Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1362962 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #2420 Dátum: 2009. június 22. - 14:14:10 »
Akkor egy konkrét példa. Eddig úgy volt, hogy John az ellenállás vezére, előtte az emberek még azt sem tudják ki az ellenség.
Szerintem ez amúgy így volt reális. Csak úgy előjön valaki, és közli az addigi vezetőkkel (mert tuti voltak olyan vezérei a földnek, akik túlélték az ítélet napját), hogy bocsi én vagyok John, a kiválasztott adjátok át nekem a hatalmat.
Nem, ez hülyeség, valahogy fel kellett küzdenie magát oda, és pont erről szólt a T 4, hogy hogyan vált John az ellenállás vezérévé.
Amúgy pedig Kyle amit elmond a T 1-be, azok mind igazak a T 4-ben. Valóban John szabadítja ki Kylet, John (valóban szánalmas) rádióadásaiból tanul meg Kyle harcolni a gépek ellen, és számára mindig is John volt maga az ellenállás, mert ő volt az, akit halott, aki tartotta benne a lelket.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2421 Dátum: 2009. június 22. - 14:20:33 »
MIndjárt jön Sepi, és leugat
Sepi nem jön ide ugatni, mert már azt se tudja, hogy hol tart a téma, mert még nem nézte meg a filmet, és nem akar semmi spoilerbe beleszaladni, ezért nem olvassa végig az írásokat.  ;)

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2422 Dátum: 2009. június 22. - 14:27:03 »
Én a T:SCC-ből csak az első két részt láttam, de már azon is látszott, micsoda orbitális baromságok vannak benne. Egyébként önmagában, mint filmsorozatot nézve, lehet hogy izgalmas és jó volt más sorozatokhoz képest, de ha azt nézzük hogy a Terminátor mítoszra épül, akkor bizony elég zavaró a sok hülyeség benne. Az a ciki hogy sokkal jobb sorozatot is ki lehetett volna hozni belőle, ha az alkotók nem akarnak túl sokat markolni, és nagyon túlspilázni a témát (meg persze ha komolyan veszik az első két filmet és ésszel állnak a sorozatkészítéshez), de az, hogy nyakra-főre jönek vissza a terminátorok hogy legyen sok legyaknivaló ellenfél, meg Connorék ugrálnak össze vissza az időben, elég röhejes volt.
Hát nemtom, egész sorozat alatt  3 terminator van összesen. Nem nevezném soknak. Nem ugrálnak össze-vissza az időben csak egyszer ugranak és john a legvégén.  ;)
Amúgy a filmekből szerintem is ez jött le, hogy a szereplők végig ebben a paradoxonban gondolkoztak, noha mi nézők tudjuk hogy alternatív idősíkokról van szó.
Hát mivel ez két különböző időelmélet és egyik sem bizonyítható elég nagy hülyeség ezen vitázni. A film eredetileg a paradoxonra épül, vagyis ha a Skynet nem akarja a múltban megöletni Johnt, akkor John meg sem születik stb stb.
Idézet
Meg az, hogy a Skynet nem a multban akarta megölni Johnt, hanem a jelenben, szerintem azt mutatja, hogy ő már nem abban gondolkozott (ennyi kudarc után nem csodálom).
Ez egyáltalán nem biztos, szerintem arról van szó, hogy a T4 idején a skynet még nem találta fel az időgépet. De a T5-ben vagy a T6-ban már simán szerepelhet az időgép (már amennyiben elkészülnek ezek a folytatások :hehe: ).
Ha olyanok lesznek mint a 4. akkor remélem nem készülnek el soha.  ;)
Egyébként így belegondolva, ha az idősík elmélet szerint nézzük a történetet, akkor a terminátor mítosz valójában egy idősíkháború, azaz John-nak elvileg a T4 után is vissza kéne küldenie valakit az időben, amennyiben a terminátorok is küldenek vissza. Mert ha az egyik fél nem tudja visszaküldeni a katonáját/robotját, akkor a keletkező új idősíkban már a másik fél nyer. Azaz a háborút az a fél nyeri meg végérvényesen, amelyik (amellett, hogy a saját idősíkjában megnyeri a háborút) meg tudja akadályozni, hogy az ellenfele időutazást hajtson végre. Természetesen a Terminátorok lépéselőnyben vannak, mivel ők találják fel az időutazást. Johnnak tehát igazából azt kellene megakadályoznia, hogy a terminátorok megépítsék az időgépet (emellett persze le is kell vernie a gépeket).

