Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363012 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Mike

• Zöld Manó
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #2300 Dátum: 2009. június 13. - 21:45:29 »
Ezt úgy értettem, hogy most ez a terminátor meg akarta ölni, John nem nézett nagyot, rögtön nekiállt gyepálni. Pár év múlva úgy meglepődik tőle ugyanezen pofától, hogy hagyja magát kinyírni. Ez sántított nekem. ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #2301 Dátum: 2009. június 13. - 21:54:28 »
A Skynet nem tudja, hogy Kyle John Connor apja (ezt elvileg csak John, meg max a felesége tudja), ha tudná, nem csalinak használná, hanem rögtön megölné, mert ezáltal John nem születne meg.
A Skynet max azt tudhatja, hogy John érzelmileg kötődik Kyle-hoz, ezért használta fel, hogy megtalálja. A hallálista, aminek az élén Kyle állt meg csupán ugyanúgy egy csali volt Connor számára, mert tudta a Skynet, hogy eljut hozzá, és hogy rákap Kyle nevére.
És csupán spekuláció, de szerintem a TX-től tudja, aki az előző kudarcok után ment vissza a multba, és bőven kapcsolatba léphetett az akkor már öntudatra ébredt Skynettel.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #2302 Dátum: 2009. június 13. - 22:01:28 »
Ez még rendben is lenne, de akkor miért mondott a Skynet Marcusnak valami olyasmit, hogy mindkét főelenfelét idehozta, ő ölte meg őket, ésmost, hogy meghalnak az ellenállásnak vége? Ha Kyle tényleg csak a csali szerepét töltötte volna be, nem emelte volna ki őt is.;)
Szerk: Közbe leesett, mi zavart nagyon. John azt mondja "Visszajövök". Gondolom ez a "Visszatérek" akart lenni. Csókoltatom a fordítót. :drying:
« Utoljára szerkesztve: 2009. június 13. - 22:06:29 írta Mike »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2303 Dátum: 2009. június 14. - 00:02:40 »
Idézet
Ezt úgy értettem, hogy most ez a terminátor meg akarta ölni, John nem nézett nagyot, rögtön nekiállt gyepálni. Pár év múlva úgy meglepődik tőle ugyanezen pofától, hogy hagyja magát kinyírni.
Nem ez a lényeg. John látta a terveket, tudta, hogy jön a T800-as. Azt is tudta, hogy futószalagon gyártják őket, ráadásul egyedül eddig a 101-es modellt látta, maximum a T3-as T850 szavaiból gondolhatott arra, hogy van többféle "bőr" belőlük. A t3-beli gyilkosságot meg biztosan nem úgy kell érteni, hogy John, miután már 10 éve háborúzott, évekig a T800-asok ellen, szembetalálta maghát egy 101-es bőrrel felvértezett t800-assal, de azt egyből nem akarta már megölni, hanem a nyakába ugrott és megcsókolgatta. VaLószínűleg ennke a beszivárgó t800-asnak módosított programja volt, miszerint nem behatolni és megölni, hanem elhitetni Johnnal, hogy őt átprogramozták, így ő az ellenállókat szolgálja, és utána megölni, miután John már nem gyanakszik rá. Egyedül a 101-es modell lehetett erre képes, más Terminatorokra élete végégig gyanakodott volna John. Láthattuk Marcust se éppen a legkönnyebben fogadta el, pedig főként emberi agya volt.

Idézet
A Skynet nem tudja, hogy Kyle John Connor apja (ezt elvileg csak John, meg max a felesége tudja), ha tudná, nem csalinak használná, hanem rögtön megölné, mert ezáltal John nem születne meg.
A Skynet max azt tudhatja, hogy John érzelmileg kötődik Kyle-hoz, ezért használta fel, hogy megtalálja. A hallálista, aminek az élén Kyle állt meg csupán ugyanúgy egy csali volt Connor számára, mert tudta a Skynet, hogy eljut hozzá, és hogy rákap Kyle nevére.
mike jól mondta, skynet terve nem csali volt, hanem valóban Kyle volt az elsődleges célpont, ergo tudta John apja. Persze az már a film hülyesége, hogy nem ölte meg egyből kyle-t, amikor John belépett a skynetbe.

