

• Olvasztár
  • **
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #11060 Dátum: 2017. április 05. - 23:14:30 »
Nekem is nagyon bejött anno, mikor láttam, azóta többször is megnéztem.

Régen a nővérem barátjával (aki már sógor) Playstationnel játszottunk, de akkor még olyan volt, hogy külön kellett hozzá venni kártyát, amire menteni lehetett. Mivel drága volt (5-10e akkoriban) ezért nem vett, úgyhogy úgy játszottunk (emlékszem a Resident Evil 3-al), hogy nem volt mentési lehetőség. Ha meghaltál, annyi. Így nyomtuk le a Resit, és amikor már 87-jére kezdted el az elejét, már oda se kellett nézned, automatán tudtad, hogy mit kell csinálni, hol lesz, stb...
Na ennél a filmnél abszolút ez az érzésem jött vissza, és nagyon bele tudtam élni emiatt a helyzetébe magam. Hogy a harctéren már nagyon menőnek tűnik, de csak azért, mert már mindent tud előre, már legalább 50-szer megcsinálta...
A gond nálunk is akkor volt, amikor eljutottunk egy olyan pontra, ahol addig még nem voltunk, mert akkor már rágörcsöltünk...

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11061 Dátum: 2017. április 06. - 06:52:45 »
UH ez kemény!  :o

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11062 Dátum: 2017. április 06. - 14:35:32 »
Tényleg jó film volt, de mégis volt benne pár elég nagy baromság. Már alig emlékszem rá, de valahol ott volt a legnagyobb, amikor a helikopteres házban voltak.

Láttam az Infernót. Látta valaki? Lenne pár kérdésem. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11063 Dátum: 2017. április 06. - 19:19:31 »
Tényleg jó film volt, de mégis volt benne pár elég nagy baromság. Már alig emlékszem rá, de valahol ott volt a legnagyobb, amikor a helikopteres házban voltak.

Láttam az Infernót. Látta valaki? Lenne pár kérdésem. :)
Pedig a helikopteres rész is tetszett nekem.

Infernó? Nézhetetlen fos. Remélem ez válasz volt a kérdésedre  ;D ;D ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11064 Dátum: 2017. április 06. - 21:19:03 »
Nem pontosan, de azért megmagyarázza.  :D

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #11065 Dátum: 2017. április 06. - 22:23:23 »
Az Infernot én is láttam, de kb. annyi maradt meg, hogy totál felborították a könyv tartalmát. Mondjuk szerintem egyik Dan Brown adaptáció sem sikerült valami jól...

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #11066 Dátum: 2017. április 07. - 08:31:08 »
Viszont mindegyik könyv nagyon jó!

A filmek egyszer nézhetőek....
BATMAN,Spawn,Star Wars

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11067 Dátum: 2017. április 07. - 11:22:17 »
Láttam a Könyvelőt Ben Affleckkel. Nem volt rossz, bár a végén másra számítottam. Poén volt látni benne a Fenegyerek-Megtorló bunyót. :)

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #11068 Dátum: 2017. április 07. - 19:10:19 »
Nekem az egyik kedvenc filmem az elmúlt évekből.  :D Én tök jót szórakoztam azon, ahogy átéli újra és újra az eseményeket.
Na mondjuk azokon a pofavágásokon én is jókat röhögtem. ;D
Párat még vissza is tekertünk. :D Asszony mondjuk a tekergetésimtől már kiborul...
BATMAN,Spawn,Star Wars

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11069 Dátum: 2017. április 07. - 20:40:00 »
Asszony mondjuk a tekergetésimtől már kiborul...
Ő is úgy érezte, hogy újra és újra átéli az eseményeket.  ;D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #11070 Dátum: 2017. április 08. - 13:33:55 »
Ő is úgy érezte, hogy újra és újra átéli az eseményeket.  ;D
:lol: :lol:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #11071 Dátum: 2017. április 08. - 15:54:15 »
B*sszki, én csak most fogtam fel, hogy a készülő Universal Monsters univerzumnak a Godzilla és a King Kong nem is a része! Én azt hittem, hogy azok is benne lesznek!
De nem, az ő "univerzumuk" kemény két tagból áll, akik majd összecsapnak. Hát... váó.  :roll:

A Universal Monsters már érdekesebb: Múmia (bár nem értem mi értelme volt nőt csinálni belőle), Jekyill és Hyde (Russel Crowe), Frankeinstein, Drakula, Man Wolf, Gillman, Láthatatlan Ember (Johnny Depp).
Ez már sokkal érdekesebben hangzik. Mondjuk én a láthatatlan embert alapból kihagytam volna, attól kissé LoEG hatása lesz a csapatnak.
Viszont örülnék már egy jó Farkasember filmnek, már magában, mert az utóbbi is szépen meg lett csinálva, de olyan semmilyen se volt... nem f*stam be rajta finoman szólva se. Pedig egy ilyen filmnél nem ártana azért.
Jekyill és Hyde-ból egy jó feldolgozás szintén f*sza lenne, ahogy Frankeinsteinből szintén.
A Drakulától félek egyedül, mert ott a Coppola-féle feldolgozás óta meredek színvonalesés van, egy normálisat nem tudtak csinálni 25 (!!!) éve. Mondjuk ahhoz viszonyítva nem csoda, az nagyon jól sikerült. Itt talán az lehet a pozitívum, hogy úgy látom, hogy a Lugosi Béla féle régi Drakulához nyúlnak vissza.
De ha ezt jól össze tudják hozni, akkor szuper lesz, és remélem, hogy még pár karakterrel tudják bővíteni a palettát, jogokat szerezni.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11072 Dátum: 2017. április 08. - 17:50:05 »
A Retroshocktól hallottam, hogy pedig a Godzilláék is egy nagy univerzumépítésre készülnek, csak az Legendary stúdió, nem Universal:
https://www.youtube.com/watch?v=kkoBTWnn3v0&t=19s  (A végefelé mondja 6:35-nél)
Aztán rákerestem, hogy ki is az a Gillman és egész jó koncepciókat találtam: https://hu.pinterest.com/search/pins/?q=Gillman%20monster&rs=typed&term_meta[]=Gillman%7Ctyped&term_meta[]=monster%7Ctyped
« Utoljára szerkesztve: 2017. április 08. - 17:52:17 írta VTomi »

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #11073 Dátum: 2017. április 08. - 21:19:43 »
Á-hhhá! Köszi! Ezt nem tudtam, még a Wikin is csak a két szörnyet találtam a MonsterVerse címszó alatt.
Akkor talán még ez is lehet jó, de őszintén, az életben nem hallottam még a Mothra, Rodan, Gamera nevű szörnyekről...
Nem értem, ha univerzumépítés a céljuk, akkor miért csap már az elején össze a két legnagyobb név... akkor utána a többi "névtelen" kit fog már érdekelni?
Lehetne ez is jó, ha nagyobban gondolkodnának, pl. megpróbálnák belevenni a Tűzgyűrű szörnyeit a játékba, vagy a Cloverfield szörnyét.
Megnéztem, a Pacific Rim Legendary-s film, az elvileg beleférne...

A Universal Monsterst is bővíthetnék pl. az Incredble Shriking Man-el, meg biztos volt még jópár ilyesmi pl. Ed Wood filmográfiájában. Pl. a Tor Jhonsson által játszott figurákból.

És ha már itt vagyunk:
Összerakhatnák az első "univerzumépítési kísérlet" (csak még nem tudtak róla, hogy ez mekkora üzlet lenne) tagjait újra.
Mégpedig Jasont, és Freddyt. Igen meglepődtem, amikor az 1997-es Péntek 13 úgy ért véget, hogy Jason maszkját egyszercsak Freddy keze lehúzta a "Pokolba".
Egy úgynevezett MovieManiacs univerzumnak tudnék örülni.
Jason (Péntek 13)-Freddy (Rémálom az Elm utcában)-Mike Myers (Halloween)-Leatherface (Texasi láncfűrészes...)- Ash (Gonosz halott), meg még pár hasonló tag. Lehet ám neveket bedobni!  :)

Szerk.: Találtam egy-kettőt. Candyman (Kampókéz), Wishmaster (Halálosztó), The Sandman (Sleepstalkers), Pumpkinhead.
« Utoljára szerkesztve: 2017. április 08. - 22:00:49 írta petshop »

Todd

• Pókfej
« Válasz #11074 Dátum: 2017. április 08. - 21:59:58 »
Írsz az Universal Monstersről, meg a MonsterVerse-ről, aztán azt írod hogy a Freddy VS. Jason volt az első univerzum építési kísérlet. :lol: Apró (gigantikus) ellentmondás.
« Utoljára szerkesztve: 2017. április 08. - 22:55:16 írta Todd »

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #11075 Dátum: 2017. április 08. - 22:02:12 »
Ööö... miért is? Az volt az első, amiről tudok.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11076 Dátum: 2017. április 08. - 22:44:15 »
Universal Monsters: 1931-1960
Toho Monster Verse: 1954-1999