Egyébként az a baj ezzel az idősík elmélettel, hogy nagyon bonyolulttá és kiszámíthatatlanná teszi a dolgokat. Ha ugyanis azt nézzük hogy a kezdeti idősik, amellyel a terminátor mítosz kezdődött, valójában csak egy lehetséges jövő volt, és elfogadjuk, hogy a lehetséges jövők száma végtelen, akkor rengeteg olyan jövő létezhet ahol a skynet szintén elbukta a háborút, de tudott építeni időgépet. Tehát Connorék hiába nyerik a kezdeti idősíkból indított háborút, egy másik lehetséges jövőből megint háborút indíthatnak a terminátorok és tiszta Sliders hangulatba csap át az egész. :hehe:
A nagypapa paradoxon ilyen szempontból sokkal egyszerűbb és jobban kezelhető lenne, mert az csak egyetlen idővonalon változtatgatja az események kimenetelét.
Húúúú,  :o ha ezt most te is végigolvasod még egyszer remélem rájössz, hogy egy kicsit túlbonyolítod a dolgot.  ;D A Sliders egyébként párhuzamos dimenziókról szól és ott pont az időutazás a lehetetlen.  :hehe:
Akkor egy konkrét példa. Eddig úgy volt, hogy John az ellenállás vezére, előtte az emberek még azt sem tudják ki az ellenség.
Szerintem ez amúgy így volt reális. Csak úgy előjön valaki, és közli az addigi vezetőkkel (mert tuti voltak olyan vezérei a földnek, akik túlélték az ítélet napját), hogy bocsi én vagyok John, a kiválasztott adjátok át nekem a hatalmat.
Nem, ez hülyeség, valahogy fel kellett küzdenie magát oda, és pont erről szólt a T 4, hogy hogyan vált John az ellenállás vezérévé.
Amúgy pedig Kyle amit elmond a T 1-be, azok mind igazak a T 4-ben. Valóban John szabadítja ki Kylet, John (valóban szánalmas) rádióadásaiból tanul meg Kyle harcolni a gépek ellen, és számára mindig is John volt maga az ellenállás, mert ő volt az, akit halott, aki tartotta benne a lelket.
Az eredeti történet szerint az embereket már legyőzték és táborokba zárták. És akkor jön John valószínűleg egy kezdeti kis kommandóval és kezdi kiszabadítani az embereket. Ettől gondolom megugrik a respectje egy kicsit és lehet vezér. Mivel már nincsenek országok stb, minden katonai vezér csak úgy jön, hiszen mivel támasztja alá, hogy én ez és ez voltam. :stupid: És egy egyszerű példa eltévedsz a kis piros és kék zöld fűzfa liget nevű erdőben egy erdésszel. Akikről azt tudod, hogy régen erdész volt valahol. És eltévedtek. És találkoztok a helyi erdésszel (aki tudja hol is vagytok) aki mondja, hogy igen erre kell menni. A másik erdész akinek fogalma sincs, hogy hol vagytok elkezd okoskodni, hogy ő is tudja és nem arra kell menni (pedig ugye fogalma sincs, mert ő is életében előszőr van itt), mert ő is erdész volt 20 évig. Te melyiket követnéd?  :nezze:

Todd

• Pókfej
« Válasz #2423 Dátum: 2009. június 22. - 14:41:20 »
Az eredeti történet szerint az embereket már legyőzték és táborokba zárták. És akkor jön John valószínűleg egy kezdeti kis kommandóval és kezdi kiszabadítani az embereket. Ettől gondolom megugrik a respectje egy kicsit és lehet vezér.
És ezt te honnan vetted?
Mert Kyle sose mondta ezt így el, és az az eredeti történet, amit a filmben látsz, a könyvek stb-k sajnos nem (pedig jobb lenne, de az ügye már a T 3-nál ugrott).

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2424 Dátum: 2009. június 22. - 14:45:37 »
Idézet
Nem tudom itt mire gondoltál. Önmagának, sőt szerintem az első kettő filmnek sem mond ellent a sorozat.
Akkor csak tanácsolni tudom, hogy nézd meg jobban a sorozatot.
Idézet
Az én kedvenc jelenetem, amikor Cameron elkezd balettezni és közben megy Sarah monológja a gépek és emberek különbségéről. Utána pedig Ellison vallásos monológja a Végítéletről. Ennek a jelenetnek a zenéje valami eszméletlen jó, és a mondanivalója is nagyon ott van.
Az a jelenet az egész T saga legalja, szorosan karoltve a t4 műtős jelentével. Belegondoltál te abba, hogy mit láttál? Egy magátol balettozó terminator??!!! Ilyen vérmarhaságot azóta is ritkán láttam. Emlékszem le voltam döbbenve, hogy mennyire fogalmuk sincs az alkotóknak, miről is szól ez az egész.