TX nem lépett kapcsolatba vele, nem nagyon volt rá ideje. Persze elméleteket lehet ide is gyártani, mert akármelyik számítógépbe elhelyezhetett kódolt adatokat a skynetnek, de mivel egyik sincs megmagyarázva, ez is csak azt mutatja, milyne jól átgondolt volt a film története. Egyszóval semennyire.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #2304 Dátum: 2009. június 14. - 10:29:33 »
Idézet
Ezt úgy értettem, hogy most ez a terminátor meg akarta ölni, John nem nézett nagyot, rögtön nekiállt gyepálni. Pár év múlva úgy meglepődik tőle ugyanezen pofától, hogy hagyja magát kinyírni.
Nem ez a lényeg. John látta a terveket, tudta, hogy jön a T800-as. Azt is tudta, hogy futószalagon gyártják őket, ráadásul egyedül eddig a 101-es modellt látta, maximum a T3-as T850 szavaiból gondolhatott arra, hogy van többféle "bőr" belőlük. A t3-beli gyilkosságot meg biztosan nem úgy kell érteni, hogy John, miután már 10 éve háborúzott, évekig a T800-asok ellen, szembetalálta maghát egy 101-es bőrrel felvértezett t800-assal, de azt egyből nem akarta már megölni, hanem a nyakába ugrott és megcsókolgatta. VaLószínűleg ennke a beszivárgó t800-asnak módosított programja volt, miszerint nem behatolni és megölni, hanem elhitetni Johnnal, hogy őt átprogramozták, így ő az ellenállókat szolgálja, és utána megölni, miután John már nem gyanakszik rá. Egyedül a 101-es modell lehetett erre képes, más Terminatorokra élete végégig gyanakodott volna John. Láthattuk Marcust se éppen a legkönnyebben fogadta el, pedig főként emberi agya volt.
Na, ez eszembe se jutott, hogy a Skynet ilyet is tudna. Akkor egy kérdéssel kevesebb. :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #2305 Dátum: 2009. június 14. - 19:31:11 »
Igazábol ez az elmélet, amit leítram, szerintem még úgy ahogy jó lehetne, de nemrég gondoltam abba is bele, hogy hogy a rákba volt a skynetnek retinamintája Kyle-tól?Na erre valóban nincs magyarázat.Amúgy a TX-nek közel egy teljes napja volt kapcsolatba lépni a Skynettel, mivel a film elején már tudatánál volt (ügye már jól látni a skynet ténykedését, lekapcsolt mobilok számitógépvírus a hadseregbe, stb.), és a TX-nek nem volt erre "vezetékes" kapcsolatra szüksége. Az, hogy a T4-ben a SKYnet tud infókat a jöőröl, nem kérdés, és szerintem ezeket közvetlenül a Tx-től tudhatja.De kár védeni a T 4-et, mert tényleg kidolgozatlan.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2306 Dátum: 2009. június 14. - 20:22:10 »
Igazábol ez az elmélet, amit leítram, szerintem még úgy ahogy jó lehetne, de nemrég gondoltam abba is bele, hogy hogy a rákba volt a skynetnek retinamintája Kyle-tól?Na erre valóban nincs magyarázat.Amúgy a TX-nek közel egy teljes napja volt kapcsolatba lépni a Skynettel, mivel a film elején már tudatánál volt (ügye már jól látni a skynet ténykedését, lekapcsolt mobilok számitógépvírus a hadseregbe, stb.), és a TX-nek nem volt erre "vezetékes" kapcsolatra szüksége. Az, hogy a T4-ben a SKYnet tud infókat a jöőröl, nem kérdés, és szerintem ezeket közvetlenül a Tx-től tudhatja.De kár védeni a T 4-et, mert tényleg kidolgozatlan.

