Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1363630 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #2500 Dátum: 2009. június 25. - 08:03:09 »
:D

"Már a bukás sem gát a folytatások előtt: a 2007-ben elhasalt Hitman második részt kap."

http://filmpont.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3399:a-kopasz-bergyilkos-ujra-akcioban&catid=1:aktualis&Itemid=2
Nekem tetszett ez a film vagy legalábbis a linknél található kritikával nem értek egyet. Én, mint hitman fan jónak tartottam a filmet, bár a mozis változatból lövöldözésekből  minden brutál  dolgot kivágtak, ami számomra azóta is rejtély, hogy miért. A DVD-n további kivágott jelenetek sorakoznak, a kórházi gyilkosság pl. nagyon-nagy a játékból ismert inekciós trükk.  :brow:
A kritika: Nincs benne Diana, hát kérem szépen ő a játékban is csak egy hang, ő az összekötő akit senki nem ismer. ;D Mondjuk a Blood Money-ban van jelenete, de az arcát ott se látjuk.  ;D A történet sem rossz, nagyjából a játékokban is ilyen sztorik vannak. A klón dolgot teljesen kihagyták, ez sajnálatos. Hangulatilag, zeneileg szerintem nagyon eltalált dolog, annyira nem rossz alkotás.
Max Payne
Na ez viszont annál inkább. Ez a film borzalmas. Az első 15 percben az ember azt hiszi, hogy azta mekkora cucc, aztán amikor már 30 perc után sincs egy normális lövöldözés már gyanakszik, a végén meg már sír. A lassítások tök bénák, a történetet átírták és elrontották. Én kb.10 lövöldözéssel többet raktam volna bele, rendezőnek John Woo-t kérem fel vagy pofátlanul másoltam volna a stílusát. Ez nagyon buta film, azzal teljesen egyetértek.
A Sebezhetetlen nagyon jó, a Hatodik érzék már nem annyira (de még nézhető), a Lány a vízben meg mese (és annak nem is rossz). Aki ennél többet várt tőle az biztos csalódott benne. A Jelek  :hehe: és a többit inkább hagyjuk...

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2501 Dátum: 2009. június 26. - 22:06:06 »
Nekem egy nagy bajom volt a Hitman filmmel: a főszereplőt játszó színész. Timothy Olyphant egy kicsit se volt félelmetes, még Statham is jobb lett volna nála.  :roll: Amúgy nem volt rossz a film, de nálam sokat levont az értékéből, hogy pont a főszereplőt nem találták el a színészválasztásnál. A játékot egyébként imádtam, a Hitman 2 máig az egyik nagy kedvencem.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2502 Dátum: 2009. június 29. - 08:27:52 »
Nekem egy nagy bajom volt a Hitman filmmel: a főszereplőt játszó színész. Timothy Olyphant egy kicsit se volt félelmetes, még Statham is jobb lett volna nála. 
Hát szerintem hozta ezt a jellegtelen, érzelmi analfabéta gyilkos feelinget. Vin Dieselnél azért ezerszer jobb. (nem tudom ki emlékszik még rá, de egy ideig azzal riogatták a népet, hogy ő lesz a 47-es).
És mivel én hoztam fel nemrég a Chun Li filmet. A hétvégén vettem a bátorságot és megnéztem. Nem tettem magasra a lécet az előző SF film volt az alap(nem tudom van-e még olyan, aki emlékszik rá :D). Nos a film eleje még nézhető, bár az számomra rejtély, hogy Chun Li gyerekkorában ázsiai aztán egyszer csak ott van Kristin Kreuk.  :hehe: Aztán már egyre jobban dobálják a szokásos kliséket és természetesen kell egy csaj-csaj táncolós jelenet is.  :brow: Na mindegy, a verekedős játék történetére én már nem nagyon emlékszem, így Bison, Balrog és a többiek előtörténetére nem tudok mit mondani. Vega nagyon gyenge azt kell mondjam, az előző filmben jobban eltalálták ezt a szereplőt. A bunyók elég érdekesek, inkább ilyen Yamakasi ugrabugra, mintsem igazi harcművészeti bemutató. Pedig Chun Li mesterét alakító színész már bizonyított a Mortal Kombat filmben, itt viszont tök bénák a verekedések, valószínű a koreográfus vagy a rendező volt megint az "okos". Így elég érdekes film kerekedett belőle, nem a pénz hiányzott belőle, vagy a szereplők (jó, azért olyan hű de magas színvonalú játék nem kell egy ilyen filmhez. ;)) hanem megintcsak a kreativitás, a tehetség a rendező részéről. Semmi jellegzetesen Street Fightereset nem sikerült belevinni a filmbe, ha a karakterek neveit elvesszük, a kutya nem jönne rá, hogy ez egy SF film. Kár érte...

