Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1360979 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #11360 Dátum: 2017. december 08. - 07:23:03 »

:brow:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11361 Dátum: 2017. december 08. - 10:29:53 »
"Először jön a "hú, mág há!". Aztán a futás..."   :hehe:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11362 Dátum: 2017. december 08. - 14:02:32 »
Jónak tűnik. :) Ijesztő, ha nem az ember irányít, mi? :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #11363 Dátum: 2017. december 08. - 15:11:31 »
Hát az utóbbi két pocsék filmek után nálam a "hú, mág há!", az már erősen kimarad. :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #11364 Dátum: 2017. december 10. - 22:18:08 »
VTomi örömére beszéljünk a jó magyar filmekről.
Megnéztem a Viszkist, tényleg jó volt. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11365 Dátum: 2017. december 10. - 23:08:37 »
VTomi örömére beszéljünk a jó magyar filmekről.
Megnéztem a Viszkist, tényleg jó volt. :)
:D
Előző oldal utolsó hozzászólása én volam, két linkkel, annak aki már látta. Van benne pár érdekesség. PL az egyik bank biztonsági alkalmazottját játszó színész ;)
Amúgy marha izgalmas volt nekem. Talán mert igaz történet és magyar. Nekem a legelső jelenetnél majd kiugrott a szívem. Úgy kezdődik a film, hogy egy rohad hosszú snittben követjük a kocsmától a bankig a Viszkist, vágás nélkül fokozódó zenére. Nagyon izgi. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #11366 Dátum: 2017. december 11. - 08:21:42 »
Amúgy marha izgalmas volt nekem. Talán mert igaz történet és magyar. Nekem a legelső jelenetnél majd kiugrott a szívem. Úgy kezdődik a film, hogy egy rohad hosszú snittben követjük a kocsmától a bankig a Viszkist, vágás nélkül fokozódó zenére. Nagyon izgi. :)
Igen az egy jó jelenet volt, és marha jól volt felépítve, ahogy kimegy a korabeli Budapest hangulatába. És így ledöbbentem, hogy hú mennyi minden változott gyerekkorom óta, pedig még fiatal vagyok. :D Egy dolgot kivéve, ugyanazokkal a rohadt, rozsdás BKV buszokkal, és metrókkal járunk mint 20 éve. :lol:
Amúgy nekem a másik kedvenc karakterem a nyomozó volt, mert egy sztereotip f*szfej, gusztustalan, kövér, izzadt, ordít, cigizik, iszik, de közben minden szava igaz, és valójában egy kifejezetten intelligens (óra átállítás :D) ember.
Ami viszont a film közben is feltűnt, hogy akkor ez az ember ilyen hektikus életmóddal stabil párkapcsolatban élt? És persze a werkfilmből kiderült, hogy nem, csak dramaturgiai szempontból így egyszerűbb volt megoldani, hogy csak egy női karakter legyen.
« Utoljára szerkesztve: 2017. december 11. - 11:37:08 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11367 Dátum: 2017. december 11. - 12:09:43 »
És valóban szétment a rendőr élete emiatt. És tényleg volt óra átállítás. És habár nem egy nője volt a Viszkisnek,  a hektikus életmód ellenére egy edzést sem mulasztott el. Volt hogy reggel 7-kor rabolt, 8-kor edzésen volt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11368 Dátum: 2017. december 11. - 20:06:03 »
Végighallgattam a Puzséros videót is erről a témáról, ebben is tök sok érdekes új infó volt. Habár az külön vicces, hogy Puzsér szinte ott sincs, ő csak 10 percenként megszólal, de kábé ugyanazt az egy mantrát mondja el, és próbálná Ambrust beterelni egy olyan szerepbe, amit ő (tudatosan és nagyon intelligensen) nem enged.
Amúgy bevallom hosszú ideje nem követem Puzsér munkásságát, nemrég ismét tettem próbát vele, ugyanezzel a műsorral, amit az IT (AZ) filmről csináltak, de feladtam kb. fél óra után, mert annyi de annyi tárgyi tévedéssel volt tele, és annyira fogalma sem volt róla miről beszél, hogy az szörnyű, de azt nagyon hangosan és agresszíven mondja. :D Ellenben a régi videóit a mai napig szeretem, a A 100 Legjobb Film videóit nagyrészt végighallgattam. Vagyis nekem ez az ember akkor elviselhető, amikor olyan témáról beszél, amit szeret, mert abban felkészült, és lelkes.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11369 Dátum: 2017. december 11. - 20:51:24 »
Anno azt a műsort, a Hét mesterlövészét, ingyen csinálta és heti kb nyolc filmet nézett meg, vitt gépre VHS-ről, adott oda a műsorvezető társaknak megnézésre és szerkesztette a műsort. Azért is lett jó.
Ezzel a mostanival kapcsolatban az az érzésem, mintha a csatorna, a főnökei úgy engedik neki, hogy filmekről beszéljen, ha azok újak és így ugye reklám a filmnek. Ennek az elméletemnek mondjuk ellent mond, hogy rétegfilmekről is van szó, mint a Négyzet, svéd-francia-dán filmdráma :)
A csávó totál megszállott. Sokszor az előre kicsiszolt kis paneleit, cikkeit tuszkolja be néha oda, ahova nem kell. Meg szeret szélsőséges kinyilatkoztatásokat tenni.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11370 Dátum: 2017. december 17. - 20:47:46 »
A Viasat3 adja a Jurassic Park 2-t.
Na most a T-rexet viszik a hajón a városba. Be van zárva a raktérbe a hajó érkezéséig. Közben a legénység, ahogy mondják a filmben "cafatokban". Mi ette meg őket? :headscratch:

Todd

• Pókfej
« Válasz #11371 Dátum: 2017. december 17. - 23:13:48 »
A film egyik legnagyobb hülyesége. A kis dínó a Dome-ban van, az sem tehette, a nagy rex még ha szabadon is lett volna, a legénység nagy részéhez akkor sem fér hozzá, mivel nem az ő méreteihez készült a hajó.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11372 Dátum: 2017. december 18. - 07:46:59 »
Igen, ezen már amikor kijött a film, akkor elkezdtem én is gondolkozni. Főleg, hogy pl a hídon a kormányt is csak egy kéz darab tartja, közben maga a hajó sértetlen, pedig a hídra be sem tudott volna menni a T-Rex másképp, hogy megzabálja a kormányost. Mindegy, sajnos az a rész nagyon el lett rontva. Akik olvasták az eredeti könyvet, azok tudják, hogy ott nem is volt ilyen benne, ezt az egész "városba bevisszük a dinót"-dolgot Spielberg találta ki és erőszakolta bele a filmbe. Akkoriban nyilatkozta, hogy azért csinálta, mert nagy kedvence a King Kong és valami hasonlót akart csinálni.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11373 Dátum: 2017. december 18. - 11:37:33 »
A gyakorikérdéseken írta valki, hogy eredetileg raptorok is voltak a hajón csak kivágták. Ez mindent megmagyarázna.

Tipca

• Grizzly
  • *
« Válasz #11374 Dátum: 2017. december 18. - 11:58:16 »
VTomi jól mondja, az eredeti forgatókönyv szerint a hajóra felszökött volna pár raptor is, azok tépték szét a legénységet. Ezt végül kihagyták, csak a T-Rex maradt, meg egy bazi nagy plothole. Kár, hogy pár néven meg egyetlen jeleneten kívül semmit nem használtak fel Crichton második könyvéből (amit pedig Spielberg könyörgött ki nála, sőt még az első könyvben meghalt Malcolmot is feltámasztotta a kedvéért), nem véletlenül az Elveszett világ a sorozat legrosszabb része.

Todd

• Pókfej
« Válasz #11375 Dátum: 2017. december 18. - 12:31:03 »
Durva, hogy én ezekkel a hibákkal együtt is szeretem ezt a filmet, és a folytatások közül még ezt utálom a legkevésbé.
Valószínűleg ez már tényleg csak a gyermeki lelkesedés.
A gyakorikérdéseken írta valki, hogy eredetileg raptorok is voltak a hajón csak kivágták. Ez mindent megmagyarázna.
Ez amúgy mindig ultragáz, amikor egy filmből kivágnak egy jelenetet, aminek a következménye benne marad a filmben, és csak mindenki néz, hogy wtf? Ugye Prometheus...
« Utoljára szerkesztve: 2017. december 18. - 12:33:03 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #11376 Dátum: 2017. december 18. - 19:35:28 »
VTomi jól mondja, az eredeti forgatókönyv szerint a hajóra felszökött volna pár raptor is, azok tépték szét a legénységet. Ezt végül kihagyták, csak a T-Rex maradt, meg egy bazi nagy plothole. Kár, hogy pár néven meg egyetlen jeleneten kívül semmit nem használtak fel Crichton második könyvéből (amit pedig Spielberg könyörgött ki nála, sőt még az első könyvben meghalt Malcolmot is feltámasztotta a kedvéért), nem véletlenül az Elveszett világ a sorozat legrosszabb része.
Hát az a kergetőzés a sufniban, amikor a fekacsajszi ott tornászkodik a csövön (ami nem szakad le :roll:) az ultragáz.

jahaaaj, hát mi ez, már megint Peter???  :D :D :D
« Utoljára szerkesztve: 2017. december 18. - 19:41:20 írta VTomi »

Todd

• Pókfej
« Válasz #11377 Dátum: 2017. december 19. - 13:42:01 »
Jópofának tűnik.

