Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363032 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #2400 Dátum: 2009. június 21. - 21:27:15 »
Szerintem nincs.
Szerintem a T2 után kétfelé ágazott a dolog, az egyik irány a T3 és a T4 film, a másik véglet a sorozat.
Legalábbis én így tudom elképzelni, mert a sorozat végén továbbmentek az időben, és ott jhon connor át sem élte az ítélet napját, hanem egy olyan jövőbe csöppent bele, ahol már létezett az ellenállás.
vagy valami ilyesmi.
Nekem abban a sarah connor chroniclesben az nem tetszett, hogy csomó dolog nem tisztázódott. Szerintem eredetileg azt a mostani film előzményének szerették volna, de túl lett spilázva a dolog. Annyi mindenre kellett volna választ adni, és annyi mindent változtattak meg benne, hogy inkább lelőtték az egész ötletet.
This is a joke. A real practical Joke.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2401 Dátum: 2009. június 21. - 21:37:46 »
Állítólag a második éved rosszabb volt, mint az előző, pedig az is tele volt orbitális marhaságokkal, még a T világán belül is. Egyébként a sorozat spin-off sorozatnak minősül, nincs benne az idővonalban.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2402 Dátum: 2009. június 21. - 21:38:05 »
Hát szerintem a Sarah Connor Krónikái sorozatban (bár csak 2 részt láttam belőle) legalább annyi ellentmondás és logikai bukfenc lehetett, mint a T4-ben. Azt a sorozatot inkább valami what-if-nek vagy nemtomminek kéne tekinteni. ;D

Todd, köszi a részletes leírást az idősíkokról, így már jobban megértettem én is.

Ezek a rajzok a levezetett idővonalakról meg nagyon kemények. ;D Mintha valami filmszakos gyerek ezt húzta volna vizsgatételnek. :lol:
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #2403 Dátum: 2009. június 21. - 21:47:04 »
Akkor így már világos, kösz. ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #2404 Dátum: 2009. június 22. - 08:28:23 »
Én csak két részt néztem meg a sorozatból, az elsőt, meg az utolsót.
Már az első időutazás is hülyeségnek tünt (Johnék elvesznek az életükből vagy 7 évet, amit felkészüléssel töltöttek volna, és annyival korábban kell szembesülniük a háborúval), nade a második az volt a csúcs (John minden évet elvesz magától amit felkészüléssel tölthetne, és nyálas képű tiniként átmegy az ellenállás vezetőjének  :stupid:).
Ja de a minden karcolás csontig ér a termiken dolog is poén volt, meg úgy az egész sorozat sokkoló volt a számomra.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2405 Dátum: 2009. június 22. - 11:07:28 »
Nos ez elég érdekes sorozatnézési technika, az első és utolsó rész.  ;D A sorozat története kimondottan jó, bár beleerőltetni a filmek világába nem lehet. Ahogy a negyedik részt sem. (és a negyedik részben sokkal több logikai bukfenc van, mint a sorozatban.) Egyébként foglalkoznak az időutazással is a sorozatban, sőt az alternatív idősíkokkal is. ;) Maga a sorozat a 2. és 3. film között kezdődik és onnantól kezdve alternatív dolognak tekinthetjük. Azért utaznak előre az időben, hogy megakadályozzák a Skynet létrejöttét, nem pedig az Ítélet Napjára akarnak készülni (pontosan ez a lényeg!).  :roll: Senki nem mondta, hogy John tiniként fogja vezetni az ellenállást, valószínű csak az adott küldetés miatt mennek a jövőbe. És itt még senki nem ismeri Johnt, mivel úgy van vége az adott jelenetnek, hogy találkozik az emberi Cameronnal, és ekkor még senki nem is tudja ki az a John Connor. Sőt még nagyon a robotokról sem tudnak. A sorozatot egyébként valóba úgy tervezték, hogy a 4. rész előfutára lesz, de aztán elég rendesen megváltoztak a dolgok a filmmel kapcsolatban, és szerintem abszolút nem az előnyére...