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2503 Dátum: 2009. június 29. - 10:50:24 »
Idézet
Vin Dieselnél azért ezerszer jobb. (nem tudom ki emlékszik még rá, de egy ideig azzal riogatták a népet, hogy ő lesz a 47-es).
Fene tudja, én akkor veszítettem el minden érdeklődésem, amikor kiderült, nem ő lesz. Nem is néztem meg azóta sem, és nem is tud érdekelni már.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2504 Dátum: 2009. június 29. - 12:41:40 »
Ez az elefánt gyerek sem egy nagy szám, de Vin Diesel-nél nem volt nehéz jobb színészt találni.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2505 Dátum: 2009. június 29. - 21:35:12 »
Tökéletesen egyetértek az előttem szólóval.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2506 Dátum: 2009. június 30. - 08:15:13 »
Akkor gondoljatok bele, hogy milyen lenne a Hitman ha tényleg Vin játszaná. Eléggé karakteridegen lett volna. Elképzelek egy jelenetet, amint 47-esként (napszenüvegben, mert úgy menőbb) beront egy szobába és két késsel lekaszabolja a bent tartozkodó 35 géppuskás maffiózót. Lassítva és a golyók elöl félreugrálva stb. Aztán bicepszből kivégzi a célszemélyt. És közben csodálhatjuk a magas fokú színészi játékát, ahogy előadja ezt a nagyon cool karakter, nagyon mély hangon.  ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #2507 Dátum: 2009. június 30. - 09:52:23 »
És ha Vin Diesel a főszereplő, akkor miért lett volna ilyen a a 47-es?
Hiszen a karakter kialakításához köze sincs a színésznek, az mind a forgatókönyvírón, meg a rendezőn múlik. Amúgy már az is fura, hogy te őt csak ilyen szerepben tudod elképzelni, mert én mondjuk még egy ilyen filmet se láttam tőle, habár nem is követem fene módon a munkásságát, de mondjuk kétlem, hog az évente jövő F&F-ben ezt nyomná folyamatosan. Fapofával jönni-menni, az meg még Vinnek sem eshet nehezére.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2508 Dátum: 2009. június 30. - 10:40:41 »
Az F&F 1. és 4. részében van csak benne (meg asszem a 3.-ban van egy kis jelenete).  ;) Szerintem egyébként pont ez a két leggyengébb rész (bár erről nem ő tehet  ;D). Az akciófilmjei viszont sajnos ilyenek. Egyik haverom azt mondja rájuk, hogy "agyoncoolizáltak". ;D Egyébként csak viccből írtam, nem tudom milyen lett volna 47-esnek.  :headscratch:

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2509 Dátum: 2009. június 30. - 11:12:07 »
A 2 leggyengébb rész ? Épp azok a részek iszonyat szarok amikben ő nem volt benne. Az F&F2 akkora ratyi hogy az már szégyen...

