Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1360957 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #140 Dátum: 2007. szeptember 29. - 17:59:04 »
Itt most az volt a kérdés, hogy mi volt előbb, nem hogy mi készült miből. Vmelyik író adta az ötletet a másiknak, de attól még a képregényváltozat kicsivel megelőzte a filmet. :D

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #141 Dátum: 2007. szeptember 29. - 18:00:49 »
Lehet, hogy csak egyfajta reklámfogásként, mert ha jól vettem ki a képregényből, akkor az a film előzményeit taglalja.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #142 Dátum: 2007. szeptember 29. - 18:43:09 »
Ja, én azt hittem még erről beszélünk:
Idézet
Ja, és ez miért nem-képregény film?
:D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #143 Dátum: 2007. október 08. - 14:45:38 »
Nem tudom, ki mennyire ismeri a Hitman című bérgyilkosos videójáték-sorozatot, de idén kerül a mozikba a filmváltozat. ;D
A film hivatalos honlapján megtekinthető a trailer:  http://www.hitmanmovie.com/
Itt pedig megnézhetitek a trailer magyar szinkronos változatát: http://filmbuzi.hu/archives/2007/10/03/a-bergyilkos-hitman-magyar-trailer/
Ezt a filmet tuti meg fogom nézni moziban. ;D :violent:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #144 Dátum: 2007. október 08. - 16:34:32 »
Engem a főszereplő megválasztásáig érdekelt nagyon a project. De utána... :drying:
Die Hard 4 főgonosza, mint Hitman?!
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #145 Dátum: 2007. október 10. - 18:10:10 »
Na, én léptem a Lurdy-házba. 3/4 8-tól éjjel 2-ig leadják mindhárom Resident Evil filmet.  ;D ;D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #146 Dátum: 2007. október 11. - 10:29:59 »
Mázlista.
És hogyhogy mész RE-t nézni, te, a nagy Silent Hilles? :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #147 Dátum: 2007. október 11. - 13:44:36 »
Rokonjáték.  :D
Király volt újra látni az első részt moziban! A másodikat is elég jó volt, de a harmadik a leggyengébb a 3 közül. Szerintem. De egyszer meg lehetett nézni.

Todd

• Pókfej
« Válasz #148 Dátum: 2007. október 11. - 14:04:58 »
Szerintem pokoli gyenge az összes RE film, iskolapéldája annak, miért nem jó, ha a film rendező okosabbnak hiszi magát a játékprogram rendezőjénél.
Tényleg, amúgy miért van az, hogy valahányszor egy csóka megkapja egy game jogait, le se szarja a játékot, és teljesen új (mindig gyengébb, még az SH esetében is) forgatókönyvet ír ?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #149 Dátum: 2007. október 11. - 22:35:28 »
Hát én az elsőt láttam, de végigszenvedtem... a másodikkal meg sme próbálkoztam a motoron beugratós jelenet után. :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #150 Dátum: 2007. október 12. - 11:22:30 »
Az első egy marha jó adaptáció, isteni zenével mellé (a nyitójelenet önmagában vmi frenetikus). Kétségtelen, hogy én is jobban örültem volna, ha hozza a hangulatot - rejtvénymegoldósdi szörnyekkel az ember nyomában, miközben alig van lőszer - de a történet nagy átlagban ott még korrekt volt. A második részt inkább rendezésügyileg cseszték el plusz túlmisztifikáklták az Umbrella-t is. A teljes város elzombiasodása helyén volt, a Nemezis eredete jobban tetszett, mint a játékban (a jelleme viszont nem), a megoldás (atom) stimmelt, az Umbrella is a játéknak megfelelően mosta ki magát a dologból... egyedül vhogy nem állt össze egy egésszé, de végső soron egyszer meg lehetett nézni.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #151 Dátum: 2007. október 12. - 14:10:47 »
Tényleg, amúgy miért van az, hogy valahányszor egy csóka megkapja egy game jogait, le se szarja a játékot, és teljesen új (mindig gyengébb, még az SH esetében is) forgatókönyvet ír ?
Ez egyszerű: aki a játékot kitalálta, annak bármennyi idő a rendelkezésére állt hozzá, míg egy filmhez a forgatókönyvíró kap mondjuk 3 hónapot, hogy készítsen a játék alapján filmet.
Különben, az első rész szerintem szuper, de itt tenném hozzá, hogy a játékok közül csak a 4-et ismerem igazán, plusz a 3 elejével játszottam. És elsőre nem tetszett nagyon a RE 1 film, de másodikra már nagyon, és azóta is. A zene félelmetesen jó hozzá.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #152 Dátum: 2007. október 12. - 14:28:13 »
Az első film javarészt a Resident Evil 2-re alapoz, a főszereplőket meg inkább a Zero-féle újragondoláshoz lehet hasonlítani talán vagy a 2. részben is felbukkant független zsoldosokhoz (bónuszemberek).