Star Wars EP 8 kinek hogy tetszett? Szerintem jobb volt mint a 7. film, végre nem remake, hanem sok új dolog, olyan mint a klasszikus és az új filmek keveréke. Annak is örülök, hogy sok állandóan feszegetett rajongói kérdést rövidre zártak, mindkét ilyen esetnek nagyon örültem.
Viszont a főhős így még nagyobb rejtély mint eddig. Örülök, hogy végre nem annyira szűk a galaxis, hogy mindenki kb. egy tucat ember gyereke, de akkor rey hogyan ilyen erős, minden képzés nélkül? Még mindig nem szeretem azt a karaktert. És látom Leia "űrsétája" komoly közfelháborodást váltott ki, amit egyszerűen nem teljesen értek miért? Szerintem ez teljesen logikus használata az erőnek.
« Utoljára szerkesztve: 2017. december 19. - 15:22:46 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #11378 Dátum: 2017. december 23. - 13:55:03 »
Tegnap láttam, nekem is tetszett. Jóval jobb volt, mint a 7. rész.
Az űrséta tényleg totális marhaság volt. Öntudatlan állapotban volt, de ha nem lett volna, sem akkora jedi Leia, hogy a világűrben életben maradjon estélyiben. De az erő használatával sok probléma volt. A piros őrök támadásakor sem Kylo, sem Rey nem használta, pedig egy mozdulattal győzhettek volna, erre majdnem meghaltak a harcban. Aztán Yoda. Ha a halála utáni létben is tud villámokat gyártani, felégetni vele egy barlangot, akkor már rég nyerhettek volna a lázadók, ha ugyanezt megcsinálja az összes birodalmi fővezérrel.  :nemtudom: A menekülés közben menjünk, szerezzünk kódokat kissé fura volt, és erősen videojátékos küldetés a továbbmenethez fílingje volt, :) de a hibák ellenére mégis jó volt a film. Kifejezetten tökös húzás volt a feddhetetlenül jó Luke-ból ilyet csinálni (azt se bántam volna, ha a korábbi események hatására megőrül, és úgy lett volna negatív szereplő, de ezt azért nem merték meglépni), Rey pedig a legszimpibb alak az egészben.

coleman

• Bűnölő
« Válasz #11379 Dátum: 2017. december 24. - 00:20:39 »
Ez érdekes, mert amíg elsőre azt gondoltam, hogy sokkal jobb, mint a VII volt, minél többet agyalok rajta, annál jobban utálom. Ez a film szerintem eltemette ezt a trilógiát végleg. Megtudtuk belőle ugyanis, hogy nincs plot. Egyáltalán.

Az egyetlen rendesen felépített karakter Kylo Ren. Senki másnak nincs világos motivációja, ezért nincs azonosulható jelleme.

Rey-nek nincs karakterfejlődése, holott ez az ő coming of age sztorija lenne.

Nincs egy szerelmi szál.

Az egész konfliktus értelmét nem látom, nem tudok szurkolni egyik oldalnak sem, mert nem tudom, melyik oldal mit képvisel. Különösen igaz ez a film végén. Nem is jut eszembe, hogy várjam a IX-et.

Kihagyták azt a kevés filozófiát is, ami az eredeti trilógiában benne volt. Helyette megtanultuk, hogy az új generációt nem kell tanítani.

Finn sztorija nem tett hozzá semmit a filmhez, telibe filler, csak hogy ne kelljen kirúgni szegénykét. Ha a következő film elején ébred, a trilógián semmit nem változtat. Ja de, csak két órás lesz a VIII.

Snoke meghalt, és azt se tudtuk meg, mit akart elérni az Első Renddel, mi baja a jedikkel és konkrétan Luke Skywalkerrel. Nem tudjuk, minek neki tanítvány. Hallok arról, hogy az ismert galaxison kívülről jött, de ez a filmben nekem nem tűnt fel, és nem is magyaráz semmit.

Luke halálát nem értem. Mitől halt meg?

Sorolhatnám még, de nem akarom. Két és fél óra alatt nem kaptunk sem értelmet, sem érzelmet. Csak némi nosztalgiát.