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2510 Dátum: 2009. június 30. - 11:24:56 »
Hát nem tudom. Ezek a filmek azért szerintem nagyon egy kaptafára mennek, és én nem is vagyok egy nagy tuning-fan. Nekem speciel a japános jött be legjobban (bár abban is vannak hatalmas hülyeségek  ;)) aztán a második, első és negyedik. De gondolom mindenkinek más-más sorrend jönne ki, ha sorba kéne állítania.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2511 Dátum: 2009. július 08. - 19:24:23 »
Megnéztem végre a Millió dolláros bébi-t. Inkább ne tettem volna. Oltári giccs és közhely parádé az egész. De Clint-et akkor is bírom és a filmben csak az ő és Morgan alakítása bírt megfogni.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2512 Dátum: 2009. július 08. - 21:17:13 »
az a film szerintem az első feléig jó, amíg balesetet nem szenved a csaj, aztán már olyan dolgokkal foglakozik, amik szerintem tökre érdektelenek.
A pappal való beszélgetéseit nagyon bírtam benne. :)
This is a joke. A real practical Joke.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2513 Dátum: 2009. július 08. - 21:36:26 »
Ez is igaz. De a karakterek olyan erős fantáziátlanságról tesznek tanubizonyságot hogy az már ijesztő. Ott a főszereplő csaj, akinek az anyja egy lusta dagadt undormány, a huga egy lúzer, a bátjya börtönben van... már ezt így elolvasva is röhög az ember hogy milyen szerencsétlen ez a lány, pláne hogy 30 évesen úgy dönt ő csak akkor érzi jól magát ha bokszol... he ? Igen, ha kaki a családod menj el bokszolni, pláne 30 évesen, de persze a csaj semmi lelki sérülést nem szed össze ettől, még csak kissé dühüs sem lesz a családjára vagy magára a világra. Súlytalan az egész. Annál a résznél meg amikor a "szerető" családja nagy nyomorában kiakarja semmizni s mivel már épp megbénult a szájába adják a tollat hogy írja alá a papírt... szinte látom magam előtt azt a barmot aki ezt írta, " hú ez majd sokkolja a nézőt hú hú ! A szájába nyomják a tollat !" Megmondom őszintén ennél a résznél nehezen bírtam magam visszafogni hogy el ne röhögjem magam annyira mesterkélt volt az egész...

De Clint és Morgan nagyok voltak az egész filmben  :D

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2514 Dátum: 2009. július 08. - 23:49:56 »
Nekem tetszett a Millió dolláros bébi, megrázó és tragikus volt a vége.

Vin Diesellel az a "baj", hogy túl karakteres az arca, annyira összeforrt Riddickkel, meg úgy általában a macsó keménycsávó szerepkörrel, hogy bizonyos filmekben nem lenne hiteles, ilyen a Hitman is. Ráadásul - a kopaszságát leszámítva - kicsit sem hasonlít a feje a videójáték karakteréhez.

Egyébként a F&F 1 pont Diesel miatt volt jó, a 2. rész nagyon kaki volt (Paul Walker ugyanazzal a faarccal nézett benne végig, egy idő után kifejezetten idegesített), a 3. és 4. részt még nem láttam.
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2515 Dátum: 2009. július 09. - 08:42:05 »
Nekem is tetszett a Millió Dolláros Bébi. Pont a baleset után válik érdekessé, a fordulat miatt, addig én is azt hittem, hogy csak egy Rocky nőbe filmet nézek. (Az akadémia meg pont az ilyen lelkizős filmeket imádja. Pl. a nem is olyan régi Pankrátor, ami szinte teljesen hasonló film). Bár én még régebben láttam a fimet, de ha jól emlékszem nem 30 éves korában dönti el a bokszot, hanem addigra jön neki össze a pénz hozzá. Ilyen családja van, de ettől miért lenne defektes ő is? Lelépett, amikor lehetett és kész. A végén én úgy emlékszem eléggé kiakad azért a családján, nagymonológ persze nincs, csak az itt a pénz és húzzatok innen! dolog.