Erre max annyi magyarázat lehet, hogy a skynet a háború kezdetén fogolytáborokat üzemeltetett (és mint láttuk még 2018-ban is üzemeltet), és akik oda bekerültek, azokat regisztrálta, megjelölte. Szóval lehetett Kyle egy ilyen fogolytáborban egyszer, ahonnan megszökött. Ugyanis az alapja az egésznek az, hogy az ellenállást (elvileg) Jhon szervezte, és ő mutatta meg azt is az embereknek, hogyan harcolhatnak a gépek ellen, hogyan szökhetnek meg a fogolytáborokból, csak a filmben ilyen lényeges dolgokat sajnos nem közöltek. Viszont ettől még ugyanolyan hülyeség, hogy a skynet tudja, hogy Kyle az apja jhon connornak, mert honnan az istenből tudná. Ha tudja, akkor az összes visszautazásról mind tudni kell a skynetnek és hát valljuk be, ez baromság. Akárhogy magyarázzuk Kyle Reese-nek nem lett volna szabad a halállista élén lenni, és ez bizony hiba a filmben, ezt nem fogják kimagyarázni.
This is a joke. A real practical Joke.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2307 Dátum: 2009. június 14. - 20:56:15 »
Továbbra is mondom, hogy azt könynen tudhatta a skynet, hogy ki John apja, csak azt nem, hogy hogyan néz ki. Ez bizony nem hiba.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2308 Dátum: 2009. június 14. - 22:14:02 »
Én meg pont azt írtam, hogy tudhatja, hogyan néz ki!

De azért hülyeség mert ha a skynet tudja hogy a visszaküldött gépek nem tudnak megölni senkit, akkor nem is fogja visszaküldeni őket, vagy ha igen, akkor máshogy. Ezzel megint csinál egy új ídővonalat, és sose lesz vége az egésznek. kimagyarázhatatlan katyvasz lesz csak.
A másik meg az, hogy ha csali volt Jhon connor apja, ha nem, akkor sem kellett volna a halállista élén lennie, nekem ez a véleményem. Nem hiszem el, hogy ő a legveszélyesebbe ember a skynet számára.
« Utoljára szerkesztve: 2009. június 14. - 22:23:19 írta grey gargoyle »

csorbi

• Mysterio
  • **
  • HUMANITY IS THE ENEMY!!!!
« Válasz #2309 Dátum: 2009. június 14. - 23:01:35 »
Basszus nekem is meg kell néznem hamarosan, mert engem is érdekelnek ezek a katyvaszok.
Ha a film ennyi ellentmondást szül, akkor ne nézzétek meg a sorozatot. :twisted:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2310 Dátum: 2009. június 15. - 01:39:14 »
Nem is nézzük, nekem az első éved is elég sokkoló volt. :)

Idézet
De azért hülyeség mert ha a skynet tudja hogy a visszaküldött gépek nem tudnak megölni senkit, akkor nem is fogja visszaküldeni őket, vagy ha igen, akkor máshogy. Ezzel megint csinál egy új ídővonalat, és sose lesz vége az egésznek. kimagyarázhatatlan katyvasz lesz csak.
Ezt nem igazán értem. Ez a skynet nem az a skynet, aki korábban visszaküldte a terminatorokat. Ő a visszaküldött gépekről csak a korábban, a jelenben dokumentált adatokból tud, nem is akart ezeddig visszaküldeni gépeket. Vagyis ő nem fogja majd visszaküldeni 84-be, meg 97-be a terminatorokat, azt már megtették korábbi skynetek. Ez a skynet, ami a ts idősíkjában van, már egy harmadik alternatív időbeli skynet. Az első volt ami 84-be küldte vissza  a gépet, a második ami a t100-est küldte vissza. A 2004-es Ítéletnapjás már a harmadik skynet, egyik sem ugyanaz, mert nem is ugyanúgy jöttek létre.

Pont ezért gáz picit, hogy még mindig ott tartunk, hogy kyle azért célpont, mert mindig azt hiszi McG-ék szerint a skynet, ha megölöd Kyle-t, JOhn Connor egyszerűen kitörlődik. De a terminator világa nem a jó öreg nagypapa paradoxonos időutazást követi, hanem az alternatív idősíkosat. Magyarul hiába nyiffanna ki Kyle, ebben az idősíkban attól még Connor élne és virulna.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2311 Dátum: 2009. június 15. - 07:27:18 »
Magyarul hiába nyiffanna ki Kyle, ebben az idősíkban attól még Connor élne és virulna.