Idézet
Egyébként így belegondolva, ha az idősík elmélet szerint nézzük a történetet, akkor a terminátor mítosz valójában egy idősíkháború, azaz John-nak elvileg a T4 után is vissza kéne küldenie valakit az időben, amennyiben a terminátorok is küldenek vissza. Mert ha az egyik fél nem tudja visszaküldeni a katonáját/robotját, akkor a keletkező új idősíkban már a másik fél nyer. Azaz a háborút az a fél nyeri meg végérvényesen, amelyik (amellett, hogy a saját idősíkjában megnyeri a háborút) meg tudja akadályozni, hogy az ellenfele időutazást hajtson végre. Természetesen a Terminátorok lépéselőnyben vannak, mivel ők találják fel az időutazást. Johnnak tehát igazából azt kellene megakadályoznia, hogy a terminátorok megépítsék az időgépet (emellett persze le is kell vernie a gépeket).
Ez valahol így is van.
Idézet
Egyébként az a baj ezzel az idősík elmélettel, hogy nagyon bonyolulttá és kiszámíthatatlanná teszi a dolgokat. Ha ugyanis azt nézzük hogy a kezdeti idősik, amellyel a terminátor mítosz kezdődött, valójában csak egy lehetséges jövő volt, és elfogadjuk, hogy a lehetséges jövők száma végtelen, akkor rengeteg olyan jövő létezhet ahol a skynet szintén elbukta a háborút, de tudott építeni időgépet. Tehát Connorék hiába nyerik a kezdeti idősíkból indított háborút, egy másik lehetséges jövőből megint háborút indíthatnak a terminátorok és tiszta Sliders hangulatba csap át az egész. hehe
A nagypapa paradoxon ilyen szempontból sokkal egyszerűbb és jobban kezelhető lenne, mert az csak egyetlen idővonalon változtatgatja az események kimenetelét.
Nem lehet belőle sliders, mert nem utazgathatnak össze-visszs az idősíkok között. csak visszamennke a múltba, megváltoztatnka valamit és ezzel akarva, akaratlanul egy olyan jövőt hoznak létre, ami nem egyezik azzal a jövővel, ahonnan jöttek.
A nagypapa paradoxon egy egyszerűbb magyarázat valóban, de ha azzal akarnd megmagyarázni, már a t1-ben is elbukna az egész, pedig az Cameron mű. Ezzel az idősíkozással meg ragyogóan lehetett magyarázni a 3 Terminator filmet. A t4 jött elő megint nagypapával... :stupid:
Idézet
Akkor egy konkrét példa. Eddig úgy volt, hogy John az ellenállás vezére, előtte az emberek még azt sem tudják ki az ellenség. Mivel a nagyhatalmak tulajdonképp egymást lövik szét, John (és a T3 óta a felesége) az aki tudja, hogy a Skynet van a háttérben. Ő szabadítja ki az embereket a fogolytáborokból és kezdi el szervezni/felépíteni az ellenállást.  A T4-ben ő csak egy főtiszt (még lehet, hogy az se nemtom, hogy a filmben mondják-e a rangját.  Nem tudom) tulajdonképpen komiszári feladatkörben mozog.
Szerinted John a két szép szeméért lett a vezető? Kyle már 2029 környékéről jött vissza, ott már John volt a legfőbb vezető. De nem ő volt akkor sem az egyetlen, csak ő volt a főparancsnok. Kyla az akkori állapotokról beszélt, az előzményekről nem tudunk semmit. Ha van valami, amit jól csinál McH az az, hogy JOhn nem úgy indította, hogy ő az atyaúristen. Nem úgy kezdődöt az egész, hogy mindenkit elkaptak, aztán John építette fel az egész ellenállást teljesen magától. Az már más kérdés, hogy látszania kellett volna valaminek az útból hogy azzá váljon, ami, de ez totál kimaradt a t4-ből.
3 milliárd ember élte túl a háborút, sok ezren harcolnak, lehetetlen, hogy egyetlen parancsnoka legyen az egész ellenállásnak.
Idézet
Hát nemtom, egész sorozat alatt  3 terminator van összesen. Nem nevezném soknak. Nem ugrálnak össze-vissza az időben csak egyszer ugranak és john a legvégén.
van ott több is. Van a végén a normális t888, van az alacsony aki leállítja magát valami hangárban, van a rabruhás pali, van cameron etc.
Idézet
A film eredetileg a paradoxonra épül, vagyis ha a Skynet nem akarja a múltban megöletni Johnt, akkor John meg sem születik stb stb.
Most mondtuk el már párszor, hogy már a t1-ben Kyle szavai is egyértelműen arra utalnak, hogy semmi köze a Terminator visszaküldésének a nagypapa paradoxonhoz.
Idézet
Az eredeti történet szerint az embereket már legyőzték és táborokba zárták. És akkor jön John valószínűleg egy kezdeti kis kommandóval és kezdi kiszabadítani az embereket. Ettől gondolom megugrik a respectje egy kicsit és lehet vezér. Mivel már nincsenek országok stb, minden katonai vezér csak úgy jön, hiszen mivel támasztja alá, hogy én ez és ez voltam. hülye
mivan? :D
Nem az egész emberiséget zárták táborokba, hogy aztán jöhessen John egy szál tangába és dalolva hadonászva, csatakiáltásokat ordibálva leverje a lakatokról a láncokat és felszabadíthassa az emberiséget. Kicsit el vagy tévedve szerintem. kyle nem beszél a korábbi eseményekről. Mindössze arról van szó, hogy a háború vesztésre állt de korábban is volt háború! Abban meg voltak seregek, emberi vezetőkkel, vagiys nem bunkós parasztok módjára, parasztfelkelés gyanánt mentek az emberek halomra öletni magukat a skynet ellen. De az addigi emberkék kevesek voltak a megfelelő pozíciókban, a több milliárd megmaradt ember közül már jó sokat táborokba zártak, amikor valaki, egy bizonyos John Connor kiemelkedett a tömegből és megfordította a háború menetét. Te ezt úgy értelmezed, mintha az emberiség totál elveszett volna, maradtak pár ezren és akkor jött John meg pár emberke és kiszabadították őket. Elég rosszul, megjegyzem.
Mellesleg ne felejtsük el, hogy ez már egy teljesen más jövő, amiből Kyle jött. Ezért is jelenhettek meg korábban a T800-asok. Meg ezt a katonia vezetős dolgot sem értem, mit nem értesz ezen.
2004-ben kifüstöltek 3 milliárd embert. Az államok becsődöltek, kaptak az emberek egy jó ksi nukláris töltete stb. A skynet közbe épült kifele, aztán egy idő után az emvberek, miután magukhoz tértek, elkezdtek szervezkedni. Szerinted ki kezdte el a szervezkedést? Mari néni meg Pista bácsi? Nyilvánvalóan a föld korábban létező hadsregeinek megmaradt parancsnokai kezdték el szervezni a csapataikat. Nekik nem kellett oklevél, hogy a katonáik, vagy az emberek ismerjék őket és kövessék őket. A háború elég cudarul állt, a vezetők kezdtek kifogyni a szuflából, egyre több embert kaptak el és zártak be, majd ekkor tört fel John, hogy megfordítsa a dolgokat.

