Vannak amiket csak akkor ha szó szerint kiherélik őket, akkor meg már nem adaptáció lenne.
Csak kíváncsiságból konkrétan melyikre gondolsz?
Ezekre céloztam a múltkor, hogy nem feltétlen kell, hogy mély legyen egy film ahhoz, hogy jó legyen.
Igen, pl a felsoroltak közül a Revenant egy kifejezetten könnyed és szórakoztató film.

Vicces, hogy pont azokhoz nem nyúlnak.
Pedig adná magát a dolog.
De azoknak szerintem többségében nincsen akkora hype értékük, hogy érdekes legyen. pl. egy Heavy Rain film. Első látásra tökéletesen működne filmen, de jobban belegondolva már most is az, plusz a választható cselekménnyel, a 21 féle befejezéssel, és 8-10 órás játékidővel már jóval több is annál.
Persze, ha nem kult státusz alapján választanának címeket, idővel talán eljönne a szerzői videojáték adaptációk kora, amiket nem multiplexekben, hanem kis filmfesztiválokon vetítenének, és a kutya sem tudná róluk, hogy mik voltak eredetileg. Ezt még leírni is már-már abszurd.

És akkor jöhetnének az olyan videojáték adaptációk, mint a képregények esetében a Blue Is The Warmest Color, meg a History of Violance.
Az a vicces amúgy, hogy fordított irányban is működik a "hogyan csesszük el az adaptálást" metódus, mert sok jó képregényből vagy filmből készült már kritikán aluli videójáték. 
Szerintem az másik szitu, az a kapcsolt termék eset. Mivel a film/képregény nagy rajongóbázissal rendelkezik, így ők úgyis megveszik. Habár egyre kevesebb ilyen film premierre időzített gagyi videojátékot látok, vagy már csak a szemem alapból elsiklik felettük.
Azért az általam leírtakon túl valószínűleg az is benne lehet a pakliban, hogy sokszor nem hozzáértő kezekbe kerülnek ezek a projektek, főleg ami a forgatókönyveket illeti.
Ez számomra mostanában amolyan általános Hollywoodi betegségnek tűnik, hogy egy filmen dolgozik egy rakás ember, mindenki profi, a trükkmesterektől az operatőrig, csupa jó színész van ott, neves rendező, aki már bizonyított, és hopp, mintha a forgatókönyvet egy kis iskolás írta volna.

A Warcraft filmet is Duncan Jones (vagyis eredeti nevén Zowie Bowie, és vélhetőleg a papa erősen drogok hatása alatt anyakönyveztette

) rendezte, aki egyébként zseniális, az a film mégis a középszer mintapéldája.