Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363105 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #1320 Dátum: 2008. szeptember 07. - 10:47:15 »
Tudom, pont azért hoztam fel a témát. ;) Izsonyatos volt?  ;D Ezt jobban kifejtenéd? Annyira rossz volt , hogy az máűr jó, vagy tényleg nagyon gagyi?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1321 Dátum: 2008. szeptember 07. - 10:50:14 »
Én amúgy nem olvastam róla sehol, hogy nagyon gagyi lenne. :)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1322 Dátum: 2008. szeptember 07. - 10:53:10 »
Ezt jobban kifejtenéd? Annyira rossz volt , hogy az máűr jó, vagy tényleg nagyon gagyi?

Annyira rossz hogy már jó kategória. Amikor a főszereplő lány elkapja a srácokat a bozótlakójával a közönség egy emberként szisszent fel, a csajok meg folyton röhögtek. Jó film.  :D

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #1323 Dátum: 2008. szeptember 07. - 10:59:43 »
Ennek örülök. :D Tuti beszerzem valahol ezt a filmet, annyira beteg már az ötletet is, hogy látnom kell. :twisted:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1324 Dátum: 2008. szeptember 07. - 13:42:25 »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1325 Dátum: 2008. szeptember 07. - 16:36:47 »
 ;D

----------------------------------------------------

Berozsdátor 600

http://images.wikia.com/terminator/images/d/db/Terminatorpanel1.jpg
« Utoljára szerkesztve: 2008. szeptember 08. - 19:01:35 írta Ben Reilly »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1326 Dátum: 2008. szeptember 07. - 20:07:17 »
Így kell kinézni egy hazsnált t600-asnak.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1327 Dátum: 2008. szeptember 07. - 20:48:51 »
Frissen és üdén a bontóból?

-----------------------------------------------------------

Tropic Thunder sok spoilerrel

Adott egy forgatás, ahol egy kezdő rendező már az első 5 nap után egy hónapos csúszásban van a világ egyik legdrágább háborús filmjével. A gyártási költségek is egyre jobban nőnek, a stúdiófőnök is rákoppint a körmére, a színészek az idegrendszerén táncolnak. Tugg Speedman (Ben Stiller) egykor híres akcióhős volt, mára régi, kopott dicsfényében él, ettől a filmtől reméli ő is, hogy csillaga felemelkedik. Kirk Lazarus (Robert Downey Jr) Síró Majom-díjas elismert színész a szerep kedvéért pigmentátültetésen esik át, hogy négert alakíthasson.  :hehe: Jeff Portnoy (Jack Black) pedig egy Chris Rock-ra hajazó komikus. Aztán itt van még Alpa Chino is  :lol: , aki rapper és reklámokban szerepel és egy újonc, aki a csapat egyetlen tagja, aki elolvasta a forgatókönyvet. Őket a filmbéli író a nagy hazafi (Nick Noltealakításában) tanácsára kiteszik a dzsungelbe, mivel előtte bigbrother módra bekamerázták a dzsungelt, amit ott művelnek azt rögzítik. Azonban senki nem tudta, hogy ezen a helyen tevékenykedik egy felfegyverkezett drogbanda is. :o
A produkciót (az egészet, nem csak a filmbeli filmet) Ben Stiller dirigálta le. Ő főleg színészkedik, de már megfordult a kamera túloldalán is. Jack Blacknek főleg a fingós poénokat köszönhetjük, de ez egyáltalán nem erőltetett, rajta is lehet eleget vigyorogni. Matthew McConaughey Owen Wilson helyére ugrott be. Wilson ugyanis a Ben Stiller filmekben szinte állandó szereplő, de ő akkor éppen egy sikertelen öngyilkossági kísérleten volt túl és nem tudott jelen lenni a forgatáson. Jay Baruchel és Brandon T. Jackson is jól játszanak, de az Trópusi vihar igazi telitalálata Robert Downey Jr., a szövegei után (vagy közben dőlt az egész mozi a nevetéstől, neki jutottak a legjobb dumák, Az idei nyáron neki sikerült duplázni, A Vasember után ismét egy blockbusterben szerepel és itt is kiválóan alakít. Ha Downey Jr. volt a telitalálat, akkor az ász mindenképpen Tom Cruise kell, hogy legyen. A maszk és az erős szőrzet mögött alig ismerhető fel Cruise, ő a gátlástalan, mocskos szájú stúdiófőnököt kelti életre zseniálisan, a kis magán előadása pedig hatalmas.
Működik a Hollywood-paródia is. Kifigurázza a rendszert, a forgatásokat, a színészeket, a háborús filmeket. Kapunk filmes utalásokat, szóba kerül egy kicsit a Rambo, az Oscar. Persze ha már film a filmben nem maradhat ki néhány ál-előzetes sem, ami a filmbeli színészek előző alkotásai, nem lenne meglepő, ha a Grindhouse mintájára itt is forgatnának egy-két szereplővel egy külön filmet (a Grindhouse ál-előzetesei közül elkészítették a Machete-t).
Az év legjobb akció-vígjátéka, a végén mikor Tom Cruise táncikál az első gondolatom az volt, hogy ezt muszáj megnézni megint.