Vin Diesel Riddickjével semmi bajom, bár nekem a 20 évente sötétség sokkal jobban tetszett, mint a krónikák (de ez se volt rossz). Nálam az XXX filmmel bőgött le teljesen a színész, az a film nagyon erőltetett és még finoman fogalmaztam.  ;D A F&F filmek az 1. és 4. rész tulajdonképpen ugyanaz, a 3.-ban láttam egy kis kreatvitást, persze ott is durrogtatják a kliséket ezerrel.

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2516 Dátum: 2009. július 09. - 10:26:56 »
A végén én úgy emlékszem eléggé kiakad azért a családján, nagymonológ persze nincs, csak az itt a pénz és húzzatok innen! dolog.

Aha, miután a szájába dugták a tollat ?  :lol: Igazán életszerű hogy csak akkor látta meg megkkora tetvek a rokonai.  :hehe:

Mint mondtam súlytalan és komolytalan jó pár karakter. Veszély meg maga a két lábon járó giccs abban a filmben.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2517 Dátum: 2009. július 09. - 10:35:18 »

Aha, miután a szájába dugták a tollat ?  :lol:
A bénaság sem akadály, megtaláljuk a megoldást.  ;D

Igazán életszerű hogy csak akkor látta meg megkkora tetvek a rokonai.  :hehe:
Gondolom azért nem tartotta velük a kapcsolatot, mert eddig is tudta milyenek a rokonai, de ez a látogatás még őt is kiakasztotta.

Mint mondtam súlytalan és komolytalan jó pár karakter.
Ez nagyjából a mozifilmek 80%-ra igaz meglátás.  ;)

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #2518 Dátum: 2009. július 09. - 12:21:39 »
Mint mondtam súlytalan és komolytalan jó pár karakter.
Ez nagyjából a mozifilmek 80%-ra igaz meglátás.  ;)
[/quote]

Ezzel nem értek egyet. Egy SW-tól tudom hogy felhőtlen fantázia és izgalom vár rám. Egy komolynak szánt drámának legyen súlya, és vmilyen szinten törekedjen arra hogy hiteles maradjon a drámai fordulatok végett vagy pont azok miatt. Ilyen jó drámák pl Szörnyek keringője, vagy az Ütközések.
+
Visszatérve a Baby-re, mekkora röhej volt az a fődevil feka lány  :lol: szánalmas volt  :lol: Már vagy 40 éve hogy a profibokszban ( de még a K-1-ben is láttunk erre példát egy éve ) hogy aki a földön 4 kézláb térdelő ellenfélnek izomból behúz egyet azonnal diszvalifikálják és a sértett fél nyeri a meccset... Vicc. Még a boksz részét sem látom teljesen korrektnek, a lábmunkás rész pedig... hát aki verekedett már, főleg aki bokszolt ( nekem volt vele találkozásom, kickboxoltam és néha sima boksz is volt szerencsére ) nem tipeg így és pláne nem olyan szűken, egy jó ütéssel úgy le lehet verni valakit így a lábáról hogy öröm nézni.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #2519 Dátum: 2009. július 09. - 13:34:44 »
Hát én pont a Szörnyek keringőjét tartottam egy kicsit mesterkéltnek, erőltetettnek. Az Ütközések viszont tényleg jó volt, le a kalappal előtte.

Mint mondtam, régen láttam a bébit, és az ilyen kis apró részletek, ha fel is tüntek, már nem emlékszem rájuk.  ;D De, azért ez minden filmnél így van, hogy az adott témához értők azonnal kiszúrják a hibákat. A színészek csak imitálják a bunyót, nem bunyósok, az avatott szem ezt rögtön látja rajtuk. Legalább nem voltak annyira rosszak, mint anno a 80-as, 90-es évek harcművészeti láz filmjei, ahol (a gagyibb filmekben) a színészek még normálisan a kezüket sem tudták tartani, nemhogy lábmunka meg ütéstáv.  ;D