« Utoljára szerkesztve: 2009. június 22. - 14:51:28 írta pepo05 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2425 Dátum: 2009. június 22. - 14:47:34 »
A T3-nál a jövős részek nem ugrottak, csak az Ítélet Napjának dátuma csúszott el. Tehát a könyvek oda még jók voltak. A T4 ami elcseszi az egészet...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2426 Dátum: 2009. június 22. - 14:53:57 »
Idézet
A T3-nál a jövős részek nem ugrottak, csak az Ítélet Napjának dátuma csúszott el. Tehát a könyvek oda még jók voltak. A T4 ami elcseszi az egészet...
Tudtommla nem volt kiírva a menetelő t800-asok jelenténél a képernyőre, hogy milyen évet írunk. vagyis nem lehet tudni, azok az események mikor történtek. Mivel az egy másik jövő volt, egy fejlettebb skynettel, valószínűleg korábban jöttek a t800-asok, mint a t1es jövőben.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Todd

• Pókfej
« Válasz #2427 Dátum: 2009. június 22. - 14:55:04 »
Te most viccelsz?
A könyvek a T 2-től kezdve levezették az egész háború kibontakozását a végéig, amikor ezeket full leszarták a T3-nál, mert kitaláltak egy jóval gyengébb történetet akkor ugrott az egész a lecsóba.
És az új filmnek nyilván a T3 utáni világban kellett játszódnia.
Mondjuk még így is elővehettek volna egy meglévő történetet, átdolgozva erre.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2428 Dátum: 2009. június 22. - 14:56:52 »
Én sem tudom milyen könyvekre kell itt gondolni. A magyarok által írt könyvek, álnéven bár állítólag nem rosszak, néhol semmi közük nincs a filmekhez. Amiket én is olvastam, a T2 hivatalos folytatásának szánt Stirling könyvek, azok a t2-őt folytatták.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2429 Dátum: 2009. június 22. - 15:16:42 »
Igen én is azokra gondoltam.
Hivatalos volt több is, vagy csak az a trilogia?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2430 Dátum: 2009. június 22. - 15:17:45 »
Csak azokról tudok.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2431 Dátum: 2009. június 22. - 16:34:12 »
"Természetesen a Terminátorok lépéselőnyben vannak, mivel ők találják fel az időutazást. Johnnak tehát igazából azt kellene megakadályoznia, hogy a terminátorok megépítsék az időgépet (emellett persze le is kell vernie a gépeket)."

Tom, hogy lehetne egy ilyen időháborúban valaki lépéselőnybe?  :D Mindenki oda küld vissza és azt, ahová csak akar és akit csak akar.

"Hát nemtom, egész sorozat alatt  3 terminator van összesen. Nem nevezném soknak. Nem ugrálnak össze-vissza az időben csak egyszer ugranak és john a legvégén."

Tényleg nem három volt benne. Inkább három részenként volt egy újabb visszaküldött gép.  Én már össze se tudtam számolni.

