Én a T:SCC-ből csak az első két részt láttam, de már azon is látszott, micsoda orbitális baromságok vannak benne. Egyébként önmagában, mint filmsorozatot nézve, lehet hogy izgalmas és jó volt más sorozatokhoz képest, de ha azt nézzük hogy a Terminátor mítoszra épül, akkor bizony elég zavaró a sok hülyeség benne. Az a ciki hogy sokkal jobb sorozatot is ki lehetett volna hozni belőle, ha az alkotók nem akarnak túl sokat markolni, és nagyon túlspilázni a témát (meg persze ha komolyan veszik az első két filmet és ésszel állnak a sorozatkészítéshez), de az, hogy nyakra-főre jönek vissza a terminátorok hogy legyen sok legyaknivaló ellenfél, meg Connorék ugrálnak össze vissza az időben, elég röhejes volt.
nade a második az volt a csúcs (John minden évet elvesz magától amit felkészüléssel tölthetne, és nyálas képű tiniként átmegy az ellenállás vezetőjének
).

Szerintem a film szereplői sose gondoltak többet a nagypapa paradoxonnál.
Amúgy a filmekből szerintem is ez jött le, hogy a szereplők végig ebben a paradoxonban gondolkoztak, noha mi nézők tudjuk hogy alternatív idősíkokról van szó.
Meg az, hogy a Skynet nem a multban akarta megölni Johnt, hanem a jelenben, szerintem azt mutatja, hogy ő már nem abban gondolkozott (ennyi kudarc után nem csodálom).
Ez egyáltalán nem biztos, szerintem arról van szó, hogy a T4 idején a skynet még nem találta fel az időgépet. De a T5-ben vagy a T6-ban már simán szerepelhet az időgép (már amennyiben elkészülnek ezek a folytatások

).
Egyébként így belegondolva, ha az idősík elmélet szerint nézzük a történetet, akkor a terminátor mítosz valójában egy idősíkháború, azaz John-nak elvileg a T4 után is vissza kéne küldenie valakit az időben, amennyiben a terminátorok is küldenek vissza. Mert ha az egyik fél nem tudja visszaküldeni a katonáját/robotját, akkor a keletkező új idősíkban már a másik fél nyer. Azaz a háborút az a fél nyeri meg végérvényesen, amelyik (amellett, hogy a saját idősíkjában megnyeri a háborút) meg tudja akadályozni, hogy az ellenfele időutazást hajtson végre. Természetesen a Terminátorok lépéselőnyben vannak, mivel ők találják fel az időutazást. Johnnak tehát igazából azt kellene megakadályoznia, hogy a terminátorok megépítsék az időgépet (emellett persze le is kell vernie a gépeket).
Egyébként az a baj ezzel az idősík elmélettel, hogy nagyon bonyolulttá és kiszámíthatatlanná teszi a dolgokat. Ha ugyanis azt nézzük hogy a kezdeti idősik, amellyel a terminátor mítosz kezdődött, valójában csak egy lehetséges jövő volt, és elfogadjuk, hogy a lehetséges jövők száma végtelen, akkor rengeteg olyan jövő létezhet ahol a skynet szintén elbukta a háborút, de tudott építeni időgépet. Tehát Connorék hiába nyerik a kezdeti idősíkból indított háborút, egy másik lehetséges jövőből megint háborút indíthatnak a terminátorok és tiszta Sliders hangulatba csap át az egész.
A nagypapa paradoxon ilyen szempontból sokkal egyszerűbb és jobban kezelhető lenne, mert az csak egyetlen idővonalon változtatgatja az események kimenetelét.