Ez igaz, én viszont akkor azt nem értem, honnan tudja a skynet, hogy kyle reese az apja jhonnak, mivel Sarah és 2-3 nagyon közeli ismerősén kívül erről nem tudott senki. A skynet sem tudhat csak információkból róla szerintem. De ha tévedek, és tud róla, akkor ennek az idősíknak a többi visszautazásáról is tudnia kell, nem?
De akárhonnan is tud róla, továbbra is tartom, hogy nem lehet elsődleges célpont a skynet halállistáján, nem reális.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2312 Dátum: 2009. június 15. - 07:40:39 »
De szerintem még mindig arról van szó, hogy nem a multból dokumentált esetekről tud a skynet Johnról, meg Kyle-ról (mert akkor honnan tudná, hogy ők a legnagyobb ellenségei, vagy hogy kudarcot valottak a korábbi terminatorok).
Én még mindig azt mondom, hogy a Skynet nem tudja, hogy Kyle John apja, mert mcg-ék valóban a "reproduktív abortusz" szinten maradtak le, és azt hiszik, hogy ha megölnék Kyle-t, akkor John meghalna.
Vagyis ha a Skynet tudná, hogy ő John apja nem szórakozna, hanem kinyírná.
Szerintem csak annyit tud a Skynet, hogy Kyle lesz az, aki a multban megvédi Johnt, és csupán ezért a tettéért fontos célpont.
A lista meg csak csali volt és kész, hogy John tudjon róla, hogy hová kell mennie. ;)

Persze az a gáz, hogy ezt itt kell megvitatni, és a filmben semmi sem derült ki, hogy mi hogyan van.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2313 Dátum: 2009. június 15. - 07:44:30 »
lehet.
Hárman csak összehoztunk valami elfogadható magyarázatot. :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #2314 Dátum: 2009. június 15. - 07:47:48 »
Ha már a készitők nem vették a fáradságot.  ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2315 Dátum: 2009. június 15. - 10:38:49 »
Idézet
De ha tévedek, és tud róla, akkor ennek az idősíknak a többi visszautazásáról is tudnia kell, nem?
A többi terminator visszaérkezéséről is tudnia kell. Múltbeli infókról meg biztosan tud valamennyit, mert minden épkézláb számítógéphez hozzáfért. Sarah a t2 idején elmondott egysmást JOhnról és az apjáról, szóval ha azt nem is tudja, hogy pontosan Kyle az apja, azt valóban tudja, hogy nagyon fontos köze van hozzá, és mivel tudja kit akartak megölni a Terminatorok, nem nehéz kitalálnia, hogy Kyle és JOhn a főellenségek számára.
Idézet
(mert akkor honnan tudná, hogy ők a legnagyobb ellenségei, vagy hogy kudarcot valottak a korábbi terminatorok).
Én még mindig azt mondom, hogy a Skynet nem tudja, hogy Kyle John apja, mert mcg-ék valóban a "reproduktív abortusz" szinten maradtak le, és azt hiszik, hogy ha megölnék Kyle-t, akkor John meghalna.
A korábbi terminatorokról biztosan tud a skynet. Ilyen alapon azt sem kéne tudnia, hogy JOhn Connor veszélyes ránézve és teljesen értelmetlen lenne az egész film.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2316 Dátum: 2009. június 15. - 12:02:43 »
Tévedsz Pepo, a skynet nem a múltbeli dolgai miatt üldözi Connort, hanem mert az  ellenállás egyik legfőbb szervezője.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2317 Dátum: 2009. június 15. - 12:39:04 »
És akkor a többi, nagyobb jelentőségű tábornok miért nem volt a lista élén?

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2318 Dátum: 2009. június 15. - 13:28:56 »
A lista élén mindig is connor lesz, ez nem is lehet máshogy, a többi tábornok meg azért nem került oda, mert egy "csalinak" följebb kellett kerülnie. A lista többi részével meg nem foglalkoztak a filmben de ott csak az olyan főparancsnokok, és a legfőbb programozók lehetnek.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2319 Dátum: 2009. június 15. - 14:26:31 »
Idézet
A lista élén mindig is connor lesz, ez nem is lehet máshogy, a többi tábornok meg azért nem került oda, mert egy "csalinak" följebb kellett kerülnie. A lista többi részével meg nem foglalkoztak a filmben de ott csak az olyan főparancsnokok, és a legfőbb programozók lehetnek.
És akkor miért is kell lennie Connornak a lista élén? csak úgy? Vagy mert az ellenállás egyik vezetője? Van belőlük pár a film idején...szóval az, hogy a sok vezetőből mégis Connort pécézte ki a skynet azt jelenti, hogy tud róla, hogy ő lesz a legveszélyesebb rá nézve, és mivel a jövőben nem tud belelátni, csak a múltból tudhatja... Nem értem, hol a probléma.

Connor nem volt főparancsnok egyáltalán, láthattad. csak később vált azzá...meg miféle programozók?