Ez érdekes, mert amíg elsőre azt gondoltam, hogy sokkal jobb, mint a VII volt, minél többet agyalok rajta, annál jobban utálom. Ez a film szerintem eltemette ezt a trilógiát végleg. Megtudtuk belőle ugyanis, hogy nincs plot. Egyáltalán.
Az egyetlen rendesen felépített karakter Kylo Ren. Senki másnak nincs világos motivációja, ezért nincs azonosulható jelleme.
Rey-nek nincs karakterfejlődése, holott ez az ő coming of age sztorija lenne.
Nincs egy szerelmi szál.
Az egész konfliktus értelmét nem látom, nem tudok szurkolni egyik oldalnak sem, mert nem tudom, melyik oldal mit képvisel. Különösen igaz ez a film végén. Nem is jut eszembe, hogy várjam a IX-et.
Kihagyták azt a kevés filozófiát is, ami az eredeti trilógiában benne volt. Helyette megtanultuk, hogy az új generációt nem kell tanítani.
Finn sztorija nem tett hozzá semmit a filmhez, telibe filler, csak hogy ne kelljen kirúgni szegénykét. Ha a következő film elején ébred, a trilógián semmit nem változtat. Ja de, csak két órás lesz a VIII.
Snoke meghalt, és azt se tudtuk meg, mit akart elérni az Első Renddel, mi baja a jedikkel és konkrétan Luke Skywalkerrel. Nem tudjuk, minek neki tanítvány. Hallok arról, hogy az ismert galaxison kívülről jött, de ez a filmben nekem nem tűnt fel, és nem is magyaráz semmit.
Luke halálát nem értem. Mitől halt meg?
Sorolhatnám még, de nem akarom. Két és fél óra alatt nem kaptunk sem értelmet, sem érzelmet. Csak némi nosztalgiát.