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2406 Dátum: 2009. június 22. - 11:33:40 »
Idézet
Azért utaznak előre az időben, hogy megakadályozzák a Skynet létrejöttét
Nem néztem a sorozatot, de ezt milyen eszement logikával hozták ki? Megakadályozok valamit időutazással úgy, hogy előre megyek?! :headscratch:

Todd

• Pókfej
« Válasz #2407 Dátum: 2009. június 22. - 11:35:42 »
A sorozatot egyébként valóba úgy tervezték, hogy a 4. rész előfutára lesz, de aztán elég rendesen megváltoztak a dolgok a filmmel kapcsolatban, és szerintem abszolút nem az előnyére...
Szerintem mint előfutár működött is.
Habár nem mint előzmény (de szerintem ez fel se merült, mert úgye a 4 a 3 folytatása, míg a sorozat nem illeszkedik abba), de valóban felrázta egy kicsit a 4 elött az álló vizet.
Nos ez elég érdekes sorozatnézési technika, az első és utolsó rész.  ;D A sorozat története kimondottan jó, bár beleerőltetni a filmek világába nem lehet. Ahogy a negyedik részt sem.
Nem, a negyedik részt nem is kell eröltetni, mert lehet, hogy sok hibája van, de amúgy tök frankón beleilleszkedik az előző filmek vllágába.
Amúgy a sorozatot eleve hogy úgy mondjam erős ellenszenvvel kezeltem (álltalában nem vagyok vevő az alerverzumokra), direkt azért néztem meg az első részt, hogy jól le tudjam szidni, és az ennek megfelelően szinte minden másodpercben adott valami okot rá.
« Utoljára szerkesztve: 2009. június 22. - 12:02:42 írta Todd »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2408 Dátum: 2009. június 22. - 12:29:57 »
én megnéztem az összes részt belőle, és szerintem nézhető sorozat volt, időnként pedig kiemelkedően jó, annak ellenére, hogy sok kérdés maradt megválaszolatlan. N Az hogy ellentmondtak benne néhány dologgal az első két résznek, nem jelenti azt, hogy csak logikátlanságok jellemezték volna a sorozatot
This is a joke. A real practical Joke.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2409 Dátum: 2009. június 22. - 12:35:54 »
Az hogy ellentmondtak benne néhány dologgal az első két résznek, nem jelenti azt, hogy csak logikátlanságok jellemezték volna a sorozatot
Még az első kettőnek is? Pedig elvileg azoknak a folytatása.
Hát az má művészet, még MCG is le tudott dirigálni úgy egy filmet, hogy az jól illeszkedjen az első két részhez.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2410 Dátum: 2009. június 22. - 12:37:50 »
MIndjárt jön Sepi, és leugat, de: Nem az volt vele a baj, hogy a filmeknek ellent mondott, hanem sokszor magának is ellent mondott a sorozat. Jó régen láttam már, ne is várjatok példákat, mégegyszer meg nem fogom megnézni úgysem, de alapvetően nem úgy ültem neki, hogy ez de rossz lesz, aztán a végére már úgy ültem le megnézni az utolsó részeket, mert minden részben volt egy halom ellentmondás.

Az első évedban egyedül Derek karaktere ért valamit.. Egyetlen olyan pillanatra emlékszem a sorozatból, ami megfogott, de az keményen: asszem amikor Derek JOhn odavezeti az ő (mármint Derek) és Kyle gyerekkori alakjához, amint éppen játszanak. Nah az nagyobb pillanat volt, mint a T4-ben amikor JOhn először meglátta az apját.
Idézet
Hát az má művészet, még MCG is le tudott dirigálni úgy egy filmet, hogy az jól illeszkedjen az első két részhez.
ezt komolyan mondod? Amikor a t4-ben ott tartott Connor, hogy a nagypapa paradoxon alapján gondolkodott ő is meg a skynet is? Én ezt nem nevezném jó illesztésnek.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #2411 Dátum: 2009. június 22. - 12:45:58 »
Ha ez az egyetlen olyan dolog, ami szerinted ellentmond a korábbi részekkel akkor simán rámondom, hogy igen, jól illeszkedik, még ha önmagában elég zavaros, és bárgyú is.
Szerintem a film szereplői sose gondoltak többet a nagypapa paradoxonnál.
Meg az, hogy a Skynet nem a multban akarta megölni Johnt, hanem a jelenben, szerintem azt mutatja, hogy ő már nem abban gondolkozott (ennyi kudarc után nem csodálom).