"Nem az egész emberiséget zárták táborokba, hogy aztán jöhessen John egy szál tangába és dalolva hadonászva, csatakiáltásokat ordibálva leverje a lakatokról a láncokat és felszabadíthassa az emberiséget."

pedig milyen jól nézett volna ki.  :lol:

„aztán egy idő után az emvberek, miután magukhoz tértek, elkezdtek szervezkedni. Szerinted ki kezdte el a szervezkedést? Mari néni meg Pista bácsi? Nyilvánvalóan a föld korábban létező hadsregeinek megmaradt parancsnokai kezdték el szervezni a csapataikat. Nekik nem kellett oklevél, hogy a katonáik, vagy az emberek ismerjék őket és kövessék őket.”

És ki ellen és hogyan vezették őket? Nem ismerték a gépeket, nem ismerték az ellenséget, ráadásul a skynet a hagyományos hadseregeket mind fölülmúlta minden tekintetben. Ami a katonaságnál addig működött az a skynet ellen mind hatástalan volt, szóval a megmaradt hadseregek nem sokat tehettek szervezetlenül és irányítás nélkül.

És Connorék pedig kétszer ugranak előre az időben, a sorozatban, nem össze-vissza, és nem egyszer!
This is a joke. A real practical Joke.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2432 Dátum: 2009. június 22. - 17:03:58 »
Egy szóval nem mondtam, hogy az összes embert elfogták, de a nagy részét biztos. Egyébként most direkt megnéztem a filmben és Kyle ezt mondja:
" A legtöbb embert elfogták és megsemmisítő táborokba vitték. Néhányunkat életben hagytak, munkára, hullaszállításra. éjjel-nappal folyt a megsemmisítés. Mi is sorra kerültünk volna. de volt egy ember, aki megtanított minket küzdeni, áttörni a szögesdróton, ócskavassá verni a gépeket..."

Amire rá van írva, hogy Hivatalos folytatás az tényleg csak az a sorozat van, de gondolom nem úgy működik a dolog, hogy valaki csak gondol egyet és Terminator könyvet írogat. biztos kell valamit egyeztetni, licencet venni stb. De egyébként konkrétan ezt én se tudom, hogy hogyan működik.

A sorozatban nincs olyan sok Terminator (Sarah rémálmait ne számoljuk  ;D) Cromartie (vagy hogy hívták, a gyárelőkészítő gép és az ellenálló gyilkos/ börtönös csávó. A második évadot eddig valóban nem számoltam :roll: ott is van nagyjából ennyi. Én nem is azt mondtam, hogy egyszer ugrottak, hanem hogy egyszer és John a végén. (az nálam kettő.  :P)

