Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362992 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #11180 Dátum: 2017. július 23. - 11:43:36 »
Szóval Abe fiatal kora. :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11181 Dátum: 2017. július 23. - 11:46:23 »
Igen úgytűnik rágyógyult a halember témára. Majd kíváncsi leszek, hogy ha bejön a Múmia és lesz Universal Dark Universe, akkor a kék lagúna szörnye is feldolgozásra kerül-e.

Na ennél az előzetesnél éreztem azt, hogy van a Stranger Things, ami még őszinte rajongással nyúl a 80-as évekhez és olyan utalásokat tesz a konkrét filmekre és egyép popkulkt termékekre, amiket az elmélyült fanok vesznek észre, értenek, (olvastam egy cikket, hogy pl egy beállítás a ST-ből melyik konkrét Alienre utal stb). Aztán felfedezi a hollywoodi gépezet, hogy most ez az irány a menő és csinál egy ilyen filmet, mint  a Ready Player, ahol az is felismeri a Delorient, meg a Freddy Kruegert, mint én és örül magának. A gépezet legyártja azt, amire igény van. És ilyen hideg profi Spilberg...

Mellesleg a konténerváros eszméletlen. Erősebb kép, mint az összes virtuális valóság jelenet.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11182 Dátum: 2017. július 23. - 11:52:42 »
Még erről az előzetesről nem döntöttem el, hogy szeressem-e. Hiszen a regény pontosan ugyanilyen, és pontosan ezekkel a problémákkal is foglalkozik, mint amikről írsz.
Egy világban ami arról szól, hogy egy csapat hacker-geek minden nedves álmát szabadon megvalósíthatja, miközben a valóság egy halom trágya, pontosan ugyanez teljesülne mint amit itt látunk.
Káosz, pop-kult utalások egymás hegyén hátán, minden következetesség, logika, és finom utalás nélkül. És ha ezt konkrétan közlés nyelvbe is el tudja mondani a film is (ahogyan a könyv is megtette), akkor f*sza lesz. Ha leragad a felszínnél, amit sajnos egyelőre még a trailer tesz, akkor pedig egy nagyon kihagyott ziccer lesz a dologból.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11183 Dátum: 2017. július 23. - 12:09:16 »
Szóval ez egy könyv alapján készült? Akkor nem csak Spielberg hideg pengéje :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #11184 Dátum: 2017. július 23. - 12:25:50 »
Yep, egy 2011-es regény, ami arról szól, hogy az Oasis nevű virtuális tér megalkotója (ami kb olyan mint a WOW, a Facebook, meg minden egyéb netes felület egybegyúrva, és az emberek ott járnak iskolába, ott dolgoznak, és ott szórakoznak), a végrendeletét a virtuális valóságban elhelyezett feladványokban rejti el, és így megindul a keresgélés, az őrület a valóságtól teljesen elszakadt egymással csak a virtuális térben érintkező fiatalok, és az Oasissal rivális nagyvállalatok között.
Maga a regény elég jól kb. fele-fele arányban ingázik a ronda valóság és az ottani problémák (családon belüli erőszak, az emberek közötti normális kontaktus teljes hiánya, később fokozatosan haladva a főhős minden korábbinál nagyobb befordultsága, fizikai, lelki leépülése, és ahogyan újra összeszedi magát), és párhuzamosan a virtuális valóság, ahol viszont a főszereplők királyok, sztárok és celebek, mivel sikeresek a versenyben.
Csupa olyan dolog, amiből a trailer semmit, de semmit nem árult el, mert leragadtak ott, hogy DeLorean, meg óriás robotok, meg Harley Quinn... :roll:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11185 Dátum: 2017. július 23. - 15:36:27 »
Harley Quinntnem láttam. Az a nagy robot egy rajzfilmből van azt láttamrégebben. Az is talán Spielberg

Todd

• Pókfej
« Válasz #11186 Dátum: 2017. július 23. - 15:40:22 »
Iron Giant, Brad Bird filmje, és az egyik legjobb animációs film.
Amúgy kétlem, hogy itt bármi is Spelbergről szólna. :lol:

balogh44

• Thanos
« Válasz #11187 Dátum: 2017. július 23. - 20:40:49 »
Magyar címe Szuper Haver! ;)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #11188 Dátum: 2017. július 24. - 12:46:59 »
This is a joke. A real practical Joke.