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2412 Dátum: 2009. június 22. - 12:55:01 »
Azt is érdmes megemlíteni, hogy McG-nek nem sok dolga volt azzal, hogy beleillessze a történetet a korábbi részek eseményeibe. Még az X-Men kezdetek: farkasnak is több elrendeznivalója volt.
mert tulajdonképp mivel kellett beleillesztenie McG-nek ezt a filmet  a sztoriba? Bele kellett tennie egy Kate Connort. Megtette, az már mellékes, hogy totál észrevehetetlen szereplő lett. Az ítélet napját 2004-be helyezte. és mi van még?  jah, alkalmazta a cameron által kreaált HK-ek, arial HK-ket, meg kitalált egy jól felépített robotarzenált, a t600-at is bevonva. Hát nos kb. ennyi, ami így hirtelen eszembe jut. Ezek mind olyan dolgok, hogy alap. Ezt bárki meg tudta volna csinálni.

Azon túl beletette Linda Hamilton arcképét. Beletette a hangfelvételeket, megváltoztatva. Ennyi ami az alap dolgokon kívül még említhető.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2413 Dátum: 2009. június 22. - 13:01:20 »
Pontosan, nem mondtam, hogy komoly dolgokkal kellett szembesülnie, csak  mondjuk megnézni egyszer a 3 filmet, hogy mi hogy legyen, de ezek szerint a sorozat készitőinek ez se sikerült. ;)
Ja a hangfelvételeket hol változtatták át? Mert sajnos nem eredeti nyelven láttam, és így azt az egy két eltérést betudtam a szinkronnak?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2414 Dátum: 2009. június 22. - 13:18:07 »
Jah, így ok. Csak úgy írtad, mintha komoly dolga lett volna McG-nek a beillesztéssel.