Egyébként jó téma ez a Terminator cucc  ;D évekig lehet vitatkozni rajta.  :brow: De azért gondolom abban mindenki egyetért, hogy a Salvation gyenge film. jó színészek, szép költségvetés, mégis gyengén muzsikál a dolog. Sajnos a tehetséget nem lehet venni. Biztos vagyok benne, hogy Cameron (vagy egy hasonló kaliberű rendező) sokkal többet kihozott volna a moziból...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2433 Dátum: 2009. június 22. - 17:29:48 »
Idézet
És ki ellen és hogyan vezették őket? Nem ismerték a gépeket, nem ismerték az ellenséget, ráadásul a skynet a hagyományos hadseregeket mind fölülmúlta minden tekintetben. Ami a katonaságnál addig működött az a skynet ellen mind hatástalan volt, szóval a megmaradt hadseregek nem sokat tehettek szervezetlenül és irányítás nélkül.
? Most viccelsz ugye. Szerinted miután kitört az ítéletnapja, a skynet egyből t800-asokkkal rohamozta az ellenállókat? vagy 2008-ban mondjuk már bazinagy ariel killerek, meg hk- szaladgáltak mindenhol. Hát nagyon nem. Jópár évnek el kellett telnie, mire a skynet is felépítette a gyárait, beindította a termelést, kiépítette a hálózatát stb. Az emberi ellenállás eleinte csak lánctalpas egységekkel találta magát szembe, mint a t1-es egység volt, vagy kisebb légi egységekkel, vagy más, nagy tűzerővel, minigunokkal stb-vel ellátott, de primitív gépekkel találta magát szemben. ezek egyáltalán nem voltak olyan mozgékonyak, jól páncélozottak, jól felszerelt egységek, specifikusan és hatékonyan, a korábbi tapasztalatok alapján kifejlesztve és biztosan nem volt olyan változatos géparzenál a háború kezdetén.
Nem igazán értem, miért kellen különös képesség az ellenállás vezetéséhez ilyen primitívebb gépek ellen. Nem ismerték az ellenséget? dehogynem. Mire elkezdődött a háború, nagyon is jól tudta mindneki, hogy mi az ellenség. Nem ismerték a gépeket? Kellett volna minden csavart? Anniyt látott a drágalátos ellenálló egység, hogy jönnek felé lánctalpas hunter killer-ek, minigunnal lődöznek mint az állat. Ezeken nem kell túl sok mindent kiismerni. Belereszetenek egy rakétát, oszt csókolom.
A skynet kezdeti serege egyáltalán nem volt olyan hiuperfejlett mint gondolod, a fejlesztésre neki is idő kellett. Ezért volt sokáig állóháború, ezért húzódhatott el a dolog. Ezért jelentek meg a beszivárgó egységek, mert a skynet át akarta verni az embereket, hogy ne nyílt sisakos küzdelemben, face to face kelljen legyűrni őket, mert úgy az ő serege is elég sebezhető. Jól mutatja, hogy hogyan fejlődtek a beszivárgó egységek is, t600, t700, utána t800.
A háború elején nem kellett egyáltalán nagy ismeret a gépekről, túl nagy mindentudás az emberek részéről. Anniy kellett, hogy menjenke, aztán lőjék szét az ócskavasat. De a skynetnke volt egy nagy előnye az emberekkel szemben: folyamatosan, nagyobb tempóban fejlődött, mint az emberi seregek. Az egységeinek nem volt szüksége se pihenésre, se alvásra, se étkezésre, semmire, csak üzemanyagra. Az egységei nem tagadták meg a parancsot, nem féltek, nem kérdeztek, stb. Az emberek csak a skynettől ellopott fegyverekkel tudtak dolgozni, azokat fejlesztgették megmaradt kutatóközpontokban. Egyetlen előnyük az emberi leleményesség volt.
Mindenesetre a háború egy idő után a skynetnek állt, erről az állapotról beszélt Kyle a t1-ben. Ebben az időben kellett igazán John Connor tudása, részletes ismerete a géparzenálról, a skynet működéséről, "logikájáról" ilyesmi, plusz egy nagyszerűen felkészített katonai vezető, akinek a nagysága nem csak abban áll azért, hogy ismerte az ellenfelet, hanem jobb vezető volt, mint a korábbi társai. nem olyan nehéz ez, csak bele kell gondolni...
Idézet
Egy szóval nem mondtam, hogy az összes embert elfogták, de a nagy részét biztos. Egyébként most direkt megnéztem a filmben és Kyle ezt mondja:
" A legtöbb embert elfogták és megsemmisítő táborokba vitték. Néhányunkat életben hagytak, munkára, hullaszállításra. éjjel-nappal folyt a megsemmisítés. Mi is sorra kerültünk volna. de volt egy ember, aki megtanított minket küzdeni, áttörni a szögesdróton, ócskavassá verni a gépeket..."
Kyle nyilvánvalóan csak a saját környezetéről beszélt, nem tudhatta, hogy az ellenállók közül világviszonylatban, arányaiban milyen sok embert fogtak el, a háború ugyanis nem csak l.a.-ban meg san francisoban folyt, hanem minimum amerika, vagy 2029-re akár a világ több pontján is már. Kyle csak azt mondta amit a saját környezetében látott. Mellesleg az embereknke egy jelentős része nem volt ellenálló, nem harcolt a gépek ellen. Ezek csak bújkáltak próbáltak túlélni. Közülük nagyon sokat valószínűleg nem fogtak el azért.
A szögesdrótot, meg az ócskavasat gondolom tudjátok, hogy nem szószerint kell érteni. Nem úgy, hogy korábban olyan faszari balf@szok voltak az ellenállás tagjai, hogy nem tudtak átmenni a skynet által húzott barikádokon, vagy nem tudtak szétlőni egy gépet sem. John Connornka óriási szerepe volt az emberek győzelmében, de azért ne gondoljuk már azt naívan, hogy előtte mint a csürhe szaladgáltak össze-vissza az ellenállók tagjai, nem volt aki egy kicsit is szervezze őket, vagy nem volt aki szét tudott durrantani pár gépet.

« Utoljára szerkesztve: 2009. június 22. - 17:35:16 írta pepo05 »