Todd

• Pókfej
« Válasz #153 Dátum: 2007. október 12. - 15:36:05 »
Igen, de míg a játék készítői a semmiből épitkeznek, addig a filmeseknek már egy totál kész forgatókönyvük lenne, ha kinyitnák a szemüket. Én csak azt látom, mintha a játékprogramok hihetetlenül le lennének nézve, mintha a forgatokönyvíró, azt a 10 órát se szánná rá, hogy végigjátsza, ha túl béna, akkor végigkibicelje, az adott játékot, és megpróbálja az alapján felépíteni a forgatókönyvet.

Ehelyett, mintha csak belelesett volna egy kicsit, aztán, na ez ilyen bázisos zombi írtós, valami jöttment elmondja neki igen nagy vonalakban a történetet (kb úgy, mint az Angryalien filmekben), netán (ritkán fordul elő), elolvassa a szereplők nevét, és utána a saját fantáziája alapján ír egy olyann forgatókönyvet, ami kb. egy 20 éves B kategóriás akciófilm, és egy paródia keveréke, és messziről látszik rajta, hogy le se sz@rta, csak úgy állt hozzá, hogy "a rohadt életbe, most ilyen ganéjjal foglalkozzak, egy igazi film helyett, na mindegy, ha már fizetnek írok nekik valami hülyeséget".

Én ezt érzem a játékprogram filmeken, és nem várom, hogy megfilmesítsék kedvenceimet, hanem szívből remélem, hogy sose tegyék.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #154 Dátum: 2007. október 12. - 15:54:10 »
Én a Silent Hill filmmel maximálisan elégedett voltam. Azon látszott, hogy tisztelettel nyúltak hozzá. Nyilván nem lehet egy 15 órás játékot egy az egyben átvinni 2 órás filmre, de a hangulatát hozták, ami a legfontosabb, extraként pedig a főbb karaktereket is.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #155 Dátum: 2007. október 13. - 13:10:03 »
A RE első részét valójában úgy vetették fel a Capcomnak, hogy nagyban tolták a game-et és eszükbe jutott, ebből lehetne filmet is csinálni. A forgatókönyvíró a játék egy rajongója volt. És valójában ha megnézi az ember, nagyon sok rejtett finom utalás van a játék (főleg a 2. rész) eseményeire. A belső történetet sajna nem lehetett volna filmre vinni, legfeljebb egy sorozatot lehetett volna csinálni belőle (rendőrség-csatornák-gyár-labor... elég hosszú). Az Umbrella belső működése is stimmelt, egyedül a számítógép intelligenciájának szintje volt túlmodernizálva. Elég sokat nyomatam RE-t és ez a film egyike azoknak, amiknek koppig végignéztem a dvd-extráit, így abban elég biztos vagyok, hogy nem dilettánsok végezték vki gyors ötletéből. :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #156 Dátum: 2007. október 13. - 13:53:24 »
Te a télapóban is hiszel még, nem tünt fel, hogy valahányszor valaki adaptációt csinál, hirtelen az adott dolog legnagyobb rajongójának mondja magát?
Ha úgy igaz, ahogy mondtad, akkor nem hozzá nem értésről van szó, hanem már tényleges baromságról, de akkor sem értem, egy rajongó miért érezne késztetést arra, hogy lealázza a kedvenc játékát.
Jill rndőrré alakítása, meg a STARS-kicsit megkésett előkerülése, vagy 3.-ban Wesker tipikus főgonosszá alakítása nem rejtett utalás a számomra, nem is rejtett, mert aki egy kicsit is látta a játékot az felismeri, és csak azt érzi, hogy na ezt is elcseszték.
« Utoljára szerkesztve: 2007. október 14. - 20:13:59 írta Todd »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #157 Dátum: 2007. október 13. - 23:12:40 »
Én az első részről beszéltem csak. A második részben majdnem egy az egyben átemelték a RE3 történetét, elég gyengén jött össze. A rajongót nem véletlenül mondtam, mert amlékeim szerint eléggé olyan dolgok bukkantak fel az interjú alatt amiket vagy nagyon beletömködtek a fejébe vagy tényleg komolyan játszott vele (de az első rész utalásai miatt én az utóbbit mondanám). A harmadik részt meg nem láttam, nem tudok nyilatkozni, de az előzetes sztori alapján az áll legmesszebb az egész játéktól.
Ja, és igen, hiszek a Télapóban.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #158 Dátum: 2007. október 13. - 23:23:10 »
Én nem hiszek a Télapóban... Csak Pókemberben. Az baj? :hehe: :hehe:
Amúgy nálam még mindig a Mortal Kombat első része a legjobb játékadaptáció. ;D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #159 Dátum: 2007. október 13. - 23:37:36 »
Ami olyan jól sikerült, hogy a javarészét egy az egyben visszaemelték a játék történetébe (szerintem sokan meglepődnének, ha elmesélném, valójában miről szólt az első rész, milyen orbitális retconok voltak egy verekedős játék sztorijában is).