Pontosan nem tudom, angolul láttam a két idézetet összehasonlítva, de a történet miatt volt benne olyan ami bekerült és volt olyan, ami kimaradt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2415 Dátum: 2009. június 22. - 13:23:44 »
Jah, így ok. Csak úgy írtad, mintha komoly dolga lett volna McG-nek a beillesztéssel.
Akkor nagyon félreértettél, mert én épp arra gondoltam, hogy olyan kevés dolgra kell odafugyelni az illesztésnél, hogy még egy MCG kaliberü antitálentum  is meg tudta csinálni, de a sorozat készitői nem. ;)
Azt tudom, hogy felhízlalták a kazettát, de szerintem azért annak nem hallottuk minden részletét a T 1-ben.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2416 Dátum: 2009. június 22. - 13:34:31 »
Idézet
Azért utaznak előre az időben, hogy megakadályozzák a Skynet létrejöttét
Nem néztem a sorozatot, de ezt milyen eszement logikával hozták ki? Megakadályozok valamit időutazással úgy, hogy előre megyek?! :headscratch:
Pedig roppant egyszerű a magyarázat. Nem tudtak semmit a kiesett évekről (ugye a 2. filmben Johnék elpusztították az adatok többségét ;)) fejlesztésekről stb, csak, hogy mikor bukkan fel a Skynet újra. Ezért ugranak arra az időpontra és ekkor kerül a képbe a Török nevű MI sakkprogram.  ;D Egyébként a sorozatban nagyon sok minden kiderül magáról a Skynetről is.  :brow:
Nos ez elég érdekes sorozatnézési technika, az első és utolsó rész.  ;D A sorozat története kimondottan jó, bár beleerőltetni a filmek világába nem lehet. Ahogy a negyedik részt sem.
Nem, a negyedik részt nem is kell eröltetni, mert lehet, hogy sok hibája van, de amúgy tök frankón beleilleszkedik az előző filmek vllágába.
Amúgy a sorozatot eleve hogy úgy mondjam erős ellenszenvvel kezeltem (álltalában nem vagyok vevő az alerverzumokra), direkt azért néztem meg az első részt, hogy jól le tudjam szidni, és az ennek megfelelően szinte minden másodpercben adott valami okot rá.
Hát szerintem meg nem. Nagyon nem. Sem hangulatilag, sem történetileg. McG nagyon béna rendezői stílusáról nem is beszélve. A sorozat első része szerintem tök jó, nem tudom mi bajod volt vele.
MIndjárt jön Sepi, és leugat, de: Nem az volt vele a baj, hogy a filmeknek ellent mondott, hanem sokszor magának is ellent mondott a sorozat. Jó régen láttam már, ne is várjatok példákat, mégegyszer meg nem fogom megnézni úgysem, de alapvetően nem úgy ültem neki, hogy ez de rossz lesz, aztán a végére már úgy ültem le megnézni az utolsó részeket, mert minden részben volt egy halom ellentmondás.
Nem tudom itt mire gondoltál. Önmagának, sőt szerintem az első kettő filmnek sem mond ellent a sorozat.
Az első évedban egyedül Derek karaktere ért valamit.. Egyetlen olyan pillanatra emlékszem a sorozatból, ami megfogott, de az keményen: asszem amikor Derek JOhn odavezeti az ő (mármint Derek) és Kyle gyerekkori alakjához, amint éppen játszanak. Nah az nagyobb pillanat volt, mint a T4-ben amikor JOhn először meglátta az apját.
Igen, az nagyon jó jelenet főleg, hogy mind a két változatban látjuk. Az első, amikor játszanak és elhúznak felettük a rakéták, a második pedig amikor ő és John beszélgetnek a parkban és derek tulajdonképpen saját magát nézi.  ;D Az én kedvenc jelenetem, amikor Cameron elkezd balettezni és közben megy Sarah monológja a gépek és emberek különbségéről. Utána pedig Ellison vallásos monológja a Végítéletről. Ennek a jelenetnek a zenéje valami eszméletlen jó, és a mondanivalója is nagyon ott van.

Ha ez az egyetlen olyan dolog, ami szerinted ellentmond a korábbi részekkel akkor simán rámondom, hogy igen, jól illeszkedik, még ha önmagában elég zavaros, és bárgyú is.
Meg az, hogy a Skynet nem a multban akarta megölni Johnt, hanem a jelenben, szerintem azt mutatja, hogy ő már nem abban gondolkozott (ennyi kudarc után nem csodálom).
Hát ide most nagyjából egy 5 oldalas fogalmazás tudnék írni, hogy milyen ellentmondások vannak a Salvationban, mennyire nem illeszkedik a terminator világába. Egy másik fórumon már fejtegettem a témát. Ha valakit érdekel:  http://www.allcomics.extra.hu/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?426.20#post_1193 :roll:

Todd

• Pókfej
« Válasz #2417 Dátum: 2009. június 22. - 13:44:50 »
Belekzdtem az olvasásába, de csak csupa olyan hibát láttam, ami önmagában ebben a filmben baki (ezek amúgy igazak szerintem is), olyat nem, ami a korábbi filmekkel lenne ellentmondás.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2418 Dátum: 2009. június 22. - 13:59:20 »
Akkor egy konkrét példa. Eddig úgy volt, hogy John az ellenállás vezére, előtte az emberek még azt sem tudják ki az ellenség. Mivel a nagyhatalmak tulajdonképp egymást lövik szét, John (és a T3 óta a felesége) az aki tudja, hogy a Skynet van a háttérben. Ő szabadítja ki az embereket a fogolytáborokból és kezdi el szervezni/felépíteni az ellenállást.  A T4-ben ő csak egy főtiszt (még lehet, hogy az se nemtom, hogy a filmben mondják-e a rangját.  :nemtudom:) tulajdonképpen komiszári feladatkörben mozog. Ő az Ellenállás hangja. Bár ugye a lelkesítő beszédei ill. a filmben megírt szövegeket inkább hagyjuk, komolyan egy normális párbeszéd nincs a filmben.  :headscratch:

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2419 Dátum: 2009. június 22. - 14:01:38 »
Én a T:SCC-ből csak az első két részt láttam, de már azon is látszott, micsoda orbitális baromságok vannak benne. Egyébként önmagában, mint filmsorozatot nézve, lehet hogy izgalmas és jó volt más sorozatokhoz képest, de ha azt nézzük hogy a Terminátor mítoszra épül, akkor bizony elég zavaró a sok hülyeség benne. Az a ciki hogy sokkal jobb sorozatot is ki lehetett volna hozni belőle, ha az alkotók nem akarnak túl sokat markolni, és nagyon túlspilázni a témát (meg persze ha komolyan veszik az első két filmet és ésszel állnak a sorozatkészítéshez), de az, hogy nyakra-főre jönek vissza a terminátorok hogy legyen sok legyaknivaló ellenfél, meg Connorék ugrálnak össze vissza az időben, elég röhejes volt.
nade a második az volt a csúcs (John minden évet elvesz magától amit felkészüléssel tölthetne, és nyálas képű tiniként átmegy az ellenállás vezetőjének  :stupid:).
:omg: :omg:

Idézet

Amúgy a filmekből szerintem is ez jött le, hogy a szereplők végig ebben a paradoxonban gondolkoztak, noha mi nézők tudjuk hogy alternatív idősíkokról van szó.

Idézet
Ez egyáltalán nem biztos, szerintem arról van szó, hogy a T4 idején a skynet még nem találta fel az időgépet. De a T5-ben vagy a T6-ban már simán szerepelhet az időgép (már amennyiben elkészülnek ezek a folytatások :hehe: ).

Egyébként így belegondolva, ha az idősík elmélet szerint nézzük a történetet, akkor a terminátor mítosz valójában egy idősíkháború, azaz John-nak elvileg a T4 után is vissza kéne küldenie valakit az időben, amennyiben a terminátorok is küldenek vissza. Mert ha az egyik fél nem tudja visszaküldeni a katonáját/robotját, akkor a keletkező új idősíkban már a másik fél nyer. Azaz a háborút az a fél nyeri meg végérvényesen, amelyik (amellett, hogy a saját idősíkjában megnyeri a háborút) meg tudja akadályozni, hogy az ellenfele időutazást hajtson végre. Természetesen a Terminátorok lépéselőnyben vannak, mivel ők találják fel az időutazást. Johnnak tehát igazából azt kellene megakadályoznia, hogy a terminátorok megépítsék az időgépet (emellett persze le is kell vernie a gépeket).

Egyébként az a baj ezzel az idősík elmélettel, hogy nagyon bonyolulttá és kiszámíthatatlanná teszi a dolgokat. Ha ugyanis azt nézzük hogy a kezdeti idősik, amellyel a terminátor mítosz kezdődött, valójában csak egy lehetséges jövő volt, és elfogadjuk, hogy a lehetséges jövők száma végtelen, akkor rengeteg olyan jövő létezhet ahol a skynet szintén elbukta a háborút, de tudott építeni időgépet. Tehát Connorék hiába nyerik a kezdeti idősíkból indított háborút, egy másik lehetséges jövőből megint háborút indíthatnak a terminátorok és tiszta Sliders hangulatba csap át az egész. :hehe:
A nagypapa paradoxon ilyen szempontból sokkal egyszerűbb és jobban kezelhető lenne, mert az csak egyetlen idővonalon változtatgatja az események kimenetelét.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.