Todd

• Pókfej
« Válasz #2434 Dátum: 2009. június 22. - 17:46:36 »
Egyébként jó téma ez a Terminator cucc  ;D évekig lehet vitatkozni rajta.  :brow: De azért gondolom abban mindenki egyetért, hogy a Salvation gyenge film. jó színészek, szép költségvetés, mégis gyengén muzsikál a dolog. Sajnos a tehetséget nem lehet venni. Biztos vagyok benne, hogy Cameron (vagy egy hasonló kaliberű rendező) sokkal többet kihozott volna a moziból...
Ezzel a bekezdéseddel úgy szó szerint egyet értek. ;)
Amúgy szerintem már alapból az ilyen Cameron kaliberű rendezők nem foglalkoznak az ilyen felmelegített dolgokkal, nyílván fáj neki, hogy mit csinálnak a művével, de ő annó a maga részéről befejezte.
Aztán már csak a pénz miatt folytatják. Mostanában ugyanez zajlik mondjuk az AVP filmekkel, meg még sorolhatnám.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2435 Dátum: 2009. június 22. - 18:06:44 »
? Most viccelsz ugye. Szerinted miután kitört az ítéletnapja, a skynet egyből t800-asokkkal rohamozta az ellenállókat? vagy 2008-ban mondjuk már bazinagy ariel killerek, meg hk- szaladgáltak mindenhol. Hát nagyon nem. Jópár évnek el kellett telnie, mire a skynet is felépítette a gyárait, beindította a termelést, kiépítette a hálózatát stb. Az emberi ellenállás eleinte csak lánctalpas egységekkel találta magát szembe, mint a t1-es egység volt, vagy kisebb légi egységekkel, vagy más, nagy tűzerővel, minigunokkal stb-vel ellátott, de primitív gépekkel találta magát szemben. ezek egyáltalán nem voltak olyan mozgékonyak, jól páncélozottak, jól felszerelt egységek, specifikusan és hatékonyan, a korábbi tapasztalatok alapján kifejlesztve és biztosan nem volt olyan változatos géparzenál a háború kezdetén.
Nem igazán értem, miért kellen különös képesség az ellenállás vezetéséhez ilyen primitívebb gépek ellen. Nem ismerték az ellenséget? dehogynem. Mire elkezdődött a háború, nagyon is jól tudta mindneki, hogy mi az ellenség. Nem ismerték a gépeket? Kellett volna minden csavart? Anniyt látott a drágalátos ellenálló egység, hogy jönnek felé lánctalpas hunter killer-ek, minigunnal lődöznek mint az állat. Ezeken nem kell túl sok mindent kiismerni. Belereszetenek egy rakétát, oszt csókolom.
A skynet kezdeti serege egyáltalán nem volt olyan hiuperfejlett mint gondolod, a fejlesztésre neki is idő kellett. Ezért volt sokáig állóháború, ezért húzódhatott el a dolog. Ezért jelentek meg a beszivárgó egységek, mert a skynet át akarta verni az embereket, hogy ne nyílt sisakos küzdelemben, face to face kelljen legyűrni őket, mert úgy az ő serege is elég sebezhető. Jól mutatja, hogy hogyan fejlődtek a beszivárgó egységek is, t600, t700, utána t800.
A háború elején nem kellett egyáltalán nagy ismeret a gépekről, túl nagy mindentudás az emberek részéről. Anniy kellett, hogy menjenke, aztán lőjék szét az ócskavasat. De a skynetnke volt egy nagy előnye az emberekkel szemben: folyamatosan, nagyobb tempóban fejlődött, mint az emberi seregek. Az egységeinek nem volt szüksége se pihenésre, se alvásra, se étkezésre, semmire, csak üzemanyagra. Az egységei nem tagadták meg a parancsot, nem féltek, nem kérdeztek, stb. Az emberek csak a skynettől ellopott fegyverekkel tudtak dolgozni, azokat fejlesztgették megmaradt kutatóközpontokban. Egyetlen előnyük az emberi leleményesség volt.
Elmondom mi az amit kihagytál. Hogy a skynet minden rádió adás és internet fölött átvette az uralmat. ilyen körülmények között szerinted milyen szervezettség maradhat? Valszeg semmilyen, és tényleg csak néhány harcos gerilla maradhat, aki az atomot is túlélte, és fegyvere is volt, és önmagában elkezdett harcolni a gépek ellen.
A t3-ból meg láthattuk, hogy a skynet már megindította a gépesített egységek gyártását, mire az emberiséget káoszba döntötte.

Idézet
Ebben az időben kellett igazán John Connor tudása, részletes ismerete a géparzenálról
meg a csavarokról

Todd

• Pókfej
« Válasz #2436 Dátum: 2009. június 22. - 18:18:11 »
Ja, de a végén már ott tartunk, hogy ennyi erővel Johnnak is lehetetlen lett volna kiépíteni az ellenállást. ;)
Amúgy még valami, abban a jövőben, ahonnan Kyle jött egy olyan John Connor volt, aki ismerte a jövőt, és egész életében arra készült, hogy harcoljon a gépek ellen, így valószinüleg elég jól kiépített hálózata volt az ítéletnapra.
Míg a T 4-es időben lévő John azt hitte, hogy eltörölte az ítéletnapot, ezért többé nem foglalkozott azzal, hogy felkészüljön a harcra, ezért nem is volt semmilyen szervezete az ítélet napkor (csak egy ronda barátnője).
Így talán nem olyan meglepő, ogy ez a John késöbb válik csupán vezetővé.
« Utoljára szerkesztve: 2009. június 22. - 18:38:30 írta Todd »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2437 Dátum: 2009. június 22. - 18:36:22 »
ezért nem is volt semmilyen szervezete az ítélet napkor (csak egy ronda barátnője).