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #1328 Dátum: 2008. szeptember 08. - 18:10:08 »
Nekem nagyon tetszik ez a terminátor, főleg a fegyvere ;)

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #1329 Dátum: 2008. szeptember 08. - 19:28:59 »
Nagyon nagy film. És megint az a szinkron... ;)

Ju

• Pókfej
« Válasz #1330 Dátum: 2008. szeptember 09. - 09:13:15 »
Ben, jó volt a szinkron?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1331 Dátum: 2008. szeptember 09. - 09:46:03 »
Nem. Az eredeti szöveg és poénok közelében sem volt, sok viccen finomítottak, és európaibbá tették, de ennek ellenére így is szórakoztató volt, és az egész nézőtér gurult a röhögéstől. :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Max Payne R-Rated lett - John Moore meg kiborult. Nagyon.

Az MPAA (Motion Picture Association of America)  R-rating besorolást adott a Max Payne mozifilmnek - John Moore rendező ettől egy kicsit kiborult. A kizárólag felnőtteknek szóló besorolás igen komolyan érinteni fogja a film bevételi adait is, és Moore (elég durva módon) részrehajlósággal vádolta meg  a szervezetet:

"a Motion Picture Association of America a 'The Dark Knight'-nak PG-13-as besorolást adott, voltaképpen leszo :censored:  a Warner Bros fark :censored:
" - nyilatkozta.
"Van néhány komoly mondanivalóm az MPAA-val kapcsolatban. Tudod például, hogy önkéntesekből állt össze? Olyan mintha valami bűnözőkből lennének válogatva. Csatlakozhatsz hozzájuk, ha homoszexuális vagy, vagy ha nem volt normális szülői háttered. Menj csak fel a weboldalukra, és olvasd el a szabályzatukat, olyan, mintha a szülök írták volna a gyerekeknek."  - mondta Moore, majd folytatta: "Az MPAA sosem hozza nyilvánosságra a szabályait. Soha, egy rendezőnek sem mondták el, mitől kap egy film R, vagy PG-13 besorolást. Úgy változtatják a szabályaikat, ahogy akarják, attól függően hogy éppen milyen filmet akarnak látni a mozikban. Jó érzésem volt a Max Payne film Moziváltozatával kapcsolatban. Azt hittem, nem lesz semmi probléma. És nem így történt."

Állítása szerint az MPAA egyszerűen azzal indokolta döntését, hogy Max Payne-t R-Rated-nek érzik. "Mi a F*sz ez, valami csoportterápia? Ezt nem tehetik meg" - tiltakozott "A tartalom alapján kell itélni, nem az érzések alapján."

Az R-Rated filmek főként a korlátozott hirdetési lehetőség miatt sújtják a bevételi adatokat, ugyanis a legtöbb országban 21 óra előtt tilos az ilyen filmek promotálása.

www.worstpreviews.com

Az aktuális MPAA besorolások:

G - korhatár nélkül megtekinthető
PG - kiskorúaknak szülői felügyelettel megtekinthető
PG-13 - 13 éven aluliaknak nem ajánlott
R - 17 éven aluliaknak csak szülői felügyelettel ajánlott
NC-17 - 17 aluliaknak semmilyen körülmények között nem ajánlott

« Utoljára szerkesztve: 2008. szeptember 09. - 09:52:53 írta Ben Reilly »