Persze kérdéses, hogy az univerzumot az adott stúdió első filmjétől vagy inkább az első crossovertől számítsuk-e. A Universalnál ez a dátum amit megadtam Lugosi Béla első filmje, a Toho-nál pedig az első Godzilla film. Ugye mindkettőnél ezek voltak a nagyágyúk, de még ha át is tesszük a kezdést a későbbi igazi szörnycsörtés filmekre, akkor is érezhető, hogy itt azért igen komoly távlatokról beszélünk.
A crossover, spin-off filmek és az univerzumépítés a gyakori tévhittel ellentétben nagyon nem új keletű találmány. ;)

De amúgy egy ilyen Slasher horror univerzumnak én is tudnék örülni.
« Utoljára szerkesztve: 2017. április 08. - 22:56:40 írta Todd »

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #11077 Dátum: 2017. április 09. - 01:23:51 »
Ja, értem mire gondolsz.
Így, hogy mondod valóban rémlik, hogy volt régen Godzilla vs. King Kong pl., de a Universalnál nem tudok róla, hogy lett volna ilyen közösködés.
Persze az is kérdés, hogy az ilyen egyszeri "eresszük össze" a két nagyágyút univerzumépítésnek számít vagy sem, mert szerintem még nem. Így nézve persze a Freddy vs Jason sem az.
Az AvP viszont már talán, mert ott több karakter is van (arctámadó, "normál" Alien, Királynő, többféle-fajta Predator, és a kiegészítő karakterek (emberek)).

Szóval voltak, de túlzás lenne azért komoly, átgondolt univerzumépítésnek hívni őket.

Ez a Slasheres dolog is jó lehetne, már többször is eszembe jutott, kár hogy megálltak egy Freddy vs. Jasonnél...
Sőt, oda poénból még lehet, hogy Machete-t is betenném.  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2017. április 09. - 01:26:51 írta petshop »

Todd

• Pókfej
« Válasz #11078 Dátum: 2017. április 09. - 15:32:05 »
Azért itt jóval többről van szó, mint egyszeri összeeresztésekről petshop, és az, hogy valamiről nem tudsz, nem jelenti azt, hogy az nem is volt.
Az universlanál egy-egy filmben simán szerepelhetett egyszerre Frankenstein szörnye, a Farkasember, Dracula, vagy a láthatatlan ember. A Toho szörny univerzumában is Godzillán és King Kongon kívül minimum 5-6 aktívan futtatott szörny-karakter volt, akiket most mind sorra elő is vesznek majd újra.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #11079 Dátum: 2017. április 10. - 21:26:37 »
Azért itt jóval többről van szó, mint egyszeri összeeresztésekről petshop, és az, hogy valamiről nem tudsz, nem jelenti azt, hogy az nem is volt.
És én nem is állítottam ilyet.  ;) Azt írtam, hogy nem tudok róla, nem azt, hogy nem tudok róla, tehát nincs. Nagyon sok dolog van, amiről én nem tudok, mégis létezik. És szerintem ez - talán - más emberekre is igaz.

Az universlanál egy-egy filmben simán szerepelhetett egyszerre Frankenstein szörnye, a Farkasember, Dracula, vagy a láthatatlan ember.
De nem az a kérdés, hogy szerepelhetett-e, hanem, hogy szerpelt-e, van különbség. Tudom, hogy a Universalnál voltak már a kezdetektől ezek a trash horror karakterek, de nem tudom, hogy szerepeltek-e együtt. Most dolgoznom kell, meg fáradt is vagyok, nem fogok utánakeresni... Én nem tudok róla. Ettől függetlenül lehetett, létezhetett.
Csak a "szerepelhettek" egy olyan megfogalmazás, minthogy a Warner-DC filmekben már a 80-as évektől együtt szerepelhetett volna Batman és Superman. De nem szerepeltek, mert a DC t*ketlen b*lf*sz volt.

A Toho szörny univerzumában is Godzillán és King Kongon kívül minimum 5-6 aktívan futtatott szörny-karakter volt, akiket most mind sorra elő is vesznek majd újra.
Ezekből láttam borítókat: háát... számomra ez inkább a rossz vígjáték kategóriának tűnik. Egy mai 8 éves a műanyag dinoszauruszával hitelesebb filmet tudna készíteni ezeknél.
Lehet, hogy vannak, csak a kutya nem ismeri őket. Mondom a Wikipédiás találatban is csak a Godzillát, és a King Kongot említették.
Ezért se értem mi értelme lesz annak, ha már az elején összeeresztik a két nagy nevet, mert utána a "névtelenekre" ki lesz kíváncsi (a japánokon kívül)?