BuB

• Pókfej
« Válasz #11189 Dátum: 2017. július 24. - 13:10:15 »
Harley Quinntnem láttam. Az a nagy robot egy rajzfilmből van azt láttamrégebben. Az is talán Spielberg
Harley Quinn, Halálcsapással együtt van, épp sétálnak ki a bulihelyből, amikor a gyerek belép, az első Virtuális jelenetnél.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #11190 Dátum: 2017. július 24. - 21:10:15 »
Halálcsapással

Ahhh, ez még mindig eszméletlenül rosszul hangzik magyarul. ;D

Más: Csak most sikerült bepótolnom a Whiplash-t és basszus...elképesztően jó volt, nem volt semmilyen elvárásom, de talán pont ezért volt olyan hatásos. A rendezés nagyon jó volt, a történet pedig kellőképpen lebilincselő, a La la land is nagyon bejött, de most már számomra is beigazolódni látszik, hogy Damien Chazelle egyszerűen zseniális. Ami hasonló képpen zseniális volt az a cselekményvezetés; letisztult, könnyed, lényegretörő és egyszerű, de mindezekkel együtt brilliáns. És persze a színészi játék...amit J.K. Simmons leművelt attól leesett az állam, de Miles Teller is kitett magáért. Nem emlékszem mikor volt részem utoljára amerikai film nézése közben ekkora katarzisra, mint ami a film végén megtörtént. Mindenképpen bekerült a kedvenc filmjeim közé, óriási élmény volt és el sem tudom hinni, hogy ezidáig még nem néztem meg. Vétek lett volna tovább várni vele.
« Utoljára szerkesztve: 2017. július 24. - 21:12:04 írta Comicboy »
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11191 Dátum: 2017. július 24. - 21:53:54 »
Harley Quinn, Halálcsapással együtt van, épp sétálnak ki a bulihelyből, amikor a gyerek belép, az első Virtuális jelenetnél.
Megnéztem. Így sem ismertem fel. Valszeg jogdíjas :))

Todd

• Pókfej
« Válasz #11192 Dátum: 2017. július 26. - 07:57:29 »
Igen az, épp ezért alkalmazhatják őt, az Iron Giant-et a DeLorean time machine-t stb.
Az ő jogdijaik mind teljes körűen a Warner-nel vannak.
Az Akira szintén, mivel remake-elni akarják.
« Utoljára szerkesztve: 2017. július 26. - 08:06:22 írta Todd »

balogh44

• Thanos
« Válasz #11193 Dátum: 2017. július 27. - 19:27:52 »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11194 Dátum: 2017. július 27. - 21:18:49 »
Mi ez a képarány?  :headscratch:
Ezt lehet, hogy megnézem moziban. NEm vagyok horror kedvelő, de láttam az eredetit és nagyon bejött. MEg kéne nézni újra előtte.

NEm gondoltam volna, hogy a Majmok bolygólyát 3D-ben  is adják egyáltalán. Sajnos 2D-ben nem is vetítik Egerszegen. Annyira pronyó dolog ez a 3D.

balogh44

• Thanos
« Válasz #11195 Dátum: 2017. augusztus 18. - 19:15:06 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11196 Dátum: 2017. augusztus 18. - 22:41:16 »
Végig sötétben volt.

balogh44

• Thanos
« Válasz #11197 Dátum: 2017. augusztus 20. - 22:11:10 »
Itt van szinkronosan is:

Plusz, azt mondják páran, ha minden igaz le lesz fordítva Pennywise neve magyarra benne, Krajcárosra. :O  :uhoh:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11198 Dátum: 2017. augusztus 22. - 20:47:32 »
Miért ez a neve? Pennywise?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11199 Dátum: 2017. augusztus 25. - 09:06:54 »
Látta valaki a Split c. filmet?
Kíváncsi leszek M. Night Shyamalan univerzumépítésére.
Spoileres a Split befejezését illetően:
Nagyon város én imádom a Sebezhetetlent. És '19-ben jön a Glass c film, benne Sam L. Jackson, Bruce Willis