:hehe: :lol:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2438 Dátum: 2009. június 22. - 18:49:22 »
ez az egyik dolog, amit Todd is mondott. A t1-es JOhn életében nem jött vissza a második terminator, mint a t2-ben, így nem gondolhatta azt, hogy a skynetnke lőttek, így biztosan még jobban készült  aháborúra.
Idézet
Elmondom mi az amit kihagytál. Hogy a skynet minden rádió adás és internet fölött átvette az uralmat. ilyen körülmények között szerinted milyen szervezettség maradhat? Valszeg semmilyen, és tényleg csak néhány harcos gerilla maradhat, aki az atomot is túlélte, és fegyvere is volt, és önmagában elkezdett harcolni a gépek ellen.
Aha. Akkor azért kellett John Connor a háborúhoz, mert amellett, hogy zseniális katonai vezető és a skynet ismerője, még kiváló feltaláló is, mert k9italált valami olyan nemlétező elektromágnese hullámot, amin lehet komminukálni, vagy valami olyan nem is tudom én micsdát, amit eddig, a mi világunkban sem talált fel senki, de neki sikerült és tökéletesen alkalmas a kommunikációra, úgy, hogy a skynet nem tud róla. Szerinted, ha a skynet, minden létező csatornát, minden rádióadást fogni tudot, John meg tudta szervezni az ellenállást? Ja hogy nem hazsnáltak rádiót. Értem. Nyilván akkor kézjelekkel, meg egyezményes füstjelekkel kommunikáltak.

Ha a skynet mindent lehallgatott volna, akkor nemhogy az elején nem lett volna ellenállás, de John sem tudta volna szervezni. A t4-ben kfogásoltam, hogy John kényére-kedvére rádiózik és a skynet simán lehallgathatja. Ez nem azért probléma, mert minden adást tud fogni a skynet, hanem azért, mert egy pillanatra sem mutatták, hogy kódolt lenne az üzenet. Egy 2 másodperces jelenet kellett volna hozzá, hogy mutassák, hogy kódolt az adás és már nem lenne probléma azzal a jelenettel.
Idézet
A t3-ból meg láthattuk, hogy a skynet már megindította a gépesített egységek gyártását, mire az emberiséget káoszba döntötte.
Igen. Milyen egységeket láttunk a t3-ban? Lánctalpas minigun-nal felszerelt t1-es modelleket, a lánctalpas, nagyobb Hunter Killer elődeit, meg a kis picurka Arial Hunter Killer elődöt. Én úgy emlékszem, pont ezekről beszéltem én is, amikor említettem, milyen kezdetleges egységekkel nyomult kezdetben a skynet. Mint láthattad, ellenük nem volt olyan nehéz azért harcolni. A t1-est kifüstölte Arnie egy másik minigunnal, a kis ariel-nak meg olyan xar volt az érzékelő rendszere, hogy nem vette észre a földön fekvő Johnékat.
A skynetnke a háború kirobbanásakor egyedül az az egy üzeme volt, vagy még néhány kisebb, ott is ilyen primitív gépeket csinálhatott csak. Pár ilyen gyárral nem lehetett vitézkednie. Hidd el, elég nagy problémát jelentett neki az olyan egységek kifejlesztése, amik megfelelően ügyesek, mozgékonyak ahhoz, hogy felépíthessenek máshol is üzemeket.

mint mondtam: nem olyan nehéz ez, csak bele kell gondolni, hogy volt, illetve hogy lehetett, utána vitatkozzunk. :)
« Utoljára szerkesztve: 2009. június 22. - 18:52:04 írta pepo05 »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2439 Dátum: 2009. június 22. - 19:12:21 »
egész érdekes elképzeléseid vannak az egészről, csak épp nem túl reálisak. :)
A skynet megszürheti azt, hogy milyen rádióadást enged közvetíteni. Nem tudom egyébként a T4-ben hogy oldották meg a rádiózást, mert nem hiszem, hogy rádió ado vagy vevő tornyok maradtak a skynet ellenőrzése nélkül a földön.
Valszeg csak műholdas rádió lehet, és azt nem jhon connor találta fel. Továbbá mivel változtatáják a hullámhosszokat mindig, így sokszor a skynet csak sötétben tapogatózik.
Továbbá akármilyen cinikusnak is gondolod, de, igen, kézjelekkel kommunikálnak az ellenállás gerilla tagjai. Saját kódrendszert találtak ki, hogy a harctéren csöndben tudjanak kommunikálni.

A másikat meg nem is értem. Szerinted mikkel hajtotta fogolytáborba az embereket a skynet a háború elején, hogyha nem volt semmije, csak az a 10 robottja amit a T3-ban láttál?
mert én nem értem hogyha szerinted a skynetnek csak néhány gépe volt az elején, akkor hogy indíthatott háborút?
Szerintem jóval több volt ott, de ez csak feltételezés, mert szerintem ez a valószínűbb, minthogy a skynetnek az elején csak az az egy üzeme lett volna.

Összevont üzenet ideje: 2009. június 22. - 19:41:02
meg még a rádiózásról annyit, hogy bár nem vagyok nagy szakértő, egy rádió adást háromszögeléssel lehet bemérni szerintem, és ha nincs adás, akkor nincs mit bemérni, nem?
 és így ha nem hagynak időt a skynetnek, hogy bemérje az adásokat, akkor elég ügyesen el tudnak rádiózgatni egy-egy időnkénti frekvencia válltoztatással

« Utoljára szerkesztve: 2009. június 22. - 19:41:02 írta grey gargoyle »