2. ez mér jó?
Hát mert úgy nézem, hogy ő Ralph Macchio, az eredeti karate kölyök, a másik meg az ellensége, és most felnőtten összeállnak valamiért. Azaz egyfajta folytatása az eredetinek.
Megnéztem két filmet a hétvégén:
Az Igazság Ligája: Hát erre nem is tudom mit mondjak... ennél már nehéz lejjebb süllyedni. Nem is az, hogy voltak benne logikátlanságok, azokat már "észre se veszem" egy DC filmnél (mondjuk a Marvelekben is vannak), de annyira unalmas volt végig, tök érdektelen, vontatott, hogy már fájt. De lehet, hogy csak azért, mert a csapat több, mint a fele hirtelen bedobált új karakter, semmi háttértörténettel, akiket igencsak nehéz így megkedvelni. A nagy sztori meg a "lopjuk el a gyűrűk ura, és a MCU alapötletét, csak kevesebb tárgyat kelljen összegyűjteni" és már meg is van. A nagy főellenség is mi volt már... pfff...
Nem volt botrányosan rossz, mint egy-két "előd", de utoljára a Transformers 2-n unatkoztam így (a nagy, látványos harcokon konkrétan elaludtam). Azokat azóta nem is nézem, lehet, hogy a DC is erre a sorsra jut nálam ezután.
Kb. 2-3 jelenet van, amiért érdemes végigunni a többi részét, de azok is csak max. egy percesek.
Gyilkosság az Orient Expresszen: Kerestek jó Hollywood-i filmet? Tessék! Persze Agatha Christi regényből nem volt annyira nehéz dolguk, de elég jó lett, úgy hogy a könyvet nem olvastam. (Shame!) Kenneth Branagh rendezőként ismét visszatért oda, ahol a Shakespeare-feldolgozások idején volt. A szereposztás is impozáns, de a lényeg, hogy a sztori, a nyomozás végig érdekes, úgy keveri a szálakat, hogy mindenki gyanús, kitalálhatatlan, hogy ki lehetett (persze itt kicsit csaltak is). Mindenesetre nekem nagyon tetszett, ha a hollywoodi nagy produkciók fele ilyen jók lennének, már örülhetnénk...
Azt mondják, hogy a regény jobb, gondolom is, hogy miért, mert ott volt idő kis apróságokra, amikből Poirot összerakhatja a képet, következtethet, míg itt néha azért kapkodja a néző a fejét, hogy miből jött rá erre-arra. De hát nehéz is lehetett belesűríteni a regényt ebbe a kb. két órába. Ha 2,5-3 órás lett volna, kicsit ráérősebben, akkor azt mondanám, hogy szinte tökéletes. Így "csak" elég jó volt.