Ju

• Pókfej
« Válasz #1332 Dátum: 2008. szeptember 09. - 10:05:00 »
Nem. Az eredeti szöveg és poénok közelében sem volt, sok viccen finomítottak, és európaibbá tették, de ennek ellenére így is szórakoztató volt, és az egész nézőtér gurult a röhögéstől. :)
Oké, akkor inkább még mindig várok. ;)

szerk: vagy Mom park lesz belőle, eredeti nyelven, felirat nélkül... :headscratch:
« Utoljára szerkesztve: 2008. szeptember 09. - 10:06:48 írta Ju »

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1333 Dátum: 2008. szeptember 09. - 10:12:06 »
Akkor már inkább egyszer szinkronizálva. :D ;)

Ju

• Pókfej
« Válasz #1334 Dátum: 2008. szeptember 09. - 10:34:17 »
Ízlések. ;)
Nekem inkább az eredeti. :)

Todd

• Pókfej
« Válasz #1335 Dátum: 2008. szeptember 09. - 11:35:28 »
Érdekes ennek a rendezőnek a felfogása, én pont azt érezném minnél nagyobb dicsőségnek, ha az NC 17-be kerülnének be a filmjeim.
Viszont ez alapján a hír alapján egyre jobban érdekel a Max Payne.

Ju

• Pókfej
« Válasz #1336 Dátum: 2008. szeptember 09. - 11:44:24 »
Én is csak egy előnyét látom a PG13 kategóriának... jó sok pénzt lehet vele összeszedni. :smcents: :hehe:
De ha én rendeznék, nekem legalább ennyire fontos lenne, hogy büszke legyek arra, amit csinálok... na de nem vagyok amerikai, így fel sem foghatom. :smsarcasm: ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1337 Dátum: 2008. szeptember 09. - 11:45:38 »
Viszont ha megnézed a rendező szemszögéből, akkor szerencsétlent kőkemény keretek közé szorították ezzel. Közönségfilmet akart készíteni, amelyet minden korosztály megnézhet, mert a játékkal is minden korosztály egyaránt játszott. A besorolás nemcsak anyagi szempontból vágja tarkón, hanem pont azoktól fosztja meg a filmet, akiknek készült, vagyis a 12-18 év közötti gamerektől. Amikor a Penge 2.-t bemutatták nálunk, akkor a hazai mozikban is élt a szabály, hogy 18 év alatt csak felügyelettel lehet megnézni a filmet. Persze nálunk még a 8 éves kis pöcsök is simán bemehettek rá, mert a szabály csak papíron létezett. Amerikában viszont nagyon is komolyan veszik ezt. Elkérnek személyit, jogsit bármit ha felmerül hogy a 18-at még nem töltötte be az illető mozibajáró.
A idei év pedig még jobban felszította az MPAA elleni utálatot a stúdiók és rendezők körében, mert tényleg pofára osztályoznak. Szerintem a Max Payne semmivel sem erőszakosabb a trailerek alapján mint a TDK, pedig gondoljunk csak a varázsceruzára. Azon még én is felszisszentem pedig elég magas az ingerküszöböm.

Nézzétek csak meg a Payne játék hivatalos oldalát. A belépés előtt még ott is születési idő azonosítást kérnek.
http://www.rockstargames.com/maxpayne/
« Utoljára szerkesztve: 2008. szeptember 09. - 11:51:42 írta Ben Reilly »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1338 Dátum: 2008. szeptember 09. - 13:45:24 »
Amikor a Penge 2.-t bemutatták nálunk, akkor a hazai mozikban is élt a szabály, hogy 18 év alatt csak felügyelettel lehet megnézni a filmet. Persze nálunk még a 8 éves kis pöcsök is simán bemehettek rá, mert a szabály csak papíron létezett.
Ez véletlenül pont nem igaz, vagy csak részben. Ahol én néztem meg - én is csodálkoztam -, de bizony csak szülői felügyelettel engedték be a kölyköket.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1339 Dátum: 2008. szeptember 09. - 14:00:33 »
Városa válogatja. Én akkor a Hollywood Multiplex-ben néztem Miskolcon (azóta ez a mozi itt becsődölt), és ott mindekit beengedtek rá.